Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 10:56 1 805 8

Дани Каназирева: Статукво или промяна? Минало или бъдеще?

  • дани каназирева-
  • пловдив-
  • избор-
  • кмет

Нека освободим Пловдив от примирението пред партийните централи

Дани Каназирева: Статукво или промяна? Минало или бъдеще? - 1

Пловдив не е само вторият по големина град в България. Пловдив е различен. Пловдив е хилядолетна традиция. Пловдив също е многообразие. Пловдив сме всички ние.

Това призова Дани Каназирева, кандидат за кмет от Съюз за Пловдив.

Позволихме им обаче да ни разделят – от едната страна са те, затънали в корупция и страх от погледите ни. От другата страна сме ние – хората, които искаме достойно и различно управление.

Не винаги сме били така разделени. От нашия град са тръгвали исторически събития като Съединението. Тук са се раждали едни от най-добрите спортисти, тук са творили едни от най-големите имена на изкуството.

На 27 октомври нека направим

Пловдив отново различен,

какъвто винаги е бил в своята история. Дължим го и на себе си, и на хората преди нас, но най-вече го дължим на децата си. Нека освободим Пловдив от примирението пред партийните централи и от зависимостта от неясни икономически кръгове. Нека покажем, че Пловдив е различен, защото хората на Пловдив не сме безразлични.

Можем ли да останем под властта на този овехтял партиен модел? Можем, но само ако искаме да продължат да разпродават града ни, да разпределят всичко помежду си, а за нас да остават само обидата и потрошените тротоари.

Ние обаче сме пловдивчани. Ние не се примиряваме със статуквото. И днес сме изправени пред избор:

минало или бъдеще?

Не е вярно, че само пионка може да бъде кмет. Не е вярно, че парите идвали само заедно с посочен кандидат. Това не са техни лични пари, нито са на бащите им. Пловдив изработва своите пари и никой не може да ни ги отнеме. Въпросът е какво повече можем да постигнем с тези пари.

Не ги слушайте, че всичко било предопределено. Или пък, че само хората от властта имат шанс. Те имат интерес да ни лъжат, за да ни обезверят. Ние пък имаме свободата да не се отказваме за нашия град. Ставаме все повече и те го виждат.

Не мога да се меря с царете на обещанията. Мога обаче да водя

политика на диалог и уважение.

Показала съм вече, че мога да работя с подготвени хора и да защитавам компетентно интересите на града ни. В последните години се срещнах с хиляди пловдивчани. Всеки ден имах срещи в различни райони на града. Знам от какво има нужда всяко кътче от Пловдив. За тях е важно да се снимат на площада, за да покажат снимката на началниците си в София. За нас обаче е важно всеки тротоар, всяка квартална градинка и всяка пейка пред блока да са здрави и чисти. Това е разликата между другите кандидати и нас.

И този път съм единствена

срещу кандидатите на статуквото.

Често ме питате как се състезавам с тези мъже. За мен обаче по-важен е друг въпрос – дали изобщо виждаме мъжество в плоитиката в Пловдив. Единият чака да го посочат отгоре, другият крие от коя партия е.

Този път ще бъде различно. Нека заедно наложим ред в Пловдив. Нека заедно върнем достойнството на града ни. Имам смелост и решимост за това. Имам и вашата подкрепа, която личи по време на стотиците ни срещи.

Заедно можем да направим крачка напред и

да откажем да играем в техния театър.

Отказахме предложенията да сме част от партийни коалиции, да ни подкрепят големи или по-малки партии. Обединения, които са постигнати в някакви софийски офиси, не струват и пет стотинки. Искам обединение с хората на Пловдив, независимо от тяхната партийна принадлежност, защото градът трябва да е за всички. Избрахме по-трудния път и заедно с нашите кандидати сме всеки ден сред пловдивчани. Подготвихме единствената подробна програма за управление на Пловдив, с конкретни задачи още от първия ден. Предлагаме конкретни решения и не си служим с празни лозунги и приказки.

На 27 октомври сами трябва да решим по кой път искаме да продължим. Пловдив заслужава това усилие. В деня на изборите нека си отговорим честно на въпроса какво искаме - още от същото, което не харесваме или е време за нова и различна енергия.

Аз мога да ви обещая само да работя за Пловдив. Да изградя силен и подготвен екип. Да бъда близо до вас във всеки един район. Нека проявим смелост и направим следващата крачка.

Ще бъде различно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Филибето

    4 1 Отговор
    А местните данъци и такси нещо по-така надолу?

    Коментиран от #2

  • 2 Бай Цвятко

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Филибето":

    Тя, единствена, се бореше за намаляване на данъците и макар ,че се пребори само за 1 лев, се пребори. Не ми е никаква, не е подкрепена от никой, то май и аз не съм, та и симпатизирам.
    За Тотев не чувам хубави неща, а Пловдив е град,който заслужава добро управление и може би е необходима замяна.
  • 3 Was

    2 7 Отговор
    Прованса се гордее с турското си име .....Филибето ! Защо бе комплексари ?

    Коментиран от #5

  • 4 близки спомени

    4 3 Отговор
    Какви ги говори тази госпожа , като е още участник в управлението на града.
  • 5 Филипопол

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Was":

    Защото Тракия НЕ Е България. Филибе е точното име, идва от Филипопол, градът на Филип, баща на Александър. Само един комплексиран слуга на сегашната власт може да нарича Пловдив Прованс. София е един тумор с метастази. Ние ще работим за отстраняването му.
  • 6 Жан Трежан

    1 2 Отговор
    Абе най хубаво вие българите да си поделите мирно и кротко територията .Ако щете на вилаети, ако щете на княжества, ако щете на графства си я поделяйте. Все тая, на света не му пука за вас. Защото цял свят ви видя бесовете - не можете да се понасяте и за това се пръснахте по света.
  • 7 032

    2 1 Отговор
    Единствената алтернатива с реален шанс е Каназирева. Опитват се всячески да й попречат, опитват се да неглижират огромната подкрепа, която има тя и нейният Съюз. Просто това момиче е на път да преобърне партийния модел. Има шанс да достигне до балотажа и после ще стане страшно за някои. Успех й пожелавам. Аз лично няма да мога да я подкрепя, защото живея в София, но имам пловдивски корени, но ще помоля приятелите ми да го направят. Успех на Дани!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове