21 Октомври, 2019 15:52 17 887 34

Джаджа сваля цената на "Гражданската"

  • гражданска отговорност-
  • каско-
  • джаджа

Продуктът с изкуствен интелект помага на водачите като действа като "трето око" чрез непрекъснато наблюдаване на пътя

Джаджа сваля цената на "Гражданската" - 1

Система за предотвратяване на инцидентите и тежките катастрофи може освен да спаси живот, но и да намали цените на застраховките с до 25 на сто. Това съобщи в. „Монитор“.

Иновативното устройство, което се предлага у нас от дистрибутор на известна израелска компания, събра интереса на посетителите на тазгодишното издание на технологичната конференция и изложение Innowave във Варна.

Продуктът с изкуствен интелект помага на водачите като действа като "трето око" чрез непрекъснато наблюдаване на пътя чрез камера.

Тя подпомага предотвратяването или смечкаването на сблъсъци, като идентифицира потенциално опасни ситуации и се получа аудио и видео сигнализация към водача.

Процентът на намаляване на леките инциденти е почти 90%, а тежките се намаляват с около 45 на сто.

Системата има няколко вида сигнализация в колата.

Едната се грижи за спазване на дистанция, както и за опасна близост на друг автомобил. Предупреждава при неумишлено отклоняване от платното на движение. Ако водачът заспи и пресече линия на пътното платно, без да е поддал мигач – системата ще го предупреди чрез аудио и визуална сигнализация, обясни Явор Иванов от фирмата дистрибутор.

Сигнал до водача се подава и при пешеходци и велосипедисти на пътя, както и известява за знаците по пътя. Единствено за пътните знаци няма звуков сигнал, но на дисплея, който се поставя в автомобила, излиза знакът за ограничението на скоростта.

Устройството, което ще се инсталира задължително в новите автомобили, се предлага на цена 850 евро. Монтажът му може да спести до 25 на сто от каското на автомобила и до една четвърт от стойността на задължителната полица "Гражданска отговорност".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    53 1 Отговор
    Да чукна на дърво аз нямам инциденти, ама никой няма да ти намали застраховката. Даже ще увеличават, първо на младите, а сега и на старите започнаха да повдигат въпрос. Демек само от 30-40 годишни
    без "инциденти" ще плащат нормалната цена от 300 лева.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ивайло

    52 6 Отговор
    850 евро = 1661.63 лв!!! С тея 25% отстъпка на година от застраховката след колко години ще ми се избие тази "инвестиция", че да има смисъл да си я купувам и да си я слагам на колата, та да почна да спестявам от застраховки??? Айде мерси, нямам нужда!!! Ще ги преживея тея 25% отгоре някак си!!! :)))

    Коментиран от #6, #8, #33, #34

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 черноглед

    59 6 Отговор
    Евреите все гледат да ни набутат, не мерси !
  • 6 Ортопед травматолог

    17 13 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    "Процентът на намаляване на леките инциденти е почти 90%, а тежките се намаляват с около 45 на сто"

    Ако е вярно, си струва парите.

    Коментиран от #18

  • 7 Пената

    22 1 Отговор
    може би .... у нас надали
  • 8 Хаим

    21 18 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    От изречението "Система за предотвратяване на инцидентите и тежките катастрофи може освен да спаси живот, но и да намали цените на застраховките с до 25 на сто" Ганьо го интересува само това, колко стотинки ще спести....

    Коментиран от #10, #12

  • 9 дежавю

    36 1 Отговор
    Изразът "До 25%" е като при разпродажба в магазин. Има и 0% и5%...и почти няма 25%.
  • 10 Ивайло

    21 5 Отговор

    До коментар #8 от "Хаим":

    Аз за 29 години имам 2 леки пътни инцидента с други автомобили, така че не ми пробутвай устройства предназначени за дрогирани дебилчета.

    Коментиран от #20

  • 11 Измислен Интелект

    22 3 Отговор
    "Не вярвайте на данайците, дори и да идват с подаръци!" е казал поета преди векове. Нали не мислите, че от Израел може да се пръкне каквото и да е и то да е в полза на човечеството. Всичко е за пари и капан за балъци. Айде да видим като станат задължителни тия устройства и всеки се бръкне с 8-900 долара, дали ще намалеят катастрофите? Искате ли да се обазаложим, че ще се измисли "основателно" оправдание, защо това не се случва?
    И сега всеки ГПС си показва знаците и издава звуков сигнал за преупреждения. Осовите линии, както и всички хоризонтални маркировки вече са такива ,че при "нагазването" им се чува доста дразнещ звук. Къде тук е нишата за "изкуствениО интИлект" на евреите?

    Коментиран от #26

  • 12 Измислен Интелект

    23 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хаим":

    Хаимчо, тва, евреите ви е много яд, когато някой не иска да ви ДАВА пари, нали?
    Хаиме, а ти вЕрваш ли ,че по някаква прична цената на застраховката може да намалее? Ми, нали ще изпукате от глад, бе жид! Нали от това живеете- застраховки, данъци, акцизи, принудителни плащания по измислени джджи, глобално затопляне и т.н.
    Не се чуди защо сте били прогонвани с камъни от всяко място, където сте се настанили! И тоя път ще е така, но ще е окончателно!
  • 13 Краси

    24 0 Отговор
    То ако нямаш две очи и акъл зад тях третото око само ще ти пречи...
  • 14 4321

    12 1 Отговор
    И защо е тази огромна разлика в отстъпките при двете застраховки? При едната само една четвърт,, а при другата цели 25%?

    Коментиран от #25

  • 15 да са живи и здрави застрахователите

    15 0 Отговор
    дето ще ми "намалят" застраховката. И за къв чеп да давам една камара пари, това китайците са го измислили за 30тина лева само, че като парктроник с камера, слагаш го отпред и на определени метри ти сигнализира за препятствие. Както казват, всичко е еврейска направа за едни грешни пари.
  • 16 дявола

    14 0 Отговор
    Тук най-голямата джаджа е да ти вземат парите на купешките шофьори и джигитите няма да им помогне
  • 17 Крадец

    11 0 Отговор
    850 еврака си е чист бизнес ! Не знам дали ще свали ГО,щото обирджийските застрахователни агенции няма да се съгласят ! Кой изтърва гювеча !
  • 18 Маг

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ортопед травматолог":

    Ти наивник ли си ,или си безумен мечтател ?
  • 19 АЛ КУРОПАТКИН

    11 1 Отговор
    ПРИ ЦЕНА ОТ 300ЛЕВА НА застраховка 25% са 75 лева. а 1666 лева ще се избият след 22 години.ае нема нужда
  • 20 тцтцтцтцтц

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "Ивайло":

    Ти недей много да знаеш, че такива самонадеяни като теб, големи бели правят. Не дърпай дявола за опашката.Лошото става за половин секунда.
  • 21 Пунта Мара

    6 1 Отговор
    Бонус Малуса енай голямата Пунта Мара на Бойко!!!
  • 22 Шумният

    5 1 Отговор
    Тези простотии вече ги видяхме. Евтиният
    трик на шибаните застрахователи. Затова като на запад, за всяко ПТП яко обезщетение. Щото тука шмекерите са точно те. Особено "инсите"
  • 23 Йозеф

    6 0 Отговор
    "Ако водачът заспи и пресече линия на пътното платно, без да е поддал мигач – системата ще го предупреди чрез аудио и визуална сигнализация..." Ама ако има пътна маркировка.
  • 24 Мечо Кух

    3 0 Отговор
    "смечкаването" - не я знам тая дума ;))
  • 25 Мустафа

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "4321":

    Нали е едно и също бе !
  • 26 До идкуствения палячо 11

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "Измислен Интелект":

    Абе, Гомнишар, ние в кой Бог вярваме?
    Не вярваме ли в техния Бог? На големите християнски празници си пръв в църквата да се кръстиш.Това устройство веднъж да ти сигнализира, ако си се заблял може да ти предотврати катострофа, но на теб, Покльо, дето ти се свиди да се бръкнеш в джоба за 2ст. повече евреите ти били виновни.
  • 27 тъпата мара

    1 0 Отговор
    маро ма,кво е тва джаджа,можеш ли да го обясниш но не на твоя език.
  • 28 гост

    0 1 Отговор
    1% също отговаря на изискването "до 25%". И каква ти е ползата като дадеш 1600лв, ако караш кола за 100х.лв има някакъв смисъл, ама кой освен криминални и държавници могат да си позволят такива коли? А не е ли по-добре с един гпс трак за 150лв да се регистрира кога и колко караш и да плащаш по-малко когато не си карал колата си? Защото сега един циганин каращ 25г. вектра може да кара по 40х.км годишно, аз да карам нова и сигурна кола и да въртя не повече от 4х.км годишно, а двамата плащаме еднавки застраховки. Защо? Нито една развита страна не е така, каква е ползата от това, че сме в ЕС?
  • 29 Цветозар

    1 0 Отговор
    Или по-просто казано, това е дистроник, който се монтира от много време на по-висок клас автомобили. Има известен ефект от него, но предвид маниера на шофиране в България, по-вероятно е да не помогне по никакъв начин...
  • 30 Математик

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Монтажът му може да спести до 25 на сто от каското на автомобила и до една четвърт от стойността на задължителната полица "Гражданска отговорност"

    Абеее, аз ли съм в грешка или една четвърт пак си е 25%. За един прЕАател питам
  • 31 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    еврейски хитреци
    то на българина колата му струва 850 евро
    те джаджа измислили
    проблема е в главите ни а не в джаджите
  • 32 незнайко

    0 0 Отговор
    Ще предупреди ако ИМА разделителна линия !!! Това в БЪЛГАРИЯ не действа !!!
  • 33 Тодор

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Именно )) Защо все хората от "свещенната Страна" измислят такива "гениални " глупости един Видео регистратор спестява всички тези глупости ... честно казано тази "гениална" идея на братята от Израел е същото само че за 850Евра ..ЧусТиту ... :D :D :D
  • 34 Косьо

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Аз пък разглеждам устройството като асистент. Няма значение дали ще намали гражданската. В случай, че веднъж ми помогне като пътувам на дълги разстояния... не е ли по-важна 1 идея по-сигурното пътуване?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове