15 Октомври, 2019 18:45 3 599 20

Нередности на пътя край Казанлък, където загинаха шестима

  • казанлък-
  • крън-
  • хаджидимитрово

Незабележима пътна маркировка нощем, избуяла растителност край шосето

Нередности на пътя край Казанлък, където загинаха шестима - 1
Снимка: БГНЕС

Експерти от Института по пътна безопасност са направили днес оглед на мястото край Казанлък, където вчера при тежка катастрофа загинаха шестима души. Извършени бяха няколко специализирани експертизи, които констатираха нередности в пътния участък между градовете Казанлък и Крън.

Част от нередностите засягат пътната маркировка, която според измервателните уреди не се забелязва през нощта, предава БГНЕС. Има и недостатъчна видимост заради избуяла растителност. Издадени бяха констатации, които се предоставиха на собственика на пътя – Областно пътно управление Стара Загора.

Ще бъде направен детайлен анализ с препоръки, който ще бъде представен до един месец.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миризлив пор

    17 2 Отговор
    Брех, а компетентния орган каза "несъобразена скорост" на кой да вярвам сега? и ако са прави ще има ли наказани полицаи създали документ с невярно съдържание?

    Коментиран от #4

  • 2 шареното колче

    21 0 Отговор
    По нищо не се различава от много други пътища, рехабилитирани през последните 10-15 години. После след ремонта "поддръжката" се свежда до преди зима малко маркировка заради снегорините, това банкети, мантинели, почистване на водостоци, кучета ги яли, пък разни светлоотразителни колчета, които да дават пространствена представа на тъмно отиват към големите екстри вече.
  • 3 Bubbles

    22 10 Отговор
    Абе стига бе, оня пикльо карал пиян до козирката с над 180км/ч пък пътя ся ще изкарат виновен.

    Коментиран от #9

  • 4 куку руку ку

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Миризлив пор":

    Несъобразена скорост е дежурното обвинение, с мотива, че ако скоростта е била съобразена с пътната обстановка, то нямало да настъпи ПТП.
    Преди години баща ми питал тогавашен катаджия, след като претърпял катастрофа в поледица със скорост 20 км/ч.
    Отговорът бил циничното: 0 км/ч.

    Коментиран от #10, #13

  • 5 11111

    14 2 Отговор
    Лоша пътната настила, липса на маркировка и мантинели е основната причина за ПТП. Докато няма осъдени служители от АПИ и общините, ще е така.
  • 6 гост

    17 1 Отговор
    Към Севлиево веднъж в мъгла не се виждаше нищо на 20 метра, карах на аварийни с 30км/ч, защото пътят беше чисто черен без каквато и да е маркировка, нито осова, нито странични, нито мантинела, просто една чернилка, ако се отклониш малко и става белята. Така са повечето пътища, табели и знаци, обрасло всичко, разрушено и неподдържано, но по документи всичко е ремонтирано, подменено и изрядно.

    Коментиран от #8, #12

  • 7 Рошко

    11 3 Отговор
    Нередности по пътя алкохол наркотици, прости полицаи корумпиран съд, нещо за нередностите пропуснах ли?
  • 8 DBS

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Да абсолютно вярно , на тъмно ,мъгливо ,дъжд .... Еле пък комбинация...от тая блажна боя по пътя нищо не се вижда .В зоната на здрача си.То е така и на "магситрала" Хемус ,пък какво остава за други пътища.
    Дупки ,на вълни ...айде ОК да кажем скъпо ...ама толкова ли не може една свястна маркировка да се положи.Пълно безхаберие по всички етажи .
  • 9 Шляхтиц

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Bubbles":

    Когато шофьорът е трезвен и се движи по конкретния път със СЪОБРАЗЕНА за пътя скорост, дори по каквито причини настъпи ПТП, предполагам, че последствията от ПТП няма да са толкова тежки и трагични. Много жалко за загиналите хора, особено за тези, които не са причина за произшествието.
  • 10 Миризлив пор

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Циничния в случая не е КАТ-аджията а закона за движение по пътищата и по-точно член 20. Реално никой не смее да го пипне а той вменява абсолютно цялата вина на шофьора а е удобен за да се смете всичко. Зад него се крият и прикириват може би над 50% от проблемите по пътищата и след като не са оповестени никой не ги оправя а народа се трепе чак термин "войната на пътя" измислиха.
  • 11 Алфа Ромео

    4 0 Отговор
    В Старозгорска област пътищата с адекватна маркировка която се вижда ясно и нощем не са много, макар че в случая става въпрос за алкохол и бясно каране. Все пак маркировката е вид ориентир особено нощем но в нашия край е по скоро нещо като екстра.
  • 12 //Ибн ал ебн

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Добре дошли в кенефа на Европа Булгаристан.Хубавото е ,че напоследък много,много рядко ми се налага да пътувам вечер.
  • 13 До невежеството

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "куку руку ку":

    Не се прави на умен !

    Пътя си е път!
    Хубав или лош, за това имаш глава на раменете си, за да прецениш, как да караш!

    Пълно е с олигофрени по пътищата, на които все другите са им виновни!

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ха ха

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "До невежеството":

    Тъй де ама знам един дето вместо глава има тиква
  • 16 Ввв

    4 0 Отговор
    Te онея търтеи от АПИ така “поддържат” всички пътища-слаба маркировка,растителността навлиза в платното,а знаци липсват,ама така е като от 30 години управляват боклуци,а народът чака поредният “освободител”
  • 17 Шляхтиц

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "До невежеството":

    Водачът на МПС е ДЛЪЖЕН да се съобрази с условията на пътя и да СЪОБРАЗИ скоростта на управляваното от него МПС, така, че ДА НЕ ДОПУСНЕ в никакъв случай ПТП. В края на краищата това е ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Напиват се, дрогират се, движат се по третокласни пътища с ДАЛЕЧ несъобразена скорост и после търсят под вола теле.......
  • 18 Папа Шебек 8 ми

    2 1 Отговор
    Аз констатирам постоянно нердности по всички пътища и АПИ да годухат под вода,докът изсъхне боклоци
  • 19 гост

    1 0 Отговор
    В нашият регион табелите са на 2 години, но боята се е олющила като юфка и не се чете, нито пък отразява светлината, маркировката се изтрива след месеци и е обикновенна моя, а не отразяваща светлината от фаровете. Който е ходил към развита Европа с кола и е преминавал по пътищата след Сърбия, та дори и там е много по-добре, знае за какъв стандарт и какво качество става дума, както си го пише в ЗДП, а у нас е тривиалното: едно е написаното, а съвсем друго е реалното. Тези пътища по документи са поддържани, парите са изписани, но реално няма нищо. Скоро ще сме 2020г, а у нас все още не знаят какво е модерна техника за полагане на асфалт, нито пък издръжливи смеси, слагат по 2см на път, което е стандарт единственно и само за частна пътека в дом.
  • 20 gvdff

    1 0 Отговор
    момчето пияно, кара бързо, неопитно. пътя- маркировка близка до никаква, лош/мръсен неподдържан асфалт, пречеща на видимостта растителност. 3:3 е равносметката. Дали проблемите на този участък са щели да ги спасят не се знае, но можеше да им даде голяма възможност това да не се случи колкото и пияни да са били. 6 човека дадоха живота си да се видят широко проблемите, въпроса е дали ще се направи нещо по въпроса. Ако съдим по Своге след миналата година, по-скоро не.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове