Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 11:21 3 733 4

Андрей Петков от ДБГ: Спортът е провал за Фандъкова

  • андрей петков-
  • дбг-
  • фандъкова-
  • кмет-
  • местни избори-
  • движение българия на гражданите

Салонът на Френската гимназия е на тавана

Андрей Петков от ДБГ: Спортът е провал за Фандъкова - 1

Младите хора имат място в управлението на София и то не като кукли на конци, както ги третира ГЕРБ.

Андрей Петков е роден в София през 1988 г. Възпитаник е на Френската гимназия. Председател е на младежката организация на „Движение България на гражданите“. Докторант по икономика и управление на транспорта в УНСС. На тези избори е кандидат за общински съветник от листата на ДБГ, подкрепяща Мая Манолова за кмет на столицата.

- Вие сте председател на младежката организация на дясна партия. Защо избрахте да подкрепите Мая Манолова?

- Мая Манолова е гражданският кандидат и единствен, който би могъл да донесе промяна на досегашния модел на управление, който е всичко друго, но не и десен. Последните четири години тя доказа, че работи в интерес на обществото и нямам никакво съмнение, че ще продължи да е така, вече и от позицията на кмет.

Ние от „Движение България на гражданите“ застанахме зад нея и вярваме, че е способна да детронира досегашния корупционен модел. Намерението за пълен одит на общинските дружества е сериозна заявка за осветляването на корупционните практики и поставянето на нови основи в управлението на София.

Радващо е, че все повече млади хора ги е грижа за това какви решения се взимат и желаят да бъдат коректив на досегашните практики.

- Къде е мястото на младите хора в управлението на столицата?

- Би трябвало да бъде основно. Развитите общества използват потенциала на младите, иновативни хора, тези които могат да мислят „out of the box” и да приложат полезни и доказани практики. За съжаление ние в България не сме такъв пример. ГЕРБ с нищо не промениха модела на управление, зададен още преди промените. Младите хора продължават да бъдат един придатък, „един излишен, но необходим елемент в пъзела на кукловодите“. Синовете и дъщерите на силните хора от БКП са мотор на повечето управляващи. Това е неприемливо. Нужна е промяна и всички ние сме част от нея.

- Кои са основните проблеми на Столична община, по които ще работите?

- Безспорно проблемите на София не са един или два. Бъдещата група съветници на „Движение България на гражданите“ в Столичен общински съвет ще работим за спиране на корупцията, по-чист въздух и добра среда за бизнеса и младите хора.

Поставям като личен приоритет развитието на спортната инфраструктура и предоставяне на адекватни условия за младите граждани, както и подобряване на градския транспорт.

Например, учениците на Френската гимназия, десетилетия наред провеждат часовете си по спорт в таванско помещение на последния етаж, което не отговаря на никакви условия и същевременно нарушават учебния процес на учениците от долните етажи. Това е истински абсурд и е срамота Столична община да няма възможността да осигури нормални условия толкова години. Една от елитните гимназии на София няма елементарна база и от това страдат хиляди деца. Въпросът не се реши повече от 14 години…

Двойните стандарти във всяко отношение са характерни за посткомунистическите общества. Не е нормално държавата, общината да се ангажират с подпомагане на конкретни отбори, а да неглижират други. Например „Локомотив“ (София) е клуб с огромна история за българския футбол, а не е получил дори една топка от общината. София не е само София 1000. Най-голямата футболна школа е тази на „Локомотив“. Повече от 400 деца всеки ден спортуват и не получават никаква грижа. Децата от школата на „Локомотив“ са забравени, сякаш са сираци. Стадионът е руина, истинска опасност за младите спортисти, шапка свалям на собственика Иван Василев, който дава лични средства, без да получава каквато и да е помощ от Столична община, за да осигури условия за нормален спорт на децата. Категорично поемам ангажимент следващите четири години да променим модела на управление и да има равнопоставеност между спортните дружества и клубове.

- Казвате, че трябва да има промяна в градския транспорт, да се изграждат нови трасета. Как, обаче, ще се намалят задръстванията?

- Необходимо е намаляване на времето за придвижване в града чрез преструктуриране на градския транспорт и осигуряване на приоритетното му развитие. Почивните дни, когато е най-натоварен е с най-разреден график. Нужно е и насърчаване на развитието на електротранспорта, увеличаване на броя на пътниците, ползващи градския транспорт, чрез предоставяне на услуга отговаряща на изискванията, както и стимулиране на алтернативните екологични начини на придвижване с велосипед, пеша, или чрез електромобил.

- Говорите за "smart city", общината в джоба на гражданите. Как това ще промени столицата?

- “Smart city” означава умно управление, умна икономика, мобилност, начин на живот. Необходимо е бизнесът да подпомогне развитието на иновативните производства и старт-ъпи. Време е Столична община да стане част от действителността и електроннните търгове за обществени поръчки да бъдат разработвани на базата на блокчейн технология. Изобщо, всичко което се реализира да бъде с клик, вместо в плик. Така ще има по-голяма и постоянна отчетност, а не да трябва да чакаш месец за достъп до информация и хората да не са наясно за какво се харчат парите им.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    3 4 Отговор
    Ако Фандъкова е провалила професионалния спорта - заслужава нов мандат, БРАВО!
  • 2 Антисоциалист

    5 5 Отговор
    Господа, четем дивотии - следствие на чудовищна неграмотност:

    - гимнастическият салон във "Френската езикова гимназия бил лош заради г-жа Фандъкова?! Няма кметът на София ни задължения, ни права да се занимава с гимнастическите салони в просветата. Заеме ли се с това - не е за кмет!

    - „Локомотив“ (София) ... не е получил дори една топка от общината."!? Няма кметът на София ни задължения, ни права да дава подаяния на милионерите - управници на спортни клубове. Заеме ли се с това кмет- е за за затворник, а не за кмет!

    - "Спортът е провал за Фандъкова"?! За спорта си има министерство, а не кмет на София!

    Обобщение. Г-нът е организационно неграмотен и е лика - прилика на г-жа Манолова! Затова и я покрепя...
  • 3 месара

    3 4 Отговор
    поредния празнодумец. то Фандъкова е виновна и за поредната загуба на футболните "лъвове" вчера с 6 : 0.
  • 4 Пепи

    4 2 Отговор
    Прав е че унищожен е и професионален и масов спорт
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове