17 Октомври, 2019 08:25 4 646 54

Оцелелите от Холокоста недоволни от Радев

  • румен радев-
  • холокост-
  • холокоста-
  • расизъм

Ние никога няма да се съгласим с подобна подмяна и не желаем еврейството в България непрекъснато да бъде инструментализирано по срамен начин, както господин Радев си позволява да го прави

Оцелелите от Холокоста недоволни от Радев - 1

С остра декларация по повод думите на президента Румен Радев, че било "недопустимо народ, който е спасил ВСИЧКИТЕ си евреи, да бъде обвързвам с расизма" излязоха от Асоциацията на оцелелите от Холокоста в България и техните деца. Вчера същия аргумент изтъкна и премиерът Бойко Борисов.

Повод за това стана начинът, по който британските медии възпроизведоха на случилото се в понеделник на стадион "Васил Левски" по време на футболния мач България-Англия. Тогава фенгрупа от Сектор "Б" обиждаше на расова основа състезатели на гостите и евроквалификацията беше близо до прекратяване.

Ето какво пишат в декларацията си от Асоциацията на оцелелите от Холокоста:

Президентът Румен Радев е заявил днес, че било "недопустимо народ, който е спасил ВСИЧКИТЕ си евреи, да бъде обвързван с расизма" В тази връзка Асоциацията на оцелелите от Холокоста в България и техните деца най- енергично протестира срещу използването на една подменена версия за съдбата на евреите като нееднократно употребяван аргумент в полза на авторитета на българската държава. Нееднократно сме заявявали и посочвали ролята на държавния антисемитизъм от периода 1936-1944, в резултат на който българските евреи са били подложени на унизителни и тежки преследвания, а техните братя и сестри от окупираните от Царска България територии - депортирани от българските власти в нацистките лагери за изтребление. Тези факти са безспорно исторически доказани и тяхното отрицание от българския държавен глава е оскърбление към паметта на загиналите и на хилядите страдалци . Ние никога няма да се съгласим с подобна подмяна и не желаем еврейството в България непрекъснато да бъде инструментализирано по срамен начин, както господин Радев си позволява да го прави.

В речите си по този повод двама израелски президенти , Шимон Перес и Рьовен Ривлин са изразили категорично позиция по отношение на историческите факти, с която господин Радев би трябвало да се съобрази . Българският народ е велик и достоен и негови синове и дъщери са помагали на евреите през тежките години на преследвания, които нашите семейства помнят, както и помнят поименно своите спасители. Това не променя историческата истина, че българската държавност през различни периоди е преследвала евреите като такива , както и фактът, че антисемитизмът е бил идеология на масови организации . Президентът Радев би трябвало да отчете, че някои от тези организации се възраждат под безразличния поглед на управляващите , което води логически до организирани прояви като факелни шествия, чествания на исторически компрометирани с антисемитизъм личности , подмяна на историята и други .

Една от многото такива прояви е и поведението на футболните фенове на последния мач, което стана причина световната общественост най- после да обърне внимание на опасно възраждане на тенденции от времето на фашизма и националсоциализма. Изразяваме нашето разочарование от позицията на президента , който вместо искрено да признае тревожните факти, се ангажира със словесна козметика на случилото се на стадион " Васил Левски".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Паметник

    73 5 Отговор
    На великия Фюрер !!!

    Коментиран от #37

  • 2 Писмо до Хитлер

    89 5 Отговор
    Ние сме от асоциацията на оцелелите от холокоста всички до един сме милионери и се опитваме да украдем Българската държава недоволни сме от президента Румен Радев ние оцелелите от холокоста искаме да заявим че обичаме българския народ но най-вече обичаме парите и искаме да откраднем парите на народа Обичаме ви обичаме и Хитлер обичаме паричките обичаме дядо Джордж Сорос и ви обещаваме че ще ви доведем вас българския народ до просешка тояга Обичаме ви
  • 3 Фридман

    46 17 Отговор
    Тогава Борисов да се извини на руското посолство и Москва, че нарекоха войските на СССР окупатори на Княжество България! Всякаждържава която се е занимавала с депортация на евреи и спомагачество на нацистите е било задължително да се окупира след военно!
  • 4 Че то има ли живи

    58 3 Отговор
    То няма вече живи хора дето са били тогава фронтоваци. 74г. се минаха. Тия цивилни жертви на колко годинки са били? Поколението на вече умрелите... те какво общо имат с всичко свързано с войните? Няма вече живи :)
  • 5 Хисторик

    36 10 Отговор
    Борисов жалкия, вече не знае накъде да се завърти!

    Коментиран от #29

  • 6 Хайл

    61 7 Отговор
    Защо е трябвало да бъдат спасяване,след като сега твърдят,същите тези спасени и потомците им за СПАСИТЕЛИТЕ СИ ЧЕ СМЕ РАСИСТИ ??? ЕНЕРГИЧНО ПРОТЕСТИРАМ СРЕЩУ ИЗЯВЛЕМИЯТА НА ЕВРЕИТЕ СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА ЗАЩИТИЛ ПРОВОКИРАНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ...а нима тези с расистките жестове са българи? Или оня надрусания който почина е българин???

    Коментиран от #8

  • 7 И..

    30 6 Отговор
    Хайл Хитлер!
  • 8 Жаклин Вагенщайн жълтата подводница

    23 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хайл":

    Аз съм потомка но оцелял от холокоста дядо ми се казваше Грую Той беше в лагера на Хитлер уцеля защото надуваше Им недоволна съм от Румен Радев е Румене да пишка защото ни пречи да крадем искаме много да краде

    Коментиран от #23

  • 9 Марин

    59 5 Отговор
    Не чакай благодарност от евреин! Никога не му се доверявай! Избягвай да се приближаваш до някой от тоя етнос! Ако видиш такъв, който е паднал в калта, не се оитвай да го вдигнеш! Набий му два ритника в зурлата и го натикай по-дълбоко в калта, защото ако му помогнеш, то той ще ти отвърне с лошо! С много лошо!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 червени смешковци

    15 13 Отговор
    Това са Евреите комунисти които са изтребвали Евреи некомунисти в онези времена Израел се разграничава от тях и лъжите им
  • 12 ай де бе

    52 2 Отговор
    Е, как ще са доволни оцелелите от Холокоста, след като не могат да изкрънкат пари от нас заради спасените 50 000 евреи.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Те па от

    25 3 Отговор
    кво са доволни?
  • 15 Питащ

    23 0 Отговор
    Е сега имало ли е фашизъм в България или не???
  • 16 СссереМ

    15 33 Отговор
    Фърчатото мекере пак се издъни.

    Коментиран от #50

  • 17 гост

    13 19 Отговор
    Вижте му само "умната" физиономия и изцъклените очички на тоя ...

    Коментиран от #47

  • 18 Не съм расист

    23 5 Отговор
    Но мразя евреите ! Хайл Хитлер !
  • 19 Гост

    6 11 Отговор
    Расизма си е нещо нормално е БГ.Политици и министри си позволяват подобни изказвания какво остана за шепа фудбулни гамени.Обществото го възприема за нормално затова става така.И е време да се спре със старите лаври, а да се направи нещо за да не се повтарят такива срамни сцени.

    Коментиран от #26

  • 20 NSDAP

    26 6 Отговор
    В лагерите е имало само хора,които се са наркозависими,престъпници, хомосексуалисти,педофили,чужди агенти и т.н.Това,че Хитлер е искал да избие евреите е лъжа.Генерал Ервин Ромел е бил евреин,ама се е бил за Вермахта.Във Вермахта също е имало евреи,които са били срещу ционизма,който създаде СССР и либералната демокрация.В Украйна е пълно с национал-социалисти и там евреите не ги закачат.Самите евреи в Украйна си признаха,че никой не ги е докосвал.В България срещу Хитлер скачат единствено руски еничари (русофили,комунисти, славянофили=национален предател).Нито един национал-социалист в България не е нападнал евреи или т.н. български турци(казвам така наречените,защото в България няма турци).Шалом и руските еничари са хората,които изклаха 300 000 Българи в България,Македония,Сърбия,Гърция,Албания и Косово.Така че слава на Хитлер,слава на България и евреите да не се тревожат за глупости,а нека си гледат живота и бъдат нормални хора в бг общество.
  • 21 Нищо работа

    31 0 Отговор
    Имало един добър човек, който помагал на всеки. Но когато той имал нужда, никой от тези хора не се отзовал. И веднъж същият този човек е видял някакъв, който се дави.Скочил, извадил го на брега и го нае-бал. Човека казал-защо така бре, щях да съм ти благодарен цял живот. Защото много забравяте, казал добрият човек. Така и с евреите...
  • 22 историк

    23 1 Отговор
    Неблагодарници!!!
  • 23 Хайл

    25 1 Отговор

    До коментар #8 от "Жаклин Вагенщайн жълтата подводница":

    В ютуб съм гледал 3 клипа защо не са харесвани евреите,клиповете са от Натаняху,един равин и една стара еврейка-който иска да ги гледа ако не вярва-самите те си казват че не стават за нищо-крадци,измамници,мошенници...явно думата мошенник произлиза от името Моше-незнам...

    Коментиран от #27

  • 24 Сесесере

    9 18 Отговор
    Нормално е да си руска подлога и да не знаеш българската история, или да преиначаваш и малкото, което знаеш! Импийчмънт за продажника!
  • 25 Голяма грешка

    24 3 Отговор
    Сега разбрахте ли защо е било грешка да ги спасяваме? Спаси куче да те лае. Държавите които не ги спасиха, са им първи дружки! Българите винаги си патят от наивността и предателството. Ще видите какво ще стане по линията дпс дост нпдс... Много грешки и еничари в тази държава....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българина

    22 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хайл":

    Думата не е явно, а така етимологически..... Общо взето има ясни причини от 1000 г това племе да е гонено от абсолютно всяка държава в Европа! Само в азия не им минават номерата, защото тама няма ПАРЛЕ, има бой на момента без много обяснения
  • 28 Хитлер

    12 2 Отговор
    Малко остана щях да ви оправя щяхте да свързани само с концлагерите зган мръсна.

    Коментиран от #32

  • 29 Николай

    9 15 Отговор

    До коментар #5 от "Хисторик":

    Тука става въпрос не за ББ, а за непремерените и безхаберни изказвания на РР.

    Коментиран от #30

  • 30 Обективен

    8 4 Отговор

    До коментар #29 от "Николай":

    ББ има същия коментар.
  • 31 Николай

    17 6 Отговор
    Никога не е имало Холокоста и целенасочено изтребване на евреи или геноцид над евреите. Това е една от най големите британско - американска измишльотина за да може новосформираната през 48-ма година държава Израел да прибира парите на Германия
  • 32 Николай

    4 3 Отговор

    До коментар #28 от "Хитлер":

    Не се заблуждавай има достатъчно публикувани материали в нета за да разбереш, че такова нещо не е имало.
  • 33 Николай

    7 2 Отговор
    Също така е имало договорка между Англия, Германия и СССР тези хора да бъдат извозени с кораби до Палестина. Даже няколко кораба с евреи са отпътували на там. Става въпрос за времето от преди началото на войната през 39-та.
  • 34 Още нещо

    17 0 Отговор
    Виновникът за за спасяването на евреите Димитър Пешев е осъден за антисемитска дейност на 15 години затвор
  • 35 Кой68

    15 1 Отговор
    Защо не реагират така "енергично" и срещу сегашните управляващи на Израел при които всяко изречение започва/завършва със война,анексираме и ще унищожим?Стане ли напечено или не им се угоди веднага -холокоста?Айде стига тия еврейски номера.Защо ли никой не ви обича "богоизбран народ"-е.Защото сте лицемери и подли?
  • 36 БЪЛГАР

    21 1 Отговор
    Забележете, това са БЪЛГАРСКИ евреи.
    И си плюят държавата. Дори и за неща, които са гордост.
    Отврат!
  • 37 РУМЕН ГРИПЕНА Е НЕКОМПЕТЕНТЕН!

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "Паметник":

    Този заклет комунист и военен ретротъпанар прилича на бай Тошо от 60-те и 70-те години на миналия век. Освен това проектът на ген.Решетников е руско-бесепарска кукла на конци.
    Или казано с две думи: ПРАЗНА ОПАКОВКА.

    Коментиран от #51

  • 38 NSDAP

    7 3 Отговор
    Какъв е произхода на българите:
    Според калифорнийският университет, българите спадат към европеидната раса и към западноевропейската популация.Генетично най-близки до българите са британците,южните германци,северните италианци,унгарците, и северните гърци.За Унгария и Северна Гърция е ясно.Каква ни е връзката с Южна Германия, Великобритания Италия. Днешните българи нямат нищо общо нито със славяни,нито с тюрките.Българите са смес между българи (това е един много древен етнос,който идва от Бакттия(древната родина на арийците и империя на българите,която се е простирала от Иран до Тибет.В древнокитайски летописи ясно е пише,за булгери,от които китайците взаимстват своят календар.ОНН през 1976 официално потвърди,че древният български календар е най-старият в света и според него днес сме 7523 година.Всъщност,траките са само българи,които са се заселили в Индия,Иран, Пакистан и Афганистан след потопа в черно море.Днес,руски агенти искат да сменят морето славяни с морето траки,но братята американци няма да го позволят това!Факт е,че ние тук се смесваме с друго население,но то е келтско.Келтитие са били роднини на българите,затова тук когато идва Аспарух той се съюзява с келтите и редом с тях унищожаваме Византия и арабите.Факт е,че ние ставаме съюзници и с Готите,които са ПРЕДЦИ НА ГЕРМАНЦИТЕ!!!Факт е,че в Южна Германия,има заселване на Българи още през 3 век.Доказателство за това,че българите не са славяни е и следното нещо:
    Анонимен византийски летописец:
    Д
  • 39 Поредните

    9 6 Отговор
    които плюят срещу президента! Плевнюгеев е тяхното знаме. Всички истински българи подкрепяме г-н Радев!
  • 40 Еми тъй де

    11 1 Отговор
    Виж, ако сега беше Пасито да каже – майната му на православието, щяха да му ръкопляскат. Ама нали след Плевнята, който беше подобие на мъж и президент, Радев им идва в повече, гледат да го захапят за всяка дума. Какво от това, което каза, не е вярно?
  • 41 Обикновен човек

    12 2 Отговор
    Сега разбрахте ли защо евреите са долно племе, най гнусната и долна нация в света откакто съществува човешката цивилизация!!!!!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ЪРП

    13 0 Отговор
    НЕБЛАГОДАРНО ПЛЕМЕ СА ТОВА ЕВРЕИТЕ И ТОВА СИ Е!!!!
    НЯКОЙ НЕЩО ДА ИМА ДА КАЖЕ ЗА ПОЛОВИНВЕКОВНИЯ ГЕНОЦИД ИЗВЪРШВАН ОТ ЕВРЕИ НАД ПАЛЕСТИНСКОТО КОРЕННО НАСЕЛЕНИЕ ???????!!!!!!!!!!!!
    ИЗТРЕБВАТ МИЛИОНИ ПАЛЕСТИНЦИ КАТО ОСВЕРИПЕЛИ ДИВАЦИ ,АМА НЕ СПИРАТ ДА РЕВЪТ ЗА ХОЛОКОСТА
  • 44 ЪРП

    12 0 Отговор
    ДОРИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯ National Geographic МИНАЛАТА ГОДИНА ДАВАХА ФИЛМ В КОЙТО ЯСНО ПОКАЗВАХА КАК ЕВРЕИ С ВОЕННИ РЕПРЕСИИ ПРЕВЗЕМАТ ВОДОИЗТОЧНИЦИ ОТ ПАЛЕСТИНСКИТЕ ЗЕМИ И СТРОЯТ ЛУКСОЗНИ ГРАДОВЕ ЗА СЕБЕ СИ С БАСЕЙНИ В ПУСТИНЯТА, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ В ПОКРАЙНИНИТЕ ОБРИЧАТ ЦИВИЛНИ ПАЛЕСТИНЦИ /ДЕЦА, ЖЕНИ, СТАРЦИ/ НА ВОДЕН ГЕНОЦИД ДА МРЪТ ОТ ЛИПСА НА ВОДА ,КАТО МУХИ!!!!!???
    ПО ТОЗИ ВЪПРОС ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ЛИ СЪС СТАНОВИЩЕ ГОРЕПОСОЧЕНАТА ЕВРЕЙСКА ОРГАНИЗАЦИЙКА В БЪЛГАРИЯ???????????????
  • 45 Нео

    2 8 Отговор
    В неистовото си желание за заяждане със правителството, прецедентът вече надхвърля умствените си възможности и започна да настъпва греблото!
  • 46 хаха

    15 0 Отговор
    БОЖЕЕЕ, КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО И ВИДЯЛО ЕВРЕИН И БЛАГОДАРНОСТ!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 321

    10 0 Отговор
    Точно тези трябва да знаят точното понятие за расист в практически аспект. Не е този, който нарича някой черна маймуна, а този който го вкарва в концлагер и т.н. Трябваше да излязат с остра декларация към британското посолство, че не могат да определят цяла нация, която е спасила - практически евреите си от изтребление, като расисти, само защото някой викал на някого обидни реплики и то на футболен мач. Нека да различават истинския расизъм от вестникарския.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Димитър

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "РУМЕН ГРИПЕНА Е НЕКОМПЕТЕНТЕН!":

    Президента е единственият истински политик,патриот- защитаващ народа си.
  • 52 No Exit from Brexit

    1 1 Отговор
    Румен Радев е популист. Би казал всичко за да се хареса на българското Гочи. А пък вие си викайте срещу евреите. Те от вашата омраза дебелеят, както дървениците от изсмуканата кръв. Тъпи Гочита!
  • 53 Евреи и Цигани е едно и също.

    3 0 Отговор
    Лъжци, крадци, агресивни убийци и завоеватели. Никой не ви обича, защото лъжете, крадете, убиват, изнасилват и завоювате. А като потъпканите от вас се съвземат и ви опердашат, започвате да ревете, че вие сте били БИТИ и сте потъпквани. Агресори сте Евреите.
  • 54 къчо

    0 0 Отговор
    "...Прeзидeнтът Рaдeв би трябвaлo дa oтчeтe, чe някoи oт тeзи oргaнизaции ce възрaждaт пoд бeзрaзличния пoглeд нa упрaвлявaщитe ,кoeтo вoди лoгичecки дo oргaнизирaни прoяви кaтo фaкeлни шecтвия,"
    ЛЪЖА-А-А , ГЕНЕРАЛ Луков Е НАБЕДЕН !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове