16 Октомври, 2019 18:08 1 119 10

Славчо Атанасов: По-високи доходи за пловдивчани, прозрачни обществени поръчки

  • славчо атанасов-
  • местни избори-
  • пловдив-
  • нфсб

Показах като кмет как градът може да се управлява с ниски данъци и без заеми, подчерта кандидатът за кмет, издигнат от патриотичната коалиция НФСБ и ВМРО

Славчо Атанасов: По-високи доходи за пловдивчани, прозрачни обществени поръчки - 1
Стопкадър: NOVA

„Пловдив сериозно изостава по ръста на доходите от другите големи градове и най-вече от София, заплатите са чувствително по-ниски. Общината може да стимулира повишаването на доходите на пловдивчани, като насочи внимание към проблемите на бизнеса. А бизнесът иска три неща – светкавично административно обслужване, ясни и прозрачни обществени поръчки и да не бъде подлаган на политически рекет от партийните централи“. Това заяви кандидатът за кмет, издигнат от патриотичната коалиция НФСБ и ВМРО-БНД Славчо Атанасов в дебата за Пловдив по Нова телевизия днес.

Той припомни, че в първия си мандат като кмет е спазвал тези правила и е работел успешно с пловдивския бизнес. „По никакъв начин не допуснахме съмнителни обществени поръчки, не работехме само с няколко богоизбрани фирми. Ще подкрепим и сега пловдивския бизнес, за да може той да се развива бързо и съответно да плаща по-високи заплати на хората“, подчерта Славчо Атанасов.

„Но със съжаление ще кажа, че още през 2010 година, като кмет предложих да влезе в закона принципът на мълчаливото съгласие, но ГЕРБ, БСП и ДПС отхвърлиха предложението. А с него щяхме да затворим вратата на корупцията“, добави Славчо Атанасов.

Кандидатите за кмет коментираха и възможността за присъединяване към Пловдив на околните изкуствени общини „Марица“ и „Родопи“, защото градът се задъхва в днешните си териториални граници. „Битката за това териториално присъединяване я започнахме аз и предишният кмет д-р Чомаков. Но трябва ясно да се каже и хората да знаят, че такава процедура не е лесно да се направи. Първо са нужни законодателни промени, а след това и участието на всички големи институции в държавата – президентство, министерски съвет, парламент и едва накрая са общините. И друго трябва да се знае - териториалното присъединяване няма да реши проблема с ниските заплати в Пловдив. Нужно е да се поощрява бизнесът и ролята на общината тук е голяма, защото чрез своите политики тя може да осигури финансова стабилност и добър бизнес климат, което пък води до добрите резултати на фирмите. Нещата са взаимно свързани“, обясни Славчо Атанасов. И припомни, че заради слабата работа на сегашната общинска администрация, броят на туристите през 2019 година е спаднал с 20 000 сравнено с 2018-а. А по думите на управляващите в Пловдив, милиони туристи трябваше да посетят Европейската столица на културата, допълни Славчо Атанасов.

На въпрос за данъчната политика, която ще води като кмет, той отговори така: „Моята максима е, че високите данъци не пълнят хазната. Аз показах как Пловдив може да се управлява успешно с ниски данъци, без големи заеми и с политика насочена към гражданите. Не случайно Пловдив беше определен от синдикатите като най-социалният град в България. Аз не съм отстъпил от тези мои принципи и ги изповядвам и сега. Пловдивчани ще имат справедливи данъци. Няма как данъците и таксите за автомобилите и такса смет да са по-високи от софийските и да не отговарят на закона. Ние категорично ще променим това.“

За решаването на един от най-тежките проблеми на Пловдив – задръстванията и липсата на места за паркиране, Славчо Атанасов коментира следното: „В моя мандат ние направихме над 7500 нови паркоместа и това беше част от решаването на проблема. Но следващият кмет не продължи тези мерки. Сега най-удачното е да се направят буферни зони за паркиране по кварталите, в близост до центъра също и да се изградят модулни етажни паркинги, които се изграждат за дни, лесни са за обслужване и не заемат много пространство. Така за неголям срок от време ще постигнем положителен резултат с паркирането“, посочи Славчо Атанасов.

„А що се отнася до трафика в града като цяло, тук мерките са комплексни и на първо място ще ревизираме Центъра за управление на трафика, електронните му системи и така наречените умни светофари, които не работят като такива. Светофарната система в целия град ще бъде програмирана наново и по друг принцип, различен от сегашния.“ Славчо Атанасов заяви, че категорично ще ревизира и изпълнението на целия Транспортен проект за 44 милиона лева, който трябваше да внедри системата за контрол на трафика и безкондукторното таксуване, които така и не заработиха. Този проект бе спечелен в моя мандат и след това чудовищно сбъркан при изпълнението му от следващата администрация“, допълни Славчо Атанасов.

„В тази връзка кандидатът на НФСБ и ВМРО за кмет на Пловдив коментира и намерението си цялостно да преструктурира системата на масовия градски транспорт в града. От Европа сега се отпускат 400 милиона лева за електрически транспорт. Ние ще създадем общинска фирма точно за електротранспорт, която да кандидатства и да спечелим средствата, за да изградим модерен електротранспорт за пловдивските граждани. Така ще облекчим и замърсяването на въздуха“, допълни Славчо Атанасов


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    3 0 Отговор
    В кючука да се направи пазар

    Коментиран от #4

  • 2 меркантилност

    2 0 Отговор
    само като видя новата мис българия в пловдив от преди 1,2 часа и ми идва да се гръмна
  • 3 Густо майна

    4 1 Отговор
    Не съм от ВМРО, но ще гласувам за Славчо защото е най-малкото зло.
  • 4 Бек от кичука

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Събота пазар не ти ли стига и този на "Хоризонт"?
  • 5 Кой68

    1 0 Отговор
    И тоя с голямата баданарка ще да е "прозрачен"?
  • 6 ХХХ

    0 0 Отговор
    Отново ще върти прозрачни обществени поръчки за метли без дръжки - смях!
  • 7 Ventura

    1 1 Отговор
    И как ще увеличиш доходите бре ком. чедо, ще спреш държавния и общинси рекет върху частните фирми?!!! Защото държавни и общински не останаха. Обещанията Ви са само един кьор - фишек
    за заблуден народ.

    Коментиран от #8

  • 8 Дедо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ventura":

    Не на всички а на когото трябва!
  • 9 Димов

    1 0 Отговор
    Как? Как? Как? Как ще вдигнеш доходите? За да стане това, трябва да увеличиш приходите. Как ще го направиш? За всеки един сектор поотделно трябва да обясниш.
  • 10 Най свестния

    0 0 Отговор
    и честен кандидат. Успех г-н Атанасов
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове