Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 15:39 1 812 16

Корнелия Нинова: Ще подкрепим граждански предложения за развитие на Северозапада

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • местни избори

Не приемаме че няма пари за Северозапада, допълни депутатът Атанас Костадинов

Корнелия Нинова: Ще подкрепим граждански предложения за развитие на Северозапада - 1
Снимка: БГНЕС

„Регионалните различия в България се задълбочават. В някои региони те се превръщат и в опасност за националната сигурност“. Това заяви пред медиите в Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с Инициативния комитет за развитие на Северозапада. Според нея е необходима много разумна, държавна и правителствена политика, специализирана и обърната към тези региони. „Предложенията на гражданската инициатива за Северозападна България ще станат наши предложения по време на обсъждането на бюджета за 2020 г., включително с фонда, който те предлагат, с конкретните мерки, които да изпълни той. Ще отстояваме техните искания в зала“, категорична беше Корнелия Нинова.

Камелия Трифонова: Държавата трябва да отдели ресурс за справяне с демографската криза, която е застрашителна за целия регион

„Стартираме гражданска инициатива за създаване на „Държавен инвестиционен фонд Северозапад в Бюджет 2020”. Причината да го направим е състоянието на нашия регион и празните обещания, които години наред се дават”, каза Камелия Трифонова, председател на Инициативния комитет и председател на ОбС на БСП – Монтана. Тя добави, че мерки за решаване на проблемите на региона не се предприемат, той обезлюдява, а само населението на област Монтана за 19 години се е стопило с над 50 000 души. „Обещаваха се Агенция за Северозапада, Министерство за Северозапада и създаването на закон за нашия регион, но нищо от това не се случи. Затова преди стартирането на бюджетната процедура за 2020 г. организираме нашата инициатива за създаване на такъв фонд и ще настояваме държавата да отдели ресурс за справяне с демографската криза, която е застрашителна за целия регион”, каза още Трифонова. Тя коментира, че е нужно да се финансират мерки като създаване на инфраструктура и привличане на инвеститори за високонехнологично производство, защото Монтана е областта с най-ниските заплати, средната заплата е с над 300 лв. по-ниска от средната за страната. „Нужно е и създаване на ВУЗ или филиал на учебно заведение, стипендии за студенти, които след завършването си се върнат да работят в региона, еднократна помощ в размер на 10 минимални работи заплати при раждане на дете, но само за осигуряващи се родители, както и подпомагане на млади предприемачи и малките производства”, коментира още Камелия Трифонова.

Атанас Костадинов: Не приемаме че няма пари за Северозапада

„Не приемаме че няма пари за Северозапада. Народните представители на левицата от Враца, Монтана и Видин подкрепяме тази инициатива. Обръщаме се и към всички колеги, от всички политически сили също да го направят“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Атанас Костадинов. По думите му 149 български общини, 30% от населението и 54,5% от територията на страната ни попадат в обсега на Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на слаборазвитите региони от 2015 г. на това правителство. „Тя е само един документ. Трябва инструмент и той е именно предлаганият държавен фонд“, категоричен бе той. Според него в Северозападна България – 5 области, 51 общини, 646 населени места са определени като обезлюдяващи. „Затова ще подкрепим инициативата чрез промени в Закона за държавния бюджет. За 2 години МС изхарчи близо 1 млрд. лв. без никакви критерии и искаме тази практика да спре“, заключи Атанас Костадинов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Amix

    19 3 Отговор
    А североизтока?
    30 г. БСП са в парламента... Рвзултат нула
  • 2 😃АНАЛлизатор😂

    18 5 Отговор
    Моето скромно мнение е че по-голяма опасност за националната сигурност на държавата от управление на БСП-няма.
  • 3 въй

    11 3 Отговор
    Камелия Трифонова: Държавата трябва да отдели ресурс за справяне с демографската криза, която е застрашителна за целия регион Е,НАЛИ СЪБРАХТЕ ЧАВЕТАТА,КАКВО ИСКАТЕ ОЩЕ?
  • 4 А Югозапада кога?

    11 1 Отговор
    Всичко умира!
  • 5 БРАВО

    11 0 Отговор
    Е ТО ОСТАВАШЕ И ДА НЕ ПОДКРЕПЯТ, ОГРОМНО УСИЛИЕ ПОЛАГАТ !! Като голяма партия би трябвало да имат изготвени програми за бързо развитие о облагородяване на СЕВЕРОЗАПАДА, ама те ВЪБОЩЕ И НЕ СА МИСЛИЛИ ОТНОСНО, сигруно са заети с частните си бизнеси / повечето бсп депутати са милионери с частни бизнеси/
  • 6 Gost

    8 3 Отговор
    Selska pra4ka
  • 7 ПЕНКО

    11 1 Отговор
    "КЪЛБОЙКАТА" : "ИМАМЕ /ВАШИ ПАРИ / И ЩЕ КУПИМ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА ВИ ЗА РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНА -С ВАШИТЕ ПАРИ -ГЕПЕНИ ОТ НАС - ВЕЛИКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА "НОМЕНКЛАТУРАТА " !!!!!!!!!!!!!!
  • 8 Мара врачанка

    8 4 Отговор
    Обърнете най после внимание и на северозапада. От десет години от зле става все по зле. Душица не ни остана да ви чакаме.
  • 9 Хммм

    8 2 Отговор
    Ти и парите ще им откраднеш само да успееш да ги излъжеш !
  • 10 Пич

    15 2 Отговор
    Тая ездачката чак сега ли се сети, че има Северозапад....пача долна. Споменава този регион само и само да пипнеш още някой глас и после ще бъде забравен за нея и всички политици които се изредиха в последните почти 30г....
  • 11 Секретарка

    9 4 Отговор
    НИКАКЪВ ФОНД не правете ...хора !!!! Ще ви откраднат парите комунетата ! От там са и Корни...и Миков...и Гергов...и половината ченгета от ДС ! Ти им правиш ДУНАВ МОСТ ...да живнат...да си ходят до Калафат ..на пазар...по бизнес ...А ТЕ СИ ПРАВЯТ ПАМЕТНИК на Цола Драгойчева !
  • 12 Въй

    10 3 Отговор
    И ние не приемаме, че нямате пари в касата!!! Къде са??? И кога ще върнете надвзетите???
  • 13 анонимен

    7 1 Отговор
    Абе то преди избори много обещавате ама после веднага забравяте! СЕВЕРОЗАПАДА НЕ ВИ ВЯРВА! ВСИЧКИ СТЕ БОКЛУЦИ!
  • 14 ИСТИНАТА

    7 1 Отговор
    Не допускайте едни и същи грешки. Те не носят различни обещания. Не очаквайте да ви оправят комунистите, които фалираха и разграбиха държавата (помните ли ергенският данък, банковият фалит с вашите пари, откраднатият пенсионен фонд, раздаване на куфарчета, чрез масовата приватизация, за една нощ се появиха милионери, днес олигарси). ПАРТИЯ, която има устав от времето на СОЦА, не са социалисти, а чисти комунисти. "Социалисти", поднасяйки цветя на Т. Живков! Наглост! Облечени вълци в овчи кожи, си остават вълци. Празни обещания, популизъм, това е техният патент. Не опазиха дори собствената си партийна каса за 2-ри път. ТЕ СА СВИКНАЛИ ДА ВЗИМАТ, ДАВАНЕТО НЕ ИМ Е ПОЗНАТО! КАК ОЧАКВАТЕ ДА ОПАЗЯТ ХАЗНАТА. Изберете си правилният кмет и поставете ясно вашите желания. Правилната партия създава и строи, промените са видими. При комунистите е популизъм. Най-важното за тях в власт, личен интерес и разпределяне на хазната. ЛИЧНИЯТ ИНТЕРЕС НА КУРНЕЛА ИМПЕКСОВА Е НАД ВАШИТЕ ИНТЕРЕСИ! НЕ СЕ ОСТАВАЙТЕ КОМУНИСТИТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ. И ТЕ, КАКТО Т. ЖИВКОВ КАЗВАШЕ "ПРОСТ НАРОД, ЛЕСНО СЕ МАНИПУЛИРА". НЕ ГО ПОЗВОЛЯВАЙТЕ! УСПЕХ!!!
  • 15 ЦВЕТАНОВА

    7 1 Отговор
    Наглост е, партията, която наследи ком. БКП, да се наричат социалисти. Те нямат нищо общо с европейските социалисти. Европейските социалисти, нямат нищо общо с БКП/БСП, които се гордеят със 120 годишната си партия. Проверете от кога са се преименувани от БКП на БСП и предметните, има ли 120 г.? Същите тези "социалисти", фалираха и разграбиха Б-Я. Наглост е тези "Социалисти" да говорят за Европа, за ЕС и да развяват руски знамена. Не се лъжете, не очаквайте нищо добро от тези, които приватизираха земи, заводи и т.н. за жълти стотинки, да ви оправят. В тази партия са без морал. Това се отнася за цяла Б-Я! Те съсипаха държавата и прогониха младите. Това е истината. Спомнете си как насилствено смениха имената от турски на български, прогониха ги и им отнеха домовете. Така започна масовото изселване. ТРЯБВА ДА ПОМНИМ МИНАЛОТО, ДА НЕ СМЕ КЪСОПАМЕТНИ. Спомнете си купонната с-ма и празните магазини. Светът върви скоростно напред и ние трябва да променим мисленето си и да се впишем в новото време. По-старото поколение извървя своят път, бъдещето е на младите. Години наред се изплащаше външният дълг, завещан ни от Живков. В момента Б-Я е в правилната посока. Младите трябва да свикват да работят. Всички носим отговорността!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове