Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 17:46 2 846 23

Агенцията за инвестиции не знае за повишена оферта към Volkswagen

  • volkswagen-
  • българия-
  • оферта

По-рано днес президентът Плевнелиев заяви, че правителството е готово да субсидира германската компания с 260 млн. евро

Агенцията за инвестиции не знае за повишена оферта към Volkswagen - 1

Директорът на Агенцията за инвестиции Стамен Янев не потвърди думите на президента Росен Плевнелиев (2012-2017 г.), че България е удвоила стойността на субсидията, която е готова да представи на Volkswagen. В интервю за БНР Янев припомни, че страната ни е член на Европейския съюз и не може да не се съобразява с рестриктивните правила по отношение на държавната помощ за търговски дружества, тъй като това изкривява конкуренцията.

По-рано днес Плевнелиев заяви пред националното радио, че правителството е увеличило финансовото си предложение към германския концерн от 135 на 260 млн. евро. „Можем да разширим сътрудничеството с Volkswagen в различни сфери. България тепърва ще изгражда електрическа инфраструктура за електрически автомобили. Имаме идеи как с допълнителни инфраструктурни и образователни мерки да подкрепим Volkswagen", коментира президентът.

Според Янев, който днес е провел среща с икономическия министър Емил Караниколов по темата, страната ни в момента се придържа към подадената инвестиционна оферта към Volkswagen, но запазва възможностите за нейната промяна. Той припомни, че в случая не става въпрос за публичен търг е важно да се запази конфиденциалност на финансовите параметри, за да гледат инвеститорите на България като на предвидим партньор.

„Смея да твърдя, че ние като екип, от страна на правителството, анализираме ситуацията, разглеждаме опциите и ако има възможност, съгласно европейското законодателство, ако рестриктивните правила, свързани с финансовата подкрепа за инвеститори ни позволят, бихме могли да разгледаме и преразгледаме нашето финансово предложение“, каза лаконично Янев.

Междувременно от публикации в румънската преса става ясно, че Букурещ започва отново преговори с Volkswagen за откриване на завода в Румъния.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оптимистична прогноза

    33 8 Отговор
    По скоро Томас Кук да плати на потърпевшите хотелиери отколкото Фолксваген да построи завод на тази територия.
  • 2 El boko

    34 2 Отговор
    Плевнев ще купи още един джип-VW за 150 бона на Деската те ще се навият вече! ;)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния софиянец

    18 2 Отговор
    Плевню ще извади от джоба си 135 млн, колко му е.?
  • 5 Ynd

    21 3 Отговор
    Обещава от нашите пари?!? Нали те са инвеститор? Какво има в замяна?

    Коментиран от #16

  • 6 по мегафона

    21 3 Отговор
    Плевньооооо, вече не си президееееент!!! Никой не те бръснеееее, даже и за сливааааа!!!
  • 7 Тръмп

    14 1 Отговор
    Този Цирк на ФВ май ще продължи още 10години или докато не втръсне на всички???:):):)
  • 8 Плювналиев

    12 3 Отговор
    Ний щи дадем и повече, може и 500 000 000 евра. Аку треби ще построим и ний завода. От ФВ ся искъ да кажът, че те са инвиститорити, куиту ГЕРБ съ дукарали в Българску
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бг 🇧🇬 И технологията?

    7 6 Отговор
    България и технологии Хахаха
  • 11 Кой68

    5 2 Отговор
    Тая агенция и фонд"Земеделие" имат ли разлика?
  • 12 Васил

    8 1 Отговор
    След изборите няма да има новини за VW гаранция. Излиза че бедните Българи ще правят подарък на богатите Немци колко им е лесно да харчат парите на данъкоплатеца

    Коментиран от #17

  • 13 Спецназ

    7 1 Отговор
    Значи индексация на пенсиите ще гледаме през крив макарон!
  • 14 Мордор

    6 1 Отговор
    А Тиквата колко ще се изръси?Зеро!!!
  • 15 Рошко

    8 1 Отговор
    Тя няма и да узнае по скоро ще го построят в Сирия отколкото при нас
  • 16 123

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ynd":

    Тея 135милиона ще ги избием точно за 3-4 години от много други дивиденти около тоя завод, ако е в БГ. Тъпак! Това не е просто място където ще работят 5000 души, това място е мега структура, много фирми подфирми, ще печелят, от там приходите в държавата ще се измерват само в десетки милиони годишно !
  • 17 123

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Васил":

    VW точно последните години бая не е богата, а е в колапс след скандалите, милионите неустойки, делата. Тече пълно преструктуриране, и са далеч от силните си години! Германия може да е богата, но VW - определено не в момента!
  • 18 Георги

    6 1 Отговор
    Боко строй само заводи за горене на европейски боклук разпределени в цялата страна за да може всички да дишаме помията на ГЕРБ.
  • 19 Плевньо

    1 1 Отговор
    Заводът ще е в Кремиковци! Освен 300 милиона, запазил съм най-важният коз за накрая. Ще направя така че всички членове на борда да свършат за 5 секунди. Тогава подписа ще е вече формалност
  • 20 Бойко

    1 1 Отговор
    Ха да видим! Ще купя и аз 40 000 пасата за държавната администрация!
  • 21 Тюлена

    1 1 Отговор
    Боко тиквата да си ходи
  • 22 сноу

    3 1 Отговор
    Оле-е боже ,божке,тая куха кратуна пак изпълзя и първата му работа" нова "да напъпли, че там най му дъвчат брътвежите.
  • 23 Пешо

    1 1 Отговор
    Абе не купим ли 100 000 пасата, съмнявам се че ще дойдат. Време е Плевнелиев след като гушна 2 милиона евро като консултант да даде от тях и да вземе Туарег на Деси
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове