18 Септември, 2019 22:55 4 585 40

Борис Бонев: Оценка за управлението на Фандъкова е въздухът, който дишаме

  • борис бонев-
  • спаси софия-
  • кандидат за кмет-
  • софия-
  • фандъкова-
  • управление

Кандидатът на ''Спаси София'' за кмет на столицата бе изключително критичен към настоящото управление

Борис Бонев: Оценка за управлението на Фандъкова е въздухът, който дишаме - 1
Източник: БГНЕС

Вярвам, че софиянци не заслужават кампанията да се води с отвратителни компромати и то към хора, които очевидно не са изкушени от участие в изборите и властта, с цел да се удари един от кандидатите. Имам предвид Борислав Игнатов. Всичко това се случва от един от официозите на властта. Госпожа Фандъкова като зам.-председател на ПП ГЕРБ би трябвало да е доста отвратена, че това се случва в кампания за кметските избори в София. Много лицемерен опит от нейна и от страна на премиера да се дистанцират. Софиянци заслужават много дебати, много дискусии, които да са с фокус върху проблемите на София. Както и към техните решения. Твърде много години се занимаваме с неща, които нямат отношение към ежедневния ни живот. Софиянец съм, четвърто поколение, но аз не съдя хората по това къде са родени, важното е какво правиш за града, в който живееш'', това заяви кандидатът на ''Спаси София'' за кмет на София Борис Бонев в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком.

''Мога само да кажа, че аз от най-ранна детска възраст имам силна емоционална връзка с моя роден град. Аз съм проследил през годините как се развиват проблемите. Когато говорим за решения, ние го правим от позицията на хора, проследили цялата еволюция на проблема. За съжаление проблемите в София са твърде много. Оценка за управлението на Фандъкова е въздухът, който дишаме, задръстванията и детските градини, в които няма места за децата'', каза Борис Бонев.

''Всичките опорни точки - кръгът ''Капитал'', соросоиди, джендъри, грантаджии, това е начинът на властта за битка срещу тези, от които се чувстват застрашени. Това е ясна валидация кои сме от светлата страна. Статуквото се притеснява от нас. Госпожа Фандъкова наскоро отново заяви, че приоритет за нея е влизането в кварталите, решаването на проблемите с детските градини. 10 години повтаряш това и не решаваш проблема? Тя сама признава, че е била зависима през всичките тези години. Дали от Цветанов, дали от Борисов, не знам. Знам само обаче, че нейните действия не се ръководят от Московска 33'', заяви още кандидатът на ''Спаси София'' за кмет на столицата.

''Икономист съм по образование, завършил съм в Сорбоната. Какви млади хора бихме били, ако не сме бунтари и ако много гласно не се възпротивяваме на несправедливостите, които ни заобикалят? От 10 години работим като екип за решаването на проблемите на София. Все по-често срещахме затворени врати, една администрация, която не иска да работи за града. Ние сме млади, но с достатъчен опит, работили само и единствено за София'', довери още той.

''Криза с боклука в момента няма. Не се очертава и да има. Много е странно, че цяла година преди изтичането на договора, се бърза с тази процедура. Бързането не е случайно. Докато управлението на отпадъците се държи от хора с прякори, ''вълци'', ''мечки'', няма как да имаме ефективно управление'', добави Бонев.

''Заводът за изгарянето на отпадъци, категорично мястото му не е в центъра на София. Проектът трябва да бъде спрян и да се преразгледа. На балотаж, срещу когото и да се явя, съм уверен, че мога да победя. Бих искал да е срещу Борислав Игнатов. ''Спаси София'' беше единствената реална опозиция, която критикуваше, но и предлагаше решения на проблемите'', заяви още Бонев.

Относно сядането в инвалидни колички от страна на трима от кандидатите за кмет на София, а именно Борис Бонев от ''Спаси София'', Борислав Игнатов (Демократична България) и Мая Манолова, Бонев заяви: ''Първо да уточня, че това е предизвикателство, което беше отправено към всички кандидати за кметове от две сдружения на родители на деца с увреждания, хора с увреждания.

Предизвикателството бе тези, които имат амбицията да управляват този град, поне за едни 100 метра да се поставят на мястото на хората, които не за час или два, а всеки ден са принудени да се справят с безобразната градска на София. За мен, а вярвам, че и за другите кандидати, които бяха там, това не беше евтин или циничен пиар, каквито коментари аз прочетох, това беше отклик на едно предизвикателство от тези хора. Тези хора, също като нас, заслужават да излизат, да се забавляват и да водят нормален начин на живот''.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ernesto Guevara

    32 22 Отговор
    Само Сандъкова да се маха.Изброените трима са по-добър избор.
  • 2 olo

    27 12 Отговор
    Борис Бонев смята да забрани автомобилите ли хихи :)

    Коментиран от #7

  • 3 Евала

    29 22 Отговор
    Най-накрая да се назове най-сериозния проблем на София - въздухът. 6 месеца в годината не се диша навън. Това е абсурд, престъпление и невероятно лицемерие и наглост на сегашния кмет да иска да трови града още 4 години.

    Коментиран от #8, #20

  • 4 onq s konq

    20 26 Отговор
    "Бивола" с рогата,а тоя- със Сорбоната НАПРЕД.Не му харесвал Въздухът в Сф...Ами НИКОГА няма да му хареса,защото Я НЯМА БЪЛГАРО-СЪВЕТСКАТА ДРУЖБА!А известно е ,че ТОЧНО ТЯ е като "Слънцето И ВЪЗДУХА за всяко живо същество"!Мдааа...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Фен

    13 17 Отговор
    Тоя ли беше със страпона?
  • 7 Шофер

    17 11 Отговор

    До коментар #2 от "olo":

    Ами нали вече отрече метрото!
  • 8 NikNay

    24 14 Отговор

    До коментар #3 от "Евала":

    Върни се на село, там въздуха е чист 12 месеца в годината .....
  • 9 Тръмп

    15 14 Отговор
    От къде ги намират тези дебили за кметове???:):):)Открито поругаха инвалидите за което няма прошка!!!:):):)

    Коментиран от #37

  • 10 месара

    18 19 Отговор
    ти ли ше спасиш София бе смешко?

    Коментиран от #12

  • 11 Docenta

    6 11 Отговор
    Като гледам кандидатите за кмет на столицата,може да се получи ситуацията"от трън та на глог"
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 учуден

    15 12 Отговор
    Тоя главоч нали беше срещу метрото? Въздуха му мръсен ми марш на село бе главоч!На тоя ли жената има нужда от 2 .ишки?
  • 14 Nik

    14 18 Отговор
    Кой е този Бонев?Нещо реално да е направил за София и софиянци?Само критики и "празни" обещания!"Дубъл" на Мая Манолова!Факт!

    Коментиран от #40

  • 15 Nik

    15 20 Отговор
    На тоя,въздухът му бил мръсен!Ей,смешник!Колко провинциалисти дойдоха в София?Колко коли се карат само с един човек,шофьора?На времето,когато беше Кремиковци и бълваше пушек и прах,всички си трайкаха!Сега,Фандъкова им виновна!Аман от простотия!

    Коментиран от #30

  • 16 Госあ

    15 9 Отговор
    Прав е за метрото. При завършване на последната отсечка, няма нужда да се наливат пари повече в него, а да се наблегне на наземния електротранспорт, за който има чудесна инфраструктура и трябва само да се подържа. А не като фандъка да набива дизели втора употреба !!! Какво стана с китайският инвеститор за електробуси в България !?! Проблема с колите ще се реши много лесно- с такси !!! Ай само си представете, че всеки в Токио реши да ползва личен автомобил с ДВГ ?!?!? Не че са бедни и не могат да си купят ! Ай нема нужда всеки селтак да кара кола в центъра на София !!! А фандъка вдигна и билетите на градския транспорт,на който може да се разчита за 22:30 !!!

    Коментиран от #23

  • 17 Gest

    8 3 Отговор
    Преди години успяхте да изберете Бойко....
  • 18 една софиянка

    8 8 Отговор
    Кметът на София трябва да е СОФИЯНЕЦ! И дано младите образовани хора ни "извадят от калта", в която сме затънали до шия!...

    Коментиран от #19

  • 19 Госあ

    9 9 Отговор

    До коментар #18 от "една софиянка":

    Тези ми харесват, разумни предложения, далеч от популизма. Но тиквата такива корени е пуснала сред българското простолюдие,че махане няма. Кой ги избира такива като него ? И откъде идват, от Нибиру ?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Госあ

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "До невежеството":

    Виж мой човек, първо София е един от малкото градове с изградена добра инфраструктура за електротранспорт, и защо тия главанаци набутаха дизеляци ? Колко са новите ? Не ми говори глупости. Второ, що за малоумие е да правиш билета за градски транспорт по скъп отколкото в Париж и Люксембург ? Да по скъп е , а на транспорта може да се разчита точно до 22:30. Трето, що всеки селтак треа да се разкарва с кола в София бе !??! Дадох пример с Токио, и не само, всички мегаполиси. И четвърто, да вземат за спрат това кичозно презастрояване в центъра ! А не да ми правят некви разширения на булеварди от които нема такъв смисъл. И така и до днес не разбирам, що махнаха трамвайната линия на Витошка и объркаха връзките на трамваите !?! Да сложат некви жълто/ червени плочки и шадраван. Селяци. Айде за автомобили окей, това е добре. Ама защо изкъртиха трамвайната линия за 200 м кич, наподобяващ стъргало на провинциален град !?!
  • 22 Госあ

    11 5 Отговор
    Друго ми липсва на мен, какво правим с Витоша и абсолютно унищожената инфраструктура. Нарочно унищожена ! К' во правим с оная гадна маймуна цеко и концесията му. К'во правим с минералните извори на София, които са национални, а се продават за жълти стотинки на частници ? Стига с тоя асфалт бе лумпени !!!
  • 23 Гостенка

    8 6 Отговор

    До коментар #16 от "Госあ":

    И ти си софиянец колкото джендъра Борис, къде видя дизели, че и втора употреба. Напоследък е само метан и ток.

    Коментиран от #25, #26

  • 24 БСП

    6 6 Отговор
    Народе да наритаме гербаците в ташаците!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #23 от "Гостенка":

    Метан имаш в главата, както пееше Ицо хазарта. Всички герберотиквеничета имате в главата само ако.
  • 27 Живите мъртви на България

    9 6 Отговор
    ГЕРБ и в частност Фандъкова определено са слуги на мафията. Затова не заслужават да са на власт.
  • 28 ГОСТ 1

    7 8 Отговор
    За такъв като тоя Бонев се казва: Хем грозен хем нахален.А аз бих добавил и нагъл.Фандъкова не става за кмет ясно е, но тоя не става и за назначен селски кметски наместник.
  • 29 Кой68

    4 2 Отговор
    Аман от дебили.....
  • 30 Иво

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Nik":

    Nik , не зная за Кремиковци, ама на Лъвов мост какво беше - пушилките от рейсовете - преди да слезе на спирката човек си поемаше дълбоко въздух.... и прибягваше до където можеше! Поне малко да си спести отровата , която бълваха бракмите, наречени рейсове на Градския транспорт! А богопомазаните / чийто синчета и внучета ги назначиха впоследствие като милионерите на държавата/ хич не ги беше грижа за Човека - ама го изписваха по лозунгите си с главно ,,Ч"! Демагогия и арогантност, продължаваща и до днес! С пълна сила!
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 2 Отговор
    Като ИМПЕРИАЛИСТ съм бил в редица европейски столици. Бях изненадан, че много от тях са по-запрашени от София, но никой и дума не обелва. Индикатор ми е яката на бялата риза. Например, в Прага за два часа и яката на ризата вече е мръсна. Хигиенните ми навици са едни и същи независимо от промяната на географското ми местоположение. София е много по-малко запрашена от която и да било европейска столица, което според мен се дължи на многото зелени дървета по улиците и централното отопление обхващащо повече от 2/3 от града.
  • 32 борко бонев седни софия

    1 1 Отговор
    Ахх, ето ме тук съм по-остър отвсякога! Гениален съм! И при това дойдох с тротинетка на интервюто, а македонският урбанист зографчето ми помагаше по велоалеята. Всичко е чудно и аз ще ви оправя, не се съмнявайте!
  • 33 333

    0 0 Отговор
    Гледам на много хора Графа им харесва.
    Според мен, всеки ще се справи по-добре от Фандъкова. А тия ще ги лайкна за общинския съвет, да бъркат водата на партийците, които и да са те.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 АрхНикола Пеев

    0 2 Отговор
    Б.Бонев, световно неизвестен, като стане кмет на София, ще духа от Копитото да оправи въздуха. 3 милиона жители, 900 000 издухани и стари леки коли , мургави които все още палят печки, какво искате. Добре, че Фандъкова за последните години смени старите бусове с екологични. София е проектирана като град за 400-500 хил. с тесни улици. В квартала, Гео Милев ,където живея не се оплаквам от чистотата на въздуха. Места за паркиране няма достатъчно, но само бегло погледнах в нашия блок, половоната от семействата са с по 2-3- автомобила...

    Коментиран от #39

  • 36 Приказвачи

    0 1 Отговор
    Тъп джендър, ти какво предлагаш? Да се качим като всички безделници на велосипеди особено през идващата зима? Или да си купуваме нови електрически коли на баснословни цени? Не дразнете хората които чрез данъците си ви издържат и на които търпените вече свършва!!

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Стефан

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Приказвачи":

    Ако можеше да четеш можеше да прегледаш планът за София - 300 страници. Заради такива мозъци като вас София заприлича на гето.
  • 39 Стефан

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "АрхНикола Пеев":

    А Фандъкова понеже е световно известната селянка нали?
  • 40 Данаил

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Nik":

    Най-голямата глоба в историята на София е поради подаден от тях сигнал. 3тата линия на метрото е изцяло подземна благодеяние на тях. Бус ленти както има във всеки нормален град. Нощен транспорт за който 3 години се бориха и събираха подписи. Новите табели в метрото. Много е направил ама най-блажен си остава невежия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове