Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 16:55 1 516 20

Манолова на протеста пред ВСС: Борисов и партиите да завършат съдебната реформа

  • мая манолова-
  • съдебна реформа-
  • конституционни промени

Попитана от медии Манолова повтори тезата си, че премиерът Бойко Борисов следва да продължи съдебната реформа, както е обещал

Манолова на протеста пред ВСС: Борисов и партиите да завършат съдебната реформа - 1
Снимка: mayamanolova.bg

„Дойдох тук като гражданин в продължение на позициите ми от кампанията. В кампанията щеше да се изтълкува политически, но сега съм тук като всички други граждани.“ Това каза пред медии Мая Манолова, която заедно с членове на своя инициативен комитет и с председателя на ДБГ Димитър Делчев бе на протеста срещу сградата на ВСС, където гражданите се обявиха против избора на Иван Гешев за главен прокурор.

Малко преди това във Фейсбук страница си Манолова излъчи на живо атмосферата на протеста.

Попитана от медии Манолова повтори тезата си, че премиерът Бойко Борисов следва да продължи съдебната реформа, както е обещал – до края на мандата на настоящия главен прокурор Сотир Цацаров, но не го е направил.

„Ето затова градусът на напрежението е такъв“, посочи тя и подчерта, че има нужда от законодателни и конституционни промени за завършването на съдебната реформа, която обществото очаква.

„Смятам, че Борисов не трябва да се страхува, а да си свърши работата – пое този ангажимент за реформата и сега да го довърши“, призова Манолова още.

„Между другото, биха могли да го направят и другите парламентарни партии, така че хората да са спокойни, независимо кой е главен прокурор, и да има контрол върху неговата работа“, коментира още Манолова пред медии на протеста.

„Аз и преди казах, че тревогата в обществото е заради липсата на съдебна реформа, заради огромните правомощия на главния прокурор и заради липсата на съдебен контрол върху неговите актове.“

„Борисов пое ангажимент да внесе законодателни промени, за да коригира това положение от времето на Татарчев "над мен е само господ", добави също Манолова.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bbb

    16 9 Отговор
    Тия нещастници от ДБГ като пудели обикалят около Мая Костинбродска обаче не им се отвори парашута
  • 2 23456

    17 9 Отговор
    ми тя ако не се яви некъде да я показват хората нали ще я забравятнищо съществено не е направила та да се помни и затова там където има ТВ и нея ще я има и без това сега е безработна
  • 3 Снайперист

    6 2 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 4 Г-жо Лая Манолова,

    19 10 Отговор
    желая ви приятно забвение,подобно на Татяна Дончева

    Коментиран от #11

  • 5 Тях червеното знаме роди ги

    10 3 Отговор
    КОЙ създаде ДПС и с каква цел?
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    20 8 Отговор
    Мая, Вие страдате от тежка форма на ЛАТЕНТЕН ЕКСХИБИЦИОНИЗЪМ. Съветвам Ви, най-добронамерено, да потърсите психиатър...Още сте млада и вероятността за успешно излекуване е голяма.

    Коментиран от #7

  • 7 Иииии

    12 4 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Логорея също.!
  • 8 Съвест

    15 4 Отговор
    Завършиха я! Гешев - прокурор.
  • 9 Р. Овч.

    16 5 Отговор
    Маяма нолова ще се показва на всеки протест сега. И как не я срам да позира за снимки с жената в инвалидна количка до нея. Мрак! Един ужасен пиар, как е била с хората. А ние още помним:фалшификацията Костинброд, как дразнеше протестиращите хора с кафе в ръка, белия автобус, потничето шанс за орешар ски. Отвратителен предадел на България. Член на бкп от 1989г.
  • 10 баба Зоя

    10 5 Отговор
    Делегат се завръща у дома от конкрес на БКП. Сяда на масата и мълчи.
    Жена му го пита:
    - Да ти сложа ли да ядеш?
    Мълчи, вдига ръка - гласува "за".
    - Да ти сложа ли и салатка?
    Пак мълчи, гласува "за".
    - Ракийка да ти сипя?
    Ръкопляска.
  • 11 Шляхтиц

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Г-жо Лая Манолова,":

    И не само. Румен Овчаров, Емилия Масларова, Едвин Сугарев, Татяна Дончева, Румен Петков и мноооооого, мнооого други. Да стяга магазинчето за обувки и да търси клиенти. Ако беше адвокат и до сега щеше да си е адвокат.
  • 12 До троловете тук

    7 3 Отговор
    Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.
    Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.
    Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.
    Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.
    Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори.
  • 13 Българина

    2 6 Отговор
    Живя дълго време в перфектната държава Социализъм, осигуряващ на 100% от населението достатъчни доходи и всичко за живот. Но Капитализма, за да оцелее, използва непозволени методи и разруши Социализма. Социалистическите държави навлязоха неподготвени в Капитализъм. Българите още не са разбрали, че Капитализма е фалшифа форма, съществуваща от жаждата на човека за богатство, за сметка на бедността на други човеци. Българите още не знаят как функционира Капиталистическата държава и ако искаш нормални неща трябва да си ги извоюваш, защото НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ГИ ПРЕДОСТАВИ КАКТО СОЦИАЛИЗМА. Социализма също си имаше цена, осигурява всичко, но задължава всички на 100% да работят. И ето защо падна СОЦА, събориха го тези които не искат да работят, а искат да печелят и да им дават. УЗРЯВАЙТЕ БЪЛГАРИ. ГУБИМ ДЪРЖАВАТА СИ И СЕБЕ СИ.
  • 14 месара

    9 2 Отговор
    другарко "независима", Премиера като завърши съдебната реформа, ти и цялото бсп ше усетите!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Истина

    3 2 Отговор
    В ЕС работодателя е длъжен 6 седмици да плаща болнични листи. След 6 шесте седмици, започва Здравната каса да ти плаща заплата, докато оздравее човека. Но това в ЕС при човеците. БГ не е в ЕС и скоро няма да е, както вървят нещата.

    Коментиран от #17

  • 17 КУРнинов

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "Истина":

    В ЕС Не се дават болнични за бране на кукуруза и лозето и за сливане на коледните и новогодишните празници!Е това ни отличава от ЕВРОПЕЙЦИТЕ!
  • 18 чичо

    0 0 Отговор
    Искрено се надявам,че което си написал е осъзнато.Аз отдавна щъкам в тези коментари и отдавна пиша за това УЗРЯВАНЕ.Това е най-точната дума.Така е,да живеем в даден обществен строй е необходимо да УЗРЕЕМ за него,и това е така без значение дали го искаме или не.Както сме преживели,примерно,първобитното,родово общинския строй или феодалния или робовладелския/да не би някой да го е искал,но го има/,така ще трябва да изживеем и капиталистическия.Всеки един обществен строй,когато му дойде времето идва и когато му дойде времето бива заменен от друг,по-прогресивен,когато човечеството УЗРЕЕ за него.Проблема на България,по мое мнение,е че,ние от робовладелския, османски строй,скочихме да правим социализъм,без да сме преживели и най-важното без да сме научили уроците на капитализма.Тук,аз имам предвид,че социализма е по-прогресивен и то наистина е така.И тук много на място идва момента на УЗРЯВАНЕТО,готови ли сме да живеем в такова общество?Като се има на в предвид,че западния свят,който практикува капитализма повече от век и все още живее в този обществен строй,и то добре,като се вземе и това,че те са преки наследници на най-великата държава и до този момент,Римската империя,която от векове практикува пазарната икономика/какъв богат опит/-ние,никак не сме УЗРЕЛИ да живеем в социалистическо общество.Даже,дано не съм прав,но когато западния свят,заживее в социалистическо общество,а мисля,че вече,първите стъпки са направени,то ние пак ще се окажем изостанали.И тук идв

    Коментиран от #19

  • 19 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "чичо":

    Горното е написано към коментар 13 от Българина.
  • 20 КУРнинов

    2 0 Отговор
    КОЛКО Е ДОБРЕ ДА СИ БЕЗРАБОТЕН! ЦЯЛ ДЕН ХОДИШ ИЗ СТОЛИЦАТА КАТО ИЗБУШЕН ТЕРЛЪК И КЪДЕТО ВИДИШ НЕЩО ИНТЕРЕСНО ЗВЪНИШ ПО МЕДИЙТЕ КОЙТО ИСКА ДА ДОЙДЕ ДА ТЕ СНИМА! ВЪЗХИЩАВАМ СЕ НА ТОВА КАК КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА ПРЕЕБА МАЯ КАРТЕЧАРКАТА ДА ВЛЕЗЕ В ГЛУХА УЛИЦА КАТО НАПУСНЕ ПОСТА ОМБУСТМАН С ОБЕЩАНИЯТА ЧЕ ЩЕ СТАНЕ СТОЛИЧЕН КМЕТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове