9 Октомври, 2019 10:21 2 247

Симеон Славчев: Битката не е за кмет, а за общинския съвет в София

  • симеон славчев-
  • кмет-
  • избори-
  • общински съвет-
  • кандидат-
  • пп мир

"Ролята на един общински съветник е много по-важна от тази на кмета," заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев

Симеон Славчев: Битката не е за кмет, а за общинския съвет в София - 1

Мотото на най-младата политическа партия в България МИР за предстоящите местни избори в столицата е „София е моето семейство”, това каза по БНР програма „Хоризонт” председателят на ПП МИР и водач на листата за общински съветници в София Симеон Славчев. Той кажа, че мотото не е случайно, защото всяка политика, приоритет и проблем на София трябва да се разглеждат през погледа на семейството, като се започне от местата в детските градини и ясли, като се мине през транспорта и цялостната инфраструктура и се стигне до чистотата на въздуха в столицата.

„Ако всеки един от нас възприема София като семейство, много бързо и лесно ще започнат да се решават всички проблеми на града и на общността, така, както се прави в едно семейство – когато има проблем, той се обсъжда, набелязва се конкретен план и всички се включват при неговото разрешаване”, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев. В студиото на БНР той подчерта и важната роля на общинския съветник като подчерта, че по закон всички решения се взимат от общинските съветници, а кметът само ги изпълнява.

„Ролята на един общински съветник е много по-важна от тази на кмета, защото общинският съветник пряко взема решенията, а кметът само ги изпълнява, той буквално е един администратор. Разбира се, не е без значение каква ще бъде фигурата на кмета на София, но по-важно е какво ще бъде качеството, експертизата и политическата воля на общинските съветници в следващия мандат на Столичния общински съвет. Като общински съветник в този мандат видях как управляващите от ГЕРБ вземат изключително важни стратегически решения за София силово, без диалог, без обсъждане с гражданите и всички други общински съветници. Това нещо трябва да бъде прекратено, за това битката не е за кмет, а за общинския съвет в София”, каза още водачът на листата на МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че София има много проблеми, но едни от най-важните, които политическа партия МИР е извела като своите приоритети, са:

Чиста и екологична София;

Достъпна градска среда;

Бърз, удобен и достъпен за всички обществен транспорт;

Сигурна и спокойна София.

„Като общински съветник в този мандат се борех срещу изграждането на завода за изгаряне на отпадъци в центъра на София, защото той допълнително ще замърсява и без това мръсния въздух на столицата с фини прахови частици. Абсолютно недопустимо е в София, която е на първо място в страната и държи челно място в Европа по астматични заболявания, да бъде изграден завод за изгаряне на отпадъци и то в самия център на града”, така Симеон Славчев обоснова един от най-важните приоритети на МИР за София – чистия въздух.

Той каза, че достъпната градска среда включва оправянето на всички тротоари , подлези и обществени места в София, така че по тях да се придвижват свободно както майките с колички, така и хората с увреждания.

Целогодишният достъп на гражданите до Природен парк „Витоша” с цел туризъм, спорт и отдих е част приоритетите на Политическа партия МИР в София. Те предлагат всички въжени линии и съоръжения в София да се върнат под шапката на Столичната община и да станат част от общинското дружество „Столичен електротранспорт”.

„Поставянето на видеонаблюдение във всички детски градини, училища, паркове и обществени места в София са малко част от нашите цели в сферата на сигурността на ПП МИР за София. „Когато нашите деца са на сигурно и спокойно място, тогава и ние като родители ще можем спокойно да работим и даваме нашата добавена стойност за града и страната”, така обоснова сигурността като един от основните приоритети на партия Симеон Славчев.

„Ако София е Вашето семейство и искате тя да бъде чиста и екологична, с достъпна градска среда, сигурна и спокойна и с удобен транспорт за всички, подкрепете партия МИР и гласувайте с номер 50 в интегралната бюлетина”, завърши водача на листата за общински съветници Симеон Славчев.



Свързани новини


Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове