Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 09:43 4 467 19

Лек автомобил потроши пресичащо момиче във Варна

  • варна-
  • катастрофа-
  • войната на пътя
Лек автомобил потроши пресичащо момиче във Варна - 1
Снимка: БГНЕС

Oколо 18:10 часа вчера на бул. "Приморски" във Варна, в участъка между басейн "Приморски" и Летен театър, е възникнало тежко пътнотранспортно произшествие.

37-годишният водач на лек автомобил Kia, по време на движение, блъска непълнолетно момиче, пресичащо пътното платно. Вследствие на инцидента момичето е получило множество фрактури и е настанено за лечение в болнично заведение. Според първоначалната информация, няма опасност за живота му.

По случая има образувано досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 пейо

    24 0 Отговор
    Така написана статията гласи че момичето е пресичало неправилно.

    Коментиран от #8

  • 3 Грешен код от

    20 1 Отговор
    Големи жалкари сте с тези заглавия, да знаете..
  • 4 незнайко

    31 8 Отговор
    ПЕШЕХОДЦИТЕ ИМ СЕ ВДИГНА МНОГО САМОЧУВСТВИЕТО И ПРЕСИЧАТ КЪДЕТО ИМ ПАДНЕ !!! На пешеходна пътека вървят като овце и говорят по телефон ! Тръгват да пресичат без да поглеждат ! Ние щофьорите трябва да гледаме като "ОРЛИ" , кога някой ще ни изкочи на пътя ! Не мисля, че след промените за пешеходните пътеки инцидентите са намаляли драстично !

    Коментиран от #6, #10, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 многознайко

    27 13 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Пешеходците са с предимство приятелю. Пешеходеца не трябва да гадае дали ти ще спреш на пешеходната пътека, а да знае че ще ГО направиш, защото това е закона в цял свят! Няма път в тази държава,че и света на който ограничението в населено място с пешеходни пътеки на всичкото отгоре да е повече от 40, ама Ганьо е тарикат и си мисли,че е над нещата. Никой не се съобразява с ограничението и после, ама той изкочи пешеходеца.... ми как няма да изкочи като летиш. Я всички да спазват ограничението за населено място да видим дали ще има жертви и пострадали, искаш ли? За да се случи подобно мазало, шофьора НЕ спазва ограничението, това е положението. Това ,че се пресича на непозволени места е друга тема, говоря за пешеходните пътеки конкретно.

    Коментиран от #9, #17, #18

  • 7 Бай Стою касапина

    8 2 Отговор
    На пешеходните пътеки трябва да се монтират врати като на каубойските барове в Щатите. А до тях висока ограда!
  • 8 Правила

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "пейо":

    И аз оставам със същото впечатление, но...Всички сме виновни– шофьори, които юркат и се изживяват като на рали, пешеходци, които си мислят, че може да пресичат където и когато си пожелаят, велосипедисти, мотористи, въобще всички участници в движението, които си мислят, че правилата не важат точно за тях, точно в момента.
  • 9 Frodo

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "многознайко":

    Прав си колега ! Тези нови "колеги" дето ги напускаха инструкторите последните години обаче са ... драма . Светлини , знаци, маркировки, поддръжка в изправност на автомобила... като сложиш и тези дето карат без книжки и пешеходците се чувстват като ловни трофеи . Трябва да се смени методиката на придобиване на шофьорска книжка. Как така започват да кормуват без да са минали теорията и да са положили изпит успешно? Това е като да правиш мозъчна операция след като си гледал 2 клипа в интернет , без да си прочел и две книги или някакви упражнения ...
  • 10 олеееееееее

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Утре,като блъснат творто дете, гаранция ще си смениш разсъжденията. Замисли се над тва , ако имаш с какво. Как може българите да са такива олигофрени ? За един приятел питам
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ехо

    3 2 Отговор
    Абе хора ние шофьорите сме тъпи,защото някой се мислят за богове на пътя и за тях несъществуват пешеходни пътеки и знаци.Вчера аз спирам на пешеходната пътека а другия профуча все едно невижда нито мен нито пешеходците.

    Коментиран от #16

  • 13 кючук чобан Калитко

    1 0 Отговор
    Сега, във Варна между басейна "Приморски" и Летния театър има над 1 (един) километър разстояние и десетина кръстовища!!! В това разсатояние влиза и тунелът до ФКЦ (Фестивалния и конгресен център). Мога да изброя кръстовищата, но не смятам, че е нужно.

    Къде точно е станало произшествието?

    Трудно ми е да коментирам познанията относно Закона за движението по пътищата на написалия публикацията, който не знае, че пешеходците пресичат ПЛАТНОТО ЗА ДВИЖЕНИЕ, а не пътното платно.
  • 14 Симеон Крумов

    2 1 Отговор
    Айде стига вече с тези глупости как все шофьорите сме виновни! Пешеходците пресичат като камикадзета, където им падне, когато им падне, изскачат в последния момент пред автомобила, а да блъснеш някого с 50 км/ч е напълно достатъчно да го потрошиш. Но накрая кой е виновен? Ама разбира се шофьора!
    Айде сега да си кажем нещата право куме в очи: Това, че закона е на страна на пешеходците НЕ ги прави безсмъртни!!! И е крайно време да си го набият това нещо в кухите кратуни! Ето примерна ситуация: блъскам пешеходец и го убивам... С чисто съдебно минало съм, не само, че не съм осъждан никога не съм задържан. Не пия и не употребявам наркотици, така че токсикологичната ми проба ще е чиста. И така осъждат ме за убийство по невнимание и ми дават от 6 до 8 години затвор + да платя кръвнина 80 000 лева на близките на загиналия (това е кръвнината, която в 90% от случаите родните съдилища определят (по образование съм юрист)). Нека приемем, че ще са 8 години. И какво следва? Веднага плащам кръвнината (за мое щастие имам 3 апартамента, ще продам единия и парите не са проблем за мен), но обжалвам присъдата. Обжалвам само срока на присъдата, без кръвнината, която вече ще съм платил. Разигравам пред съда една сълзлива история колко много съжалявам за станалото, колко съм потресен от случилото се, как образа на жертвата ме преследва вечерно време в сънищата - вследствие доброволно се записвам на курсове по психотерапия, изтъквам как съм заплатил кръвнината и че нямам претен
  • 15 Симеон Крумов

    1 1 Отговор
    ...нямам претенции към нея, но и изтъквам чистото ми съдебно минало и чистата токсикологична проба. Както казах юрист съм по образование и знам какво точно иска да чуе съда, за да бъде снизходителен. В крайна сметка присъдата ми ще бдъе намалена на 6 години. За добра дисциплина и положен труд след 4 години ще съм на свобода и отново ще карам!!! И тук идва най-важния момент: след тези 4 години нима жертвата ми ще стане от гроба??! Разбира се, че не! Така че както казах, това, че закона е на страната на пешеходците НЕ ги прави безсмъртни и е крайно време да почнат да си отварят очите и да мислят с тъпите си глави кога и как пресичат.
    Реално в 50% от случаите пешеходците са винивни, че някой ги е блъснал...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Симеон Крумов

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "многознайко":

    Не говори глупости наизуст! Очевидно никога не си бил в Белград! Главния им булевард, който пресича целия град и който е свръзка между двете магистрали от България до Белград и от Белград до Унгария по този булевард ограничението е 100 км/ч!!! И въпреки това има пешеходни пътеки. Така че пак си помисли...
  • 18 Ппп

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "многознайко":

    Умнико,я се разходи до ,,белите ,,държави да видиш дали има ,,зебри,, на 10-15 метра от светофар ,или нарисувана на място на което от едната страна има жилищен квартал,а от другата ......поляна в края на града. Така че карай по кротко ,,със законите,, по целия свят.Тука още много години ще сме ,,другия свят,, Знаеш ли защо?Защото сме като жабата ,която видяла да подковават вола и тя си вдигнала крака.
  • 19 Гримо

    0 0 Отговор
    Откакто казаха, че пешеходците са с предимство, катастрофите с пешеходци са се увеличили. Защо ли???
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове