Last news in Fakti

21 Септември, 2019 17:19 1 583 20

ГЕРБ: В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите

  • мая манолова-
  • софия-
  • герб-
  • йорданка фандъкова

Така нареченият „независим" кандидат на БСП Манолова повтаря поведението си от времената на подкрепяния от нея кабинет „Орешарски"

ГЕРБ: В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите - 1

В битката на Мая Манолова за София жертва са гражданите. Това се посочва в позиция на групата на ГЕРБ в Столичен общински съвет относно изявления на кандидата за кмет на София Мая Манолова.

„Тя е опитен политик и е учудваща некомпетентността, която проявява по елементарни въпроси. С изявленията си за обществените поръчки, г-жа Манолова показва пълна липса на компетентност за европейските проекти, тяхната защита и изпълнение“, посочват от ГЕРБ.

Според групата на ГЕРБ поведението на Манолова е заплаха за спечелени проекти и осъществяването на конкретни мерки за подобряване чистота на атмосферния въздух. „До края на 2019 г. София има възможност да защити проекти за екологичен транспорт - 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая.

Така нареченият „независим" кандидат на БСП Манолова повтаря поведението си от времената на подкрепяния от нея кабинет „Орешарски", когато европейските програми бяха затворени за България. Нека си спомним, че с нейния глас тогава се създаде Министерство на инвестиционното проектиране, чиято цел бе да отклони финансови средства от София и да блокира развитието на града“, заявяват от ГЕРБ.

„Никоя от размахваните от Манолова обществени поръчки няма да приключи преди изборите, но тя не знае това, очевидно защото не си е направила труда да се запознае с процедурите. В битката на Манолова за София и лакомията ѝ за власт жертва са гражданите“, се посочва още в позицията.

Притеснявам се, че в последните седмици г-жа Манолова говори само за обществени поръчки и се тревожи, че те се правят сега. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на журналистически въпрос за обвинението на Мая Манолова, че предизборно е „дръпнала“ отварянето на две обществени поръчки за електробуси, за да може спечелилите фирми евентуално да я подкрепят, предаде агенция „Фокус“. „Обществените поръчки са средството да можем да реализираме обектите на града. Аз друг законов начин не знам. Ако тя знае, нека да го каже. Очевидно не е информирана за условията и сроковете на оперативните програми, защото, ако се съобразяваме с изборите, означава да лишим града от тази огромна възможност“, каза още Фандъкова.

„Процедурите, свързани с това софиянци да дишат по-чист въздух, ги обявихме още през лятото и бяха отразени от всички медии“, заяви Фандъкова. По думите ѝ това са процедури по закупуването на 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 нови трамвая. „Тези процедури са със защитените средства по ОП „Околна среда“, отбеляза кметът на София. Тя добави, че иска да успокои Манолова, че протоколите по завършване на тези поръчки ще бъдат със срокове по време на новоизбрания кмет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гражданин

    33 10 Отговор
    София само ще спечели ако Йорданка си тръгне, по- късно на ревизията ще ви стане ясно за каква игра на милиарди е ставало дума!

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Селянин с автомобил

    13 7 Отговор
    Стига с тези граждани!
    М. Манолова обеща да свали цените на жилищата в София и да я направи по-достъпна за нас - хората от селата!
    Ние я подкрепяме!
  • 4 Усмивката

    19 5 Отговор
    ,,поведението на Манолова е заплаха за спечелени проекти ..:"без комрентар.Гарантирано от ГЕРБ
  • 5 Избори 2019

    13 6 Отговор
    Фенди, гледай да не се самоотровиш от чистия въздух и да не се самозадавиш от преяждане. Гладниците и лъжците сте много, но София е една, та вижте и се разберете "за благото на народа"
  • 6 onq s konq

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "Гражданин":

    Какво общо има Тръгването или Оставането на Фандъкова на поста "Кмет" със РЕВИЗИЯ НА ДЕЙНОСТТА Й ПО ВСЯКО ВРЕМЕ?А нима за всяка Ревизия се изисква Титулярът първо да напусне,пък ПОСЛЕ/?!/ да се извършва Ревизия ?А защо АКО НА ТЕБ ТИ Е ЯСНО за какви Милиарди злоупотреби става дума не СЕЗИРАШ ОРГАНИТЕ,а държиш непременно и на "останалите " да се изяснят нещата?Логично е след приключване на Проверката Резултатите да се Оповестят публично и тогава от самосебеси ще стане ясно на всички!А ако Фандъкова "си тръгне" по твое предложение,пък после се окаже че НЯМА ЗЛОУПОТРЕБИ и СФ вместо да спечели,вземе че Загуби...ШЕ Я ВЪРНЕШ ЛИ НА РАБОТА?И по-важното - ЩЕ Й СЕ ИЗВИНИШ ЛИ?

    Коментиран от #16

  • 7 Кирил

    9 9 Отговор
    Какви битки ви се привижда ве, тая червена уроспия даже диплома няма.всичко и е фалшиво.само наглост и високомерие,скандалжийство и безочие
  • 8 Софиянец

    13 7 Отговор
    София не може да загуби ако дружинната си тръгне, градът е преживял какви ли не ракови заболявания, като синята зона примерно та една офца от Самоков. Омръзна ми от обещанията, аз това аз паркинги аз ще махна грозните шахти на Витошка и ще намаля шума. Нищо, пълна дупка, ремонт на ремонта, Графа не коментирам, Витошка прилича на централната в Самоков а Солунска я ремонтират ударно всяка година и все по зле става. За Златев и милионите на джи Пи груп дори не ми се говори, елате вижте джипа на жена му пред галерията им, от Гарибалди към Витошка преди Христо Белчев.
    Автентичен десен съм но твърдо за Манолова ще гласувам!
  • 9 Питам

    6 6 Отговор
    Ако Манолова стане кмет, дали ще предложи Пеевски за зам.кмет по сигурността например?
  • 10 Панов

    7 6 Отговор
    Толкова ли не намериха в БСП един нормален човек с добро семейство с деца с образование и доказал се в професията ами тая наглост с фалшива диплома дето я крие и разведена парясница

    Коментиран от #13

  • 11 Цецо Цветанов

    2 3 Отговор
    Шубето е голям страх ?
  • 12 Пунта Мара

    3 1 Отговор
    Страхуват ли ви??? Защо?
  • 13 Фалшиви герой

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Панов":

    Панов, готов си за заместник кмет. Дано да си нормален, от добро семейство, женен с две деца. На такива като теб разчитаме. Да слушат и папкат
  • 14 бягай бе

    2 3 Отговор
    тъпата даскалица......
  • 15 Националист

    5 3 Отговор
    Ако трябва да избирам между двете бих предпочел Фандъкова.
  • 16 ДОМ НА ПОКОЙНИКА

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Мършо за тебе знаем че си евтин нахуйник! Ревизия докато тая крадла е на поста, няма да направят реална! Много ги е страх от ревизия.

    Коментиран от #19

  • 17 Воланд

    3 2 Отговор
    А БРЕ ФАНДЪКОВА,САМОКОВСКИ КОМПИР МИРИЗЛИВ,СЕГА ЛИ СЕ СЕТИ ЗА ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ НА СОФИЯНЦИ,КОГАТО ТИ ПРИПАРИ ПОД ЗАДНИКА,ОСЕМ ГОДИНИ КАКВО ПРАВИ,ДЪРЖА БОРИСОВ ЗА МАКАРИТЕ ЛИ?
  • 18 терминатор

    0 2 Отговор
    страх ги е от Майчиту. Тресе ги калинките!
  • 19 onq s konq

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "ДОМ НА ПОКОЙНИКА":

    Много тихо приказваш и не ти се разбира,затова ще ти поднеса МИКРОФОНА до устата
  • 20 чичо

    0 0 Отговор
    Това е най-точното заглавие,що се отнася до изборите за добър СТОПАНИН на София-поздравления.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове