Last news in Fakti

15 Юни, 2012 12:40 4 044 29

Започнаха да тровят бездомни кучета

  • бездомни кучета-
  • кучета

В столичните квартали Изгрев и Изток върви организирано отравяне на бездомните кучета. До шокиращата акция се стигнало след няколко нападения над деца, едно убито и едно ранено домашно куче, предаде bTV. 

Преди месец домашното куче на Александра Консулова е било разкъсано от глутница, докато дъщеря й го разхождала. Ранено от същата глутница е и кучето на друга жена от квартала.

От „Екоравновесие” с помощта на неправителствени организации са установили, че кучетата в квартала не са агресивни, защото не са ранили човек. Затова са ги върнали. Търпението на живеещите в квартала обаче се изчерпило. Срещу отравянето на бездомните кучета днес защитници на животните подават жалба в полицията.

Хората казват, че не са привърженици на убийствата на кучета, но са принудени да бранят живота и здравето на децата си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 lol

    2 0 Отговор
    България - страната на бездомните псета и помиярите които бранят правата им !
  • 2 неутрален

    4 0 Отговор
    За "еколозите" ни това не са животни, а касички с пари..
    Нормално е да ги пазят, нищо че ядат други кучета и хора..
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Браво!! Щом държавата не ни брани, хората трябва да се бранят сами!
  • 4 елПацо

    5 0 Отговор
    Браво. Така трябва да бъде, когато държавата не прави нищо - вземаш нещата в свои ръце. Един мъж трябва да пази семейството си.
  • 5 Иван

    3 0 Отговор
    Слава богу, има все още хора с някакво достойнство, за разлика от болшинството, които сме едни жалки.
  • 6 Bobi

    2 0 Отговор
    След като държавата не взима мерки, логично е гражданите сами да пристъпят към действие. Защо взето веднъж от улицата куче (от „Екоравновесие”) после пак бива върнато на улицата? Да създава проблеми и само да цапа ли? Не виждам полза от тези кучета. Да ги държат 1 месец в приют и ако никой от т.н. „природозащитници” или друг човек не го осинови – да го приспиват и толкова. Не е нормално всеки ден нахапани деца и възрастни, че и смъртни случаи, а тези природозащитници само да пищят. Проблемът е сериозен, а човешкият живот е по-ценен от този на едно куче-помияр (родено в следствие безотговорността на разни хора, които също трябва да носят наказателна отговорност).
  • 7 Иван Белев

    1 0 Отговор
    ами като държавата нехае.....всеки нормален човек ще вземе нещата в свои ръце да защити децата и близките си.
  • 8 до Неутрален

    1 0 Отговор
    Нямаш идея колко си прав , ще ти дам следният пример.Аз живея в друг квартал , пред блока има 5-6 доста едри бездомни кучета , доста агресивни бих казал.Има една жена , която всяка вечер ги храни в 19:00 по часовник :) .Миналото лято нападнаха 12-13 годишно дете с колело (за щастие на детето нищо му нямаше) , когато бащата на детето разбра си купи въздушна пушка за да предотврати бъдещи нападения.Ако искате ми вярвайте , 15 минути след като излезе с пушката една кола с четирима безврати дойде , момчетата слязоха от колата нашамариха го , взеха му пушката и му казаха , че ако се повтори ще го отнесе .Прав си, всички тези , който се занимават с разпределение на европейски пари по програми са МУТРИ , това е МАФИЯ , а жалките "еколози" са едни глупави идеалисти , който са прекалено слепи да видят , или по-точно прекалено глупави за да разберат , че не служат на животните , а обгрижват ЕКОАКТИВИСТИЧНАТА МАФИЯ НА БЪЛГАРИЯ .
  • 9 Иван Койчев

    0 0 Отговор
    Трепане само за бездомните кучета! Никакво екоравновесие нищо!!!
  • 10 lol

    0 0 Отговор
    бездомните кучета са като циганите , години на ред никои не им обръща внимание , а те се множат като хлебарки по бонищата и покраинините на градовете , някакви организации вечно ги защитават и рано или късно те се превръщат в проблем които става трудно решим .

    Коментиран от #19

  • 11 лимонад

    1 0 Отговор
    не разбирам защо след като трепането също си е екоравновесие? па естествен подбор си е и то на нещо което не е изчезващ вид така че кво мрънкат ? щото ша им изпразнят касичката ли ?
  • 12 Захарче

    2 0 Отговор
    Най-сетне нещо свястно да се случи и дано да добие популярност на територията на Република България !
  • 13 да ама не

    0 0 Отговор
    еколозите не са еколози

    те са марионетки на БИВШИ ФАШИСТИ,
    има достатъчно доказателства че Хитлер е пренесъл в Аржентина огромно богатство, от там са създадени не правителствени организации целящи изтреблението не низшите народи. Децата на тези фашисти са със сменени имена и управляват всички екологични организации.

    ЕКОлогията е зверско оръжие заредено с "безграничната омраза" на развитите държави към неразвитите страни !

    Изкуствено се създават еко-катострофи, за да може богатите да регулират и да изтребват собственият си вид.
    Изкуствено се спира развитието на бедните със протоколи въглеродни емисии и други.

    ИСТИНАТА Е ПО-ПОТРЕСАВАЩА ОТ ФИКЦИЯТА !

    Коментиран от #26

  • 14 do (да ама не)

    0 0 Отговор
    ЕКОлогията е зверско оръжие заредено с "безграничната омраза" на развитите държави към неразвитите страни !

    mnogo pravilno go kaza
  • 15 Тошев

    2 0 Отговор
    По мое скромно мнение смятам, че щом искат хуманно отношение към животните, нека приемат закон, че всяко куче за да е щастливо стопанина му трябва да разполага с минимум 600 квадратни метра заграден двор, иначе да няма куче.Колкото до бездомните кучета за около една седмица да ги приберат и приспят.По този лесен начин госпожа Фандъкова ще си докара поне още един мандат, а гражданите ще се лишат от незабравимата гледка на две целещи се деца с кучешки изпражнения.
  • 16 бау бау

    2 0 Отговор
    Има ловни дружинки.Ако си представим едно едро куче за вълк и проблема ще се реши много бързо и безболезнено. Вижда се колко се работи над проблема.Поставя се кучешкият живот пред човешкия без логично обяснение. Няма логика да си в управата,да виждаш как бездомнин кучета нападат и хапят и реално тероризират хората, и да говориш,че трябвало кучкарник с по 30 лева на ден на куче. Ами мнозинството от хората живеят с 10 пъти по-малко пари на ден.Това куче като е на свобода кой му дава храна и се грижи за него.Никой.Значи ако го затвориш и му даваш по 1 хляб на ден пак ще е по-добре нахранено отколкото на улицата. Следователно не е нужно повече от 50 лв на месец,не глупостите,които разправят по телевизията.
  • 17 куче-трепач

    1 0 Отговор
    БРАВО ХОРА С ВАС СМЕ, ДА се разбере, че има ХОРА в тази държава, а не скапан материал....
  • 18 фак.ком

    0 0 Отговор
    Интересно ми е обаче кога ще ни се изчерпе търпението към т.н. "управляващИ", които се оказват все от един и същ кучкарник.
  • 19 bad

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "lol":

    Трепане ама за ТАКИВА като теб,които избиват комплекси като тормозят животни...
  • 20 121

    0 0 Отговор
    Най-накрая
  • 21 tisho

    0 0 Отговор
    jivotinkite ne sa vinovni za boi sa teq ot narodnoto sabranie kolko pati uj se davat pari za priutite ot darjavata i uj se usfoqvat i da usfoqvat gi nqkoi ot tqh slaga si gi v djoba i aide nqma pari ku4etata i pak na ulicata i glada gi uzlobqva.trea da se zamislime 6toto i na6ite danaci otivat v tehniq djob i nie skoro 6te sme na ku4etata na mqstoto sled nqkoq druga godina i kakvo trea da se trovime vzaimno li. palno gluposti ne e tova re6enieto.

    Коментиран от #22

  • 22 Захарче

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "tisho":

    За да се насочат парите във вярната посока(бизнеса) и да не отиват за развъждане на бездомни псета(това се случва в приютите) е необходимо да няма кучета , а за да няма кучета е необходимо да ........... продължаваме.
  • 23 Валентин Кръстев

    0 0 Отговор
    az navremeto gi streliah ot ladata i za 2 dena iz4istih seloto, prizovavam vi da napravite su6toto , na koito ne sa mu izpohapali dezata toi nemoje da ni razbere
  • 24 мотиката :D

    0 0 Отговор
    В Младост 1 вече избиха една глутница
  • 25 АЛЕК

    0 0 Отговор
    Крайно време е хората да вземат нещата в свои ръце... Аз лично съм се зарекъл, че ако някое куче нападне мен или мой близък, няма да остане живо... Никога няма да го оставя да живее, а ще го гоня до дупка, докато го убия собственоръчно! Няма място за кучета и хора едновременно... Едните са излишни и това са кучетата... В природата има естествено равновесие... по-силните убиват по-слабите.... За жалост колкото повече се развива цивилизацията, толкова повече се отдалечава от природните закони... Подкрепям инициативата на хората, които убиват агресивни кучета! С удоволствие бих се включил ако бъде засегнат някой мой близък...
  • 26 АА

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "да ама не":

    Братле, скоро преглеждал ли си се?
  • 27 до АА

    0 0 Отговор
    до АА
    ти пък много питаш..

    Когато Галилео е казал че земята е кръгла са му казали да ходи да си пие водата от коприва ... какво им изглежда на хората, че е истина и каквото им изглежда че е лъжа е само тяхната представа за истина ...

    Обаче истината не е субективна представа, а е обективна реалност независеща от нагласите и вярата на хората !!

    айде че много се разфилософствах ... ще си изпусна сериала ..
  • 28 Ghost

    0 0 Отговор
    А с какво са ги тровили?
  • 29 николай

    0 0 Отговор
    да ви информирам, че на много место тровят плъхове и проблема е глобален, толкова глобален, че който го засяга направо да се гръмне
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове