Last news in Fakti

24 Септември, 2019 09:08 12 448 23

КАТ поставя камери на пътя Стара Загора – Казанлък, където загина моторист

  • камера-
  • кат-
  • моторист-
  • журналист

От АПИ обаче отказали с аргумента, че разходите за тази дейност трябва да бъдат направени за сметка на общинската администрация

КАТ поставя камери на пътя Стара Загора – Казанлък, където загина моторист - 1

Стационарни камери ще бъдат монтирани в бъдеще на пътя Стара Загора – Казанлък, където в неделя загина моторист заради излязла на пътя крава.

Това разкриха пред „Тази сутрин“ по бТВ от „Пътна полиция” – Стара Загора.

„Наистина много станаха жертвите на този пътен участък. Община Мъглиж е предприела пакет от мерки и част от тези писма бяха адресирани към тогавашния изпълнителен директор на АПИ, в които ние поискахме да бъдат монтирани предпазни средства мантинели на около три км от урбанизираната територия на село Тулово – там, където има заведения и спортен комплекс, на който се играят футболни срещи всеки уикенд”, каза кметът на община Мъглиж Душо Гавазов.

От община Мъглиж обаче настояват да бъдат поставени мантинели на злополучния път, тъй като това не е първият трагичен инцидент заради излязъл на платното добитък. От АПИ обаче отказали с аргумента, че разходите за тази дейност трябва да бъдат направени за сметка на общинската администрация.

Според директора на ОП – Стара Загора Илия Златев обаче отказът на АПИ е на базата на нормативни разпоредби, които трябва да се спазват.

„Става въпрос за мантинели в регулационните граници на населеното место, а не по Републиканския път извън населените места. Мантинелите не са средството, което ще реши излизането на животни на пътя”, коментира Златев.

През декември 2018 г. двама души губят живота си, след като на пътя се появява необозначена каруца. През февруари 2019 г. край Тулово се случва сходен инцидент с кола и кон.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бачо

    55 3 Отговор
    Изчакайте да се претрепят още няколко десетки човека и тогава можеееееее да си размърдате дебелите дирници,м......а ви ,тъпа държава,със заспал народ.
  • 2 Чук

    65 1 Отговор
    С какво камерите ще помогнат на кравата?

    Коментиран от #8, #22

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Искам да питам

    51 3 Отговор
    Искам да питам катаджиите, понеже явно са много умни, направо гении работят в кат, та на въпроса, ако водач на мотор или кола се изтряска в ромска каруца или пуснат кон с 50км в час дали ще оцелее?! Вместо да си ограничат ромските празити, катаджиите отново наказват съвестните граждани и то на път, където ограничението трябва да е 90км/ч!!!! Смешници сте боковски долни утрепани милиционесрки калинки! Уво 2019 за вас!

    Коментиран от #6, #11

  • 5 ypvs

    30 0 Отговор
    Хиляди безмислени акции и простотии. Реформаааа!
  • 6 gvdff

    4 8 Отговор

    До коментар #4 от "Искам да питам":

    Съвременните коли, поне след 2000г са адекватно конструирани за удари. С 50 дори циганчето в каруцата може да оцелее без проблем. А ако с мотор ги удариш, дори и с 30км/ч моториста ще е на кантар.
    Но да, тъпа камера за скорост не решава проблема. Предполагам, че знаци, шумна маркировка, ограждения в правилната комбинация биха били добре.
  • 7 Изкарвам 500 харча 1000

    30 1 Отговор
    И камерите спряха кравите ... тъпи ли сте, малоумни ли сте, идиоти ли сте не знам вече....

    Коментиран от #10

  • 8 Иве

    17 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чук":

    Логика от милиционери не може да търсиш.
  • 9 Каруцар

    16 1 Отговор
    Незабавна забрана за движението на каруци по пътищата и в градовете/населените места. Незабавно затягане на разрешителните за отглеждане на едър добитък. Всяко животно да е с нотариален акт и паспорт, за конете да са най-скъпи. И докато от ЕС не ревнат, че се говрим с животните и че се нарушават правата им, като ги впрягат да теглят каквото и да е, няма да си мръднат мазните задници !
  • 10 Фаци

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Изкарвам 500 харча 1000":

    Участъка е около Тулово и започва от моста преди Тулово не е дълъ, до към разсадника. г. Срещу Тулово пасат и говеда, коне от другата страна на пътя. Там е опасно да не изскочи. Камерите няма да спрат добитъка, а ограда покрай пътя, около 300-400 метра е.
  • 11 Габровски рокер

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Искам да питам":

    От всички рокери, ако се цунем с крава или кон, само Габфовски и Шотландски моторист нема да умрат. Габровеца ще оцелее, щот му се свиди пара за ковчег, а шотландеца, за да си доизпие Уискитоо и да не отиде зян.
  • 12 крас

    4 1 Отговор
    Този участък от казанлък до ягода има нужда от две платна с мантинели тогава ще има резълтат
  • 13 Бай Тошо

    11 0 Отговор
    Като се крият в храстите с какво ще помогнат за намаляването на ПТП

    Коментиран от #20

  • 14 Матей

    6 0 Отговор
    Гербаджиите накрая схванаха идеята,която им давам безплатно от години,намислили да премахнат винетките и приходите от тоя данък да се калкулират в акциза на горивата.Дотук добре,само а-б,а до края на азбуката колко има?Идеята беше да се премахнат всички данъци за МПС,вкл.ЗЗГО и да се вземат от увеличен акциз на горивата.Защото иначе става крещяща дискриминация и обир на случайните ползватели на МПС.пЛАЩАТ СИ ПРАВОТО ЗА ПОЛЗВАНЕ,А не самия размер на ползването.Олигарските и прислугата им са на кяр,защото им пада рязко такса-километър.Не стига че са фрашкани с крадени пари,ами се и стискат,бедните да пълнят хазната.
  • 15 Давид

    9 0 Отговор
    Спрете се вече с тези камери хората вече да се оглеждат от за къде има полиция къде има камери правят катастрофите и произшествията няма край за мъките на тоя народ държавата не им пука за произшествията увеличават само санкциите за да си напълнят джобовете тези ги и ти винаги ще ги има независимо дали 2000 или 2000000 лв ще бъде глобата за тях Как може страна където заплатите са 500 лв. Да има 1000 лв. За това че си карал с 40 отгоре и какво и кой ще го отнесе жегите или нормалните хора които се опитваме да спазваме
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 фифи

    5 0 Отговор
    И ко ще види КАТ на тези камери? Как крави ,коне, каруци и малоумници с купени книжки избиват нормални хора. Поредната малоумщина . Камерата ще върне ли на някой живота ве- ГОВЕДА????????
  • 18 Мето Илиенски

    3 0 Отговор
    И к'во ? Ще записват екшън-ужаси.
  • 19 Жар

    6 0 Отговор
    Поставянето на камери в небитието е само формула за изкарване на лесни пари. Всичко започва от културата на каране по пътищата и най вече от инструктора, който те е възпитал да караш. Когато караш мотор с 100 км в час и на пътят ти излезе стадо крави спирането невъзможно освен да не ти се усмихне късмета да минеш между две от тях. Лично това ми се е случвало, когато спрях след това сърцето ми щеше да излезе извън тялото ми. Тогава се сещаш какво е могло да се случи, че кравата е много яко животно и се сещаш за инструктора, който те учеше, че на пътя видиш ли човек или животно спираш.
    Бог да пази мотористите.
  • 20 Ива

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Бай Тошо":

    Те не се интересуват от безопасността на пътуващите, а да си напомпат бюджета и да имат кинти. Ама и техните деца и близки пътуват по тия гадни пътища. Ако се подстриже има огради, мантинели няма да стават такива неща. По Търговишко като партизани се крият по слънчогледа, добре че не сме в тропическа страна да ги изяде, някой крокодил или анаконда по шубраците.
  • 21 Азазел

    1 0 Отговор
    И ще глобяват кравите и каруците за превишена скорост?! Гледах по телевизията представителя от КАТ, като от вица за Мирча Кришан, каквото и да го питат само за камери говори.
  • 22 tarikat

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чук":

    Е как, ще глобят кравата.
  • 23 Пламен

    0 0 Отговор
    Малоумната администрация на Джелял Касапина. Какво да очакваш - глупост след глупост?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове