Last news in Fakti

4 Ноември, 2019 11:35 3 393 30

Андрей Райчев: Мая Манолова няма да направи партия, а ще се върне към грижата за обикновения човек

  • андрей райчев-
  • изборен анализ-
  • местни избори 2019-
  • манолова-
  • герб-
  • бсп

Социологът предрече началото на края на ГЕРБ

Андрей Райчев: Мая Манолова няма да направи партия, а ще се върне към грижата за обикновения човек - 1
Снимка: БГНЕС

''В София започва едно движение – а започне ли в София, ще стане и в България, което не сме виждали и което е окончателният разпад на малоумния двуполюсен модел“. Това заяви пред БНР социологът от „Галъп“ Андрей Райчев. Според него в България се появява европейски феномен, което е много добре за страната ни.

Наблюдаваме удивителен, интересен, неочакван феномен, посочи той в предаването ''Преди всички'' и обясни:

''Манолова не спечели с бесепарски гласове. Тя взе около 100 хил. гласа повече отколкото БСП има на тези избори. Откъде идват? Взимаме най-дясната партия в България – традиционните демократи. Таблиците показват, че над 40% от тези хора, които са инстинктивни антикомунисти, са пуснали за Манолова, а малко над 30% за Фандъкова. Даже те допринасят за намаляването на разликата между двете''.

Според него ако го нямаше този политически сюжет, Фандъкова би била преизбрана.

Няма нищо по-мръсно от кметските избори

В България няма нищо по-мръсно от кметски избори, смята Андрей Райчев. Той подчерта, че гласовете си продават не само ромите, а и много българи. Изходът за справяне с проблема е повишаване на избирателната активност.

Това не е краят на Манолова, а добро начало

Социологът е категоричен, че оттук насетне Мая Манолова със сигурност ще има участие в страната. Това не е краят, а даже е много добро начало, отбеляза той. Според него тя няма да направи партия, а по скоро ще има мажоритарни участия или да се върне към грижата за обикновения човек:

''Представете си я като лидер на профсъюз например на фона на нашите заспали профсъюзи. Веднага ще видите, че за 2-3 години тази жена ще има огромна роля в България. Тя има лично мажоритарно бъдеще''.

Според него обаче е много рано за касиране на изборите.

До 2 години ще имаме друга политическа карта на България

Според Райчев възниква нова десница:

''В дясното текат съществени процеси. ГЕРБ си осигури 2-те години до края на мандата, но на края на мандата ще има друго дясно, което ще направи друга политическа карта на България. Не че ГЕРБ са паднали, но това е началото на края''.

В България има подобно на други страни продължителна, доста силна власт, каза социологът и направи паралел с Полша и Унгария, където лидерите са спечелили управлението на държавата, но са загубили столиците, отчасти паралелът е валиден и с Турция и Москва:

''Това показва, че има бавни, но закономерни, промени в Източна Европа. Тези полудиктатури и диктатури, които се появиха след прехода, започват да се разпадат и то точно в местата, където възникнаха''.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смеем ви се

    30 13 Отговор
    Грижовна жена, истинска комуистка.
  • 2 Morgoth

    40 12 Отговор
    Обикновения човек за който се грижи Мая Манолова се нарича Мая Манолова :)
  • 3 Тоз никога не познава....,..

    27 12 Отговор
    Незнам що съ пъне да е анализатор.
  • 4 Froid

    35 10 Отговор
    Райчев не се усеща кога да спре с глупостите си !
  • 5 Радо

    24 9 Отговор
    Райчев заслужава поне трети дан, като го гледам какви кати изпълнява, ръкомахайки с ръцете си.
  • 6 8943

    18 18 Отговор
    Това не е краят на Манолова, това бе краят на България. Какви движения и протести го гонят?

    ГЕРБ държи медиите. ГЕРБ овладя прокуратурата тотално. ГЕРБ запази трите големи града и повечето областни. Дори след безумията Фъндъкови, след случилото се с Иванчева, след кражбите за милиарди и ремонтите на ремонтите, ГЕРБ има мнозинство и кмет.

    ГЕРБ има законното право и възможност да продължи още 4 години с опоскването на бюджета и еврофондовете. Да вземе още милиарди кредити по програми за санирания, транспорт и какво ли не... Да прави нови и нови ремонти на ремонти н ремонтираното в ремонта на ремонта....

    Коментиран от #9, #10, #12, #24

  • 7 Кирил

    25 11 Отговор
    Колко трогателно.
    Просълзих се.
    Тоя ни има за малоумни
  • 8 Мордекай

    23 11 Отговор
    Какво значи ще се върне , къде ще се върне , тя вече е политически труп. Грижата за обикновения човек се състоеше в това да раздава парите които правителството на ГЕРБ съумяваше да вкара в държавата и от там в социалната сфера. Тоя тресящия е на заплата при курнела нека да не ни замърсява въздуха с глупостите си. Едно стана ясно и не зная защо такива калмуци като тоя не го казват , ГЕРБ има по голяма подкрепа в София и не само от всички останали партийки взети заедно , така че не виждам някой по легитимен от ГЕРБ , който може да управлява в България

    Коментиран от #11

  • 9 Morgoth

    18 4 Отговор

    До коментар #6 от "8943":

    ГЕРБ отслабва хватката и това е нормално след толкова дълго управление. На следващите парламентарни избори, ако има силен играч в дясно, ГЕРБ ще изгубят много от депутатите си. Промяна трябва да има, но промяната не се казва нито БСП, нито ДПС.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Morgoth

    12 6 Отговор

    До коментар #8 от "Мордекай":

    Не бързай да я трупясваш и не подценявай амбициите ѝ. Почакай следващото сътресение в БСП, когато противниците на Нинова отново се надигнат и да видим дали Мая няма да се възползва да вземе властта в Партията.

    Коментиран от #16

  • 12 Мордекай

    14 5 Отговор

    До коментар #6 от "8943":

    По времето когато компартията беше на власт бяха ни спрели всички евро фондове , не се правеха ремонти щото нищо не се строеше , и сега с тия глупости за кредите вече става малко смешно , защото се оказа че нетният външен дълг намалява с 2,603 млрд. евро спрямо юни 2018 г.
  • 13 висок

    5 12 Отговор
    След 2 г ЧПФ ще трябва да почнат да плащат пенсии!!!!! Ама парите ги няма, предстои най-тежката финансова катастрофа в историята на БГ!!!! Революцията ще отнесе герберите.....
  • 14 Истината

    14 7 Отговор
    "Ще се върне към грижата за обикновения човек!". Червеният плазмодий съвсем деградира и се връща към терминологията от развитото социалистическо общество! А заемката от цитат на Чърчил съвсем кърти миФки!
  • 15 1234

    5 10 Отговор
    Ето там е разликата, тя ще работи за хората ЦЦ срещу българите чрез чуждо НПО

    Коментиран от #20

  • 16 Мордекай

    16 6 Отговор

    До коментар #11 от "Morgoth":

    Е , ако шумкарите пак се заиграят с пчеличката , не виждам тя с какви очи ще обясни на хората че е била тиранския кон с които компартията е искала да се възползва от гласовете на повярвалите на лакърдийките и за независим кандидат , кандидат който е над партиен и който протяга ръка към десните формации. Всъщност комунистите са безскрупулни , нищо чудно
  • 17 Подкупен червен овчар

    17 6 Отговор
    Райчев, вече дори не си смешен, а направо жалък в опитите си да извъртиш нещата и да представиш загубата като победа!
  • 18 месара

    11 4 Отговор
    пчеличката мая да почва да продава имотите си, пари трябва да връща!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Питам само

    9 3 Отговор

    До коментар #15 от "1234":

    За кого работи българофобското НПО НД "Русофили" бе путлераст?
  • 21 Коки

    2 5 Отговор
    Уважаеми г-н Райчев,
    Изборите се загубиха от г-жа Мая Монолова и г-жа Моника Станишева, защото всички Вие сте на топло и уютно, и не мислите достатъчно за тези, които са с парно и мръзнат и в момента.
    Ако на 30.10.2019 г. и 31.10 и 1.11. се бяхте сетили, че много голяма част от софиянци мръзнат без парно, и бяхте защитили тези граждани в медиите, до които имате достъп, изборите Ви бяха в кърпа вързани. Но, както писах, Вие сте на топло и уютно и мислите от Вашата топла камбанария. Критиките са основателни, на другите избори мислете повече с два хода напред.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бай Стою касапина

    10 3 Отговор
    Майче, пали моторетката и право при Славчо Трифонов. Може да те тури за помощничка на Ванката.Там ще можеш да си лъжеш на воля. Всички са свикнали на грешни прогнози за времето. А на Мая ще са чудесни. Хем грешни, хем лъжовни.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Диамантената ръка

    8 2 Отговор
    Абе Райчев, хората са завършили поне 4 клас, могат да смятат и цифрите не са толкова сложни. БСП, както и Манолова са далеч от победите. Имат 5-6 чисто червени и всички други са "независими" щото ги е срам да се пишат от БСП...
  • 27 Ива

    5 1 Отговор
    Мая загуби защото поведението и беше меко казано арогантно,нагло и дори злобно
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Иво

    3 0 Отговор
    Андрейчо , бате, я пак ни отвори - нас, задръстените - кой къде ще `оди и на кого иде края ?! Че то не моим да мислим и `убаво, че са такива кат` теб, та да ни отварят очите ! Малоумна духалка болшевишка!
  • 30 КУРнинов

    1 0 Отговор
    Забелязвате ли че от както спряха партийните субсидии Андрей Райчев спря да заеква?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове