Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 15:13 58 172 35

Джуди Халваджиян: Слави ни покани в "7/8" TV

  • джуди халваджиян-
  • слави трифонов-
  • медии-
  • свобода на словото

От 7-8 години медиите биват задушавани, каза продуцентът на "Господари на ефира"

Джуди Халваджиян: Слави ни покани в "7/8" TV - 1
Снимка: БГНЕС

Слави Трифонов е поканил Джуди Халваджиян и предаването "Господари на ефира" в неговата телевизия "Седем осми". За това съобщи самият Халваджиян по време на гостуването си в предаването "Денят с Веселин Дремджиев". Той също така разказа, че процесът по цензуриране на медийната среда тече от немалко години. "Отдавна се работи в посока да се мълчи и да не се казва истината за някакви неща в тази държава", каза той. Дремджиев от своя страна показа видеото на gospodari.com с поведението на Бойко Борисов спрямо американската посланичка Херо Мустафа.

"Много медии за това не говорят. Смятам, че един премиер трябва да има друг вид поведение като цяло.", коментира Халваджиян. ФАКТИ не е сред медиите, които мълчаха.

Дремджиев попита госта си защо "Господарите" мигрираха в интернет?

"Това е процес отпреди 7-8 години, който започна. Да се задушават медииите по принцип. Да не се чува истината. В един момент миналата година по това време и ние станахме жертва на тази липса на свобода. Фактът, че политическата ситуацията в държавата не позволява свободни предавания, предавания като "Господарите", които казват винаги истината, помагат на хората... Това нещо по никакъв начин в момента не е удобно за тези, които управляват. Продължаваме да питаме от интернет. Ситуацията е такава, че има две телевизии големи, които могат да си позволят "Господарите" пазарно, но в този момент те политически не могат да си го позволят. Това е истината", бе отговорът на продуцента.

"Когато управляваш повече от 7-8 години в един момент започваш да забравяш определени ценности, правила и смяташ, че всичко това, което ти искаш да кажеш, трябва да излиза по определен начин. Задушиха доста медии, опитват се да направят същото и с малкото, които са останали. Надявам се да не успеят. Много се надявам новият собственик на БТВ Петр Келнер по никакъв начин да не се огъне в тази ситуация. Защото това е единствената надежда една голяма медия да остане свободна", добави той.

"Това е бъдещето. Младите хора са в интернет. В телевизията, за съжаление, все по-възрастните хора остават да гледат. Много млади хора са изоставили телевизията. Това е проблемът. Предпочитам да съм в телевизията, но след като политическата ситуация не го позволява ние нямаме избор."

По отношение на автоцензурата, Халваджиян каза: "Смятам, че процентното съотношение е 60/40. 60% е тоталният натиск върху медиите да не правят и да не казват определени неща и едни 40% ги е страх и затова се самоцензурират. Това е истината, за съжаление."

Бе засегната и темата за Слави Трифонов, с когото се смяташе, че фамилията Халваджиян не е в особено добри отношения, предвид и съдебните дела между двете страни. Бизнес отношенията обаче явно не подлежат на емоции.

"Слави Трифонов нямаше много избор. Задачата, с която се е захванал не е въобще лесна. И нашата задача не е лесна, защото да привлечеш, да създадеш един нов модел, който да функционира, който да привлече младите хора, това е един процес, който изисква време. Проблемът на Слави е, че това, което иска той да създаде от нулата изисква страшно много ресурс. Не знам дали той си дава сметка все още с какво се е захванал.

Поканиха ни (бел. ред. от телевизия "Седем осми"). Въпросът е, че предложението, което на този етап са ни направили, по никакъв начин не може да направи така че "Господарите" да започнат в тази телевизия. На този етап, казвам. Донякъде изиграха роля финансовите причини. Успех му пожелавам, защото смятам, че всички ние продуценти имаме нужда от нова медия, свободна. Нова медия, която да може да произвежда съдържание. Слави трябва да намери човек, който разбира от телевизия, за да може да им помогне."

Халваджиян зачекна темата за пийпълметричните агенции.

"Последните 4-5 години ние работим с две пийпълметрии. Следя много внимателно всички рейтинги. Смятам, че първата рейтинг-агенция, която се казва "ГАРБ"... Тя не беше много обективна, честно казано. "Нилсен" далеч, далеч по-точни и ясни данни даваха. В момента ситуацията много странно от два месеца се изравнява. Т.е. "ГАРБ" започнаха да дават почти същите резултати на "Нилсен". Има няколко варианта на обяснение. Може би определени хора искат да направят "ГАРБ", т.е. тази агенция, която лесно може да се манипулира, да стане основна на пазара. Стискам палци "Нилсън" да издържат и да се борят да останат на пазара. Всички имаме нужда от реални и обективни данни. Надявам се рекламодателите да започнат да разбират, че в интернет са основно младите хора, към които те трябва да се обърнат. Те продължават основните рекламни бюджети да ги вкарват в телевизиите. Светът се развива. Младите хора са в метрото, на телефона, не стоят да гледат телевизия. В интернет трябва да намерят начин да инвестират повече пари рекламодателите. Това е истината."


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 50 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8K при 60 Fps Future

    40 48 Отговор
    7/8 на 8K резолюция ли е или слави няма 100.000 евро за 8K камера ?

    Коментиран от #2, #3, #7, #20

  • 2 Алфа Вълкът

    57 37 Отговор

    До коментар #1 от "8K при 60 Fps Future":

    Ко каза, ко? В 78 канал снимат с камерите на джиасемите. Забележи казах джиасем, не смартфон!
  • 3 до K при 60 Fps Future

    61 60 Отговор

    До коментар #1 от "8K при 60 Fps Future":

    Споко мъжки - то 95% от електората на Славчо не знае какво е HD ти за 8K им говориш … ;)

    Коментиран от #21

  • 4 Халваджиям Халва Ям

    43 8 Отговор
    Муджи Джуджи ! Какво стана с господарите ?
  • 5 ЪРП

    111 52 Отговор
    БРАВООО СЛАВИИИ!!!!!!
    ЩЕ ГИ ИЗКЪРТИТЕ ТАЗИ КОРУМПИРАНА ПОЛИТИЧЕСКА СГАН В КОМБИНАЦИЯ С "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА"!!!!!!!
    МАЧКАЙ СЛАВИ!!!!!!!!!!!!
  • 6 Ивайло

    65 29 Отговор
    Хахаха, нали халваджията и дългия не можеха да се гледат и се съдеха до дупка бе, к'во стана??? Всичко е за пред камерите, да си качват рейтинга!!! Нали го видяхме Славчо как се тепкаше като първоотделенец пред Бойчето, а иначе като си е сам се бие в гърдите и ги завира на кучето в ауспуха!!! Пълен палячо, той щял да ни оправи!!! Гледа да се докопа до властта и ще бъде патерица на патериците на ГЕРБ, БСП или който там е на власт!!! Както викаше царя: "Вервайте ми"!!! Очаквайте новия Бареков и да не забравите да гласувате за него!!! ;)))
  • 7 Garrincha

    63 8 Отговор

    До коментар #1 от "8K при 60 Fps Future":

    Коя българска телевизия излъчва в 8к ? Всъщност, я ми кажи една в света ?
  • 8 ЪРП

    62 20 Отговор
    АБЕ ДЖУДИ, АКО МОЖЕШ ДА СИ ПРЕГЛЪТНЕШ ЕГОТО И СЕ ОБЕДИНИТЕ СЪС СЛАВИ ЩЕ БЪДЕТЕ НЕВЕРОЯТЕН ТАНДЕМ!!!!!
    А В ПОСЛЕДСТВИЕ ВСИЧКО ЩЕ ВИ СЕ НАРЕДИ И ФИНАНСОВО!!!
    НЕ РАЗЧИТАЙ НА КЕЛНЕР ДА ТЕ ПОКАНИ В "БТВ" , А СЕГА ДА СЕ ОСЛУШВАШ ..!!!
  • 9 Мордекай

    58 56 Отговор
    Абе охлюв , какви глупости каква цензура , къде , цял ден плюете по премиер и правителство , от вестничета , сийтчета , телевизии . Цензура , видял си ти цензура , отиди в русия и кажи на путкин нещо от това с което заливате Борисов , или при Ердоган , нали вие с вашата лъжа си срахте в устата , сега с цензура се оправдавате , да не бяхте лъгали заради рейтинг , жълтурчета такива.

    Коментиран от #18, #34

  • 10 Не знам за другите, но

    45 2 Отговор
    аз в момента в който пуснат реклама и превключвам да видя какво дават по другите канали. След което се връщам на канала , ако ми е бил интересен.
  • 11 Сандо Кан

    42 8 Отговор
    Обединението прави силата!
    Братя Халваджиян няма, какво да губят от обединение със Слави Трифонов. Но едва ли ще си преглътнат егоизмът и "гордостта", за да се докажат като победители...
  • 12 Шоумен

    13 4 Отговор
    Милен поредният му пристан щото никой не го бръсне
  • 13 Bubbles

    27 8 Отговор
    И закакво му е на Слави този мошеник халваджиян?
  • 14 5923

    17 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Слави трябва да намери човек, който разбира от телевизия, за да може да им помогне."Нещо да не им е ясно на разбирачите?
  • 15 111

    44 6 Отговор
    Егати наглия мазник!
    Биха му шута, защото е готов да натопи всеки за пари и сега се прави на възвишен! Повече от ясно беше, че предаването му е печатница за пари и който пръв донесе пачките, той ще е правият.
    Безплатен материал за сеир, яки преводи от Нова и всички са доволни. Много е смешен как се прави на принципен и едва ли не, полезен на хората. Само слабоумните още са му фенове. Боклук хитър.
  • 16 Пиже инкасаторо

    34 6 Отговор
    Айдееее и тоя стана опозиция. Абе плужек, помниш ли как с брат ти се натискахте да сте на Бойко под шлифера. Мило и Драго давахте, а там много като вас, на опашката. Война водехте с Бареков кой по напред да коленичи, сега всички плюете. Защо плюете. Защото Бойко реши да го обслужва друга пасмина, подобна на вас.
  • 17 vasik atanasova

    8 19 Отговор
    тези двама братя са умни глави
  • 18 Сергей Владимирович Безкуров

    13 13 Отговор

    До коментар #9 от "Мордекай":

    Да бе! По цял ден само го плюят ББ ....па имало цензура.... Както казват съседите на запад.... Айде да не го казвам.....
  • 19 Котьо

    14 6 Отговор
    Когато арменците си прекършат гордостта, тогава може да се възползват от поканата на Слави Трифонов. Въпреки, че "7/8 TV" едва сега прохожда, и се нуждае от много качествен и силен мениджмънт! Тези с богат опит в шоубизнеса, и ако се обединят (и обединението им излезе успешно) могат да сътворят хубави неща.
    А иначе съм напълно безпристрастен!
  • 20 Прекалено късо име

    26 12 Отговор

    До коментар #1 от "8K при 60 Fps Future":

    Слави има пари за 8K камери, но едва ли ти имаш заделени парици за 8K TV 😉

    Коментиран от #31

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Зайко Байко многознайко

    15 4 Отговор
    Джуди, вземи брат си МагАрдич и идете при Славуца Плехановна, да ударите чело в земята. От там тримата ръка за ръка наврете се на Тиквата в г@за! Халал да ви е!
  • 23 наци

    8 1 Отговор
    Коя е тая Джуди?

    Коментиран от #25

  • 24 Бате Гошо

    6 4 Отговор
    Славуца и Халвата ще чернят враговете на учиндолската мастия.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бубу

    11 3 Отговор
    Много странно, като се сринат все управляващите са им виновни, нямали свобода, или нямат наяждане халваджаните.
  • 27 въпросче

    10 0 Отговор
    Защо продължават да правят предавания, като маскирания певец, и да лапат пачките на тези цензуриращи телевизии? Чисти лицемери да се оплакват, ама да лапат. Като са много принципни, да скъсат отношенията с нова и бтв.
  • 28 читателка

    7 0 Отговор
    не коментирам темата,статията и т.н.Обаче: изречението:това е истината-говори много...За манталитета на даващия интервю,за самочувствието му. Не знам защо смятат,че печелят с такива клиширани изрази.Умен човек никога,ама никога няма да каже-това е истината....

    Коментиран от #30

  • 29 Ezio

    4 1 Отговор
    Силно ме съмнява "Дългия" да го е поканил. Този пак се прави на интересен.
  • 30 изумен

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "читателка":

    Интелигентно мнение!
    За съжаление в обществото доминират подобни персони, непоставящи под съмнение огромната ценност на собствената ДНК комбинация!
    Според мен този човек е абсолютно посредствен и разчита на нездрава популярност от предаване, гаврещо се със свободата на словото. Т.е. прави пари от най-важната ценност на демокрацията, защото знае, че ще му се размине дребният алъш-вериш. Живее с идеята, че е бог и държавата няма нужда от съдебна система, след като той се е захванал с правораздаване.
    Както се вижда, историята отмива такива замърсявания.
  • 31 КЛЮКАР

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Прекалено късо име":

    Хахаха 🤣🤣🤣
  • 32 Слав

    1 0 Отговор
    От 2009 г. до сега журналистиката в България я убиваха. сега журналисткита у нас е в БУДНА КОМА.
  • 33 Дианчо

    2 0 Отговор
    Те халвите искат пари да лапат затова се целят на високо пък Славчо си е класика
  • 34 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мордекай":

    Прав си,точно така е и тия минуси дето си получил,те наред ли са тия.Всеки си говори каквото иска,голяма цензура,то цензура да видиш.
  • 35 АЗ КАЗАХ

    0 0 Отговор
    ПО ТЪП ЗАМИСЪЛ НА ПРЕДАВАНЕ НЯМА, ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА КАКВО Е ТОВА ПРЕДАВАНЕ? ПУСНЕТЕ ТЕЛЕВИЗИИ ОТ АВСТРИЯ, ГЕРМАНИЯ БЕЛГИЯ ФРАНЦИЯ ИТАЛИЯ НЯМА ПРЕДАВАНЕ НА ПОДОБНИ ТЕМИ, А ТУК БЪЛГАРИЯ Я ПРЕВЪРНАХМЕ НА ЧАЛГОТЕКА И ПОДИГРАВКИ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове