Last news in Fakti

8 Ноември, 2019 13:50 2 687 27

Антоанета Христова: Десният избирател беше изнасилен

  • антоанета христова-
  • избиратели-
  • татяна буруджиева
Антоанета Христова: Десният избирател беше изнасилен - 1
Снимка: БГНЕС

Част от проблема между Борисов и десните е изборът на главен прокурор. Това е "сериозна част от емоцията и напрежението". "И ако президентът има право да се базира на морални и други характеристики, то, когато става въпрос за взаимодейтвията между две десни партии, които са от една политическа фамилия, нещата не бива да са поставени нито на личностен, нито на какъвто и да било емоционален план. Те трябва да са поставени при абсолютно ясен ценностен и прагматичен порядък. И когато имаш възможност и имаш власт не си направил сума ти неща, сега си тръгнал да се правиш на тежка опозиция на тези, с които преди си казал, че са най-добрите, с които ще управляваш. Аз не мога да ги разбера тези взаимоотношения". Така коментира поведението на "Демократична България" в предизборната кампания за местните избори и думите на премиера Бойко Борисов на Националната среща на ПП ГЕРБ по техен адрес политологът доц. Татяна Буруджиева.

"Определено десният избирател, този, който гласува в ляво на балотаж, беше много силно изнасилен", започна коментара си пред БНТ политическият психолог Антоанета Христова. "Това беше жесток акт, от моя гледна точка, от страна на ръководителите на тези партии, особено за "Демократична България" говоря, като послание към техните избиратели. Виждаме и по форумите, че в момента тази група от хора изживява тежко травмата, която преживява. Говоря като психолог - това е травма. Кога едно нещо се преживява като много голяма травма, когато то е в резултат на вътрешен конфликт между решение и дълбоко прегърнати ценности. Дълбоко прегърнатата ценност "антикомунизъм" на по-възрастните хора от център-десница беше в противоречие с гласуването за ляв кандидат какъвто е и се възприема Мая Манолова. Смятам, че Борисов е доста прав в този смисъл, че те предадоха тези хора и тяхната ценноста ориентация.", коментира още тя.

По думите им в това положение "Демократична България" се е поставила сама, защото те са били много критични към управлението на София. Те търсеха баланс между кмета на столицата и районните кметове, за да се утвърди убедеността, че наистина има контрол. Това стана за сметка на собственото им усещане за справедливост и честност, обясни процеса и избора пред демократите Христова. Години наред и десетилетия отношенията в дясното са травмирани, допълни я Татяна Буруджиева. "Същите тези хора, които апелираха да се гласува за Манолова, са същите тези хора, които отказват да приемат, че ГЕРБ са дясна партия. Само те са автентичните десни. Десните са се превърнали в една ИН-група, както казваме в социологията. Те са се затворили навътре, всичко извън тях е абсолюто не заслужава уважение. Само те са умните и красивите, другите са лишени от разум и каквото и да било. Само те, видиш ли, градската десница на жълтите павета са истински." Когато сте така затворен, постоянно имате зъл враг отвън, обясни Буруджиева поведението на градската десница в столицата.Разбира се, че ще продължи да се съсипва дясното дали роейки се, дали опитвайки се по невнятен начин да се комбинира и след това да се карат като личности. Ще продължи всичко това, докато те се държат като ИН-група. Една партия, винаги е отворена към гражданите и към другите, не може да е затворена в себе си и в пъпа си, категорична беше Буруджиева."Да изясним понятията. Те не са десни. И тук трябва да се сложи точка. Те са опозиционна партия, която търси излаз по определени тематики.", включи се Христова.

"Те смятат, че властта трябва да е само тяхна, само каквото те решат и кажат е умното. Всички други политики, които се предлагат, не струват. И тук съм съгласна, че Борисов изглежда далеч по-прав, да не кажа прав, докато отсреща е така ненормално.", коментира Буруджиева и сравни ситуацията "със същата истерия при Корнелия Нинова, която иска оставката на председателя на БСП София, защото бил казал да се гласува за десните кандидати. При решение да не се гласува за ГЕРБ, а имаш десен и ГЕРБ, за кого да гласуваш? Това са огледални истерии. Това са хора от едно котило - левите и десните.", завърши тя.По отношението на вътрешната готовност за промяна. В БСП текат вътрешни процеси, които няма да спрат докато Корнелия Нинова води партията. тези процеси чистят, но и делят партията. Те правят партията много слаба, а не като място на събиране. Не говоря за оставка, партията трябва да реши какво иска и да осъзнае развитието си в перспектива. При ГЕРБ обратното. Те досега се държаха много плътно и единно, разчистването започна след излизането на Цветан Цветанов от партията. Сега се вижда, че част от структурата и нейното единство все още не е напълно ефективна, защото се избират все още удобни, а не най-добрите кандидати за партията.Герб започва такава процедура, която трябва да постави системата за подбор и оценка на кандидатите на правилна основа, коментира партиите след местния вот Антоанета Христова.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 долу бкп

    6 12 Отговор
    Десен избирател съм, но не съм гласувал за никой на балотажа. И двете са комунистки. Всъщност и в ДСБ не останаха антикомунисти, така че повече няма да гласувам. Да идва Георги Жеков, че ми писна!
  • 2 кълвач

    28 5 Отговор
    Тая е на заплата в ГЕРБ, лъже като ром на преклонна възраст!
  • 3 Xaxaxa

    16 2 Отговор
    Г-жата визира себе си.

    Коментиран от #17

  • 4 гъбар

    16 4 Отговор
    Не усещам да съм бил оноден...
  • 5 Лекар БГ

    17 3 Отговор
    Абсолютно поръчкова и нагласена статика.Съвсем в синхрон с последните постулати на Вожда.Ако ГЕПП са дясна партия-Аз съм Пиночет. Това за травмата,драмата и изнасилването....хайде стига глупотевини!
  • 6 Ред и Закон

    12 1 Отговор
    За изнасилване има предвидено наказание в Наказателния кодекс. Който се чувства така– да подава жалби и сигнали към компетентните органи!
  • 7 Тръмп

    7 8 Отговор
    ДеБъ са политически и интелектуален труп,да живее СДС на където ще се насочат Истинските Демократи!!!:):):)СДС изчисти от Ваньовци,ДС-агенти,гнусни джендъри и други лъжливи-крадливи елементи,та Заповедите при Ориналните Десни!!!:):):)
  • 8 Последния софиянец

    8 0 Отговор
    Като са се надупили на Бойко защо пищят че ги е уважил.
  • 9 миш

    11 0 Отговор
    Кога станахте всички па десни?Така де,ама първо сте били леви,па у средата,па после десни.Като се обърне палачинката,па обратно на другата страна.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Казуар

    9 2 Отговор
    Борисов е десен колкото Тодор Живков. ГЕРБ са втори ешелон комунисти. Понеже Борисов се задържа дълго в управлението, професори, доктори, умници започнаха да го хвалят и да му се слагат както при Живков. Забрави се снимката как Борисов заедно с Първанов и други комунисти стоят на почетна стража пред паметника на Тодор Живков в Правец.

    Коментиран от #12

  • 12 Последния софиянец

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Казуар":

    Както казва Лапарски от пиесата на Костов:"Толкова години в опозиция, оголяхме, обосяхме."
  • 13 Табаков

    3 1 Отговор
    Яко съм бил изнасилен. Аз се чудя защо ме боли средния пръст.От жестове като Каракачановия.
  • 14 Гост 2

    8 3 Отговор
    Само тъпаците продължават да вярват , че има леви , десни , център и т. н . Едни и същи гадове тормозят народа вече 30 години ! Всички са от едно котило , нарочно се правят на различни , за да разделят и по лесно да управляват !
  • 15 Behemoth

    4 0 Отговор
    Десния избирател най обича Бойку да го лашка!Туй са едни таквиз мрачни еротични фантазии ,че после устата едно говори ама дупиту са върти за още!
  • 16 ???

    4 0 Отговор
    Значи по-малкият десен, когато отива в тоалетната "изборна" и види, че има два чифта да не си мисли, че са негови. Те са на по-големият десен брат, който го "гледа" какво прави и не трябва да мърда наляво -надясно, за да не му прави кефа.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Лъже Тончето

    5 0 Отговор
    Лъже Тончето, и има защо. Понеже Тиквата и даде да достави машините за гласуване, затова сега се мъчи всячески да изкара Герб дясна партия. А това едва ли има значение, важно е, че лапа тая пишман социоложка.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Що ни занимава

    2 0 Отговор
    тази психо с това че десния избирател бил изнасилен. Като е толкова морална, що не постави въпроса ДБ да благодари на левия избирател за подкрепата на районните кметове в София на балотажа. Едно и също е, ама тя си знае "правата" линия, пък избирателя зесен и ляв, нека го насилват ..."демократично" Гьонсурати!
  • 21 Санчо

    3 2 Отговор
    БСП-ДБ - вечна дружба!
  • 22 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    ТЯ Е ЕДНА ОТ 50 ТЕ ХИЛЯДИ БЪЛГАРСКИ ПРОФЕСОРИ-ПРОФЕСОРАЦИ И ПРОФЕСОРЧИНКИ - ПО КАКВО ЛИ НЕ ... -ПРИ ДОСТА ПО- МАЛКА АРМИЯ !!!!!! НО" ПРОФЕТАТА " -ДОПРИНАСЯТ ЛИ ДОПРИНАСЯТ ЗА НАСЛАГВАНЕ НА ТИНЯТА !!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Омръзна ми!

    5 1 Отговор
    ТАЗИ ДОБРА ЖЕНА ТРЯБВА ДА СИ СЕДИ В КУХНЯТА И ДА ЧАКА ПОМОЩИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВА И НПО-ТА, КОЙ КОЛКОТО ДАДЕ. ОМРЪЗНА МИ ДА СЛУШАМ ЗАКЛИНАНИЯ И ДА МИ ОБЯСНЯВАТ, ЗАЩО СЪМ НАПРАВИЛ ТОВА, А НЕ СЪМ НАПРАВИЛ ОНОВА. ПАТКАТА СИ МИСЛИ, ЧЕ ВСИЧКИ УМРАТ ДА ГЛЕДАТ КАК СИ ВЪРТИ ЗАДНИКА,
    НАЛЯВО ИЛИ НАДЯСНО СПОРЕД СИТУАЦИЯТА.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 платено изнасилена

    3 0 Отговор
    Да бе Тони , пък проститутките , включително политическите , като теб , не ги изнасилват , а просто купуват.
  • 27 Чума

    3 0 Отговор
    Истинският десен избирател е интелигеттен, консервативен, аристократичен и с подчертано достойнство. Такъв персонаж никога няма да се унижи да бъде метреса на една проста тиква. На герберунгелите и слугите им е удобно да борят някакви отдавна измрели комунисти и поставят изборния процес и политическо противоборство по оста дясно - ляво, но актуалния проблем не е този, а опозиция /лява, дясна и каквато щете/ срущу тикватура и простотия! Срещу ОПГ - Греб! Хе - Будапеща! От много време пишем тук за общи действия на нормалното политическо срещу тръста Греб и забележете иначе ехидния към опонентите си Борисов и слугите му кога изпищяха на умиране - когато БСП подкрепи десните в София и те му отнеха половината райони. И когато прозряха, че десни са гласували за Мая! Това е начина!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове