Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 10:47 2 301 19

Томислав Дончев също нападна софийската десница

  • местни избори 2019-
  • герб резултат-
  • коментар-
  • томислав дончев-
  • вицепремиер

Дончев призна, че властта предполага ерозия и изхабяване

Томислав Дончев също нападна софийската десница - 1
Снимка: БГНЕС

''Не ни притеснява, че Мая Манолова ще иска касиране на вота'', това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ''Здравей, България'' по Нова ТВ.

''Няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. В кампания винаги различните опоненти пускат сигнали. Това е от компетенциите на съда. Не ни притеснява''. заяви Дончев относно заявката на Мая Манолова да иска касиране на изборите в София.

Той отхвърли обвиненията на представители на БСП, които казват, че са преглеждали протоколите в ромските квартали на София и там се е гласувало за Йорданка Фандъкова.

''Слушах анализ на социолозите, които твърдят, че няма етнически профил в гласуването. Гласовете на различните етнически общности се разпределят по равно. Публичните администрации нямат право да събират данни по етнически признак, това се прави само при преброяването. С тези клишета трябва да се работи по-внимателно'', заяви още вицепремиерът Дончев.

Що се отнася до привържениците на кандидатите, които останаха под чертата в София, и защо в по-голямата си част са предпочели да подкрепят Мая Манолова или никого, но тези гласове не са отишли при Йорданка Фандъкова, Дончев каза, че не само в столицата, а и на други места, ГЕРБ са били в позиция всички да играят срещу тях.

''Едно е по отношение на така наречената стара градска десница, която и като политическа позиция имаше призив да се гласува против нас и като поведение на избирателите. Според нас тя до голяма степен загуби политическата си физиономия. Това е необясним ход. Съвсем друго е за партии, които дори са коалиционни партньори. Но тук анализ трябва да се прави политическа сила по политическа сила. Не само в София, ние бяхме в позиция всички да играят срещу нас'', каза още той.

Вицепремиерът призна, че управлението предполага ''ерозия и изхабяване''. ''Един действащ кмет е виновен практически за всичко – за дупката, за бордюра, за плочката. Това носи негативи. Добре познат е при влизането в избори, но носи и негативи. Трябва анализ да се направи – къде сме се представили добре, къде не сме'', констатира Томислав Дончев.

Той коментира и разпределението на общинския съвет в София: ''Не мисля, че работата в общинския съвет трябва да е оцветена по политически признак и политически квоти''.

Той коментира още, че при изборите за местна власт огромно значение имат конкретните лица.

''Анализ трябва да бъде направен област по област, община по община. Да се направи анализ на резултатите, които сме получили. Властта е много тежък товар и ако нямаш здрави плещи, вместо да станеш по-висок, ставаш по-нисък'', коментира вицепремиерът.

Той коментира, че на места ГЕРБ са направили промени в последния момент, което е рисково от политическа гледна точка.

''Такъв беше случаят и в Русе, и в Ямбол. Но по-добре е да си съхраним репутацията на национално ниво, отколкото да посочим грешни хора, да спечелят и после това да удря по имиджа ни'', отбеляза Дончев.

Той коментира и обвиненията на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че държавният апарат е бил превърнат в машина за печелене на избори: ''Подобен репертоар има след всички избори. Обичайно този, който няма основание да е доволен от изборите, му е крив изборният процес'', каза Дончев. Все пак той смята, че ''има основание да се усъвършенства изборният процес''.

''Трябва да използваме тази година и половина, в която няма избори, да се проведе дискусия и да видим какво има да се ремонтира в Изборния кодекс'', сподели вицепремиерът.

''Надяваме се оттук нататък да има време за по-спокойна работа. Трябва да се приема републикански бюджет, общински бюджети. Кметът не е този, който отговаря само за асфалтирана улица или хубав тротоар. Той трябва да е стратегът за икономическото развитие на града'', допълни Дончев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zaza

    13 11 Отговор
    ГЕРБ ПЕЧЕЛИ С 10% ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, НО..... 100% ОТ ТЪМНИТЕ КЛЕТНИЦИ. !!!!!

    Коментиран от #4

  • 2 Панов

    24 7 Отговор
    Т.н.софийска десница са фейк.
    Това са внуците и снахите на комунистите
  • 3 Трайчо

    7 17 Отговор
    На следващите избори ще гласувам за десните. Да им дадем шанс за самостоятелна изява.

    Коментиран от #6, #9

  • 4 Избирател

    8 9 Отговор

    До коментар #1 от "Zaza":

    А БСП изгуби с 90% от избирателите!
  • 5 Zaza

    16 5 Отговор
    Толкова години след регистрацията на ГЕРБ от двете германски фондации , НЕЗАКОННО, няма никаква реакция на прокуратурата. Опозицията, ако има такава, спи

    Коментиран от #8

  • 6 Панчо

    5 10 Отговор

    До коментар #3 от "Трайчо":

    На кои десни бе Трайчо?Тези, които подкрепят сестра Галева, внесла поправката Ванко 1 ли, и която подкрепяше Орешарски и Пеевски, а сега се сети, че това не било много правилно.
  • 7 Нико лай

    15 2 Отговор
    Къде има десни,че не разбрах. Всички са червени хамелеони
  • 8 Гага

    4 14 Отговор

    До коментар #5 от "Zaza":

    По спокойно та се не изпаднеш и ти в кома,вече има един от вашите на командно дишане, любимия ви Ламбо.
  • 9 Трай си Трайчо

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Трайчо":

    Кои се смятат за десни. Може би финансираните от "Америка за България" и крадец Прокопи ?????????? В държава от умиращи , ужасяващо бедни хора, ЧИИТО ДЕЦА ЧАКАТ МОМЕНТА ДА НАПУСНАТ РОДИНАТА ??????
  • 10 Софиянец

    18 4 Отговор
    “Десните” от ГЕРБ с политиката си и задушаването на частния бизнес отвратиха десните като мен!
  • 11 Иво

    17 4 Отговор
    Хората нещо не припознават ГЕРБ като модерна дясно-ориентирана партия. Защо така бе джанъм?
  • 12 гербаджии и дясно глупости на търкалета

    11 4 Отговор
    Абе мумясъл , та вие за десни ли се имате , що предприемачество батисахте. Не е истина.
  • 13 дончев а стига с глупостите

    11 3 Отговор
    По-скоро аз съм марсианец , отколкото авторитарно тоталитарната партия ГЕРБ е дясна партия.
  • 14 Казуар

    6 1 Отговор
    Десните за да не загубят политическата си физиономия трябва до се слагат на ГЕРБ, така ли трябва да правят. ГЕРБ са втори ешелон комунисти, Борисов е десен колкото Тодор Живков.
  • 15 Масонски удар под кръста

    2 3 Отговор
    С всяка изминала година българският народ става все по-мъдър и все по-зрял!! Ние европейските българи за пореден път доказахме принадлежността си към Европа към Европейския съюз и стратегическият ни военен и търговски съюзник САЩ. Приоритет за нас са също и страни като Япония, Австралия и Канада

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Onq s konq

    2 0 Отговор
    Абе затваряйте го това ЕООД ГЕРБ, щом сте се изхабили, ерозирали и склерозирали. Донче като те гледам на снимката си бая корозирал.

    Коментиран от #18

  • 18 доста

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Onq s konq":

    са се корумпизирали
  • 19 Капитан Петко

    0 0 Отговор
    Томчо, не си съвсем прав.В Чепеларе играха "Всички за ГЕРБ" срещу опасността градът на Петко Войвода да стане депесарски бастион.Там се състоя учебникарски пример как при градско противопоставяне на Дясното и Центъра на инат печели трети - ДПС.
    ГЕРБЕРИ. ОТ. ЧЕПЕЛАРЕ, НЕ ДАВАЙТЕ ПЪТ КЪМ ВЛАСТТА НА ТОШО БОЗУКОВ, ТОВА ЩЕ ВИ ОПЕТНИ ЖЕСТОКО! !!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове