Last news in Fakti

20 Октомври, 2019 11:09 1 647 14

Паргов: Еврофондовете са на приключване

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • местни избори

С нагласени поръчки, проблеми с процедурата, не се повишава конкурентноспособността, убеден е лидерът на БСП-София

Паргов: Еврофондовете са на приключване - 1
Стопкадър: Канал 3

Прозрачност и професионализъм - ние ще държим на хората, които си вършат професионално работата си в администрацията. Ще се обърна към тях да не се изкушават от опонентите ни, които внушават страх - ние ще държим на професионалните им качества. Това обяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по "Канал 3" Калоян Паргов, лидер на БСП-София и водач на листата за общински съветници за Местни избори 2019.

По думите му при досегашното си управление в столицата ГЕРБ са забравили да питат хората.

"Давам пример с ремонта на "Граф Игнатиев" - при липса на прозрачност и на допитване на хората. Хората имат собствено мнение, пътуваме, виждаме свят, виждаме Европа и градовете там", посочи Калоян Паргов, който изтъкна, че столичният кмет не е поел отговорност за казуса "Граф Игнатиев".

"Когато се водеше дебат в залата и се изясни, че ресорният кмет ще бъде подведен под отговорност, казах, че чисто законово няма как г-жа Фандъкова да се крие зад ресорния кмет, а трябва да поеме отговорността си," припомни лидерът на столичните социалисти.

Според Паргов в строителството в София нещата няма как да изглеждат ясни и подредени, "докато общината се държи като опонент на строителния бранш".

"Общата ни позиция със строителния бранш е, че е нужна цифрофизация на строителството - от самото проектиране до самото изпълнение. За да няма разминаване, защото те твърдят, че самите проекти на общината не са достатъчно качествени", посочи лидерът на БСП-София.

По повод обществените поръчки, Калоян Паргов припомни, че през 2011 г. от БСП са правили "маса акции със слагането на имена на фирми в пликове, които показваха, че победителят е ясен".

"С нагласени поръчки, проблеми с процедурата, не се повишава конкурентноспособността. Трябва да има състезание по качество. Все повече наши фирми трябва да излизат и на общия, европейски пазар", заяви Паргов.

За повишаването на гражданския контрол над обществените поръчки той призова и фирмите да подават сигнали, без да се страхуват.

"Много пъти в Столична община сме искали изясняване на критериите, но и бизнесът трябва да е активен в тази насока, да дава сигнали, но много често има страх. Мога да кажа, че самият бизнес да не изпитва страх и да подава сигнали към съответните органи", призова Калоян Паргов.

Той даде и пример за действен граждански контрол.

"Опитахме се да спрем една сложна поръчка за пространството пред НДК, заради материал с недостатъчно високо качество. И тогава и г-жа Фандъкова взе мерки", припомни той.

"Ние няма как да отречем, че в София се направиха много неща. Но за съжаление има още какво да се направи, включително и за метрото - за да може повече хора да го ползват, трябва да се подобри достъпността до него. От 10 до 15% способства метрото за намаляване на трафика в столицата, което е един малък процент. Трябва алтернатива - говорихме за довеждащия транспорт, за да накараме хората да предпочетат метрото пред автомобилите си. Този транспорт, за съжаление, не стигна времето да се случи в рамките на Столична община", призна Паргов.

За облекчаването на столичния трафик Калоян Паргов изброи и други мерки: "Въвеждане на интелигентни системи, изграждането на тангенти - ще се облекчат трафика и задръстванията."

Друго важно стратегическо решение за нарастващия бюджет на София е намирането на нов източник на финансиране, според лидера на БСП-София.

"Европейските фондове са вече на приключване, трябва да търсим алтернативни финансови инструменти. Предложихме създаване на "Инвестиционен фонд София" с международни и наши банкови и небанкови институции за големи инфраструктурлни проекти на града", каза Паргов.

Накрая той се обърна към избирателите: "Направете своя избор за промяна в София - с №56 в интегралната бюлетина и с №75 за кмет на София".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 брях

    10 11 Отговор
    Ами като са приключване,вий за къде сте се запътили,бря?Трябва да си яко невеж или як манипулатор,за да изкажеш подобна мисъл,което си е типична характеристика на БСП-ту.За да приключат еврофондовете значи,че ЕС е прикючил,бря аланколу!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 София Пита почтенно

    5 1 Отговор
    щетите нанесени нна БЪлгарския народ от налги престъпници на лваст след 1989 годинапозлващи нарочно създадени доказано престъпни групировки маскирани като партии минаха 700 трилиона $.
    Блокирана е раждаемоста.Населението се отравя показно с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани вместо лечебна питейна вода.

    Да се докладва от къде са парите са тн ЕВРОФОНДОВЕ. Едни подават че тези десетки милиарди са ограбени само от БЪлгарския народ вкл с незаконни данъци като ДДС.

    Други внушават че тези пари са май ограбени от други европейски народа и дадени на престъпната администрация в София за прахосване по неносещи доходи на народа обектчета.
  • 4 Еврофондовете на приключване

    5 0 Отговор
    А народа е пред изчезване😂😂😂политиците от кои ле ше грабят е загадка😂😂😂
  • 5 Ес не е преключил

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "брях":

    Ще приключи коги спре да печата трилионите евраци при саш положението е същото печатат се пари без покритие дори 100 евро или долара нямат 1 атом злато покритие 😂😂😂 положението е повече от страшно но не го проумявате
  • 6 Тоа говори демагогия

    4 2 Отговор
    От политиците нищо не зависи а от световния елит в сянка...тоа си въобразява че ако стане столичен кмет и нещо ше зависи от него😂😂😂за подобряване положението на хората😂😂😂 наи много да крадне и да стане по богат иначе народа все псета го яли сега на думи са велики ама дорде захапят кокала после знаете сценария😂😂😂
  • 7 месара

    6 5 Отговор
    абе другарю, абе паргов, от къде я имате тая информация вие от бсп? ако вие бяхте на власт, еврофондове въобще нямаше да има! какво построихте вие, или къде и какъв ремонт направихте, докато бяхте на власт, та сте седнали да критикувате? голям глад ви гони!!!
  • 8 onq s konq

    3 3 Отговор
    След четири мандата герберско управление няма как да се оправдават с някой друг както е любимия номер на Б.Б. Пълната отговорност за далаверите носи и правителството. Гласувате за Фандъкова а получавате, за кой ли път, пак банкянския тарикат. Е стига вече.
  • 9 Този индивид

    3 1 Отговор
    най-добре ще помогне на своята партия ако спре да говори.
  • 10 червен тарикат

    5 0 Отговор
    Не разбра ли че не ви иска народа Тия приказки на някой другар от Куба или Северна Корея разказвай
  • 11 Антисоциалист

    3 0 Отговор
    Господа, г-н Паргов лъже. БСП не е на власт в Евросъюза, та Евросъюзът да е фалирал и да са на приключване фондовете му. На г-н другарят Паргов припомням как БСП "заключи" фондовете, когато започна да строи "неуморно другари" магистрали у нас. Напомням му и за трите държавни фалита причинени пак неуморно от БСП по време на прехода, та и повика за третия фалит Симеон Самозванец - да помага.
  • 12 ЕС си Отива !

    0 1 Отговор
    А ние пак сме за Спешно отделение и за интензивно поддържане. А къде отидоха тези пари от фондовете ?
  • 13 Вземайте бързо власта кумуняги

    3 0 Отговор
    Вземайте власта бързо кумуняги, понеже според другаря Паргов еврофондовете са на приключване и не остана какво да се крадне.😃😃😃😃😃😃
  • 14 Букова глава

    1 0 Отговор
    НАГЪЪЪЪЛ! Аз помня Виденовата зима,помня тройната коалиция,помня какво сътворихте чрез Орешарски!Промяна няма да има,от който и да е!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове