18 Септември, 2019 21:55 5 588 21

Бивш генерален директор на БНР: Извършено е престъпление срещу държавата

  • бнр-
  • спиране на сигнал-
  • хоризонт-
  • криза-
  • бивш генерален директор-
  • валерий тодоров

БНТ е изхарчила повече, отколкото е получила

Бивш генерален директор на БНР: Извършено е престъпление срещу държавата - 1
Източник: БГНЕС

''Според мен без знанието на генералния директор, няма как да се изключи сигналът на Хоризонт. Ако утре някой реши, че не го устройват резултатите от изборите и дръпне шалтера на БНР? Какво правим ние'', това заяви и попита бившият генерален директор на БНР (в два мандата) Валерий Тодоров в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком. Изказването му е по повод безпрецедентната криза в БНР.

''По мое време не е имало протести и недоволства. Мандатите ми бяха признати за успешни. Два пъти бях викан в СЕМ да давам обяснения. Единият случай беше по-неприятен, когато Петър Волгин беше заявил, че всички костовисти са идиоти. Предаването на Петър Волгин и двете предавания преди това, са всъщност продуктивни, но не трябва да се минават определени граници'', коментира Тодоров своето управление.

''Аз съм преживявал различни административни приключения. Държа на професията си, преди всичко съм журналист. По времето на Жан Виденов имаше една сходна ситуация. Сегашната криза е кулминацията на всичко онова, което се случваше в обществената медия,тази безотговорност при избора на генералния директор'', каза Тодоров.

''Нито една от тези жени в СЕМ, не притежава необходимия мениджърски и професионален опит, за да може да се явяват професионални кандидати при тях. Преди две години Радиото изпадна в невъзможност да пусне националния химн'', заяви още той.

''В Радиото цари хаос, трябва да се смени това ръководство. Какви са критериите за избор на членове на СЕМ? А за избор на генерален директор на БНР? Човек може да се обиди, ако го обиди приятел. Не се чувствам обиден от членовете на СЕМ, тъй като смятам, че в мнозинството си, те не могат дори да разберат това, което съм изложил като виждане. Никой от тях няма и една десета от моя опит. За съжаление колегите нямат капацитета да направят този избор'', заяви Валерий Тодоров

Позицията на журналиста Валерий Тодоров за СЕМ бе следната: ''След толкова кризи свързани с БНР, смятам, че този орган трябва да бъде изцяло реорганизиран. В този случай, ако не се стигне до оставка на генералния директор на Радиото, най-добре да подаде оставка СЕМ''.

''Дори да допуснем, че от незнание и неграмотност не си дават сметка за мащаба на извършеното, някой трябва да им потърси отговорност. Дори да изключим момента с изключването на сигнала, само заради поредицата лъжи, с които се оплетоха. С цел да предотвратиш някаква публична декларация на журналистите, да си позволиш да изключиш сигнала на Хоризонт, това е престъпление срещу държавата'', категоричен бе бившият генерален директор на БНР.

''Нищо не може да стане в такъв мащаб, без знанието на генералния директор'', отново подчерта Тодоров.

По повод БНТ, това как се източват държавните медии и продължаващата криза в БНР, Валерий Тодоров заяви: ''Оказа се, че БНТ е похарчила повече, отколкото е получила. Източват се по различни начини. Чрез външни поръчки, аутсорсване. Има много начини. Но това са предположения, които няма как да докажем. След като този орган СЕМ, не е в състояние да се справи с тази регулация, представяте ли се каква трагедия ще бъде с Интернет? Обидно е за мен да се явя пред хора, които не разбират езика, на който говоря. След една такава безпрецедентна криза, все някой трябва да си подаде оставката. Кризата е налице, тя ще продължи. Това ръководство не се ползва с никакво доверие вътре''.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Писна ми

    46 9 Отговор
    ОСТАВКА на корумпираното правителство!

    Коментиран от #4

  • 2 За какво се вдига толкова шум не разбрах

    13 31 Отговор
    Нито гледа бнт нито слушам бнр

    Коментиран от #9

  • 3 кнаус 485

    43 1 Отговор
    Абсолютно е прав Валерий Тодоров,но ще видим какво ще стане...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Срам и позор

    37 4 Отговор
    Посегателство не само срещу определени хора, а срещу българите като цяло.
  • 6 El pepi

    18 5 Отговор
    Нали Ви казах, че може да е терористична атака!!!
  • 7 Кой68

    28 0 Отговор
    На никой не му стидка да разрови Авгиевите обори не само в БНР,а в цялата държава?Стар и бъдещ гл.прокурор са просто пешки....Това са "хора"без топки и самочувствие...Плужеци.
  • 8 4979

    0 23 Отговор
    А тоя колко пари открадна.....
  • 9 NikNay

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "За какво се вдига толкова шум не разбрах":

    Знам, гледаш Пайнер и слушаш радио Ултра Перник ..... не ти е ясно каква е функцията на БНР , нали?

    Коментиран от #12

  • 10 Лора

    8 0 Отговор
    От доста време е този хаос в БНР и къде ли не...! Ах този СЕМ, яко ги следи, както мен.! Всяка дума, всяко движение, то не могат журналистите да работят спокойно...!
  • 11 Тръмп

    2 15 Отговор
    Закривайте го това фалшиво радио!!!:):):)
  • 12 Не позна

    2 14 Отговор

    До коментар #9 от "NikNay":

    Чалга не харесвам.Слушам радио нова яко хаус и техно .И ква е функцията ще ни посветиш ли в тайната.

    Коментиран от #15

  • 13 SIC

    16 1 Отговор
    Проблемите идват от Шайката на бандитът Боци Маймуната.
  • 14 хихихи

    19 0 Отговор
    От кАдя на кАдя Бетина Чампоева-Жотева ще избира директорите. Че тя едно време като говорителка едно изречение не можеше да прочете правилно.
  • 15 NikNay

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Не позна":

    В ерата на информатика сме, имаш компютър имаш Интернет провери сам .....
  • 16 Усмивката

    11 0 Отговор
    Защо прокуратурата и държавния обвинител не разследва престъплението по отстраняване на журналист в национално радио, с неизвестен извършител ,а се захваща с последващите събития ,видимо свързани с първото престъпление.Ченгетата не са били толкоз брутални от Живкоево време.Започват да показват истинският си нрав.Вълкът вече не се и крие и сваля кожата от гърбъ си.Ма ние ,като народ скептичен и невярващ още се колебаем.Парени сте казва Левски.Та дори изгорени и пак не се пазите....!
  • 17 Ейййй

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "щом ви Писна":

    трол герберунгелски колко ти плаща тиквата ?

    Коментиран от #19

  • 18 solaris

    8 0 Отговор
    до 12.изключването на радиото и електричеството за няколко часа в синхрон означава само едно-сигнал за държавен преврат.ама ти и тогава не можеш слуша паинер щот и те няма да имат ток
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Уча се":

    И как действат управляващите , бивши от бкп, че нещо не ми е ясно....... Аз не съм от никоя партия,,,,,,,,, та да ми кажеш ,,,,, колко от всички обвинени министри с престъпления против държавата заемащи важни постове са в затвора...... Престъпления колкото щеш, а осъдени няма.........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове