Last news in Fakti

10 Октомври, 2019 17:36 1 567 18

Арх. Борислав Игнатов: София се нуждае от едно съвременно управление

  • арх. борислав игнатов-
  • демократична българия-
  • местни избори-
  • софия

Въздухът касае всеки от нас, ние дишаме всяка минута

Арх. Борислав Игнатов: София се нуждае от едно съвременно управление - 1
Снимка: БГНЕС

''Научавам истинските проблеми по райони. За съжаление няма нито един район, нито един квартал, където няма проблеми. Навсякъде ме посрещат с проблеми. Основно е и това, което вие споменахте днес - въздухът, който касае всеки от нас. Ние дишаме всяка минута. За съжаление дори сега, в това леко натоварено време, се оказва, че по данните на AirBg 18 точки в столицата по артериите са с надвишени норми по азотен диоксид, който всъщност е смъртоносен в по-големи дози. Това е предимно резултат и доказва, че е резултат от трафика, така че трафикът е втората тема'', това заяви в предаването ''Денят с В. Дремджиев'' по TV+ и TV1 арх. Борислав Игнатов, който е кандидат за кмет на София от ''Демократична България''.

''За да се реши даден проблем, разбира се трябва общината да прогледне, трябва да има данните, да знае къде какво има като проблем. Ние ще го направим чрез една цялостна инициатива за дигитализация на работата на общината и връзка с гражданите. Мерките конкретно, са физически контрол по улиците, в момента има огромна част автомобили, които са неизправни. Оттам ще започнем, тъй като те замърсяват многократно над другите. Разбира се и градският транспорт, нова система за градския транспорт, така че да има довеждащи автобуси към метростанциите, а не както е в момента, от 70-те години нищо не се е променило в наземния транспорт'', заяви още арх. Борислав Игнатов.

''Toва, което ще направим е да се въведат зони и в кварталите. Много хора го поставиха като въпрос, искат по местоживеене те да имат гарантирано паркомясто и да изградим най-накрая тези паркинги. В момента хората паркират в калта'', каза още кандидатът за кмет на столицата.

''София има нужда от нова скорост, от едно добро съвременно управление със съвременните средства. Ние ще го направим'', отправи той послание към софиянци.

''За Топлофикация доброто решение е да се направи конкурс за външен мениджмънт, без приватизация, но да има една съвременна мениджърска компания, която да бъде отговорна за постиганите резултати и за нейното оздравяване'', заяви още той.

Арх. Игнатов коментира и темата с протестите срещу избирането на Иван Гешев за нов главен прокурор. Той отбеляза, че присъства на тези протести, но не вижда присъствие от неговите опоненти за кметския стол в София. Кандидатът на ''Демократична България'' за кмет на София подчерта, че изборът на новия главен прокурор касае пряко общините, тъй като с него е свързана борбата срещу корупцията.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой68

    7 6 Отговор
    Но "истинското"управление не идва с теб и Сорос....
  • 2 плащащ

    5 1 Отговор
    Гарантирано паркомясто - само срещу заплащане ! Невъзможно е цяла България да се пресели в София , и за всеки да има осигурено безпроблемно и безплатно паркиране .
  • 3 и още

    7 4 Отговор
    Гарантирано за всеки гласувал по един вибратор.
  • 4 гласувайте за мен

    6 4 Отговор
    Ще раздава гумени вагини безплатно на електората а за дамите анални разширители
  • 5 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    МЪЖЕТЕ НЕ СЕ САМОУКРАСЯВАТ С МУСТАЧКИ И БРАДИЧКИ ,АКО НЯМАТ КОМПЛЕКСИ ЗА МАЛОЦЕННОСТ ---БРЪСНАТ СЕ ХИГИЕННО !!!!

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гост

    4 3 Отговор
    Къде видя тая кал тоя . Туктам има кални паркинги върху запустяли градинки и тревни площи . А наземния транспорт си е добре . Трябва да се погрижи за селяците дето , идват да работят за жълти стотинки в София. Това трябва да се спре , че се напълни с тикви . Бездомни кучета има много , клошари ,цигани ровещи по кофите. Из крайните квартали няма вече свестен тротоар . Ето това трябва да оправи тоз архитект.
  • 8 Йозеф

    1 0 Отговор
    Въздухът за нас е начало, за рибите - край.
  • 9 Стефан

    5 2 Отговор
    Този човек е крайно неубедителен и няма шанса да подлъже избирателите с евтини слова.
  • 10 Гост

    3 2 Отговор
    Тоя къде ще намери по съвременно управление от това на на картофения фъндък?
  • 11 Радо

    2 2 Отговор
    Софиянци са били винаги срещу статуквото, с малки изключения през последните години, така че гласувайте за провяната за архитекта!! - жалко, че не съм от София и не мога да го подкрепя!!
  • 12 Що не кандидатстваш за главен архитект

    3 1 Отговор
    Щом си бил архитект. Колеги сме и аз съм архитект като теб чертая чертежи с кредитна карта
  • 13 Петко

    2 0 Отговор
    Така е , затова стой на страна от кметския пост!!!
  • 14 Гошо

    4 0 Отговор
    Тоя кой набор е, че говори за въздуха? Аз живея от 45г в София и по-чист въздух не съм дишал! Цървул, къде беше когато имаше Кремиковци за който се борехте, возил ли си се на Чавдар и Икарус, ами тецовете на кюмюр и мазут, москвичите и жигулите, газките и зиловете, Ан12 и Ил18........ Мога да пиша до утре ?!?!
  • 15 Интересно

    2 1 Отговор
    Прилича на вибратор в главата.
  • 16 Захари

    2 0 Отговор
    особен индивид и по-скоро не вярвам на нито една негова дума, доста ехидно личице има
  • 17 Вики

    0 0 Отговор
    И затова не трябва да се гласува за тоя мечтател Игнатов, който живее с някакви остарели утопии
  • 18 Иванов

    1 0 Отговор
    Съвременното управление на София едва ли ще дойде от човек, за когото се пише, че е зависим от Иво Прокопиев и Христо Иванов!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове