Last news in Fakti

20 Октомври, 2019 17:35 1 111 14

Паргов: Витоша трябва да е достъпна

  • калоян паргов-
  • бсп-
  • местни избори-
  • витоша

София отново може да кандидатства за домакин на зимна олимпиада, изтъкна лидерът на БСП – София

Паргов: Витоша трябва да е достъпна - 1
Снимка: БСП

Витоша трябва да е достъпна за гражданите и гостите на София. Решението е възстановяване на въжените линии. Необходими са инвестиции и за изграждането на екопътеки. В никакъв случай не трябва да се допуска застрояването на планината с къщи, хотели и ресторанти. Вече има достатъчно такива. Това каза лидерът на БСП – София и водач на листата Калоян Паргов на среща под мотото „Град в планината, планина в града. Защо Витоша остава недостъпна?“. В срещата взеха участие кандидатите за общински съветници Христо Монов и Христо Чакъров и за кметове на Мърчаево Снежанка Лашкова и на Владая Николай Иванов. Събитието се състоя пред на началната долна станция на Княжевския лифт, който е първият кабинков лифт в България, но от години не работи.

„Вече има ясен собственик с ясен план за реновация на съоръженията. Оттук нататък всяко забавяне ще е по вина на Столична община. Тя трябва да поеме инициативата“, убеден е Паргов. Той посочи, че собственикът е международно призната фирма с добра репутация.

„След 3-ти ноември, новият кмет и новият Столичен общински съвет трябва да покажат консенсус по темата и да предприемат необходимите действия за премахване на нормативните противоречия, свързани със Закона за горите и Плана за управление на Витоша. Сега ситуацията е „единият разрешава, а другият – не“, обясни лидерът на БСП – София. Калоян Паргов счита, че това може да стане само с решителната подкрепа на държавата, тъй като част от нормативната наредба е в нейни ръце.

„Ние от БСП сме против усвояване на горския фонд и територия от Националния парк „Витоша“ за ресторанти и хотели. Единствено са нужни съоръжения, които да улеснят достъпа до планината и я направят привлекателна дестинация за зимни спортове“, обясни водачът на листата на социалистите в София.

„Това би дало основание София отново да кандидатства за домакин на зимна олимпиада, нещо което не се е случвало от много години“, изтъкна Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 той

    5 2 Отговор
    Трябвало да бъде достъпна,защо данеби да спират комсомолските секретари сега.
  • 3 Onq s konq

    5 2 Отговор
    Я си припкам с кончето на БузлуДЖА
  • 4 360

    8 0 Отговор
    ЕДНО ВРЕМЕ ДС-тата ИЗБРАХА БАНСКО ЗАЩОТО НА ВИТОША НЯМА УСЛОВИЯ ДА ХОТЕЛИАРСКИ БИЗНЕС, ТОМАТА ТРЯБВАШЕ ДА СЪСИПЕ И ЗАТРУДНИ ДОКОЛКОТО МОЖЕ ТУРИЗМА ВА ВИТОША ДА ДА ХОДИМ НА БАНСКО
  • 5 Ай сиктир бе

    3 3 Отговор
    Баба ми се на въжена линия е ходила у планината😂😂😂😂😂
  • 6 Е тва ли ни е болката😂😂😂

    3 0 Отговор
    Да върим на планината с лифт че не можем с краката
  • 7 комар

    1 0 Отговор
    Ай стига ни замавахте с тоа Паргов бее
  • 8 Йозеф

    1 0 Отговор
    Витоша е достъпна и винаги е била. А това със зимната олимпиада и София е много евтин популизъм. Хубавите ски писти са на Банско.

    Коментиран от #9

  • 9 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Йозеф":

    Йоско, само с писти не става...искат се и други неща.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Никол

    2 1 Отговор
    За едно е прав Паргов всякакви забавявния и неосъщестяване на проекти са по вина на Столична община
  • 12 Галя Д

    2 0 Отговор
    Хубаво ще бъде лифтовете да бъдат подменени с нови, защото старите вече са доста амортизирани, а някои въобще не работят. Логично е, когато нещо се експлоатира дълго време да дефектира и накрая да спре да работи. Не разбирам защо бавят тази подмяна и защо трябва да дойдат избори, за да се говори на тази тема?
  • 13 Андреа

    1 0 Отговор
    Доста щедри обещания чухме през тази кампания, хубавото е че изборният ден е съвсем близо и скоро ще разберем дали общината ще се задейства и ще направи нещо за Витоша или ще продължи да бездейства както досега.
  • 14 Мартин

    1 0 Отговор
    Витоша трябва да е достъпна, но заради "зелената" мафия у нас на Иво Прокопиев и Тома Белев, това не се случва на практика!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове