Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 22:36 6 498 15

Съдия Куцкова: Гешев говори противоконституционно и неправилно граматически

  • съдия нели куцкова-
  • съд-
  • казус ''полфрийман''-
  • иван гешев-
  • кандидат за главен прокурор

Очевидно не е забравено, че Калин Калпакчиев бе открит опонент на главния прокурор във ВСС

Съдия Куцкова: Гешев говори противоконституционно и неправилно граматически - 1
Източник: БГНЕС

''Тревожа се не по-малко отпреди 20 години. Аз съм виждала такива конфликти с хора от правителството на СДС, после и със следващите правителства, но сега нещата стават много по-грозни! Остават ми три години до пенсия, съжалявам за младите колеги. Некачествената работа на законодателната власт, се измива със съда. Много е лесно да манипулираш общественото мнение, защото нашият език е трудно достъпен. Възползваха се от една съвсем разбираема мъка, много хора злоупотребиха с нея, използваха го за да охулят един съдия (съдия Калин Калпакчиев), който докато беше член на ВСС бе съвсем открит противник на главния прокурор. Очевидно това не е забравено'', това заяви бившият председател на Съюза на съдиите в България съдия Нели Куцкова в предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'' по ТВ Евроком, а думите ѝ са по повод обществената и медийна истерия по казуса ''Полфрийман'', която доведе до недопустим натиск от страна на политически партии и отделни личности срещу българския съд.

''Един човек, който преди седмица почти призоваваше към публичен линч, вие разказахте какво е станало в Националната телевизия снощи. Определено цялостното усещане е, че става все по-трудно да си нормален, честен съдия, който сам си решава делата. Съдът е приел, че Джок Полфрийман е виновен. Това е за мен като съдия, влязла е в сила присъда. Хората са агресивни, когато нямат аргументи. Когато нямаш - насъскваш тълпата. Разчитам, че хората са достатъчно интелигенти и имат достатъчна информация, за да не се поддават на такива манипулации. Групичката, която крещи около няколко политици, съвсем не е цялото българското общество'', заяви още Куцкова, която е и бивш член на Висшия съдебен съвет.

Тя изрази мнение, че случаят с Джок Полфрийман се използва за атака срещу Съюза на съдиите и за сплашване на всички съдии като цяло.

Съдия Нели Куцкова изрази своето лично мнение относно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор: ''Аз лично въобще не го познавам, даже не се сещам да съм го срещала. Аз мисля, че първо всички се подразниха, че беше наложен като единствена кандидатура. Получи се озадачаваща подкрепа от академици, получи се недопустима подкрепа от органи като МВР и ДАНС, които са подчинени на прокуратурата. Тази подкрепа беше в резултат от това, че се появиха много критики към г-н Гешев. Мен изключително много ме дразни начинът му на говорене. Първо, че говори неправилно граматически, както и че каза неща, които бяха противоконституционни. Този човек не притежава необходимата интелигентност, за да заеме този пост.''


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Родна стряха

    25 3 Отговор
    Те тая конституция я намат за нищо , управляващи , чиновници, а и тоя. Трябва да се създаде независим граждански орган за защита на конституцията Непротивоконституциюснователствувайте

    Коментиран от #3, #11

  • 2 Bubbles

    17 41 Отговор
    Щом съдийте и адвокатите са против Гешев значи той е човека, крайно време е обвинителните съдебните институции да започнат да работят а не полицията да лови пък тия само да пускат.

    Коментиран от #14

  • 3 Bubbles

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Родна стряха":

    Поправка - Непротивоконституционствувателствувайте.
  • 4 Тръмп

    17 31 Отговор
    Тази мастия ли ще ни говори за интелект???:):):)Не познавала Гешев,но го преценила по зъбите за много тъп!!!:):):)А Калпакчиев и БХК не са зависими от никой,освен от себе си при сделките!!!:):):)Само много проста жена би защитила казуса Калпакчиев-БХК,като нормален и законен!!!:):):)
  • 5 Тръмп

    18 21 Отговор
    Гешев е безопасна игла и каквито и Обвинения да отправи,Съдът решава!!!:):):)А като гледам тази злобна женица колко е далеч от определението за Съдия и как раздава присъди без налична информация за конкретния човек е ясно на колко ниско морално ниво са Съдниците в България!!!:):):)
  • 6 Тръмп

    18 19 Отговор
    Тази няма ли срам да се явява като Адвокат на Калпакчиев при положение,че е действащ Съдия???:):):)Или е свикнала Тя да е Цялата Съдебна Система,и Прокурор,и Адвокат,а Съдия между другото???:):):)
  • 7 Куцо пиле

    17 14 Отговор
    Аман от хора на олигарси те Страх ги е от работеща Прокуратура
  • 8 Феликс Дж.

    2 3 Отговор
    Хората за тази работа е Феликс Едмундович и Райнхарт Хайдрих.
  • 9 Nik

    14 7 Отговор
    Страх "тресе"корумпираните и "зависими" съдии!30 ГОДИНИ СИ "РАЗВЯВАТ БАЙРАКА" и се мислят за недосегаеми!Надявам се прокуратурата да внесе повече прозрачност в работата си и публично да оповестява корумпираните и "зависими" съдии,чрез аргументирани доказателства!

    Коментиран от #10

  • 10 Едната ръка мие другата

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Nik":

    Най вече и прокурорите корумпираните и зависими като Татарчев и други. А там какво нима не мирише повече и по лошо.
  • 11 Не е нужно.

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Родна стряха":

    Просто във всеки български дом трябва да има пушка или автомат. Само така може да се контролират политиците. Па и да се пазиш от престъпници също не е зле.
  • 12 Гарантирано от ГЕРБ

    11 0 Отговор
    Щом Гешев говори противоконституционно и неправилно граматически, значи той е нашият човек за глаДен прокурор, който се вписва напълно в матрицата на ГЕРБ и боса ББ.
  • 13 Вън гешефта от властта

    3 0 Отговор
    Опитват се пак да ни натрапят техни хора няма ли останал някой честен
  • 14 гощо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Bubbles":

    Ти си от тези лесноманипулираните!
  • 15 ФДимитров

    2 2 Отговор
    Госпожа Куцкова беше зам министър на правосъдието заедно с Петър Стоянов преди 1997г . в правителството на Филип Димитров . Осъди дон Цеци като депутат, който после също го освободиха условно предсрочно.Говори за Гешев без да го познава , ама не и харесва. Недоволните от решението хора са тълпа и са насъскани. Когато убиха свекърва и как се е чувствала. Някой хора не харесват как говорят зазщитаваните от нея Калпкчиев и други. Те не са съдии а политици . Както и да го наричат , каквито и обяснения да дават обикновенните хора имат усещане за несправедливост . Вече е време за пенсия
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове