Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 17:52 2 574 20

Валери Симеонов: Работим за 300 лв. минимална пенсия

  • пенсия-
  • валери симеонов-
  • болничен лист-
  • болничен отпуск

Лидерът на НФСБ бе категоричен, че няма да спрат с днешната първа победна стъпка на патриотите

Валери Симеонов: Работим за 300 лв. минимална пенсия - 1
Снимка: НФСБ

„На заседание на политическия съвет на управляващата коалиция се обединихме около предложението минималната пенсия да стане 250 лв“. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание днес.

„Както знаете вече сутринта имаше Политически съвет на коалицията, на който обсъдихме въпроси в програмата на коалиционното правителство, заложени още при съставянето му в началото на 2017 г. Обединихме се около решението за изпълнение на текста, който сме заложили в коалиционната програма за повишаване на пенсиите и в случая се обединихме около решение, което ще внесем между първо и второ четене за повишаване на минималната пенсия на 250 лв“, уточни Валери Симеонов.

„Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лв. до края на управлението, вървим в тази посока“, категоричен бе в изявление пред медиите по-късно Валери Симеонов.

По думите му второто решение, което са взели на коалиционния съвет и което ще материализират е за приобщаването на децата от ниски социални слоеве към образователната система. Той подчерта, че идеята е четири, пет и шестгодишните деца да бъдат задължително в детска градина, като държавата поеме разходите за такси на тази група деца. За това ще бъде изработен механизъм като критерий ще бъдат доходите на семейството.

„Третото около което се обединихме да бъде определен и заделен фонд в размер н 70 млн. лв. за изграждане на нови детски градини и училища, тъй като има градове, в които се отчита сериозен недостиг на детските заведения“, каза още Валери Симеонов.

Той посочи, че четвъртото, около което управляващите са се обединили е първият ден от болничните да не се заплаща, което е практика в редица европейски държави. Има изключително много данни за злоупотреби в тази посока, добави още лидерът на НФСБ.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    30 2 Отговор
    Пожелавам му да живее с 300 лв на месец.

    Коментиран от #3

  • 2 Вятърът на промяната

    27 2 Отговор
    Значи, братя и сестри от малцинството, не се осигурявайте, чат пат гласувайте за обеднелите патриоти и ще имате пенсия колкото тези, които цял живот са внасяли всички вноски! А те...Ами да го дух.т! А познайте кой ще духа на следните избори?
  • 3 Да ти

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    кажа честно,и това му е много.А,за болничните,да ходят да се е**т в г*за.Кое,ни е като в редица Европейски Държави?
  • 4 Няма държава в цивилизовани свят

    28 1 Отговор
    с дори 300лв. Мин. Пенсия и дори 610лв. Мин. Заплата. Робите са им плащали по добри доходи. Мислете хорица.

    Коментиран от #10

  • 5 Омг

    9 0 Отговор
    Тия па закфо ми трият коментарите? Да не пак са ви дали 20 лева за статията
  • 6 Болен долен

    19 1 Отговор
    Ти работиш ама може ли да се изравнят пенсиите на един който не се е осигурявал, с друг който го е правил. Това дори при социализма не можеше да се случи. Раздавате парите на калпак само и само да сте в парламента. Както е тръгнало независимо кой какво работи накрая всички ще имат еднакви пенсии.
  • 7 Алекс

    15 2 Отговор
    Добре, няма проблеми. Тогава като сме болни ще си вземаме по 10-15 дни наведнъж до максимума от 40 дни на година, щом ще ни цакате тънко тънко. Айде и да пратиш поздрави на Киро гела.
  • 8 Изгърбили са се

    11 0 Отговор
    Ако присвояването е работа , сте се скапали.
  • 9 абе крадците иват ли трудова книжка

    9 0 Отговор
    Гледайте да не фанете ишиас от работа.
  • 10 Последния софиянец

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "Няма държава в цивилизовани свят":

    Че нали затова са премахнали робството. Изчислили че един роб излиза по скъпо от един работник. Роба само симулира че работи, а работника си скъсва задника.

    Коментиран от #13

  • 11 Ей Симеонов

    6 0 Отговор
    много работите,да ви се връща стократно.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Прав си

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Последния софиянец":

    И са измислили Демокрацията, да стимулира работника ама и тя не работи, защото всъщност е Диктатура(Робска форма в която, може и заплата да няма за труда)
  • 14 Въздух под наляганеш

    5 1 Отговор
    Ей, ульо, то не е само минимална песия. Пенсиите сега с тавана са до 1200 лв. Защо ли дигате врява за 250 само. Надате се на 1 милион бедняци пак да ви избетат с нова опашата лъжа?
  • 15 пенсионер

    6 1 Отговор
    това добре , а на тези дето са работили и пенсията им е под 300лв какво правим вие дигате само минималната и те без да са работили ни настигат, а нащте пенсии
  • 16 Дръвник

    7 0 Отговор
    Щом и тоя започна да работи значи много сме го закъсали. Като иска да дава пари да си отвори личната сметка. Има хора учители работници и др.работили цял живот и оценени с по 301лв.а някой нямат и десет години и накрая пак толкова. Страшна справедливост. За това младите бягат и не искат да се осигуряват защото ще дойдат такива умници който ще сложат таван на пенсийте и на всички по равно.
  • 17 Българина

    4 1 Отговор
    Живя дълго време в перфектната държава Социализъм, осигуряващ на 100% от населението достатъчни доходи и всичко за живот. Но Капитализма, за да оцелее, използва непозволени методи и разруши Социализма. Социалистическите държави навлязоха неподготвени в Капитализъм. Българите още не са разбрали, че Капитализма е фалшифа форма, съществуваща от жаждата на човека за богатство, за сметка на бедността на други човеци. Българите още не знаят как функционира Капиталистическата държава и ако искаш нормални неща трябва да си ги извоюваш, защото НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ГИ ПРЕДОСТАВИ КАКТО СОЦИАЛИЗМА. Социализма също си имаше цена, осигурява всичко, но задължава всички на 100% да работят. И ето защо падна СОЦА, събориха го тези които не искат да работят, а искат да печелят и да им дават. УЗРЯВАЙТЕ БЪЛГАРИ. ГУБИМ ДЪРЖАВАТА СИ И СЕБЕ СИ.
  • 18 Истина

    4 0 Отговор
    В ЕС работодателя е длъжен 6 седмици да плаща болнични листи. След 6 шесте седмици, започва Здравната каса да ти плаща заплата, докато оздравее човека. Но това в ЕС при човеците. БГ не е в ЕС и скоро няма да е, както вървят нещата.
  • 19 🐀 🐁

    2 0 Отговор
    Корумпирана смрад.
  • 20 В Кърджали по 100 лв/ час

    3 1 Отговор
    А на пенсионера 300 лв / месечно ! В същност тези хора ВНАСЯХА НЯКОГА ПО 1/4 ОТ ЗАПЛАТАТА СИ 40-сет години и днес и връщате 1/4 за 10 години ? Но това с бяха техни вноски за бъдещето бе ВАЛКА ! А казваш че работите а колко вземат сега !? СТРАШНО е Влака! СТРАШНО е за ония които се ЗАМИСЛЯТ ! И никак НЕ Е СТРАШНО за такива като ВАС, които работят по въпроса БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ ! Но вашето не е БЕЗСТРАШИЕ А Е БЕЗУМИЕ ! Това са хора а не КУЧЕТА а вие е ги забелязвате дори а колко вземат днес ? Колкото за котешка храна за месец ? Кой ще ви прости Влака а съд трябва да има нали сме демократична суверенна дъмижава и комунизма мръсен вече слава Богу го няма - а още по-зле стана ! Не е на добре Влака! Лошо Седалков- мирише ми на Централен Софийски Затвор за издевателство над гражданите ! В същност пориона им не е по- различен от този в концентрационни лагери на ОСВИЕНЦИМ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове