Last news in Fakti

22 Септември, 2019 11:58 4 646 44

Лили Маринкова: Влизането на прокуратурата в БНР е официализиране на репресията

  • лили маринкова-
  • бнр-
  • хоризонт-
  • светослав костов-
  • силвия великова-
  • иван гешев

Най-важното изречение в откровението на Светослав Костов в Борисовата градина са думите му към Силвия Великова: "Е, няма да си намериш работа никъде!". Какво по-голяма доказателство за съществуването на медиен октопод в България, за тоталната разправа със журналистите, коментира тя пред "Дарик"

Лили Маринкова: Влизането на прокуратурата в БНР е официализиране на репресията - 1
Снимка: Либерта

Оставането на Светослав Костов начело на БНР само ще удължи кризата в радиото – не съм оптимист и при оставката му, защото моделът остава същия – репресивни сили стоят зад кадър и се опитват да диктуват в обществените медии. Това коментира в ефира на "Дарик" бившият директор на „Хоризонт“ и дългогодишен водещ на „Неделя 150“ Лили Маринкова.

"Тази измислица, всички тези налудни действия около спирането на програмата на "Хоризонт" говорят за дълбоко смутени хора, които действат безогледно и безсмислено, дълбоко извадени от релси", коментира Маринкова.

Според нея оповестеното влизане на прокуратурата в БНР е официализиране на репресията, която е за сплашване. В дъното стои безкрайно глупавото действие на генералния директор, който сега трябва да отговаря за това и да получи своето възмездие, допълни тя.

"За мен е хумористично изречението, даже виждам една висша ирония в това, което каза Борисов "Кой съм аз, че да кажа на прокуратурата?". Когато беше официално ясно, че ти си го избра - действителното прозрение, което беше потвърдено от Николай Кокинов", каза Маринкова.

По думите ѝ не се знае кой се е обаждал и дали са 4 или 44 тези лица. "Но те са имали едно единствено нещо предвид и това е процедурата около избора на Иван Гешев. Това е стилът, който се оформя, за да проведе пътя за кариерата на този човек. Целият този ПР, който е впрегнат в публичното му утвърждаване, той се възприема като център на истината. Нещо, което ми говори за един много познат Сталински модел - там се крие репресията, там е този, който ще смълчава медиите и ще казва кои са правилни и неправилни", коментира още бившата водеща.

Не знаем физиономията на тези лица, които се обаждат, но представете си колко дълбоко непочтено е това - тези хора, които стоят в тъмното да си играят с хората, със ситуацията, с нещо толкова важно като журналистиката и информацията.

"Основният проблем е, че генералният директор търпи това, но кой би се обаждал на човек, който не е поел предварително ангажименти?", допълни Маринкова.

"Най-важното изречение в откровението на Светослав Костов в Борисовата градина са думите му към Силвия Великова: "Е, няма да си намериш работа никъде!". Какво по-голяма доказателство за съществуването на медиен октопод в България, за тоталната разправа със журналистите", коментира Маринкова.

Тези хора, каквито и да са те, са нещо като политическа полиция - това е най-страшното и не можем да си затваряме очите за това, каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    32 4 Отговор
    Джордж Оруел– "1984"– прочетете, или си припомнете!
  • 2 Сороспия

    48 10 Отговор
    Оставка и пандрла за крадеца Тиквун и шайката
  • 3 Коментар📝

    55 8 Отговор
    МНОГО ЖУРНАЛИСТИ ГИ СМАЧКА РЕПРЕСИЯТА.БОЙКО ЕДНА ОТ 2ТЕ ИГРИ ИЛИ ИГРАЕ В ТАЗИ ДИКТАТУРА ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ И В ДВАТА СЛУЧАЯ ТОЗИ ЧОВЕК Е БЕЗПОЛЕЗЕН Даже ВРЕДЕН ЗА НАРОДА СИ.

    Коментиран от #44

  • 4 Тиквостан

    38 7 Отговор
    А нали говорим за демокрация толкова години , или само говорят управляващите да сте чували от тях нещо в защита на демокрацията?
  • 5 Искам да питам

    52 7 Отговор
    Иска да питам разните му там демократи, които проведоха чист преврат за да свалят Бай Тошо. Та драги ми демократи, питам ви, честно кажете, заради подобни циркаджийски номера ли стояхме до вас на площада? Заради такива репресивни номера или против такива?! Заради свобода или заради това, което калагате - тотална диктатура на едни криминални изчадия?! Не ви е срам долни изроди! 30 години ни съсипахте от тормоз! Изгонихте 2 милиона българи и все още си мислите, че ще си бивеете щастливо и безукорно?!

    Коментиран от #9, #16, #31

  • 6 Гост

    12 39 Отговор
    И тази госпожа на снимката е доста прежълтяла, както и президентът...Руснаците действат с биологични и гeнни оръжия рaзпръcквaйки ги oт грaждaнcки caмoлeти /малки флакони с по две-три ампули/ нaд пoчти вcички държaви oт 25 гoдини, но големия кодож е, че засягат точно русофилите от България. Те са на основата на европейския ген, а както знаем русофилите тук нямат капка европейска кръв ХАХАХАХ. Ако се чувствате все по-отпаднали и безсилни с всеки изминал месец, то нямате имунитет срещу биологичните оръжия на Русия, ЕС и САЩ. Обичате братушките, но им хапвате отровите на генните им оръжия, а те не могат да ви помогнат с противоотрови, защото те би трябвало да са в кръвта ви....Американските и гeрмaнcкитe също са на основата на бялата раса - хапвате и тях като десерт:):)

    Коментиран от #10, #12

  • 7 Българин

    11 32 Отговор
    Долни руски шпиони, власт няма да видите, каквито и помии да забъркате още ! БСП УМРЯ С ПУБЛИЧНИЯТ ПОРНОТЕАТЪР С ДПС!

    Коментиран от #39

  • 8 ами

    9 23 Отговор
    Това доказано ли е или Силвия каза и е вярно. Щом сте такива големи журналисти, нали знаете че всичко се доказва преди да го напишете и изкажете. Всичко друго като тя каза, той каза е манипулация за малоумни6277
  • 9 Само да добавя,

    13 23 Отговор

    До коментар #5 от "Искам да питам":

    че ако границите ни бяха отворени преди 1989година, още повече хора от сега щяха да избягат без да си помислят за връщане

    Коментиран от #11, #13

  • 10 Бързо

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    се скрии някъде, че санитарите идват с усмирителната риза.

    Коментиран от #26, #27

  • 11 Бачо Киро

    25 4 Отговор

    До коментар #9 от "Само да добавя,":

    Абе не бъди толкова сигурен, като видиш кои се оказаха репресирани (Лили Иванова, Васко Кеца и тн), баш галениците, като видиш кои управляват вече 30 години, въобще не бъди сигурен, че преди щяха повече да се изнесат. Факта, че никой след 30 години демокрация не иска да се връща, пък въобще ще го пропусна... Всички едно време смятаха, че след 10.11.89 нещата ще са като преди, но ще има повече банани и "корекомски" яйца, повече западни коли и телевизори, повече видео плеъри, повече от всичко, което не беше в изобилие. Никой никога не е и мислил, че ще ги върнат в първи клас и ще им вземат всичко.
  • 12 Бачо Киро

    24 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Да бе, руските пилоти като летят над Европа и отварят прозореца и пръскат със спрейове... Я марш да си пиеш хапчетата...

    Коментиран от #23

  • 13 Ами не

    28 4 Отговор

    До коментар #9 от "Само да добавя,":

    Не не не. Който е искал да бяга е бягал. Но масово като през последните мракобесни 30 години никога не е било! Съсипахте цял народ и дано ви тежи на съвестта ви, ако имате такава, което е доста съмнително. Единствено мислите как да окрадете парите на хората, казвайки си, че това са държавни пари. Колко милиарда данъци сте окрали?! След 10-15 години ще измрат роднините на емигрантите и край с вас, скапани крадливи “демократи”. Няма да има пари за крадене! Дано леталният ви изход бъде особено мъчителен. Господ ще ви въздаде! Вие срам и страх нямате! Ще бъдете пометени рано или късно!

    Коментиран от #18, #21

  • 14 Диамантената ръка

    14 4 Отговор
    Радиото си е инструмент за пропаганда, промиване на мозъци, манипулиране в една или друга посока. Който се поддава, си е негов проблем. Така че и с радио и без радио все тая. Мислете с главите си.
  • 15 Капончик

    5 16 Отговор
    Най-обикновена болшевишка гадина, която Борисов не
    посмя да уволни, но която Местан и Орешарски изритаха от радиото още щом дойдоха на власт през 2013 г.!
  • 16 чфадц

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Искам да питам":

    никакъв преврат не е имало 1989г...преди това руснаците казват на тодор живков че трябва да си подаде оставката макар и чрез театър за пред хората.той се съгласява да си я подаде и да се направи на изненадан....така и в Румъния са искали руснаците да сменят системата на чаушеско отказва да подаде оставка...и от там сащ му спретват революция и го убиха за наказание че не се е съгласил на сащ и русия да сменят системата...докато тодор живков се е съгласил...не случайно руския представител в България му е казал добре че се съгласи да подадеш оставка..явно му е обяснено добре какво следва ако не изиграе театъра с оставката...видяхме в Румъния какво стана като не я подаде доброволно

    Коментиран от #19

  • 17 Усмивката

    10 8 Отговор
    Да тоеа е Сталински модел на управление.Ето какво ни очаква....Написан е от Димитър Талев през 1930-те години и публикуван през 1940 г. Заради само 1 изречение Талев е пратен в лагер след деветосептемврийския преврат: "И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ..."
  • 18 Барбой

    10 14 Отговор

    До коментар #13 от "Ами не":

    За червените отрепки нема празници, проклинат ли проклинат!

    Коментиран от #22

  • 19 Абе шматко

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "чфадц":

    Това, което пишеше какво общо има с въпроса на човека? Това ли пита?

    Коментиран от #25

  • 20 Гостилничаря

    10 1 Отговор
    Който и да дойде на власт, всички имат кирливи ризи, които не трябва да виждат бял свят! Репресиите срещу свободата на словото ще продължат винаги, в Третия свят винаги е било така, така ще бъде и занапред.....
  • 21 Само да добавя

    8 13 Отговор

    До коментар #13 от "Ами не":

    ЧЕ ИМА МНОГО ИЗБИТИ ПО ГРАНИЦИТЕ , ХИЛЯДИ ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА И ОЩЕ ТОЛКОВА СА УСПЕЛИ ДА ИЗБЯГАТ, НО ТОГАВА ТОВА НЕ СЕ КАЗВАШЕ НИКЪДЕ ЗА ДА НЕ БЯГАТ И ДРУГИ , А ЗА БАНДИТИТЕ ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА СИГУРНО НЕ ЗНАЕШ , ТЕ БЯХА ПАРТИЙНИ , КОМСОМОЛСКИ СЕКРЕТАРИ, НЕКАДЪРНИ ПРЕСТЪПНИЦИ, КОИТО СЕ ГАВРЕХА С ЖЕНИ КОИТО ИМ ХАРЕСВАТ И РАЗБИВАХА СЕМЕЙСТВАТА, А ЗА ПРОСТИТЕ МИЛИЦИОНЕРСКИ НАЧАЛНИЦИ НЕ ИСКАМ ДА СЕ ВПУСКАМ В ПОДРОБНОСТИ, ЧЕ ИМА ДА ПИША МНОГО !

    Коментиран от #29

  • 22 Усмивката

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Барбой":

    Напи ли се .Е ,значи си го отпразнувал.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Behemoth

    10 0 Отговор
    Малък ,но много прост народ!Да бъдеш нормален сред тая сган е равносилно на мазохизъм!
  • 25 пппппп

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "Абе шматко":

    да не пита това..но почва с глупоста и лъжата че имало преврат 1989г....просто нека знае че не е имало никакъв преврат...а театър
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Усмивката

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Бързо":

    Към ръгбисти ,цигани се присъединяват и психичноболните

    Коментиран от #40

  • 28 ПЕНКО

    4 11 Отговор
    НЕ СМЕ ЗАБРАВИЛИ МРЪНКАЩОТО" ЪМ-ЪЪ" НА МАРИНКОВА !!! МАРИНКОВА ИДВА ОТ МАРИНАТА ! МАРИНАТА ТА СЕ ПРАВИ С ПОДПРАВКИ -МЕРУДИИ ! А БЪЛГАРИНЪТ КАЗВА :" НА ВСЯКА МАНДЖА МЕРУДИЯ " !!! В СЛУЧАЯ МАРИНКОВА ........

    Коментиран от #30

  • 29 До самодобавящия

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "Само да добавя":

    Ние тук не пишем какво е било, знаем че беше хипер гадно, но затова стояхме на площадите редом до “демокраатите”, пеехме 45 години стигат и времето е наше, вярвахме на тези хора. И сега ВЪПРОСЪТ КИ Е - за какво беше всичко това? За може “демократите” да заграбят всичко и да откраднат всичко и за да стане още по-гнусно ли? За още по-голяма димтатура на един мутроген, на един криминал?! За какво беше всичко? Вече 30 години ни лъжете! Махнахме Тошо, за да дойде Боко!
  • 30 Усмивката

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "ПЕНКО":

    Пенко идва от Педо.Педовите са на всяка власт слугите
  • 31 Българофил

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "Искам да питам":

    Превратът срещу Бай Тошо го направиха другарите от Политбюро на ЦК на БКП. Припомните си речта на Петър Младенов от пленума на 11.12.1989. Публикувана е в "Работническо дело" на 12.12.1989. Има я в "Гугъл"...

    Коментиран от #32, #35

  • 32 Имали значение

    4 0 Отговор

    До коментар #31 от "Българофил":

    Има ли знЧение кой свали Бай Тошо, а какво дойде след него!

    Коментиран от #34

  • 33 АНЕНЕРБЕ

    5 3 Отговор
    УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ СТИГНАХА В СВОЯТА ОМРАЗА И НЕНАВИСТ КЪМ НАРОДА НИ И ДО НАЙ МАЛКИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА - бебетата !!!!

    Над 100 000 български бебета са ваксинирани с внесените от ТУРЦИЯ отровни ваксини.
    КАТО ОБВИНЯЕМИ СА ПРИВЛЕЧЕНИ ПЕТЪР МОСКОВ И ЗАМЕСТНИКА МУ АДАМ ПЕРСЕНСКИ !!!

    ЕТО КАКВО КАЗВА В БТВ шефа на НЗОК д-р Дечев за внесените от МОСКОВ , И ПЕРСЕНСКИ ВАКСИНИ:
    "Там има два вида турски ваксини – едната (бел. ред. - "Пентаксим"), сто хиляди бройки, която е използвана изцяло от български деца на възраст от 0-1 година. Тя е използвана, вече е изконсумирана. Понякога знаете, че изваждането на истината може да доведе много повече вреди, отколкото нейното премълчаване. Затова за тази ваксина аз няма да приказвам, тъй като тя е използвана”!!!!!!!!!!!!!!!!

    ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИИ НА МАЙКИ разказващи за ужасите случили се с децата им след ваксинация с "Пентаксим" внесени от ПРЕСТЪПНИЦИТЕ БОЙКО БОРИСОВ , ПЕТЪР МОСКОВ и АДАМ ПЕРСЕНСКИ : "Майчински разказ: Денят преди ваксината беше последният, в който той беше нормално дете"

    ЗАЩО ТЕЗИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ СА ОЩЕ НА СВОБОДА И СА С МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ ПОДПИСКА?!!
    ЗАЩО БЕ ЦАЦАРОВ?!!

    Срещу тези лица трябва да бъде повдигнато обвинение за ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ!!!!

    ДРУГИТЕ 100 000 ВАКСИНИ СА СПРЕНИ ОТ ПРОКУРАТУРАТА НО ВИЖТЕ КАКВО КАЗВА ЗА БОРИСОВ ШЕФА НА НЗОК д-р Дечев: " .......ваксини са спрени, но това се готвеше да се приложи върху десетки български деца от Петър Москов и ЛИ
  • 34 Българофил

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "Имали значение":

    Гледайте днес " Документите" по ТВ" Европа" от 16.00 до 18.00 и мисля, че ще Ви бъде интересно. Тъжното е, че за 30 години нашият народ е все още разделен по основния въпрос:" Какво искаме всъщност? Как да го постигнем?" Но с дезинформация нищо няма да постигнем. Трябва да знаем истината, за да не допускаме повече грешки. Чехи, поляци,словаци и унгарци отдавна жънат плодовете на демокрацията.Само тук още си губим времето! Не е нормално само тук " демокрация" да е мръсна дума. Ние ли сме най-нескопосаните?

    Коментиран от #36

  • 35 пррррр

    2 3 Отговор

    До коментар #31 от "Българофил":

    няма преврат в истинския смисъл на думата..или си трол...или глупав...когато има преврат има убийство на диктатора..ти видя ли да го убиват?

    Коментиран от #37

  • 36 Усмивката

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "Българофил":

    Ченгетата сътвориха за 30 години държава ,в която на демокрацията да се гледа с лошо.Това е кампания замислена отдавна .Още преди Борисов да се качи във властта.Те го поставиха.В България целенасочено всичко е уродливо.За да си каже българина....Съжаляваме.

    Коментиран от #38

  • 37 Българофил

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "пррррр":

    Превратът е " дворцов"...През 1934 беше ли убит премиера? Или, когато е свален Вълко Червенков? Има глупави, но не мисля, че съм аз!

    Коментиран от #42

  • 38 Българофил

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Усмивката":

    Съгласен съм с Вас. Но все още има хора, които не желаят да го признаят. Това ни пречи много!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Усмивката":

    За мен е по-важно че амигдалата ти става все по-малка с всяка изминала година.Усещаш ли слабостта, усещаш ли чувството за постоянен грип, усещаш ли имунната си система, че не може да се справи с най-дребна настинка, усещаш ли, че ставаш едновременно блед и във същото време все по-мургав с всеки изминал месец?? Проблема не е в твоя телевизор, нито в спешното отделение, проблемът е в произхода ти.... Проблемът е в наличието на средноазиатски произход в кръвта ти.... Европейската раса ще остане сама на тази планета.... За съжаление и руснаците!!!

    Коментиран от #43

  • 41 гробар

    1 1 Отговор
    Ах нещастни комундета
  • 42 тпррр

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "Българофил":

    преди 10 ноември му е казано че трябва да подаде оставка и че ще сменят системата в комунистическите държави..просто трябваше да се направи на изненадан...и мнго се вързаха😂
  • 43 Усмивката

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Гост":

    Имаш нестандартен тип поведение.Знаеш какво означава.....Би могло да се отнасяме с уважение и разбираемо с респект ,защото такива генотипове раса ще наследят и поселят България в близкото бъдеще.
  • 44 Пенчо Първи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Истината е,че мафията с представители в среди от БСП и ДПС ,Пеевски и сие са хората които диктуват в медиите. Много интересно ,те искат да прехвърлят отговорността на Борисов и ГЕРБ . Забравихте как елеиминираха Цветанов от вътрешното министерство с измисленото подслушване. После Пеевски заплашваше Цветанов , даже бяха се подготвили да сготвят Борисов и за малко плана им да успее. Бяха впрегнали разни криминални да се тръшкат по площадите , като Петното , Франц и други лумпени. Зад историята с радиото стоят пеевски и сие и олигарсите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове