7 Ноември, 2019 20:38, обновена 7 Ноември, 2019 20:45 1 636 16

Проф. Гечев: БСП иска дискусия за партийните субсидии. Горанов: Без ГЕРБ!

  • субсидии-
  • румен гечев-
  • владислав горанов-
  • партийни субсидии

БСП не трябва да разчитат, че от ГЕРБ ще застанат пред левицата като смокиново листо, заяви финансовият министър

От името на лидера на ГЕРБ и министър-председател заявявам, че няма да участваме в искания от БСП разговор за партийните субсидии. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на поканата от проф. Румен Гечев от името на БСП за дискусия по темата за партийните субсидии, предаде Агенция „Фокус“.

„Ние бяхме една от партиите, която е страдала от защита на тезата, че политическите партии трябва да имат достатъчно ресурси, без да изпадат в зависимост. Не останах с впечатлението, че кандидатите на левицата страдат от липса на ресурс за финансиране на техните кампании. Не исках да обръщам дебата в политически. Заявявам от името на лидера на ГЕРБ и мой ръководител в правителството - няма да участваме в този дебат", каза още Горанов.

Той посочи, че преди по-малко от няколко месеца ГЕРБ е взела своето решение и то е било утвърдено с мнозинството на Народното събрание.

"Обръщам се към колегите от левицата, свободни сте да проведе този дебат и ако намерите мнозинство и стане закон, ние от правителството ще се подчиним от гледна точка на фискалната рамка“, подчерта Горанов. Той заяви, че БСП не трябва да разчитат, че от ГЕРБ ще застанат пред левицата като смокиново листо.

"От името на БСП предлагам да направим среща и разговори по темата за субсидиите на партиите, не може тази тема да е предрешена", заяви проф. Румен Гечев по време на обсъждането на Закона за държавния бюджет за 2020 г. в Комисията по бюджет и финанси. Той посочи, че е упълномощен от парламентарната си група.

"Въпросът не е само партиен, той е въпрос на демокрацията, а тя е важна за обсъждането на бюджета. Ние сме готови между първо и второ четене да дадем конкретни данни, да направим конкретни предложения", уточни още проф. Румен Гечев. Според него ще има дискусия, но нищо няма да бъде променено.

„И в пленарна зала ще отчетем и някои позитиви в бюджета, тъй като има и позитиви. Повечето изказващи се спряха на позитивите, ще се спра на някои заключения. Първо, ние от опозицията се оказахме прави, защото ще извадим данните от прогнозите на Министерство на финансите и ще видите, че бяхме прави, когато казахме, че занижавате темповете на растежа и приходите“, заяви още проф. Гечев.

„Ние разбираме, че повечето министри на финансите се стремят да си поставят по-ниска бариера, за да отчетат по-добри резултати. Отчитането на така наречените преизпълнения не е никакво преизпълнение, а доближаване на реалността до прогнозите, които опозицията е направила“, посочи още проф. Гечев. Той попита, ако ще расте БВП, защо ще намалява делът на приходите в него, а ще нараства събираемостта.

„Едно от двете е вярно, няма как и двете да се верни“, коментира още проф. Гечев и отчете, че това няма как да стане чисто аритметично.

„Ние правим обратното на това, което ни се препоръчва от ЕК и от други“, каза още проф. Гечев. Той разкритикува бюджета и от гледна точка на инвестициите.

„Няма инвестиционен фонд. Вижте политиките на Франция, Германия и други“, призова още той. Проф. Румен Гечев отчете, че се намаляват капиталовите разходи на фона на това, че те растат в цяла Европа.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    22 4 Отговор
    Другарю Гечев,сърдете се на Славун Трюфелов и Демократичния Референдум,а не на Демокрацията!!!:):):) Другарю Гечев,тази година вие Фалирахте УНСС,а преди години цяла България,та моля не се обаждайте от коневръза по Финансови въпроси,защото сте Икономическо Бедствие и Недоразумение!!!:):):)Не ви се сърдим,толкова може един прост селянин с фалшива квалификация от КГБ!!!:):):)
  • 2 9847

    16 2 Отговор
    Слафчо Трифонов,сбъдва вашите мечти.
  • 3 Славяновски Каунъ

    10 3 Отговор
    Другарю Гечев, искаш ли да дойдеш в Славяново с мен да си пасем с офците заедно. То с тея глави наще с по четири пръста кокал за друго не ставаме.
  • 4 Све

    7 9 Отговор
    Жалко за 6 млн , които живеят на територията на мутренско-циганската държава. Само прочиташ новините и ти е ясно, че БЪЛГАРИТЕ МУТИРАТ В ДОБИТЪКОПОДОБНИ .................... Може ли да стане по-зле ?????

    Коментиран от #14

  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 3 Отговор
    Тия ca кaтo трocкoтa... Румбaтa e cин нa прoфecoрa нa "Нaучeн кoмунизъм" - Гeчeв, a пък Вacкo Гeчeв - внук, e трeтo пoкoлeниe кoмуниcтичecки лaлaджия....
  • 6 Ачо

    12 2 Отговор
    Гечев, народът каза един лев на глас. Като не ти изнася си гласувал против. Ти имаш право на един глас. Какво искаш повече да обсъждаш? Народът каза, Гечев.
  • 7 Хаджи хаджи Българин

    2 5 Отговор
    Запомнете! В Бг има 3500 фамилии, които няма да ви допуснат на власт , без да се отчита те пред тях!

    Коментиран от #8

  • 8 Да да

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хаджи хаджи Българин":

    Изброй 35 от тях! Дай 35, не 3500 фамилии, които не ни допускат до власт? Не мога да разбера, като пишете простотии, олеква ли ви?

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Николай

    7 1 Отговор
    Да другарю Гечев, сега си бръкнете в милионерските джобове и си финансирайте кампанията. Или както президентската кампания беше финансирана от безработни с по 400 лв. дарения които не се доказват за произход според закона. Пък те безработните не знаеха, че са правили дарения.
  • 12 Я ги виж ти

    8 0 Отговор
    Какви субсидии бре търтеи Червени Вие най много ревяхте за премахването им сега се извъртяхте като магистралки Типично за вас Гледайте си партийната каса Там има милиони И тях ги окрадохте
  • 13 Мнение

    4 0 Отговор
    Браво г-н Горанов затова ви избрахме пак. БСП да престанат да се държат като просяци, че накрая ще изядат дървото заради тези субсидии.
  • 14 ДО 4

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Све":

    Др. ГЕЧЕВ, нямам представа с какви очи заставате пред студентите и как придобихте титлата "професор"? Да УЧАСТВАТЕ във фалитът на 16 банки, да ограбихте спестяванията на хората, това е голямо постижение за 1 професор. Нали бяхте с хората, ТЕ ГЛАСУВАХА 1 лв.субсидии. Когато става въпрос за лесно спечелване на пари, народът го няма. Повечето във вашата партия добре се облажихте от фалитът, разграбването и приватизацията на д-вата, но мълчите като комунист пред разстрел как бе разграбен пенсионният фонд. Там влизаха удръжките на възрастните за пенсия. ВИЕ БЕЗОЧЛИВО ГИ ОГРАБИХТЕ, А ДНЕС ТЕ ИСКАТ УВЕЛИЧЕНИЯ ОТ ГЕРБ. НЕ Е ЛИ НАГЛОСТ ОТ ВАША СТРАНА? Но какво да се очаква от хора като вас, нагли, без морал и достойнство. Ако бяхме бели хора, вие трябваше да сте в затвора, а не да плачете за субсидии. ОГРАБВАНЕТО НА Б-Я с над 100 млрд. $+приватизация+пенсионен фонд+фалитът на 16 банки, НЕ ВИ ЛИ СТИГНА? НАГЛО ОГРАБИХТЕ НАРОДЪТ И Д-ВАТА, ДНЕС СТЕ БИЛИ ЗА ХОРАТА! Нямам думи! Виждали ли сте вълк да пази овче стадо? ТОВА Е КОМ.ПАРТИЯТА БКП/БСП. В Германия-30г.от падането на Берлинската стена. В Б-Я 30г.от наглото ограбване на държавата
  • 15 Еретика

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    Не са толкова много.По малко са.Интересно ми е са допуснали един пишман пожарникар да им се качи на главите и сега се чудят как да се отърват от него.Все още се надяват овцете да направят нещо Е тая няма да я бъде.Ще трябва сами да се оправят
  • 16 Еретика

    0 0 Отговор
    Не са толкова много.По малко са.Интересно ми е са допуснали един пишман пожарникар да им се качи на главите и сега се чудят как да се отърват от него.Все още се надяват овцете да направят нещо Е тая няма да я бъде.Ще трябва сами да се оправят.Оправиха се с приличащият на циганин Иван Костов Ха сега да ги видим.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове