Last news in Fakti

26 Септември, 2019 08:46 3 942 18

Български туроператор извозва туристите на „Томас Кук” за своя сметка

  • астрал холидейз-
  • христо гълбачев-
  • томас кук

Хотелите, в които в момента са настанени туристи на компанията, са 33 в Слънчев бряг и 21 във Варна

Български туроператор извозва туристите на „Томас Кук” за своя сметка - 1

Засегнатите туристи от фалита на туроператора „Томас Кук” и дъщерните му компании в Германия и Полша ще бъдат извозени за сметка на български туроператор, представител на компанията у нас. Това каза пред „Тази сутрин“ по бТВ управителят на „Астрал Холидейз” Христо Гълбачев пред bTV.

Общо 3950 са туристите на „Томас Кук” в България в момента. Вчера е извозена голяма част от тях. Хотелите, в които в момента са настанени туристи на „Томас Кук”, са 33 в Слънчев бряг и 21 във Варна.

„Вчера решихме, че ние ще извозим туристите за сметка на „Астрал Холидейз” и ще си претендираме пред съответните инстанции. Не можем да оставим клиентите на улицата”, коментира Гълбачев.

По думите му загубите, които ще претърпи българският туроператор са за милиони. Гълбачев помоли всички засегнати по веригата да проявят разбиране в този момент и търпение, докато дължимото не бъде изплатено.

Той отрече в България да са знаели предварително за гръмкия фалит.„Нямахме по-рано предварителна информация и преди точно по-малко от един месец имаше официално съобщение от Питър Фанкхаузер, че в момента преговорите с китайския им инвеститор и с някои други са изключително позитивни и че „Томас Кук” продължава”, коментира Гълбачев.

„Най-важното е клиентите да продължат да вярва в нашата търговска марка. Ние сме един от най-старите туроператори в България. И най-важното е нашите партньори да проявят разбиране”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОКО

    5 1 Отговор
    ХА ХА ХА..СПАСЯВА..ЧЕ ВИЕ СТЕ В Ф А Л И Т ..АЛО..

    Коментиран от #3

  • 2 Главанаци ООД

    20 1 Отговор
    Едва ли са толкова наивни да вярват, че ще получат някога някакви пари ? Някой "отгоре" им е наредил да го направят за своя сметка ! Понеже пенсиите и заплатите са огромни хора в нужда няма в България и затова решиха да субсидират горките почиващи западняци ???
  • 3 геро

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "ДОКО":

    А правописа??!

    Коментиран от #12

  • 4 Миризлив пор

    4 1 Отговор
    Помолил всички по веригата да чакат някой ден да им бъде платено и те да се разплатят. Т.е. сега се опразва ударно фирмата и ще фалира пък който има да взема ще има да взема.
  • 5 Аз милионера

    8 2 Отговор
    С държавно финансиране... иначе пред хората за тяхна сметка..... А да са ни честити минус няколко милиона(какво са за булгаристан тези пари нали ние си имаме печатница за кинти)
  • 6 да да ама не

    3 1 Отговор
    И аз чакам от "УМРЯЛ ПИСМО", Олимпик ЗК ми дължи едни 100000 стотинки.
  • 7 Аха

    2 0 Отговор
    Ама те хотелите и ресторантите не негови. Той бил най-стария е..ч в г-н? Ми тия с хотелите да би да я карат на фотосинтеза? Да се ликвидира политическата акция веднага.
  • 8 Минаващ от тук

    1 0 Отговор
    Това за пътниците - браво! Хората не са виновни. Но за това, че се очакваше фалит аз знаех, а те не знаели.
  • 9 Бако

    7 0 Отговор
    Верно е. Отдавна е "извозил" туристите. Сега държавата ще извози нас да платим за "загубите" на хотелиерите.
  • 10 ДОКО

    0 0 Отговор
    ДО ГЕРО...КАКВО МИ Е НА ПРАВОПИСА...

    Коментиран от #15

  • 11 Луда работа

    7 0 Отговор
    Супер смях! Никой не знае колко са засегнатите туристи в нашите курорти. Хотелите хем знаят, че този тур оператор е във фалит хем нищо не правят и клиентите им трупат сметки /дългове/. После ще ревем по телевизията държавата да плати тези сметки за да не фалират! Супер, но явно ние обикновените хора ще платим сметките на тези летовници, за да спасим хотелите, които и без това не посещаваме. Поредното безумие в ход и никой не може да го спре! Супер начин да осмислим сезона в последния момент. Какво представление ще ни предложи черноморския театър следващото лято предстои да видим. Ние междувременно пак ще посещаваме околните дестинации, но разбира се бетонните тикви вместо да си върнат нас ще измислят поредната схема, защото по честен път нямат нужните знания и опит ! ! !
  • 12 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "геро":

    Той е за по-нататък.......
  • 13 Ventura

    2 0 Отговор
    Че нали Англия щеше да поеме разноските по връщането на туристите от целия свят?

    Коментиран от #16

  • 14 Ужас

    2 0 Отговор
    Къде бе ги извозват, до летището ли, до германия и полша ли?
  • 15 геро

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДОКО":

    Има нещо като ВЪВ?!?
  • 16 Стан

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ventura":

    Цюрих иншурънс, Англия..., сега и нашия човек... Толко желаещи да ги прибират тия туристи се навъдиха, че ще трябва да наддават, че нема да стигнат туристите за всички:) Нашия човек е предприемчив и си направи силна реклама. Дано не се окаже, че ще ги извозва до спирката на автобуса, която е на пешеходно разстояние, че много звучи като платена статия.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове