Last news in Fakti

21 Септември, 2019 12:12 2 894 16

Силвия Великова: Оставам в БНР, няма да се откажа

  • силвия великова-
  • бнр

Политиците имат нужда не от държачи на микрофони, а от хора, които да ги поставят в некомфортна среда и да им задават въпроси

Силвия Великова: Оставам в БНР, няма да се откажа - 1

Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си. След такава криза обаче все по-малко хора ще рискуват да задават въпроси, защото знаят какво може да им се случи.

Това каза в ефира на "Тази събота" по бТВ журналистката Силвия Великова. Тя беше свалена от ефира на програма "Хоризонт", а след това отново върната като водещ.

През последните няколко седмици БНР премина през силна турболенция. Журналисти свидетелстваха пред СЕМ за вмешателство в работата им, за открита цензура и за разговори, изпълнени със заплахи. За няколко часа "Хоризонт" замлъкна по неясни засега причини. Вчера Комисията за регулиране на съобщенията глоби БНР за тишината в ефира.

"Усещането "да си задраскан" е ужасно, много е обидно. В рамките на няколко часа ту плаках, ту се смях истерично. Започнаха да пишат колеги и разбрах, че е имало смисъл това, което правя. Получих голяма подкрепа”, разказа Силвия Великова.

"Очевидно СЕМ ще направят това, срещу което като съдебен репортер многократно реагирам, а именно всичко в тази държава да се решава от прокуратурата”, допълни тя.

Великова заяви, че остава актуален въпросът защо е била върната на работа след обаждане на премиера Бойко Борисов, ако нейният генерален директор не е под натиск.

"Политиците имат нужда не от държачи на микрофони, а от хора, които да ги поставят в некомфортна среда и да им задават въпроси. Иначе няма нужда от нас. Казусът ни дава шанс да се опитаме да се измъкнем всички заедно от ситуацията, която ни е поставила там, където сме”, каза още Силвия Великова.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    18 12 Отговор
    Браво на това мъжко момиче, което не се уплаши от натиска и заплахите на прокуратурата.
  • 2 русенец

    10 8 Отговор
    Волгин нещо не се чува. Покри се! Явно са му вдигнали заплатата. Иначе като цяло в Бг журналисти няма от доста време. В частност в БНР. Който и да махнеш, няма да се забележи. Защото журналистиката е сервилна без изключение. По Татово време правеха свирки на един човек/една партия. Сега е различно - страшно много хора и партии, които употребяват журналистите! ...
    Иначе в нормална държава журналистът е ушите, очите, гласът и СЪВЕСТТА на нацията. Ама ние и нация не сме.:(
  • 3 Умно село

    14 3 Отговор
    Защо всички политици исКат да чУват ласкателства от всяко кьоше?
    Да може и жълтите павета да ги озвучат с лъскателски фрази за властта, та като ходят по тях да хвалят режима.
    Били сме 500 години под турско, но харата са плащали десятък само.
    Днес в 21 век това е малко за събирачите.
    Това си е НОВ ТОТАЛИТАРЕН РЕЖИМ, но украсен с Европейски ЦЕННОСТИ, КОИТО ДОКАТО ДОЙДАТ В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ЦИНИЗЪМ.
    От Демократи, политическата класа се превърнаха в ПЛУТОКРАТИ.
    ДОБРЕ ПЛАТЕНИ СЕРВИТЬОРИ!

    "Влезеш ли в историята, гледай да не се заседяваш — ще й станеш досаден."
    Р. Ралин
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 XYY

    5 3 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Като започнат с русофилът другаря Борисов.
  • 6 волгин

    7 4 Отговор
    Ако политиците имат право на некомфортна среда то и журналистите също имат право на това, само че за разлика от политиците вторите се имат за свещенни крави и хич не им харесва, пищят като дявол окаден с тамян. А тази трябва да вкара в радиото и още пет-шест роднини, само мъж и брат и са малко.

    Коментиран от #10

  • 7 колко лесно манипулират

    9 9 Отговор
    Силвия Великова не е свещена крава и найстина си води предаването ужасно тенденциозно.
    ЗА това явно не и плаща само БНР., а служи и на НП А-та. Всъщност тя говори не като журналистка, а като клюкарка и то махленски без да доказва и една своя дума. Това е недупостима манипулация на общественото мнение.

    Коментиран от #9

  • 8 Усмивката

    3 1 Отговор
    И все пак ....кой.Кой?Кой?Кой?
  • 9 Усмивката

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "колко лесно манипулират":

    Ако Силвия гоеори без доказателства, ,,Бивол" говорят с доказателства.Тогава защо ги гонят и репресират.
  • 10 Усмивката

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "волгин":

    Нали точно това се дискотира???Силвия е принудително изкарана от своята некомфортна среда и се търси ....кой.Кой е този неин доброжелател за да му благодари.?Изглежда ще е некой скромен , хрисим срамежлив богобоязлив човечец ,не желаещ публичност .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Джентълменът русофил

    4 4 Отговор
    Ей точно тая жена искам да видя кандидатирана за кмет на София. Бас цепя, че ще прати и Фандъкова и Манолова в девета глуха, ако се кандидатира.
  • 13 ТОЧКАТА

    1 2 Отговор
    Имаш подкрепа Силвия!!!!!Макар и само духовна и словесна....!.В тези времена и тя е НЕЩО!!!!
  • 14 Радио точка

    3 0 Отговор
    Силвия Великова не е свещенна ,крава.Като толкова я харесват да я направят шеф.После ще има сеир.Дай му на човек власт и пари и гледай какъв е.Тогава ще има протести и никой няма да слуша БНР.Те повечето не могат и да говорят
  • 15 МАЯ

    1 2 Отговор
    ЕЖК-(една жена каза), като остарее една жена почват да и викат Мъжко Момиче. Силвия да се пази от тези оценки. Пари и Влияние винаги ще са и нужни!
  • 16 нащо

    1 0 Отговор
    А не!Да те чакаме до пенсия?!.....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове