Last news in Fakti

13 Ноември, 2019 11:37 2 490 24

БСП за новия бюджет: Оставаме най-бедната държава

  • бсп-
  • бюджет-
  • пенсии
БСП за новия бюджет: Оставаме най-бедната държава - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите Александър Иванов от ГЕРБ, Дора Янкова от БСП, Сергей Кичиков от ДПС, Александър Сабанов от "Обединени патриоти" и Кръстина Таскова от "Воля" обсъдиха в сутрешния блок на БНТ Бюджет 2020.

"От БСП смятаме, че увеличение от 14 лв. няма да подкрепи бедните. А нашите български пенсионери са бедни. Настояваме пенсиите да бъдат увеличени. Правителството е подложено на изпитание", заяви Дора Янкова от БСП.

"700 млн. лв. са отделени за увеличение на пенсиите за 2020 г. Увеличаваме пенсиите с над 7%", разкри Александър Иванов от ГЕРБ.

"Откакто ОП сме в управлението, се вижда увеличение в доходите. Ще направим предложение минималната пенсия да стане 250 лв. Това ще струва на държавата допълнително 80 млн. лв. Ще предложим безплатна детска градина за децата на 4-годишна възраст", коментира Александър Сабанов от "Обединени патриоти".

"Предлага се същият бюджет като този от 2019 г., но с леки увеличения. Икономиката ни се развива, но здравеопазването и образованието не. Ощетените са социално слабите. Политиката по доходите е безспорна, но не виждаме другите политики в Бюджет 2020. Не виждаме политиките за облекчаване на бизнес климата", каза по темата Сергей Кичиков от ДПС.

"За нас този бюджет е инерционен. Държавата ще се развива, а бюджета се опитва да е догонващ. Няма борба обаче срещу корупцията, а разходите остават все така високи. Няма желание от страна на правителството за решаване на демографската криза. Искаме увеличение на възнагражденията, ако трябва да продадем част от самолетите, които платихме", смята Кръстина Таскова от "Воля".

"За догодина е предвидено минималната пенсия да стане 240 лв. Изпълняваме приоритетите, които сме обещали. Бюджет 2020 е повече, а БВП расте", коментира депутатът от ГЕРБ.

"България ще остане най-бедната държава. Бюджетът няма да подкрепи бедните хора. Инвестициите в страната са ниски. Този бюджет не лекува демографската криза. Да, редно е минималната заплата и учителските възнаграждения да растат, но не сме постигнали необходимото. Бюджетът не дава икономическо оживление", каза депутатът от БСП.

"Реформите в образованието не могат да дадат моментални резултати. Резултатите ще бъдат видими след 10 години", завърши Сабанов от ОП.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    17 8 Отговор
    80 г. руско робство си казват думата. От бившия соц. блок, само ние не изринахме комунягите си, а ги оставихме още да ни управляват. Резултатите са налице.

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Генерал Гоцев

    22 1 Отговор
    А в офшорките нещата как са????? Обаче на колко бивши и настоящи комунисти децата са е САЩ направо няма да повярвате!!!! И при това живеят богато, и то доста
  • 3 Нормален

    20 10 Отговор
    Преди само 20 години БСП ограби България като фалира 16 банки и открадна пенсиите на старците, а сега стана много загрижена за лошото финансово състояние на народа.

    И въпреки тази гнусна руска партия бюджета за здравеопазване 2020 година ще бъде 5,8 милиарда лева, бюджета за пенсии ще бъде над 10 милиарда лева, бюджета за отбрана ще бъде над 2 милиарда лева.Все неща, за които гнусната мръсна антибългарска партия БСП няма никаква заслуга.

    Коментиран от #21

  • 4 ТтТ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    А добър ден!
  • 5 Човек не комунист

    14 5 Отговор
    Ако не беше БСП сега нямаше да сме най-бедната държава в ЕС.Интересно, че червените боклуци постоянно дрънкат, че сме най-бедната държава изобщо, което не е вярно.70% от държавите по света само могат да мечтаят да са на нашето ниво въпреки всички неуредици у нас.

    Коментиран от #12, #15

  • 6 ДАААА

    9 3 Отговор
    ТОВА Е БЛАГОДАРЕНИЕ НА БСП И ДПС!
  • 7 Другия с коня

    7 3 Отговор
    Променете закона за давност на приватизационните сделки,който червените боклуци си глсуваха и нагъзете Червените Приватизатори да ди платят за гяволъка.....Ще вдигнете пенсиите Двойно ....Ако Герб го подтигне това ще управлява още сто години....
  • 8 Коко

    8 3 Отговор
    Бедни сме и ще бъдем още по бедни, ако БСП дойде на власт.
  • 9 Пенсионер 200

    7 3 Отговор
    АЗ СИ ИСКАМ МОИТЕ ПАРИ. ТОЛУПИТЕ ОТНОВО СИ ОТРЯЗАХА ОГРОМНИ ПАРЧЕТА ОТ СРЕДАТА НА БАНИЦАТА. И НАГЛИ : ПРАГ НА БЕДНОСТ - 350 ЛВ., А МИН. ПЕНСИЯ - 235 ЛВ. ЗАТОВА ИМА 2000000 ИКОНОМИЧЕСКИ ЕМИГРАНТИ. ЗАТОВА СМЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ЗАТОВА ВСЕКИ КРАДЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО, ЗАТОВА ИЗДЪРЖАМЕ ЦИГАНИ, СОРОСОИДИ, ПЕДАЛИ И РАЗДУТА АДМИНИСТРАЦИЯ , НАРЕЧЕНИ С ОБЩО НАИМЕНОВАНИЕ " ЕЛЕКТОРАТ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ". ДНЕС ОНАЯ МУНДА СТОЯНОВА НА ВЪПРОСА: "ЗАЩО ОБРИЧАТ БЪЛГАРИТЕ НА ГЛАД?" ОТВЪРНА: " ЕЕЕ! КАКВОТО СА СИ ИЗКАРАЛИ!" А ЧЕ ОТ НАШИТЕ ПАРИ Е ПЛЮСКАЛА, ЧЕ И СЕГА ЖИВЕЕ В ОХОЛСТВО НЕ ЗАБЕЛЯЗВА. НО НИЩО : "БОГ ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ!" И ТЯ ЩЕ ПОВРЪЩА КРЪВ!

    Коментиран от #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Изгониха хората в чужбина

    5 2 Отговор
    Пък са сме оставали най бедната държава
  • 12 Припомнящ

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Човек не комунист":

    Алооо,защо не се поспреш малко. Надали има някой, който да ти повярва на безумните приказки, че 70% от всички държави по света са по-зле от нас!!!
  • 13 Каквото са си изкарали

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пенсионер 200":

    Ми какво ще изкараш в Бгто като парите от заплата не ти стигат да изкараш месеца като платиш сметките и храната и се чудиш на ква втора работа да се хванеш на то и първа трудно се намира щото смешно платена работа бол ама и високи изисквания все едно кандидатства за директор.
  • 14 месара

    5 2 Отговор
    како доро, другарко, до като бсп беше на власт българите по богати ли бяха, по добре ли живееха? щото помним опашките за хляб и заплати по 5 $, помним и р. овч., и техноимпекс, и как народа ви замеряше със зарзават, помним и как се целувахте с дпс на орлов мост, ! та сте седнали сега, да критикувате и да се правите на загрижени за същите тия българи дето съсипахте.
  • 15 Да еаааа!

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Човек не комунист":

    Ей, мушмурок!Дай си адреса, да дойда да поговорим за неуредиците и да отпътуваме :
    ти за 70-те %, а аз за 30-те%.
  • 16 О.Ч.З

    4 1 Отговор
    Заплатите са ни ниски защото на управляващите не им трябват хора да работят във държавата а да са икономически имигранти и да внасят пари от вън за да има пари и за тяхните заплати
  • 17 Джудже

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Какви 80г те гонят бе! Бяхме съветска губерния 45г, а от 30г сме американска колония, но като губерния поне не бяхме на дъното. Що се отнася до комунистите ни, те вече се пишат "демократи".

    Коментиран от #23

  • 18 мандраджия

    4 2 Отговор
    А тази партизанка защо се смее?
  • 19 стоян

    7 3 Отговор
    До 1989 год пак си бяхме най бедните -сърбите бяха къде къде по напред За Чехия и Унгария да не говорим =кумунистите лъжат и хвалят че сме били на 24 място на икономическо развитие -само че заплата от 200лв се равняваше на 40 долара -в коя държава заплатата е била 40 долара
  • 20 Бананово гето без банани сме,

    2 2 Отговор
    Докато Герб управлява ще е така.

    Коментиран от #22

  • 21 Реалист

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нормален":

    И не само че нямат никаква заслуга а и се опитват да ни дръпнат към пропаста наречена рашка...
  • 22 Сибирское лято

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Бананово гето без банани сме,":

    Колко добре ни беше при виденов и станишев празни магазини и пълни джобови с пари щасливо си живеехме
  • 23 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Джудже":

    Рушкото робство не е спирало бе, каскет недоносен. Каква американска колония те гони? Я виж Словения, Чехия, Полша, балтийските републики... Ето това са американските ти колонии. Ама що са на 100 г. пред нас бе, рублераст?

    Коментиран от #24

  • 24 Джудже

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Брей ти да видиш! А защо като сме под "руско робство" ни набутват американска военна техника? Може би руснаците са ни накарали да дадем няколко милиарда на американците! Май ти се плаща да пишеш тези тъпотии, че не ми се вярва някой да е чак толкоз тъп, че да го вярва!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове