Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 17:59 8 219 37

Петров изпревари Спартански в Плевен след финален спринт

  • плевен-
  • мирослав петров

Представителят на ГЕРБ оставя зад себе си досегашния кмет

Петров изпревари Спартански в Плевен след финален спринт - 1

За първи път след 12 години на местните избори в Плевен няма да има инфарктен балотаж. Според данните на "Екзакта", разпростанени в няколко медии, Мирослав Петров от ГЕРБ води убедително и ще спечели с голяма преднина вота още на първи тур. Представителят на ГЕРБ оставя далеч зад себе си досегашния кмет Георг Спартански и представителя на БСП Илиян Йончев, въпреки че преди месец тримата стартираха от почти изравнени позиции.

Причина за ръста в подкрепата за кандидата на Бойко Борисов е силният финален спринт в неговата кампания. Припомняме, че премиерът и спортният министър Кралев лично посетиха Плевен и региона, остро критикувайки наследството на Спартански, липсата на резултати в неговия мандат и заедно с това дадоха публичната си подкрепа за Мирослав Петров.

Друга причина за убедителната преднина на Петров е фактът, че той единствен съумя да назове пред избирателя истинските проблеми на Плевен и в същото време да предложи реални решения - доходи, инфраструктура, индустриална зона.

Не без значение за слабия резултат на Спартански е и причината, че единствената политическа сила, застанала зад него, е "Демократична България" на Христо Иванов и Радан Кънев, която на евроизборите спечели под 4% в Община Плевен.

По всичко личи, че кризата в местните структури на БСП не е преодоляна и левицата повече от 20 години няма да има свой кмет в Плевен.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    78 8 Отговор
    Слугинска статистика. Що направо не отменят вота в Плевен и да го дадът на гербераста служебно?
  • 2 Избирател

    61 14 Отговор
    От статията излиза, че изборите вече са минали!
    Понеже преди 20 минути се връщам от командировка в чужбина, си помислих, че нещо съм се объркал, та се наложи да търся в Гугъл кога са били тия избори. Оказа се, че те още не са минали.
    В тоя ред на мисли се чудя колко ли пари струва една таква ИЗМИСЛЕНА статия и в гневът си, ще гласувам за кандидата на БСП (нещо, което никога не съм вярал, че ще направя, защото моите баби и дядовци са били репресирани при режима на БКП)
    Ще направя това НАКАЗАТЕЛНО, защото ми писна от наглостта на герб.

    Коментиран от #27

  • 3 Тринити

    54 5 Отговор
    Изведнъж последния месец всички герберски кметове дръпнаха с по 10-20% много подозрително, да не би да има епидемия вирусна амнезия в обществото? Така се работи с маниполажия правят опити да откажат електората обрате на герберския да отиде до урните с мисълта, че няма смисъл!!! Съветвам всички които искат промяна в Неделя да отделят 30 минути и да ходят да гладуват за бъдещето си!

    Коментиран от #28

  • 4 избирател 2

    53 5 Отговор
    Ало "Факти" що не пишете платена публикация. Какви са тия смешки? С какъв финален спринт с обещание да повиши минималната заплата с 500 лв. ли щото зависи от кмета?
  • 5 Хрониките

    9 40 Отговор
    Тъпунгерите плевенчани пак ще изберат куцото на Бойко))
    Калин Поповски от ВМРО е истинският кмет на Плевен!!

    Коментиран от #17

  • 6 Плевен мрази герб

    44 9 Отговор
    Е ваще глупости гербаджийски нямат край, дошул боко клоуна и айде готово новия кмет ще е гербераст, аре по кротко че то тука много гербери плакаха
  • 7 Onq s konq

    19 8 Отговор
    Епа Бокича им обеща на Плевенчани че ще отпусне средства за децки градини, спортна зала,итн. Но при положение че Плевенчани изберат кмет от ГЕРБ. Ай са избрали друг, да духат супата.
  • 8 Стига бе

    34 6 Отговор
    Откъде я измислихте тази глупост. В неделя ще го видим този спринт.
  • 9 Интересно ми е

    23 4 Отговор
    вярвате ли си
  • 10 Да да ама не!

    31 5 Отговор
    Плевен не е герберстки град! Тяхният кандидат няма да стогне дори и балотажа.Пожелавам късмет на Илян Йончев!

    Коментиран от #29

  • 11 Не е важно,да съм добре а Геле да е зле!

    11 15 Отговор
    Типично по Плевенски, плевенчани ще предпочетат Зеленегорски и синът му Спартански с разтягане на дълги лукуми и казване на нищо съществено да ни крадат още 4 години отколкото нещо реално да се случи!
  • 12 ГРАЖДАНИН

    15 4 Отговор
    Толкова годи никой кмет не може да изтрие срамотията която наследиха от Румен Петков .Сътвори сумати боклуци в Плевен и оТИДЕ В сОФИЯ И РАЗБИХА СТОЛЕТНИЦАТА КОЯТО ГО ИЗДИГНА .
  • 13 Ех мечти

    13 2 Отговор
    Мечтиии....
  • 14 Aaa

    31 8 Отговор
    Няма по-добър от Спартански и милиционера няма шанс - ГЕРБ сбъркаха с такъв кандидат.
  • 15 Млад

    24 7 Отговор
    Чета Ви редовно, ама не вярвах, че ще пропаднете толкова. Като blitz, pik, aktualno, novinite и др. Явно ден година храни и при Вас. Забравихте да пишете, че това е платена публикация и купуването и продаването на гласове е престъпление. Така по става нали?
  • 16 Иванов

    24 3 Отговор
    Платените репортажи...
  • 17 Иванов

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките":

    Да не си некое докторче, и да ти е обещал некое постче,ако му лижеш г.за?
  • 18 1111

    19 5 Отговор
    И на какво социологическо проучване почива тази статия ? Или просто така ви се иска
  • 19 Ханко от село Осеня

    5 18 Отговор
    И плевенчани се осъзнаха , ревете малки червени тролчета.
  • 20 БокоТиквеника

    10 4 Отговор
    НАШАТА МАФИЯ ГРОБ ПРОСТО ВЕЧЕ СИ ИМА ДЪРЖАВА... И ЕДИН ЗАСПАЛ ПРОСТ НАРОД ЖИВЕЕЩ И МИСЛЕЩ КАТО СКОТ!
  • 21 Гост

    7 14 Отговор
    Правителството на Орешарски отряза Северна България от пътна инфраструктура. .Гласувайте пак за тях! Не ядяхте асфалт. ...Това беше мотото на червените бабички
  • 22 Платени гербери

    14 5 Отговор
    Сънувайте,Спартански ще ви отнесе на първи тур...Факти Пик ли ви плаща...боклуци

    Коментиран от #30

  • 23 Имe

    13 4 Отговор
    Не са факти, ами фатки... 💡 💭 😁
  • 24 Шишарко Топурдаков

    1 3 Отговор
    Да бе той направо е Юсеин Болт
  • 25 Плевен

    4 3 Отговор
    Гн Спартански нищото не направи за града 4 години.Трябва промяна
  • 26 хахаха

    2 3 Отговор
    Трябва промяна за Плевен, кандидадът ма ГЕРБ е най-подготвен
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Nik

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Да да ама не!":

    Смях!Червеният Йончев да спечели избора за кмет на Плевен!Другарю,изчакай спокойно загубата си!Скоро се разпадате тотално!
  • 30 Nik

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Платени гербери":

    Обзалагам се ,че Петров ще бие Спартански още на първи тур!Борисов им обеща на плеврнчани четирилентов път до магистрала "Хемус и нов мост при Свищов!
  • 31 Плевналия

    2 0 Отговор
    Милиционерчето няма шанс, то е ясно. По-вероятно е на балотаж със Спартански да иде Йончев.
  • 32 Статистик

    2 0 Отговор
    С подобни "статии" медиите губят и малкото останало доверие на читателите си. Когато се публикуват резултати от социологически изследвания се посочват параметрите на извадката - брой анкетирани, тип на проучването и т.н. А че Петров няма шанс дори до балотаж да стигне е ясно на всички, които видяха, че като областен управител не може дори с Кайлъка да се справи.
  • 33 Доцента

    1 1 Отговор
    Лъжци
    Единственият достоен кандидат е Георг Спартански!
  • 34 Доцента

    0 1 Отговор
    Лъжци
    Единственият достоен кандидат е Георг Спартански!
  • 35 Локо

    1 0 Отговор
    Плевен никога не е бил под гербаджийско робство! И не трябва!
  • 36 Калтенбрунер

    1 0 Отговор
    Това са мутренски мокри сънища! ГРОБ никога не може да спечели Плевен! Ако случайно подменят резултата, тук ще стане гражданска война и нова Плевенска епопея! Спартански и той е негоден, но малко по-приемлив шут!
  • 37 Баче Стою

    1 0 Отговор
    Какво виждам? Неграмотници от ВМРО са заедно с ГЕРБ! На предните избори бяха със Спартански, сега с мутрите! Ба си еволюцията!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове