Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 19:32 1 582 25

Зорница Русинова: Грижим се за децата, не искаме да ги отнемаме

  • зорница русинова-
  • деца-
  • закрила на детето

Заместник-социалният министър опита да разсее съмненията покрай промените в Закона за закрила на детето

Зорница Русинова: Грижим се за децата, не искаме да ги отнемаме - 1
Снимка: БГНЕС

Зам.-социалният министър Зорница Русинова увери, че правителството се грижи за децата на България. В "Лице в лице" по bTV тя се опита да разсее съмненията покрай промените в Закона за закрила на детето.

Русинова е убедена, че от 2003 година досега Законът за закрила на детето цели да ги пази, промяната е една единствена и е в дефиниция "какво е дете в риск".

"Няма друга никаква промяна, а само, че децата с увреждания не са деца в риск. Никой не взема деца. Социалните услуги се предоставят от българските общини. В момента се регламентира как по-добре да бъдат предоставяни мултисоциалните услуги. И в момента услугите се финансират от държавата", отбеляза тя.

"Правителството се грижи за децата в България, не искаме да ги отнемаме", категорична беше Русинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джон Уик

    34 0 Отговор
    Зорницооо възпитанието ма децата е грижа на родителите не на НПОтата! И мен не ме кефат невъзпитаните джендерчета на 14-18 години в Норвегия но не им давам акъл как да си ги възпитават!
  • 2 Чъки

    32 0 Отговор
    По анонимни сигнали щели да се сезират!!?? Разни съседи и съседки могат да ми завиждат на семейството и колата и ще почнат да клеветят по разни НПО и съвети!!!
  • 3 Дедо Риц

    30 1 Отговор
    Никой не може да се грижи за децата по-добре от родните майка и баща ! А ГЕРБ ги продава в Норвегия !!!
  • 4 гост

    28 1 Отговор
    Българите може би са прости,щом търпят най-големият простак да ги управлява.Може би са овчедушни,щом си траят пред кражбите на мафията.Може би.Но на българина ако посегнеш на детето му става свиреп. Затова не лъжете народа,уважаеми еврогейски политици.Не копирайте норвежкият модел на социална система,където тези служби за уж закрила на детето са наричани Гестапо.Ние никога няма да допуснем отнемането на децата ни и даването им на хомосексуални двойки.Ние сме против бракове между хомосексуалисти.Децата никога не бива да се отглеждат от извратени геьове.Всяко дете трябва да има МАЙКА И БАЩА И ТО ОТ РАЗЛИЧНИ ПОЛОВЕ.РАЗБРАХТЕ ЛИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ!
  • 5 АВЕ САМО СИ ПОМИСЛИ ДА МИ ВЗЕМЕШ

    27 0 Отговор
    ДЕЦАТА И ТАКАВА СЛУЧКА ЩЕ ТИ СЕ СЛУЧИ ЧЕ НАЙ- ВЕРОЯТНО ЩЕ ТИ БЪДЕ ПОСЛЕДНАТА СЛУЧКА В СЛУЧАЙНОТО ТИ СЪЩЕСТВУВАНЕ...ОТКЪДЕ СЕ ПОЯВИХТЕ С ТЕЗИ БОЛНИ И ПРОМИТИ МОЗЪЦИ ОТ НЕЗНАМ СИ КАКВИ СИ ДЖЕНДЪРСКИ ОРГАНИЗАЦИИ..И СТЕ МИ ДОШЛИ ТУКА ДА ВЪЗПИТАВАТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА НА ВАШИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ НОРВЕЖКИ И ДРУГИ МАЛОУМНИ И ЛИЦЕМЕРНИ МЕТОДИ..И БЪЛГАРИ РАБОТЯТ С УДОВОЛСТВИЕ С ТЕЗИ ДОЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ..ПРОДАЖНИЦИ И МАЙКИТЕ ЩЕ СИ ПРОДАДЕТЕ ЗА ПАРИ..А ТАЗИ ЩЕ НИ УВЕРЯВА ЧЕ ЩЯЛА ДА РАБОТИ С ДЕЦАТА ЗА ДА НЕ ГИ БИЛИ ВЗИМАЛИ И ТОВА ТРЯБВА ДА НИ УСПОКОЯВА...ТАЗИ Е МАЗНА И ДОЛНА ПОДЛОГА..ГАДИ МИ СЕ ОТ ТАКИВА КАТО ТАЗИ ПРОДАЖНИЦА..ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е САМО ТЯ..

    Коментиран от #12

  • 6 Борбата е за парата

    22 0 Отговор
    И тая като всички в правителството е прихванала от Б. стил и метод на изказване. Ти го питаш нещо конкретно, то си върти като латерна това което си е намислило, или което са му казали да приказва. Докато я гледах по ТВ,изпаднах в пълен ужас от простотиите, които ръси. Децата са си наши, такива ,каквито ги отглеждаме и възпитаваме, та няма нужда някакви си НПО–та да ни дават акъл.
  • 7 Маркиз дьо Отзад

    18 0 Отговор
    Не искат да ги отнемате, ама ги отнемате! Все пак Тиквата е взел много милиони евраци от Холандия за обещанието си по тая линия! Не се правете, изроди!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Diushevadez4283

    2 7 Отговор
    Da giveyat geiovete I lesbiikite te da nsi- kolturnite vaxpitateli.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 кучко

    11 0 Отговор
    Виж това:

    https://bultimes.com/ВНИМАНИЕ-Бг-чиновниците-предават-наш/

    ВНИМАНИЕ! Бг чиновниците предават наши деца на Норвегия реално при живи родители

    Ще бъдете пречукани един по един!
  • 12 не твоите деца

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "АВЕ САМО СИ ПОМИСЛИ ДА МИ ВЗЕМЕШ":

    Не трябва да позволяваме това да се случи с което и да било дете в България! Иначе и твоите ще идат!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 О.Ч.З

    10 0 Отговор
    А като ги отнемате насилствено от родителите не поставяте ли децата във риск за здравето било то физическо или психическо

    Коментиран от #19

  • 15 Тази зам. министърка

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Зорница курвоооо":

    трябва веднага да бъде уволнена! Иначе - чао на Герб.

    Коментиран от #17

  • 16 Тръмп

    5 1 Отговор
    Гнусна лъжкиня бранеща НПО-та,които смучат стотици милиони от бюджета!!!:):):)Само за телефон 1060010 , Борисов им плаща 246 000 лева годишно за нищо!!!:):):)С такива долнопробни зам. министърки които директно обслужват НПО-тата на Костов и ДеБъ ще берат ядове много хора,а Борисов ще им плати сметката при скандал!!!:):):)

    Коментиран от #18

  • 17 Тази

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тази зам. министърка":

    е главния джендър на Истанбулската конвенция в България, а Боко се прави на луд.
  • 18 Веднъж

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Тръмп":

    и ти да напишеш нещо нормално!

    Коментиран от #20

  • 19 Маркиз дьо Отзад

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "О.Ч.З":

    Абе кой ти мисли за това бе, баце, пари са взети, трябва да се оправдаят тия евраци..
  • 20 Аами, бъркаш са..

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Веднъж":

    Аз само като видя Тръмп, filo, onq s konq, Сесере и другите герберастки тролове АВТОМАТИЧНО им цъкам минус, дори и да са написали, че са Долни герберски мурви, пак!
  • 21 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Госпожо,,,,,,,,, циганчетата при какви условия живеят ..... Най малко Норвегия ще ми казва как да си гледам децата.... Цял живот съм сред норвежки туристи и съм се на гледала на отврат...........
    От когато работя в туризма вие сигурно сте си клати ли краката на бордюра.....
    Когато ние имахме дисциплина и не знаехме какво е трева те си я пуши ха в стаите пред децата си.... Чисто голи съм ги се ареала пак пред децата си.... А да не говорим че бащата спеше с 7 годишната си дъщеря в стая със спалня.... Ясно ли ти е..... Децата ни не са животни и са на родителите си.... Има съд който решава ако в семейството нещата не вървят.... Имах проблеми със съпругът си... От гледах двама сина прекрасни.... И още ей така както са семейни моята дума се чува...... И винаги решаваме всичко заедно.... Искат ми съвет ,,,,,, за всичко..... И тн

    Коментиран от #22, #24

  • 22 Ужас

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    Ти си направо свекървище! Как ще се чува твоята дума? Те акъл нямат ли си?
  • 23 Русенец

    0 0 Отговор
    Махнаха заглавието "Стратегия за детето" и пак пробутват текста от членовете й, в сегашния закон. Протестите на хората не са неоснователни. Там, където има пушек, има и огън. Не замазвайте очите на избирателите си!
  • 24 Ти сериозно ли

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Наблюдател":

    Бащата спял със 7 годишната си дъщеря в една спалня ли? Комшията ми е доведен баща и спи в едно легло с 10 годишната си доведена дъщеря. И майка й смята това за напълно нормално. И двамата са поклонници на английските възпитателни норми и ценности. Редовно ходят да работят в Англия и попиват яко еврогейски ценности, че на всичко отгоре се опитват да ни убеждават и нас, че така било редно.
  • 25 българка

    1 0 Отговор
    ТАЗИ МАЗНА МАЗНА МИНИСТЬРКА, ИЛИ КАКВАТО И ДА Е ОТ МИНИСТЕРСТВОТО ЕДВА МОЖАХ ДА ИЗСЛУШАМ ЦЯЛОТО ПРЕДАВАНЕ.ТАЗИ ЖЕНА ПЪРВО Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕВЪЗПИТАНА-ПРЕКЪСВАШЕ ЗА ДА ГО НАДВИКА СЪБЕСЕДНИКА СИ С СВОЕТО ПРАЗНОДУМИЕ! ПРОГРАМИРАНА ОТ СВИТАТА СИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО И ПОВТАРЯШЕ НЕПРЕСЪСНАТО ЕДНО И СЪЩО КАТО РАЗВАЛЕНА ГРАМОФОННА ПЛОЧА.нИКОГА ДО СЕГА НЕ СЪМ ИЗПИТВАЛА ПО-ГОЛЯМО ОТВРЪЩЕНИЕ ОТ БЪЛГАРКА.ТЯ НЕ ПОЗНАВА БЪЛГАРСКАТА МАЙКА - ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ И ДА СЕ ПОУЧИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГЕРОИНИ.- "БЪЛГАРСКА МАЙКА ЮНАШКА". НЕ ЗНАМ Б. КАК ГИ ИЗБИРА ТЕЗИ ЖЕНИ ПОСЛУШНИЧКИ ЗА НЕЩАСТНИТЕ СИ ЗАПЛАТКИ СА ГОТОВИ ДА ГОВОРЯТ ВСЯКАКВИ ГЛУПОСТИ И ДА НИ ПРОДАВАТ НА ВСЯКАКВИ ИДИОТИ.СРАМ,ГОЛЯМ СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ. БОЖЕ ОПАЗИ НИ ОТ ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове