Last news in Fakti

9 Ноември, 2019 09:05 11 219 38

Методи Андреев: Наглостта на Борисов достигна нови висоти

  • методи андреев-
  • бойко борисов-
  • наглост

Бившият депутат и шеф на комисията по досиетата даде изявление пред Фрогнюз

Методи Андреев: Наглостта на Борисов достигна нови висоти - 1
Снимка: БГНЕС

"Слушах мъдрото слово на първия ни държавен и партиен ръководител Бойко Борисов пред актива на ГЕРБ. Заради наглостта си, по едно време си мислех, дали не виждам и слушам другаря Тодор Живков. И затова не мога да използвам г-н Борисов. Ще използвам другаря Бойко Борисов", заявява методи Андреев.

"Наглостта му относно хората, които не искаха да гласуват за ГЕРБ, достигна нови висоти. Той обвини тези хора, че те са деца на бивша комунистическа номенклатура. Това е изключително нагло твърдение, което изрича един бивш член на БКП. Нещо повече-той беше охрана на Тодор Живков. Самият той се е хвалел, че се е учил от Тодор Живков. Той присъстваше на откриването на паметника му. Сниман е с видни личности от подземния свят, близки до групировката СИК", каза бившият депутат.

"Този човек има наглостта да ме обвини мен, че едва ли не съм бил син на комунистическа номенклатура. За разлика от неговото семейство, в моето няма нито един член на комунистическата партия. Ами г-н Борисов като говори толкова разпалено по тази тема, искам да попитам дали г-жа Йорданка Фандъкова е била член на БКП? Г-н Красимир Велчев-приятен, добър човек, бил ли е член на БКП? Г-жа Менда Стоянова, която се чуди защо хората мразят ГЕРБ, била ли е член на БКП. Сигурно затова я мразят. Е г-н Пламен Нунев бил ли е член на БКП? Колко кметове на ГЕРБ и депутати са били членове на БКП?", попита Андреев.

"Тази наглост не може да остане без реакция. Да обвиняваш, че едни хора са гласували против очакванията на ГЕРБ, в нещо невярно, е много нагло поведение. За това за мен това не е премиер, а другаря Бойко Борисов. Това е достойният ученик на Тодор Живков. Той беше нагъл и безпардонен. Сигурно в ДБ има хора, чиито близки са били членове на БКП", заяви бившият шеф на комисията по досиетата.

"ГЕРБ много се хвали с това, че е продължила политиката за отваряне на досиетата. И какво от това, когато тази партия прави едно, а всъщност излиза съвсем друго. Тя беше от партиите като БСП и ДПС, която въпреки, че в нейните редици има хора, свързани с ДС, не се отказва от тях, а ги остави в изборните листи. Има ги в общинските съвети, има ги и в тяхната парламентарна група", посочи Андреев.

"Борисов говори за ценностна система. Каква може да е ценностната система на човек, който е бил член на БКП, не е искал да се раздели със своето членство. А когато хората са се вдигнали срещу комунистическия режим, той е бил член на БКП. Той на-вероятно се е променил. Но тази промяна е илюзорна", смята бившият депутат.

"Борисов се хвали с Ф-16 и изгонването на руските шпиони. Да, това е голяма стъпка за България, но те не променят енергийните зависимости на България. Тук Борисов няма с какво да се похвали. Защо, г-н Борисов, не закараш Херо Мустафа на т. нар. „Турски“ ли, „Балкански“ ли, или не знам какъв поток?! Кажи на хората колко време строиш интерконектора с Гърция и за колко време колко си построил от руско-турската тръба през България", призова Андреев.

"Борисов казва, че ние, които сме гласували против ГЕРБ, сме внуци на комунистическата номенклатура. По време на управлението на ГЕРБ и Борисов Румен Овчаров беше представител на държавата в „Лукойл“. Петър Димитров беше в борда на държавното предприятие за съхранение на радиоактивни отпадъци. А пък в борда на директорите на консорциума, който изграждаше злополучния интерконектор с Гърция, се намираше Асен Гагаузов. От „Групата за натиск“ в парламента по време на втория кабинет на Борисов близо година не можехме да сменим тези хора от местата им. Кой стана шеф на БЕХ? Жаклен Коен, известен със своя афинитет към руската енергетика", каза Андреев.

"Как да кажа „браво“ за това, че се мъчи да обясни как е най-големият противник на Русия, защото е хванал двама шпиони. В голяма степен това е "Пунта Мара". Русия реагира много обрано по отношение на изгонването. Русия постъпи тактически правилно за своята имперска политика, но стратегически тя гони своя интерес и Борисов го знае. Русия иска да увековечи енергийната зависимост на България от нейни енергоносители. По „Балкански път“ ще тече 90% руски газ и това е запазено за години наред. Когато правим АЕЦ „Белене“ това означава, че десетилетия напред ще сме зависими от руското ядрено гориво. Енергийните клещи на Русия стягат България. Тактически Русия мълчи, но стратегически настъпва. И двама шпиони Русия ще ги преглътне. Москва разполага с цяла армия от български слуги и шпиони", твърди бившият депутат.

"Защо като е толкова корав, Борисов не каза кой подписа разрешението за преминаване на руския транспортен самолет с военна техника през българското въздушно пространство?! Защо мълчи три-четири дни, след като Владимир Путин унижи публично достойнството ни, награждавайки с орден „Дружба“ Николай Малинов?! Нали е неотстъпчив?!", пита Андреев.

"Манипулацията, че се прави хъб „Балкан“, е опашата. За да имаш хъб трябва да имаш поне два източника. Аз друг източник не виждам, освен „Газпром“. Г-н Борисов, не всички в България са прости хора по неговата координатна система. Има хора, които приемат неговото говорене и виждат, че голяма част от неговата политика не е дясна, а е фалшименто. Борисов разтвори чадър над номенклатурата, забогатяла от приватизацията. Превърна държавата в зависима от монополите и едрия бизнес. Законодателството по времето на Борисов стана такова, че трите държавни монопола-спиртен, цигарен и горивен отидоха в ръцете на едрия бизнес", смята Андреев

"Искам да кажа на Борисов, че аз не съм гласувал за Мая Манолова. Но не обвинявам хората, които въпреки че са десни, са гласували за нея. И ще дам пример-политиката на ГЕРБ зарази България с неизлечима болест. Тя се превърна в тежък карцином-корупция. Тя обхвана всички нива на държавната машина. Това е тежък рецидив на превзета държава от корупцията. Когато в медицината лекуваш карцином, се използва отрова. Химиотерапията е отрова-тя убива човешките клетки. Тези хора, които са гласували за Манолова, са предпочели химиотерапия пред разпространението на този карцином. Затова не упреквам тези хора.

Подкрепих Елена Йончева в искането ѝ да се провери качеството на магистралите. Като строителен инженер зная, че качеството на магистралите в България е под всякакво ниво. Това е мнението на много хора от колегията, които не са се наредили на хранилката на ГЕРБ и не участват в обществените поръчки. Ние сме в тежка зависимост от монопола в строителството. Той е в ръцете на шепа едри олигарси. Ето това искам да кажа на г-н Борисов. Той първо да си види гредата в своето око, преди да търси сламката в чуждото.

Политически игри на Борисов ги знам. И да не се прави на демократ, защото не е. Той не е нищо друго, освен популист", завършва Методи Андреев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 80 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въй

    55 4 Отговор
    Не само висоти,достигна и първа космическа скорост.
  • 2 Алфавил

    35 5 Отговор
    "В голяма степен това е "Пунта Мара"." Не е така. Пундата на Мара е.
  • 3 ББ е единствения,

    93 9 Отговор
    действащ член на БКП, с партийна книжка на БКП и неподписана декларация за деполитизация през 1990г. Преди 10г. с запазената си БКП партийна книжка основа ГЕРБ, продължителят на БКП. Събира в ГЕРБ всички щатни и нещастни служители на ДС, освободени през 1990г. НАГЛЕЦ.

    Коментиран от #32

  • 4 ужас

    55 9 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това е мнението на много хора от колегията, които не са се наредили на хранилката на ГЕРБ-------АНДРЕЕВ, И ТИ БЕШЕ НА ТАЯ ХРАНИЛКА. А СПАС ГЪРНЕВСКИ ОЩЕ Е ТАМ, МИШМУРОЦИ ГАДНИ.
  • 5 Тъпо тролче

    66 10 Отговор
    Очакваме включването на герберски тролчета, че да защитят своят Велик Вожд и Учител другарят Бойко Борисов 😂

    Коментиран от #19

  • 6 филанкиши

    21 10 Отговор
    НЕЩАСТНИК!

    Коментиран от #36

  • 7 Onq s konq

    37 3 Отговор
    Бойко ако беше купил емблемата на ЦСКА, а не на СДС. Щеше да събере повече запалянковци да гласуват за ГЕРБ на изборите
  • 8 Чобака

    53 0 Отговор
    А г-н Андреев всеки коментира какъв гад е Борисов,но никои не изказва или организира метод за свалянето му от власт.

    Коментиран от #12, #38

  • 9 Реалист

    70 5 Отговор
    Аз също го чух като каза деца на комунисти... И за това ще му кажа, ами
    Лилето, Павлова на кого е внучка.... Всички в герб са бивши бкп и деца и внуци на комунисти.... Този човек като говори чува ли се въобще......
  • 10 ГЕРБ са изродчетата на БКП

    54 5 Отговор
    НЕУСПЕЛИТЕ, Човечетата със СЛАБИ ОЦЕНКИ, НЕМОЖЕЩИТЕ, СЛУГИТЕ НА СТАРАТА БКП. СТАРАТА БКП РАБОТЕШЕ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, БГ БЕШЕ НЕЗАВИСИМА И СИЛНА НА БАЛКАНИТЕ, ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ ГИ БЕШЕ СТРАХ ОТ БГ. НАСЛЕДНИКА НА БКП, ГЕРБ ПРАВИ ВСИЧКО НА ОБРАТНО НА ПРАВИЛНОТО.
  • 11 ББ и ГЕРБ Реално ЗАГУБИХА ИЗБОРИТЕ.

    54 7 Отговор
    Викат го в САЩ, да обсъдят стратегии да задържи властта. Няма да се учудя да се договорят, да разположат АМЕРИКАНСКИ ОРЪЖИЯ И ВОЙСКА В БГ, КОИТО ДА СА ГАРАНТ ЗА ВЛАСТТА МУ.
  • 12 Onq s konq

    43 2 Отговор

    До коментар #8 от "Чобака":

    Отървахте го Бокича, на евроизборите имахте уникалния шанс да пратите Борисов в небитието. Сега си му слушайте простутиите
  • 13 Софиянец

    38 22 Отговор
    Браво на Андреев, достоен!
  • 14 Plovdiv

    35 2 Отговор
    Изкарайте реална опозиция на тия изнагляли до безумие идиоти! От приказки няма смисъл!
  • 15 Андрей Андрей

    21 9 Отговор
    Вие сте в съюз с комунистите и рушите целенасочено демокрацията и дясното с вашите лицемерни и подмолни атаки срещу властта. Вие не знаете кои сте и срещу кого да се борите и как. Приличате и правите същите неща които са правили БКП преди 100 години за да сграбчат властта. Занимавате се със същият род манипулации, саботажи и тероризъм но от съвременен тип. Опитвате се да разделяте за да владеете, затова вашето влияние ще отслабва понеже вървите срещу Бъдещето на България. Слепи водачи водещи стадо слепи овци
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кой68

    15 7 Отговор
    Плужек.........Отвратителен и злобен човечец...
  • 18 боцмана

    10 4 Отговор
    Не може , отдавна е достигнала своя апогей по-високо няма.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 одъртял комсомолец

    38 3 Отговор
    OK! Само дето въпросният откачалник Методи Андреев май също за известен период беше на хранилката на Бочко Тъпото като депутат и тогава май никак не се притесняваше от партийното членство на Боци&Co. Не го притесняваха разбира се и магистралните фирми на Боци, нито пък лошото качество на асфалта. Същият този индивид, в качеството си на депутат от Иван Костовата хранилка си го спомням как в края на 90-те обикаляше по общините за да агитира костовите Кметове да отдават чистотата на концесия на немската фирма Шееле. Колко са му плаща ли само той си знае. Когато някой Кмет не разбираше как се прави далаверата, този му оказваше дори систематична помощ и го учеше как да заобиколи закона. Да не говорим, че асистен, доцент, професор и прочие в ония години, дори в инженерен ВУЗ като ВИАС не се ставаше без добра комсомолска характеристика и сериозна партийна поддръжка. Асистентското място гарантираше оставане в София и софийско жителство, а това си беше ехее... Общо взето хвани единия та го лупни в другия.
  • 21 Пешо

    25 8 Отговор
    Този цървул още ли се подвизава на сцената?
  • 22 Onq s konq

    21 7 Отговор

    До коментар #19 от "Мордекай":

    Приятелю, червените наследници на компартията са олигарсите! А Борисов очевадно играе в тяхна полза, плюс това е и арогатен и ни излага по света. Аз винаги съм гласувал за ДСБ и на този етап по скоро бих гласувал за БСП отколкото за ГЕРБ ако парламентарните избори са в два тура. Обаче не са, а аз на местни и президентси избори не гласувам. Защото на местна почва ГЕРБ и БСП са си приятелчета.
  • 23 Методи

    14 24 Отговор
    Ударихте дъното с гласуването за Мая. Не Ви прави чест!!! Не се засяга , ама си плюхте в лицето!!!!
    Бойко може да е всякакъв, ама си е нормален сравнение с всички луди в политиката в момента. Това хората го виждат.Не харесват истерии и политически плонжове като на т. н десни. Това е!!! А не искат БСП да ги управлява. Прекалено много лоши неща се преживях с тази партия, просто не искаме пак и отново.
  • 24 Като сте избрали за вожд кратуна....

    17 2 Отговор
    Този мушморок се оправдава и не мисли. Ако беше постъпил като Атанасов от ДБ, щеше да изглежда по-читав. Ние всичко знаем бе, Андреев, всичко.
  • 25 Тръмп

    17 9 Отговор
    Другарю Андреев от село Перущица,Вие сте личен агент на Костов-Ваньо който е бил на Специално обучение в СССР и през тези 30години е в основата на разграбването на България и съсипването на СДС!!!:):):)Тръмп
  • 26 Тръмп

    10 10 Отговор
    Другарю Андреев,в ДеБъ всичките сте шпиони на КГБ!!!:):):)Тръмп
  • 27 Тръмп

    10 15 Отговор
    Другаря Мето и пръв приятел на Йончева,а заедно са лъжци и крадци,каквито са Сите селски комунисти!!!:):):)Тръмп
  • 28 Стършел

    19 0 Отговор
    Андреев, ако искаш да си актуален питай премиера защо пълни гушата на доган и пеевски, другото е пунта мара!
  • 29 Буталото

    23 2 Отговор
    Андреев, не съм защитник на Борисов, но забрави ли как му се четкаше преди няколко години? ... двуличник
  • 30 Буталото

    12 3 Отговор
    Андреев, не съм защитник на Борисов, но забрави ли как му се четкаше преди няколко години? ... двуличник
  • 31 ПЕНКО

    8 6 Отговор
    "МЕТО ТУПАНЕТО " НЕ Е САМ !!! С НЕГО СА И "ТОНИ ПЛЮНКАТА" -ВЪЗРАСТНАЛ ДО- " АНТОНИЙ -ХРАЧКАТА" ;И ЧОВЕКЪТ "РОДЕН В ДАНТЕЛИ ПОД КЕСТЕНИ"; И КОМУНЕТАТА ЕНЕРГИЙНИ "ГИГАНТИ "; И ТЕЗИ КАТО ЧИЧОТО НА НОВИЯ ПЕРНИШКИ КМЕТ " НЯНКО ТЕМЕЛКОВ " !!!
  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "ББ е единствения,":

    Истината е, - без ТРИТЕ БУКВИ си като под стъклен похлупак. Директор - некъдърник, но в номенклатурата на окръжния комитет, шефът ти - също некъдърник, но номенклатура на градския комитет, прекият ти началник, пък номнклатура на партийното бюро. Те така си живяхме в комунистичския рай, докато количественото натрупване на некъдърници не доведе до СРИВ - закон на диалектиката.
  • 33 Marinov

    13 3 Отговор
    Г-н Андреев, има една мъдра Поговорка Която в интерпретация казва че не е най Важно каква е на цвят котката а дали тя ще Излови Мишките?
    Та и вие и Си е добре да я ПРОУМЕЕТЕ и да ВРАЗУМЕТЕ, че НЕ е най Важно Кой Какв е Бил и е, а Какво ще Направи за БЛАГОДЕНСТВИЕТО на Народа и Държавата си ! И Г-н Борисов и Вие и СИ превърнахте България от Тоталитарна страна във КОЛОНИАЛНО ФЕОДАЛНА, което е още по Голяма трагедия за Народа ни! Пази БОЖЕ България от Ибрикчии и Пишман Патриоти!!!
  • 34 Петров

    10 1 Отговор
    Изключително точен и изчерпателен коментар.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Еретика

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "филанкиши":

    Е Методи узряло.Падна ли от клона.А само как благо лижеше мазния гъз на Бойко.Явно те е отсвирил.
  • 37 Еретика

    1 2 Отговор
    Е Методи узряли.Падна ли от клона.А само как благо лижеше мазния гъз на Бойко.Явно те е отсвирил.Интересно предателите винаги ги убиват и то от тези на когото са се предали.Е бат ти Бойко не прощава.
  • 38 Едо

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Чобака":

    Много грешиш! Ето плана: Първо, Преминаваме към Президентска Република с Малък Парламент от 71 члена! Второ, След нейното утвърждаване, провеждаме Национален Референдум за преминаване към Пряка Народна Демокрация по швейцарски модел! Ако вотът е отрицателен, след 2 години го повтаряме! Ако отново е отрицателен ,оставаме на Президентска Република и след 10 години, отново Референдум, за да дойде акъла на несвястните или да си отидат от живота страхливите и нерешителните! ТАЗИ ПО - ДЕМОКРАТИЧНА ФОРМА НА УПРАВЛЕНИЕ Е ЗА: духовно зрели, честни, образовани, будни, предприемчиви, инициативни, трудолюбиви, смели, храбри и доблестни българи! ДАЙ, ГОСПОДИ! АМИН!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове