Last news in Fakti

22 Октомври, 2019 09:46 2 266 25

Политолози: Много хора още не са решили как да гласуват

  • политолози-
  • антоний гълъбов-
  • борис попиванов

Когато се дават обещания за града, трябва да се знае дали ще могат да бъдат изпълнени

Политолози: Много хора още не са решили как да гласуват - 1

Хората все още не мислят за избори. Те не са решили и това прави много труден всякакъв вид прогноза. Това каза в ефира на „Здравей, България“ по „Нова телевизия“ политологът Антоний Гълъбов и допълни, че не малък брой избиратели ще решат в последния ден.

"Местните избори са малко по-сложни. На първия тур се избират общинските съветници, което означава, че важните избори за общините са на 27 октомври. От резултатите от тях ще зависи мобилизацията на за вота на втория тур. Когато се дават обещания от кмета за управление на града, трябва да е ясно дали те могат да бъдат изпълнени", посочи Гълъбов.

Неговият събеседник, политологът Борис Попиванов, допълни, че не е мнозинството от избиратели, които имат твърди предпочитания. "Кампанията повлиява и дава възможност на тези, които не са взели решение да се ориентират", каза още той.

Те коментираха и дали има т. нар. "патерици" сред кандидатите, които са по-надолу според шансовете, които им се отреждат.

"Големият въпрос е при останалите кандидати, че подкрепата не е толкова ясна, че веднага да може да се пренасочи към друг кандидат.", заяви Гълъбов.

Когато се дават обещания за града, трябва да се знае дали ще могат да бъдат изпълнени, защото не всичко може да се случи само на ниво кмет, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    12 5 Отговор
    Много хора не са решили, и ще решат в последния момент, най-вече за някоя голяма партия, по навик. Други обмисляме и ще гласуваме най-вероятно за по-малка, но и малко по-честни хора !!!
    Трети, които не са дорасли за демокрация, ще кажат "Няма достойни, за които да гласувам" и няма да гласуват, с което фактически подпомагат статуквото, срещу което се бунтуват !!!
  • 2 Политолог

    5 0 Отговор
    Чакам да видя сметката. И ще реша
  • 3 Радо

    8 0 Отговор
    Циганите обаче вече са решили за кого ще гласуват.

    Коментиран от #4, #10, #14

  • 4 ДДРОнег

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    За този, който плати повече, за него и там все още тече пазарлък, всъщност до последно, щото в последния момент гласовете са най-скъпи.
  • 5 Хасан Адемов

    2 6 Отговор
    Мразя бг
  • 6 Ал та фанах Атаопънах

    3 0 Отговор
    Защото изборът е много труден: Терминал 1 или Терминал 2?
  • 7 Студент

    1 5 Отговор
    Само глупак би гласувал доверие на хора, които не познава, а ги е виждал само по телевизията....ни ги знам, ни ги познавам.....на това ли му викат демокрация? да си я взимат и ае чупка към луната....трябвало било да се гласува....това само мозък с фашистки наклонности би го казал
  • 8 Шу гласувам като го извадам

    2 1 Отговор
    През балкона и се източа😂😂😂😂
  • 9 Искам виза за саш

    2 1 Отговор
    И ше видите ка ше гласувам завинаги😂😂😂😂
  • 10 Гого

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Да, те винаги знаят за кого, а овчиците още не били решили!
  • 11 Жоро

    2 3 Отговор
    Аз няма да гласувам.
  • 12 Гост 2

    4 3 Отговор
    Напротив , много хора вече са решили : няма въобще да гласуват .
  • 13 Morgoth

    4 1 Отговор
    Не е задължително обещанията да са реалистични. Сидеров и Джамбазки например няма нужда да спазват обещания, защото те нямат никакви шансове за кметския пост. Но в замяна големите обещания могат да им дадат повече общински съветници, при това без нуждата да изпълняват обещаното. Мая Манолова е в точно противоположната позиция - тя няма да спечели нищо от обещания, затова и приказва само общи приказки.
  • 14 Morgoth

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Последния път гласуваха за БСП и ДПС, но активността им беше ниска. Протоколите са в интернет, ама ще ме изтрият, ако дам линковете. На кметските ще се раздадат повече кинти и най-вероятно ГЕРБ също ще получат цигански гласове.
  • 15 Сензор

    0 0 Отговор
    Не са, щото са облъчвани от главоча. Да мислят със собствените си глави!
  • 16 Как ли се случва

    3 1 Отговор
    Един не познавам, дето харесва герб. От години. Пък все печелят?
  • 17 Кратко и ясно

    0 3 Отговор
    Първи тур, втори тур... Кога ще се научим да е от раз??? В София е ясно, че Дана не става. Значи трябва да е друг. Като се поогледаме и помислим, какъв е извода: че трябва да е другА!!! Само се мотаме.

    Коментиран от #21

  • 18 Аман

    1 3 Отговор
    И не разбрахте ли? Не се гласува за партия, а за личност! София- Манолова. Тук живея и не искам повече неразбории.

    Коментиран от #22

  • 19 Няма шанс

    1 2 Отговор
    Е, от обещанията на Фандъкова досега разбрах, че тя не може.
  • 20 Onq s konq

    1 1 Отговор
    Аз вече реших. Тончо Токмакчиев.

    Коментиран от #23

  • 21 Morgoth

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Кратко и ясно":

    Дана не става, добре. Ама като погледна и видя Мая си казвам - всеки друг, но не и тя! И така на втори тур, най-вероятно при Дана ще трябва да ходя, щото ако има някой, който наистина не става това е Мая.
  • 22 Morgoth

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Аман":

    Личност ХАХАХА! Мая = БСП. Ако си за БСП, ще те разбера - всеки има правото на лош вкус, но да твърдиш, че Мая не е БСП, това вече е глупаво.
  • 23 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Onq s konq":

    +1 от мен. Всичко що не е Мая е по-добро!

    Коментиран от #24

  • 24 Onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Morgoth":

    Я ко бех червено ориентиран бих предпочел Тодор Славков пид тая куковица Мая. Ама не съм. А истинския син кандидат за кмет на София в момента е Тончо Токмакчиев. Така че ако Софиянци са със сичкия си, на балотаж трябва да са Тодор Славков и Тончо Токмакчиев. Е не тези, за които умело ни заблуждават медии и социолози
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове