Last news in Fakti

14 Ноември, 2019 18:41 4 950 31

Наши "зелени терористи" цакат всяко българско семейство поне с 3000 лева

  • магистрала-
  • струма-
  • ангел джамбазки-
  • зелени терористи

​​​​​Тези, които се борят за здравето на жълтоперия дръндарец и не знам си какъв дрънгоч, всъщност са същите, които работят срещу нашия интерес, заяви Ангел Джамбазки

Наши "зелени терористи" цакат всяко българско семейство поне с 3000 лева - 1
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Ангел Джамбазки се изказа изключително остро срещу петицията, внесена в Европарламента, за спирането на изграждането на автомагистрала "Струма" в частта ѝ през Кресненското дефиле.

"Една група изнудвачи, за съжаление с българско гражданство, маскирани като "зелени" организации, а всъщност са просто едни "зелени" талибани, "зелени" изнудвачи, се опитват да попречат на построяването на магистралата през дефилето, защото техният проект беше по-различен“. Това заяви пред „Нова телевизия“ Ангел Джамбазки.

Те работят за чужд интерес. Опитват се да докарат друг проект, свързан с прокопаването на тунел.

Там отново е тяхната швейцарска връзка, там отново са техните грантови интереси. Сега се опитват да прекарат тази петиция през Европейския парламент, която ще попречи България да завърши магистрала "Струма". Това е против нашия национален интерес.

Сметнато е много просто - ако се случи тяхното искане, това ще означава, че всяко едно българско семейство ще трябва да плати около 2000-3000 лева компенсация за тези разноски. Калкулацията е на база досега изхарчените средства, и на тези, които трябва да бъдат вложени до изграждането на магистралата.

Ако бъде спряно европейското финансиране, ние трябва да върнем това, което досега е изградено, и после да доплатим остатъка, който трябва да бъде вложен в изграждането ѝ, посочи Ангел Джамбазки.

„Долу-горе става дума, аз не съм строител, но това, което получавам като информация, всяко българско семейство ще трябва да задели около 3000 лева за тази операция", каза той в ефира на предаването "Плюс Минус" по Нова телевизия.

"За съжаление, има и български колеги, които им адвокатстват. Ще се гласува другата седмица. Ще има и нашенци, които ще гласуват против националния интерес. Тогава вие ще имате и поименно българските представители, които ще гласуват "за" и "против".

Вие сами преценете трябва ли да има връзка между София и Солун. Трябва ли да има връзка между София и Видин, Солун и Лом, защото това е най-бързият път за китайското карго от Солун, до Лом, до Видин и оттам по реката до всички европейски държави.

Това би натоварило нашата инфраструктура, това би създало работни места, това би спасило човешки животи в дефилето.

Тези, които се борят за здравето на жълтоперия дръндарец и не знам си какъв дрънгоч, всъщност са същите, които работят срещу нашия интерес - това са "зелените" терористи, "зелените" рекетьори, "зелените" изнудвачи.

Те пречат да се направи Банско, да се направи Витоша. Те работят за чужди интереси - дали ще са германски, дали ще са швейцарски, дали ще са гръцки...", заяви Джамбазки.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    60 10 Отговор
    "зелени терористи" вече ни атакуват, ДОКОГА ще търпим тази МАФИЯ!!!
  • 2 Паисий е жив

    24 23 Отговор
    еееех, къде ли бяха зелените талибани, за да ви спрат да застоите морето....еееех. Ще боете един асфалт на рила и витоша, усещам аз
  • 3 КОНТРАТА

    15 32 Отговор
    Педя Човек не пропуска възможност да се изложи публично! 4% които соепели в София са показателни. А другарчето му господин мазна коса няма ли и той да каже нещо по въпроса?
  • 4 Архитект

    11 10 Отговор
    ЗИГ-ЗАГ магистралата!

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван

    17 14 Отговор
    Браво само така но българина е много нагъл той не го интерисува нищо ракйиката салатата малгко чалга и и
    товае ей затова сме на този хал

    Коментиран от #8

  • 7 Професора

    19 26 Отговор
    Тоя не се види каква е зелена Мохуморка!

    Коментиран от #12

  • 8 Hcjcjcjv

    16 17 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    На този хал сме, защото си неграмотен, даваш мнение по въпроси които не разбираш!
  • 9 архитекте

    29 5 Отговор

    До коментар #4 от "Архитект":

    И какво като е зиг заг? Явно толкова си и архитект,иди в Италия и мини по А6,Торино-Савона да видиш там зиг заг на терен 100 пъти по труден.Не като тук някакво си 20 км дефиленце и голямата сложност било,и толкова неща се изписаха и изговориха....явно наистина има някакви интереси

    Коментиран от #11

  • 10 та тъй де

    19 5 Отговор
    То тая държава , Жамбазе , затуй е на това дередже , защото и се изреждат всякакви терористи , управляващи терористи , зелени терористи крупно-индустриални терористи , американски терористи (сенатори) , брюкселски терористи ....... Кво стана с кметуването , на балотаж ли си ? Ама не изпускаш брюкселския кокал и от теб файда колкото за пернишко от ланшния сняг.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Като гост

    13 4 Отговор

    До коментар #7 от "Професора":

    Много неграмотни сте "професорите". Правопис на ниво трети клас, обаче самочувствие като за професор. Казва се мухоморка, да не се излагаш.
  • 13 Кики

    11 10 Отговор
    Ясно е работата Джамбазее...ти лобираш за български фирми, щото БГ фирма не може да прокопае тунела, съответно да гушне кинтите. Хората по света са доказали, че такива терени се правят с тунели. А тук не.....дай да правим път с по две ленти, да го качим по върха на планината и всякакви подобни простотии. Ако си ходил към Йоанина в Гърция ще видиш колко тунела са направили хората там и нямат проблем с подръжката вътре.

    Коментиран от #15

  • 14 El Torro

    11 2 Отговор

    До коментар #11 от "Архитект":

    Ми например отсечката "Геноа-Вентимиля- Монако-Ница" маршрут Е80 не по национала. Или пък Торино-Гренобъл през тунела Фрежус.
  • 15 El Torro

    14 5 Отговор

    До коментар #13 от "Кики":

    Едно е тунелчета с дължина с по 800- 900 метра, а съвсем друго е съоръжение с дължина 20 км. Това изисква голяма подръжка и ресурс, която нашите фирми най вероятно не могат да осигурят, защото таксите за преминаване през този тунел ще са непосилни за мнозина. Също така от голямо значение е и "геологията на района" .

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Решението е тунел

    7 12 Отговор
    Зелените "терористи" са абсолютно необходими но никой не ги слуша. Въпреки протестите Черноморието ни е бетонирано а горите се изсичат заради презастроеното Банско което надвишава няколко пъти допустимото строителство. Защо се изостави идеята за тунел на автомагистрала "Струма"? Как ще се експлоатират тези естакади през зимата? Строителни бандити и крадци!
  • 18 ГосТ

    3 6 Отговор
    С този много искам да се срещнем в бойна клетка. Не знам защо...иначе не съм агресивен изобщо...
  • 19 Кики

    6 8 Отговор

    До коментар #15 от "El Torro":

    Да бе....И зимата ще е евтинко за подръжка и осолявяне горе из върховете, нали. Пък тунела почти не се нуждае много постоянни разходи, ако е направен както трябва..... освен за осветление. И ако си запознат, че тунелите са част от пътната мрежа и не трябват такси за тях, поне в България не се събират

    Коментиран от #22, #28

  • 20 антрашпиц

    2 2 Отговор
    Айде айде,за самолети колко на натоварихте а?
  • 21 незнайко

    9 3 Отговор
    ДА, ПРАВ Е !!! Зелените просто спират развитието на БЪЛГАРИЯ !!! Не съм чул зелените да са захапали някоя дърводобивна фирма а само ЛАЯТ !!!
  • 22 El Torro

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кики":

    От написаното от теб разбирам, че нямаш поглед и познания за такъв тип съоръжения. Най вероятно не си и преминавал/а през такива, затова няма как да знаеш, че това е наистина скъпо удоволствие и обикновенно не влиза в цената на пътната такса за дадената магистрала. Примери: Тунели, Фрежус, Мон-блан, Караванкен, тунелите на околовръстното на Антверпен и т.н. Що се отнася до подръжката му , определено не опира само до осветление.
  • 23 От плажа на Слънчака

    0 0 Отговор
    Ееее..вие май искате да си останем сами със сетвитьорките под чадъра, а?
    Помагат хората,колкото могат.Иначе как пазарно ще оцелеят "приватизаторите" от 90-те и перачите след Милениума?
  • 24 Майстора

    2 0 Отговор
    Докога ще ги търпим тези терористи? То бива, бива, ама тяхното вече минава всякакви граници. Осуетяват или поне се опитват всичко хубаво, което се прави в тая държава.
  • 25 Асен

    3 0 Отговор
    на зелените може да сме им благодарни, че съсисват всичко , до което се докосат в моомента, не ни трябват такива групички в странат и без това развитието е трудно
  • 26 Оги

    4 0 Отговор
    Много правилно ги е определил Джамбазки - зелени терористи! Тези от години цакат страната ни с милиони!
  • 27 Стефан

    1 0 Отговор
    Поредна грозна и антибългарска проява на зелените, което им стана навик вече!
  • 28 САП

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Кики":

    Хич не си наясно с поддръжката на подобни съоръжения и цената им.
    На подобни тунели с дължина над три километра има постоянно работещи съоръжения и обслужващ персонал.
    Примерно има постоянно работеща вентилация за да не пукнеш при преминаването им от изгорелите газове на колите.
    В България по късите така ги поддържаме, че почват да парчета от конструкциите и да трепят хора. За по-дълъг ще им се досвиди тока и ще спрат вентилацията.
  • 29 Петър Конев

    2 0 Отговор
    Кажи им го Ангеле ... на прокурора, ДАНС и депутатите
  • 30 Коко

    0 0 Отговор
    Аз не знам докога зелените ще правят на кретени цялата държава
  • 31 Макето

    0 0 Отговор
    Еко талибаните действат от 50 сдружения и фондации зад, които стоят Тома Белев и съпругата му Весела Кавръкова, Андрей Ковачев и други семейно-приятелски личности от тяхното обкръжение. Схемите на Зеления Октопод действат от 20 години и винаги са в ущърб на националните интереси на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове