57 242 106

Поетът Недялко Йорданов: Жалка отмъстителност на Гешев, защото защитих сина си

Малкият ми син Недялко почти фанатично тръгна публично да защитава каузата Гешев

Поетът Недялко Йорданов: Жалка отмъстителност на Гешев, защото защитих сина си
Снимка: Фейсбук

Поетът Недялко Йорданов, който е баща на журналиста Асен Йорданов, собственик на сайта „Бивол,“ и на Недялко Недялков, собственик на сайта ПИК, реши да сподели във фейсбук едно свое изживяване, заради което е бил подложен на тормоз от страна на прокуратурата.

Ето какво написа поетът:

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Днес няма да има стихотворение, защото ми се иска да споделя най-после нещо, което ми тежи от доста време, но упорито се опитвах да не мисля за него.

Дано имате търпение да изчетете всичко това, което ще ви напиша.

Не се обръщам директно към съответните органи, а така би трябвало, защото това засяга именно тях и главно Прокуратурата и Полицията в лицето на прокурорите Цацаров и Гешев, министърът на вътрешните работи Маринов и – вероятно– министър председателя Борисов. Но съм убеден, че те ще прочетат това.

Случи се случайно на 26 март т. г. в 10.30 сутринта. Шофьор съм от 50 години, обиколил съм с колата си цяла България с моите рецитали, 30 години съм шофирал в гъсто населения център на София и нямам нито едно нарушение, да не говорим за пътно-транспортно произшествие.

Бях с колата си в Бургас, отивах към гроба на баща ми – навършваха се 72 години от убийството му. Движех се по ул. „Ген. Гурко“ към бул. „Демокрация“ – и на кръстовището пред Трета поликлиника /не зная как се нарича сега/ светна зеленият светофар за направо и наляво.

Потеглих направо и после завих наляво, стигнах до пешеходната пътека, когато внезапно пред мен изневиделица сякаш изникна човек. Слава богу, имам светкавичен рефлекс и моментално натиснах спирачка. Човекът падна на земята и на главата си имаше кръв.

Тогава не се уплаших, имах чувството, че гледам някакъв филм. Веднага го качих в колата и тръгнахме към Спешна помощ в Окръжна болница. По пътя той ме заговори, оказа се, че е 87 годишен, с бастун, чувстваше се съвиновен. Разказа ми, че е вдовец от доста време и има само един син, който се грижи за него, но иначе си живее самостоятелно. Спомни си, че ме познава от онова време, когато работех в Бургаския театър и се тюхкаше как е могло да се случи това неприятно произшествие. Предложи ми да кажем, че е паднал сам.

Разбира се не приех такъв жест, заведох го в болницата, зашиха с няколко шева обелената кожа на главата и му сложиха лепенки.

Аз, разбира се, разказах какво точно се е случило, съобщих на полицията мястото на произшествието и се върнах с колата там.

Чакахме, както е бил редът, около 3 часа с полицаите – добри момчета – да съставят протокол и да получат сведение от болницата по телефона има ли сътресение на мозъка. И да се направи скенер на главата.
Не ми се разказва какво преживях през това време на чакане…

Слава богу нищо такова нямаше!

Оказа се, че трябва да се сложи гипс на крака му – което се записа като средна телесна повреда. Все пак оставиха го в болницата да преспи и там още същата вечер той е дал своите показания пред „дознателката“. Това понятие „дознателка“ научих тогава. Той твърдо е заявил без колебание, че няма никакви претенции към мен и е поискал случаят да бъде приключен.

А на следващия ден аз също дадох показания пред същата дознателка, както е редът. Дознателката каза, че нашите показания са достатъчни и случаят наистина е приключен.

Изминаха цели пет месеца от тогава. Сприятелихме се с този мил старец . През цялото лято, когато бях в Бургас си говорехме, ходих му на гости… Имахме общи теми. Включително „старчески“, защото бях претърпял операция на тазобедрената става и трудно се движех като него. Оказа се много симпатичен и обективен човек и непрекъснато повтаряше, че не съм виновен, че случилото се е „малкия дявол“, защото и двамата сме живи и здрави и нека го забравим. И наистина го забравихме. Но остана едно вярно приятелство с бай Калчо, който хвърли патериците и си пое като мене верния бастун.

И тук правя едно необходимо отклонение от този сюжет. И стигам до Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за прокурор Иван Гешев. Нямах никакво мнение за него и не беше моя работа кой ще стане Главен прокурор на републиката.

Но когато разбрах, че е почнала жестока и безмилостна разправа с големия ми син Асен, собственик на сайта Биволъ и когато той след дълги разговори ми призна това и каза, че не вижда друго спасение освен да напусне България – не можах да остана безразличен към тази несправедливост и написах едно писмо във фейсбук. Асен е заклет родолюбец, никога не е мислил да напуска родния си Бургас, камо ли България, а за да стигне до такава крайност, явно положението беше станало непоносимо, дори и за устойчива личност като него.
Може би сте чели това мое кратко писмо, защото видях, че има десетки хиляди лайкове и споделяния в трите ми страници.

Ето го – с малки съкращения:

Скъпи приятели, Извинете ме, че днес няма да публикувам стихотворение... Времето в което живеем не е за поезия. Искам да споделя с вас своята тревога като човек и баща за съдбата на моя син Асен – собственик на сайта „Биволъ“. Това, което се случва днес, през август 2019 година надхвърля всички възможни гадости. Прокуратурата в лицето на единствения кандидат за главен прокурор Гешев си позволи да обяви „Биволъ“ за поръчител на акцията за разкриване на личните данни на пет милиона българи от една компютърна фирма. Тепърва ще стане ясно, че собственикът на „Бивол“ Асен Йорданов няма абсолютно нищо общо с въпросната фирма, но вече пресата на Делян Пеевски и съответно на Петю Блъсков му лепна етикета „рекетьор“. Сега започват наказателни мерки срещу сайта и единствената фирма на съпругата му„Имидж едвъртайзинг“ от страна на прокуратурата и съдебните органи под формата на ревизии и финансови проверки години назад с цел да се унищожи напълно и без това останалата без почти никакви средства фирма. Малкото ѝ клиенти, които са дръзнали да останат, получават вече заплахи и предупреждения. Съвсем възможно е в най-скоро време да нахлуе полиция в дома и офиса на Асен и да изземе компютрите и цялата му документация. И това става днес, 30 години след толкова очакваната демокрация! Тези хора не подозират, че всичко това ще се обърне срещу самите тях или са решили, както не веднъж през тези години, че всичко ще отмине безнаказано и ще се забрави, но важното е непокорният „Биволъ“ да бъде унищожен. И не им пука за назряващия международен скандал... Извинявайте, че днес вместо стихотворение четете всичко това... Но в случая реагирам не само като баща, а и като гражданин на тази измъчена и болна държава, която носи вечното име България... 16 август 2019г.

Обърнете внимание на датата, защото само 25 дена след това последва небивала репресия към самия мен от страна на прокуратурата… Това до вчера не бях го споделил с никого, дори с Ивана и с малкия ми син Недялко, който почти фанатично тръгна публично да защитава каузата Гешев да бъде избран за главен прокурор. Не исках да му влияя и не му казах, защото уважавам правото на собствено мнение на двамата си сина.

На 9 септември т. г. – е написано съвсем ново „Постановление за привличане на обвиняем и вземане мярка за неотклонение на лицето Недялко Асенов Йорданов“, подписано от прокурор Р. Ганева. Бях извикан от София в Бургас, за да ми бъде връчена призовка за повдигнато обвинение от страна на Прокуратурата.

Тогава разбрах, че точно по моя случай е сменена първоначалната дознателка, на която дадохме своите показания с бай Калчо в деня на произшествието и е назначена друга. Попитах новата дознателка за какво точно е това „Постановление за привличане на обвиняем“? Отговорът беше абсурден: „Няма да Ви кажа, като дойдете след три дена, ще го видите.“
Отидох, разбира се, обзет не толкова от безпокойство, колкото от любопитство.

Попитах защо отново трябва давам показания, след като вече съм ги дал на 25 март и получих отговор, че тогава съм бил само Свидетел, а сега съм вече Обвиняем. На тръгване и подадох ръка за довиждане, но тя заяви, че е забранено да се ръкува с обвиняеми.

Прочетох Постановлението на прокуратурата и останах като гръмнат. В него никъде не се споменаваше, че потърпевшият е заявил недвусмислено, че няма никакви претенции към мен, че няма никакво намерение да води дело, да не говорим за това, че аз /обвиняемият/лично съм съобщил за произшествието в МВР и съм го завел веднага в Спешна помощ с колата си, както и, че поради бързия си рефлекс съм предотвратил друг много по-тежък изход.

Нещо повече – Прокуратурата изисква от мен като престъпник мярка за неотклонение „Подписка“, която предвижда, че нямам право да напускам града и ако я наруша следва принудително докарване или обявяване за издирване.

Какво ли не съм преживял в този живот, включително брутални прокурорски заплахи по времето на Иван Костов, така че реших временно да не давам никаква публичност на тази очевидна отмъстителност на господин кандидата Иван Гешев и на тези, от които е получил съответното съгласие.

Точно тогава бях пред премиера на моята пиеса „Каквото такова“ в Народния театър „Иван Вазов“. Тези, които са били в театър, знаят какво означава това за един режисьор и автор. Още повече, че след осемгодишно прекъсване отново за последно бях решил да се появя на театралната сцена. Опитах се пред моите актьори връстници да не покажа какво ми се случва и мисля, че успях. Но нямах време и възможност лично да се защитя. Затова поверих делото в ръцете на господин Сава Каров от Бургас – човек с много дълъг адвокатски опит и бивш служител в МВР.

Оказа се, че милият бай Калчо, както и сина му, нееднократно са били призовавани да ме дадат под съд и те категорично са отказвали. Видях се с тях в Бургас и бях поразен от това, което са преживели тези хора. Как 87 годишния човек нееднократно е бил призоваван първо по телефона, а след това и в полицията да се откаже от показанията си и да ме обвини. И всеки път той – възмутен – категорично е отказвал. Накрая отишъл със сина си в пето районно управление Бургас и писмено отново заявил това.

Когато се видяхме с него в Бургас той поиска да бъде записан на видео за всеки случай и е подписал нова декларация, че няма никакви претенции към обвиняемия Недялко Йорданов.

Адвокатът Каров е занесъл на полицията тази подписаната и нотариално заверена от него декларация. Дори старецът и синът му са поискали тяхната специално упълномощена адвокатка също да се яви в полицията и тя е входирала официално по делото изрично волята му.

На базата на всичко това адвокат Каров е поискал прекратяване на прокурорското наказателно дело срещу мен, съгласно изискванията на закона.

И какво е станало?

Адвокатът сподели с мен, че такова нещо никога не е имал в своята богата практика и то противоречи на всякакви правни норми.

Определената от горе прокурорка не само, че не е отменила повдигнатото обвинение и не е прекратила преписката, но е разпоредила то да продължи с назначаването на нова тройна експертиза!

Като се знае как действат тези структури в строга и безпрекословна субординация, естествено всичко това срещу мен, няма как да стане само по личното персонално усмотрение на една местна полицайка или една местна прокурорка. Още повече, че едната от тях е споделила в частен разговор, че просто „изпълнява нареждания“.

Аз не се считам в никакъв случай за „свещена крава“ или недосегаем от закона. Именно заради това и по никакъв начин не се обадих никому, не потърсих „оправяне“ по „втория начин“, а минавам чинно по всички процедури на прокуратурата, защото съм повече от убеден в своята правота и нямам никакви притеснения от ситуацията по същество.

Не искам да гадая каква личност е господин Иван Гешев, без чието знание и поощрение това не би било възможно да се случи. Нямам и съмнение, че той ще отрече, че не знае, а чиновниците му по места действат напълно свободно и по убеждение.

Все едно дали става дума за мен – все пак един стар поет с някакво име в обществото.

Може би иска да му се моля? Или да окаля името ми? Каква жалка отмъстителност за това, че съм си позволил да защитя единия си син Асен и неговата кауза за справедливост.

И как изобщо не му пука за другия ми син Недялко, собственик на агенция ПИК, който толкова време вече понася хиляди хули и подигравки задето се е заел със защитата на прокурора Гешев. Обзет от някаква необяснима за мен илюзия, Без да подозира какво прави въпросната личност дори с родния му баща.

Скъпи приятели,

Сърцето ми, слава Богу е здраво, мозъкът ми работи безотказно и нямам никакво намерение да се предавам. Споделям това с вас, защото всичко може да се очаква от човек, който ще ни бъде главен прокурор цели 7 години и ще бъде неприкосновен от закона.

Няма начин това да не е известно и на министър-председателя Бойко Борисов, който преди четири години наистина направи един жест към мен в труден момент, заради което му прощавах много неща. Странно, но като че ли не съм изненадан от неговото поведение в случая.

Почти сигурен съм, че ще последва изявление,че нито той, нито Цацаров, нито Гешев са знаели за този случай. И че това е нормална местна инициатива – след като не иска да ме съди потърпевшия, ще ме съди държавата.

И че датите 16 август с публикацията ми за Гешев и 9 септември с обявяването ми от свидетел в обвиняем нямат никаква зависимост помежду си.

Готов съм на такъв процес, но ще настоявам той да бъде публичен и да му се даде широка гласност.

Не заемам никаква страна в този болен въпрос да бъде или да не бъде Иван Гешев главен прокурор. Не участвам в никакви демонстрации, включително в тази на Недялко в негова подкрепа, нито в тази, в която не участва Асен, макар че я подкрепя морално.

Такава е съдбата на един български родител в това жестоко време разделно.

Такива са фактите… Вие преценете…

Тази моя изповед пред вас – моите хиляди приятели във фейсбук, е написана преди време, но реших да не я публикувам преди избора на нов главен прокурор, за да не се изтълкува като моя провокативна намеса в гласуването. Но не мога да не изкажа своето притеснение от следващата седемгодишна практика на един човек, който много лесно и бързо проявява лична отмъстителност. Позволих си само да публикувам едно стихотворение на датата 10 ноември…

ДО ЕДИН ПРОКУРОР

Защо опитвате да смачкате поета…
И да го унизите… Да мълчи…
Душата му е тъжна и проклета…
Но сухи са добрите му очи.

Опасен ли е… Яростен и вярващ…
Видял е всичко.. И добро… И зло…
Запява Славей… И заграчва Гарван…
Върти се старото му колело.

Върти се…Спре… Последни обороти…
И птиците… Долитат… От къде?
Ах, тялото… Но мозъкът работи.
И няма… Няма да се предаде.

Ти, който се гласиш сега да съдиш..
И ще успееш… Виждам… Може би…
Познах те вече.. Знам какъв ще бъдеш.
А ще решаваш хиляди съдби.

А моята… Тя вече си отива…
Но няма да се предаде до край.
До като още диша… И е жива…
Все ти е тая… Но това го знай!

10 ноември 2019г.
6ч.54м. Сутринта

А ето и самият бай Калчо, който поиска да бъде записан с камера преди месец. Ето какво разказва той. Моля ви, отделете още десетина минутки и вижте как изглежда този симпатичен и твърд човек и чуйте неговите думи.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 304 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Грухчо белята

  350 15 Отговор
  Ако това е вярно, е много кофти.

  Коментиран от #79

 • 2 Недялко Йорданов е велик писател

  262 18 Отговор
  И творец ама другия твори само в кафявата гама

  Коментиран от #19

 • 3 Адолф

  367 19 Отговор
  Това може да се случи на всеки един "неудобен". Държавата има нужда от чистка.
 • 4 Ачо Чалгарчето

  34 165 Отговор
  Не се прави на ощипан! Гешев е ...*о, но ти си не по-малко от него!
 • 5 Петко

  257 22 Отговор
  Скоро ще отворят остров Белене и Скравена,на там отиват нещата а ВИЕ СПЕТЕ И НЕ ГЛАСУВАЙТЕ.
 • 6 дедо

  205 16 Отговор
  Горкия поет, прогледнал е по трудния начин.

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 Този коментар е премахнат от модератор

 • 9 гост

  57 126 Отговор
  " Когато е започнато наказателно производство за престъпление от общ характер, по принцип неговият развой не зависи от желанието на пострадалия да се търси наказателна отговорност от извършителя."Може би в случая Н Йорданов е трябвало да се посъветва с адвокат как да постъпи,за да не се стига до тази нелепа ситуация.Просто трябва да се извърви една процедура ,както е разписана в закона и в никакъв случай няма нищо общо с писанията на сина му Асен Йорданов.

  Коментиран от #40, #60

 • 10 Стамат

  228 16 Отговор
  Браво и адмирации за смелостта на ФАКТИ че публикувахте тази статия.
 • 11 hmhmhm

  148 7 Отговор
  Това е криворазбраната демокрация ...жалко , оправяне няма - само се сменя сценариста
 • 12 Гошо морския

  51 157 Отговор
  Да питам бай Недялко, защо като се разжожда лятото по Богориди, постоянно се оглежда като крадец и гледа като паткан? (Паткан – голям плъх). Страхува ли се от нещо, крие ли нещо? То поне някой да му обръща внимание на "големия" поет! Никой дори не го поздравява и може би има защо. Има нещо в миналото му, което знаят бургазлии и то не е свързано с баща му. Както и да е. Паткана цял живот си остава паткан.
 • 13 браво

  139 31 Отговор
  Корав старец. Устойчив на Гешовчина.
 • 14 Тръмп

  72 134 Отговор
  Другарю Недялков,по Закон прокуратурата е задължена да ви повдигне Обвинения,защото сте нарушили ЗДП и сте нанесли средна телесна повреда!!!:):):)Това няма нищо общо с евентуално дело или отказ на Калчо!!!:):):)Явно адвоката ви не струва и копейка или умишлено си създавате фалшив ореол на мъченик или жертва???:):):)

  Коментиран от #18, #34

 • 15 Обикновен български гражданин...

  165 29 Отговор
  Не ми се мисли , какво би станало със мен,един съвсем обикновен гражданин, попаднал в подобна ситуация!? Как ли ще го подгонят,ругаят,наставляват да се признае за виновен без вина?Бог да ни пази от такива ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ.
 • 16 Ами сега

  147 29 Отговор
  Чест и почитание към този достоен човек .И от записа се вижда че няма за какво да го притесняват.Живота и ние хората сме свидетели на какви ли не несправедливости.Жалко че единият от синовете му падна толкова ниско.Да стойш на барикадата и да подържаш палача на баща си това не го разбирам.
 • 17 432

  69 19 Отговор
  По симпатии ми се иска да взема страна, но всичко е само разказ. Разбира се, да не му се случва на човек! Не съм очарован от сайтовете на синовете му; създават осещане за безнадежност и пълна безизходица и съмнение за не проверени "факти". Ако ги чете редовно човек със слаба психика инфаркт или инсулт е гарантиран.
 • 18 близо си ама не съвсем

  96 13 Отговор

  До коментар #14 от "Тръмп":

  Добре де , защо прокуратурата тормози възрастния човек , да си образува дело , без натиск .

  Коментиран от #24

 • 19 Шляхтиц

  59 9 Отговор

  До коментар #2 от "Недялко Йорданов е велик писател":

  Напълно споделям мнението Ви, Господине. Мого високо ценя поетът и човек Недялко Йорданов, не мога да твърдя това за въпросния журналист.
 • 20 Бачо Киро

  37 139 Отговор
  Поредните Недодялковски пасквили. На 80 години станал дъртия дрислю, а по-активен във фейсбук от младите! Пише ли пише. Голям поет, голямо чудо! Ако ги имаше Христо Фотев и Петя Дубарова, името му нямаше да се чуе на този мизерник! Цял живот едни и същи плочи върти. Глупост върху глупост. Гледай си старините бе, ахмак! Какво още искаш? За какво се натискаш?
 • 21 Този коментар е премахнат от модератор

 • 22 ЪРП

  102 21 Отговор
  НАЙ-БЕСНИТЕ КОМУНИСТИ В НАЙ-МРАКОБЕСНИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВРЕМЕНА ЯВНО ПАСТИ ДА ЯДЪТ ПРЕД ТЕЗИ УРОДИ!!!!!!!!!!!

  Коментиран от #68, #69

 • 23 Този коментар е премахнат от модератор

 • 24 Тръмп

  31 65 Отговор

  До коментар #18 от "близо си ама не съвсем":

  Спорно е кой- кого тормози в случая,дали пък Недялков не се мазни нарочно на стареца,за да не плаща???:):):)Да беше му дал някой лев за мъките,както е редно по Закон и тогава да говори за тормоз!!!:):):)

  Коментиран от #26

 • 25 АЙ СТИГА БЕ

  37 30 Отговор
  СРАМА НЯМАТЕ ЛИ БЕ , ВИНОВНИЯ СИ Е ВИНОВЕН, СТИГА С ТИЯ НАШИ И ВАШИ , ЗАЩИТИЛ СИНА СИ , В КАЧЕСТВОТО НА АДВОКАТ ИЛИ УЛИЧНА РАЗПРА !
 • 26 може и до твойто дупе да опре

  77 9 Отговор

  До коментар #24 от "Тръмп":

  Дознателският натиск говори , той е споделен и от бай Калчо факт.

  Коментиран от #39

 • 27 Този коментар е премахнат от модератор

 • 28 Тръмп

  46 79 Отговор
  Недялков още живее в комунизма,когато известните не ги ловеше закона,спомнете си за Калоянчев който уби човек при ПТП и му се размина!!!:):):)Жертвата е стареца,а другото са мръсни номера и гнусотии от един стар кадър на ДС-Недялков!!!:):):)
 • 29 Тръмп

  45 37 Отговор
  Имал съм подобен случай при паркиране назад и бях Осъден от Държавата на 500лева,минимума беше 250 а максимума 1000,сега не знам колко е глобата,но е Глоба от Държавата заради нарушение на Закона за движение по пътищата от моя страна!!!:):):)Тогава Борисов беше кмет,но не съм го Обвинявал,че той ми е пратил някой да пресича непозволено докато паркирам!!!:):):)
 • 30 Хахаха

  80 27 Отговор
  Гешев и Борисов са за затвора.

  Коментиран от #32

 • 31 Тръмп

  54 65 Отговор
  В случая Недялков е прецакал Стареца,защото ако беше завел Гражданско дело,Застрахователя щеше да му изплати поне 10бона!!!:):):)Сега разбирате колко гнусна е цялата ситуация,в която Виновника два пъти е прегазил Стареца,веднъж на пешеходната пътека и втори път като го е омаял да не си търси Обещетение за болките и мъките,за които няма вина!!!:):):)Само гнусен Комуноиден мерзавец може да е толкова подъл спрямо Жертвата си!!!:):):)

  Коментиран от #80, #103

 • 32 Тръмп

  43 14 Отговор

  До коментар #30 от "Хахаха":

  Моли се тогава,да те прегази някой известен на пешеходна пътека!!!:):):)
 • 33 Тръмп

  51 61 Отговор
  Синовете имат ли нещо общо с неговото ПТП???:):):)Очевидно,не!!!:):):) Значи,Недялков е толкова подъл мерзавец,че се стреми да вмени Вина на собствените си деца и да ги разделя по политически причини,а не да Признае Вината си!!!:):):)Типичен Комуноиден шизофреник,който е готов да жертва децата си от идиотия!!!:):):)
 • 34 Д-Р Менгеле

  48 8 Отговор

  До коментар #14 от "Тръмп":

  Защо взимаш отношение по правни въпроси след като не си компетентен и не познаваш материята.

  Коментиран от #62

 • 35 123

  53 9 Отговор
  Много избирателно му подновяват разследването от Март та Август !? Нищо не случайно !
 • 36 Ванчо

  43 13 Отговор
  Хайде сега, бил репресиран, а синът му Нидялко пръв на барикадата в подкрепа на Гешев, ти да видиш!
 • 37 Behemoth

  56 12 Отговор
  Хихихи след Филчев следващия луд и без контрол...ха честито!
 • 38 Пепи

  70 16 Отговор
  Недялко вместо да се оплакваш, дръпни ушите на Недодялко, който се е превърнал в безпринципна подлога на властта! Вземи пример от Асен, който има куража да се бори срещу корупцията и да отстоява истинската и почтена журналистика!
 • 39 СссереМ

  26 36 Отговор

  До коментар #26 от "може и до твойто дупе да опре":

  Според кого има дознателски натиск?Според обвиняемия ли,или е разчитал на това че е известен хората веднага да му простят,пролича си каква долна комунистическа гад е.
 • 40 Бай Онзи

  2 16 Отговор

  До коментар #9 от "гост":

  Едно грамотно изказване!
 • 41 Капка

  34 36 Отговор
  Нечистоплътен, хленчещ, двуличен, самовлюбен мерзавци - доносничи за поетите и им завиждате...чалга комуноидна беше и си остана. Изявление като донос е написал, гнусно!
 • 42 Лекар БГ

  59 17 Отговор
  Браво на Факти.бг,че пубикувахте пълният текст на тази изповед. Моля,задръжте я на челна страница дълго.Има смисъл да стане достояние на много хора. Браво на Недялко Йорданов за позицията. Не е лесно да се чудиш между двама синове с диаметрално противоположни възгледи. Цялата случка/ПТП няма общо с Цацаратурата.Няма пострадал сериозно човек.Няма алко/дрога или бягство от мястото.Напротив. Останалото е прокурорски произвол! Свиквайте.И ти,Г-н Йорданов,свиквай.Налягай си парцалките "Хубавото"тепърва предстои.Това хубаво,за което малкият ти син,така пламенно се бори.Даже и с ултраси,батки и платени...роми.
 • 43 Диван Гейшев

  43 10 Отговор
  Маймуноподобниа мутренски пишман-прокурор скоро ще украси клоните на някое дърво или канавка
 • 44 Сотир Свинята

  37 8 Отговор
  Най-добрата реформа в правосъдната система е Прокурватурата да бъде залята обилно с квросин и да драснем клечката да горят тия утайки
 • 45 Бойка Пачаврата

  40 11 Отговор
  Във всяка една нормална демократична държава чумавите прасета като Боко Сотир и Иван щях да висят обесени на собствените им черва
 • 46 Юрист

  32 10 Отговор
  Когато деянието е извършено на пешеходна пътека, наказателното производство не може да се прекрати по искане на пострадалия.

  Коментиран от #92

 • 47 Rikas

  47 9 Отговор
  РаботиХ в Рикас/Сливен натовари ха ни на рейс и отидохме в София да подкрепя ме Гешев, няма не искаш, няма недей, ама вече съм извън Бг, поздрав наРикас
 • 48 Rikas

  31 7 Отговор
  РаботиХ в Рикас/Сливен натовари ха ни на рейс и отидохме в София да подкрепя ме Гешев, няма не искаш, няма недей, ама вече съм извън Бг, поздрав наРикас
 • 49 Rikas

  31 7 Отговор
  РаботиХ в Рикас/Сливен натовари ха ни на рейс и отидохме в София да подкрепя ме Гешев, няма не искаш, няма недей, ама вече съм извън Бг, поздрав наРикас
 • 50 пенко

  20 18 Отговор
  ТОВА ,ЧЕ СИ ВЕЛИК В ЕДНА ПОСОКА ,НЕ ОТМЕНЯ ДА СИ ТАВТО В ДРУГА - ЗА ТЕБ СЕ ОТНАСЯ НЕДЯЛКО-ДЯЛКО !!!!!!!!!!!!!
 • 51 пенко

  10 11 Отговор
  НАПРАВО СИ СИ " НЕДЯЛКО ВАПЦАРОВ " !!! ПОНЕ ЕДИН № НА ДОКУМЕНТ ДА БЕШЕ "СНЕСЪЛ" !?!?!?
 • 52 Морето

  59 8 Отговор
  Недялко Йорданов е голям бургаски поет и драматург. Разделението на синовете му, както и напускането на Бургас е негова лична трагедия. Наистина е преживял много, и хубаво, и лошо, но устоя на всички нападки и отстоява правотата си. Не се остави да бъде унищожен, както се случи с Христо Фотев и Петя Дубарова, пък и с много други надарени и чувствителни творци. Желая му эдраве и по-малко горчивина!
 • 53 Казуар

  18 20 Отговор
  Преди години Недялко Йорданов лаеше като зло куче срещу СДС.
 • 54 1944

  15 33 Отговор
  много мъка с тия комунисти бе.все враговете са им виновни. сачо че враговете ми сме ние. и не сме виновни. е виновни сме че още не сме ги изхвърлили на руското бунище без право на връщане. колкото и да се боядисват на леви и десни ще си намерят майстора.
 • 55 хахахааааааа

  16 25 Отговор
  Главен прокурор е Цацаров а не Гешев. Този палячо се прави на голям умник
 • 56 Мая Беспартийна

  24 35 Отговор
  Недялко, какви биволи, какви магарета! Синът ти е един платен клакйор списвач, както и ти! Крушата не пада по далеч от дървото!!!
 • 57 Дългият

  43 12 Отговор
  Някой да съди над 2 милиона българи напуснали Родината ни заради такива и подобни гнусни действия.Грухчо...как мислиш дали Уважаемият от мен г.н Йорданов си ги измисля.Набележи ли те Държавната машина...умираш прав...
 • 58 Плазмодий

  30 17 Отговор
  Тоя не спря да се прави на жертва . Преди 1989 г. беше най-приближеният човек до Н.Жишев - първи секретар на Обл . комитет на БКП в Бургас и “ колеше и бесеше” в цялата Бургаска област. След промените изведнъж възкръсна като дисидент.

  Коментиран от #104

 • 59 Милан

  21 14 Отговор
  В Америка има един сайт Уйкиликис или нещо подобно,който пише за тамошните мръсотии и факти, аналог му в Бивол
 • 60 Дона

  21 8 Отговор

  До коментар #9 от "гост":

  Много сте прав! Аналогичен случай преживея и моя близка. Не разбирам истинската причина за тези писания от страна на Н. Йорданов. Колкото до сайта на сина му бих казала само, че преди да пишат хубаво да проверяват, защото на много щуротии се начетох. Пик също много лъжат. Засичала съм доста неверни интерпретации за определени ситуации.

  Коментиран от #65

 • 61 123

  26 7 Отговор
  Стана по зле от кумуната.Мафията си има държава
 • 62 Десо

  11 7 Отговор

  До коментар #34 от "Д-Р Менгеле":

  Избива комплекси!
 • 63 Боцо

  17 11 Отговор
  Лизача на задници по времето на комунизма се оплаква , че чедата му-тъпи чалгаджии , са гонени от мафиот? Че нали те създадоха тази мафия?

  Коментиран от #64

 • 64 Петър Петров

  19 10 Отговор

  До коментар #63 от "Боцо":

  Ами че той,синът му Асенчо живее в Париж.Какво се оплаква?.Досега съм го уважавал като поет,но сега разбрах,че и той е един обикновен човечец и в никакъв случай не е честен човек.
 • 65 гост

  11 5 Отговор

  До коментар #60 от "Дона":

  Според мен не става въпрос до проверка ,правят го манипулативно и народа кълве.В самото начало си мислех,че го правят с добри помисли,опитах се да чета статиите им ,но между самите изречения се губи логиката,но четящият вече е подпалил и запсувал.Когато се вникне в материала,в който те плюят ожесточено по някоя институция и кълнат прокуратурата,се оказва,че това е тяхното тълкуване на нещата и нямат нищо общо със право,закони и т,н,.Смятам,че консултация с адвокат по проблемите,за които пишат,ще им спести всички тези глупости,но тогава няма да има сайт"Бивол".
 • 66 СТОП

  17 8 Отговор
  Слави още от КуКу имаха кли за него като Гениалко.А двамата му сина след като работятв чистотата около тях ще.мирише на рози.ПТП на пешеходна пътека съсъсредна талесна не се прекратявя защото е от общ характер.Всяка вечер репортажи на тая тема .Да си поема вината и да не търси това което го няма
 • 67 dark side

  16 11 Отговор
  Този беше един от най-противните доносници на комунистическия режим.
 • 68 Огнян Тр

  9 8 Отговор

  До коментар #22 от "ЪРП":

  А летящятя високо гарга беше маскиран дрон. Стига с тая грандоманщина. Ако минеш на червено, някой политик е хакнал светофарите за да те злепостави. Ако изнасилят някъде някоя всички роднини се хвърлят на пред само и само да намерят някой извистен за виновен, ако може депутат най-добре Иначе не е интересно. И тоя се писа активен борец срещу нещо си.
 • 69 Чапаев

  9 5 Отговор

  До коментар #22 от "ЪРП":

  Много си краен и то без повод. НВека Гешев си поеме длъжността. Дано опиташ на собствен гръб какво е да има ред. Явно не си жевял по комунистическо. Дано ти стопи лагерите новия главен прокурор. Явно си от тези, които имат проблеми със закона и за това пишеш само с главни букви.
 • 70 456

  11 10 Отговор
  Н. Недялков слугува на ГЕРП , вижтте неговия ПИК. Не вярвайте на Недялков.
 • 71 Гадна ситуация

  13 3 Отговор
  ДА ИМАШ ТАКИВА ДЕЦА - МЪЖ И ПИКльо
 • 72 Гошев

  17 10 Отговор
  К@Р за боклука гешев да го смажем тоя нещастник
 • 73 аман вече от такива

  21 7 Отговор
  Този поет, при социализма пак се изкарваше тормозен заради баща си, който е бил обвинен в предателство и му е отнето званието „народен партизанин“.Имаше и такива звание тогава и поради тази причина не можеше да ползва благата,като „активен борец“. Сега пък прокуратурата го тормозела,защото блъснал пешеходец на зелен сфетофар и пешеходна пътека.Освен това лъже,че неможел да напуска Бургас,заради подписката. Ето истината Обвинението е повдигнато въз основа на заключение от изготвената съдебно-автотехническа експертиза, в което е посочено, че лекият автомобил управляван от обвиняемия е извършил маневра – завиване наляво в кръстовището от ул. „Ген. Гурко“ към бул. „Демокрация“, в посока УМБАЛ Бургас, на зелен светофар, като маневрата е извършена със скорост от 20 км/ч. Пешеходецът е предприел пресичане на пътното платно отдясно наляво по пешеходната пътека по бул. „Демокрация“, движението му е извършено на зелен светофар за пешеходци. Ходът му е бил спокоен, със скорост от 3.2 км/ч. Според експерта, опасността е възникнала, когато автомобилът е навлязъл в кръстовището и водачът за пръв път е можел да го възприеме, като пресича пешеходната пътека. В този момент, пешеходецът не е попадал в опасната зона за спиране на автомобила. Според експерта, настъпилият удар е бил предотвратим. На основание чл. 60 от НПК, спрямо г-н Недялко Йорданов е била взета мярка за неотклонение „Подписка“. Тази мярка за неотклонение е най – леката, предвидена такава в НК. По същ

  Коментиран от #85

 • 74 Този коментар е премахнат от модератор

 • 75 безпартиен

  12 2 Отговор
  Преживял съм подобно нещо през 1999-2000 година когато на три инстанции не бяха признати писмени доказателства,а "свидетелски" показания се признаха!Няма мърдане ако е замесен човек от ВСС и всички останали само ще изпълняват.Бавно било правосъдието у нас?При мен делото приключи на три инстанции за 6 месеца!!!!!
 • 76 Ставрю

  22 3 Отговор
  За мен това е истина. За мен върхушката прокурор министър парламен всичко е за бесило. но ние безчуствените и страхливи българи позволихме така да се окопаят че сега всички да се вдигнем ще сме малко.. Всичко е под контрола на мафията. Скорошен пример с Караянчева прокуди със заплахи още едно семеиство от БГ. Жалко и аз съм един от напусналите БГ със цялото си семеиство и не искам никога назад.
 • 77 Огнян

  14 3 Отговор
  С огромно уважение към творчеството Ви Г- н Йорданов. Но Вие сте жив и имате възможност да творите и пишете в защита на своя син. Когато на моя баща сестра му избяга от комунистическа България, той нямаше възможност да защити себе си и своето семейство. Изгонен от работа като главен агроном и пратен да работи в кравеферма. Приятелите му го забравиха. Тогава разбрах какво е репресивен апарат. Непрекъснато викан да дава обяснения защо сестра му е избрала по добрият живот. Не го преживя тормоза и си замина от този свят. Погребахме го над 300 човека..... в присъствието на народната милиция. Разбирам Ви, но ако вие обичате своя син, кажете му да не пише пасквили и откровени лъжи. Съчувствам Ви.
 • 78 безпартиен

  22 2 Отговор
  Като видите какви криминални и изпаднали типове с качулки бяха на контрапротеста и защитаваха Гешев,срам да те хване,как може да позволи такова падение,едни платени негодници да те подкрепят....срам,голям срам...

  Коментиран от #84

 • 79 Напомняне

  22 3 Отговор

  До коментар #1 от "Грухчо белята":

  А ти какво си очаквал - че в мутренска България, яхната от мутренски управници, ме бъде избран за главен прокурор почтен, нравствен и принципен човек, а не мутра?! Хайде де!
 • 80 Добрата

  3 1 Отговор

  До коментар #31 от "Тръмп":

  Да сте чували за едни неписани закони между душите?!?!
 • 81 бик

  3 3 Отговор
  ако има сфетофари те са с обозночения коя лента е за направо,коя за наляво и за надясно трябва да си идиот да не знаеш за къде си тръгнал,като тази вечер престроил се за ляво а после кара направо не заслужава ли да хапне дръвцето гада
 • 82 ДСБ

  4 5 Отговор
  ТОЗИ Е ГНУСЕН КОЛКОТО ПИК
 • 83 Мая Беспартийна

  2 8 Отговор
  До някъде олигарсите начело с мустакатия "банкер" успяха да очернят Гешев. Какви ли не прийоми на салта представиха, впрегнаха много хора и средства но уви малко се хванаха на въдицата. По добре да не пръскаха пари напразно, а да последват "братя" Галеви! Далеч под слънцето горещо!
 • 84 безпартиен

  3 1 Отговор

  До коментар #78 от "безпартиен":

  Браво!!!Вече сме двама безпартийни!Има ли още мераклии???
 • 85 Опа

  2 3 Отговор

  До коментар #73 от "аман вече от такива":

  Ти кой си? Много си запознат с подробностите? Чудно откъде ли
 • 86 Едмон Дантес

  2 1 Отговор
  Името, което съм избрал говори много. Ще отмъсти, може би не веднага, но неминуемо.
 • 87 Едмон Дантес522

  4 0 Отговор
  Името, което съм избрал говори много. Ще отмъстя, може би не веднага, но неминуемо.
 • 88 дико

  8 1 Отговор
  Милицията от преди 10.11 .89г/ все още действа и по страшно .

  Коментиран от #96

 • 89 88765

  16 0 Отговор
  Разбрахте ли как Гешев заплашил съдийка от ВСС по време на почивка във време на процедура за повторното му избиране. Гледах директното предаване по БНТ. Жената беше много разстроена. Опасно е такъв човек 7 год. да е недосегаем и да дерибейства.
 • 90 Мето

  7 1 Отговор
  Ало гадните статутковци ... Като по закон държавата била длъжна да го съди, защо боклуците са ходили да натискат стареца той да повдига обвинение и той да ходи да го съди????????
 • 91 един българин

  8 3 Отговор
  Недялко е прав , и дори най-почтено е публикувал това писание след повторният избор на Гешев от ВСС , от друга страна защо дознателите ще натискат пострадалия да го съди - мирише на репресия към неудобните - както към кмета на Несебър! Ceдeм гoдини Цaцaрoв пaзeшe кocъм дa нe пaднe oт глaвaтa нa нaшитe хoрa/глaвaтaритe нa ДПC , ГEРБ , ВМРO , БCП и т.н./ , вce пaк зa тoвa бeшe избрaн , Гeшeв щe e cъщият , нo и пo-лoш зaщoтo ce oтвoрихa , чe мoгaт дa гo изпoлзвaт зa caмoрaзпрaвa нa пoлитичecки oпoнeнти и икoнoмичecки кoнкурeнти ! Вcичкo e c цeл никoгa дa нe бъдaт нaкaзaни пoлитичecкитe зaкрилници нa криминaлния прeхoд прeз пocлeднитe 30 гoдини - a нaивницитe cи миcлят чe ca избрaли вeрния чoвeк - дa вeрeн e нa мaфиятa! Oбикнoвeния чoвeк щe бъдe нa прицeл , aкo нe e пocлушeн и нe плaщa нa кoжoдeритe - кaтo в тoтaлитaризмa!!! И пocлeднo вcички 20 oт ВCC глacувaли зa Гeшeв - дo кaтo ca живи щe cтрaдaт - зaрaди лъжecвидeтeлcтвaнeтo cи и cтрaхa cи!!! Вce нeпрocтими грeхoвe !!!
 • 92 Усмивката

  6 2 Отговор

  До коментар #46 от "Юрист":

  Братчеде ,,Юристе”.Не разбирате ли че ставате смешни.Обвиняване Недялко че е долен комунист.А вие донесохте мракобесния режим на миналото .Как не вие срам та на бялото ,черно да казвате.Сами казвате и признавате че обвинението е независимо от желанието на потърпевшия ,а идиотски отричате видяното от видеото ,че Бай Калчо хем е притискан за ,,съдействие” ,хем пък не било необходимо неговото мнение.На маймуни ли пак ще правите българският народ.Не стигнаха ли ви 45 години.Имайки в предвид ,че това което виждаме сега се е случвало на бащите ни ,и досега никой от властуправляващите не желае да изкара на светло.Защото това сре вие.Децата им.....
 • 93 Че Гевара(Blue version)

  4 4 Отговор
  Питайте поета на кой пя предизборно в Димитровград?! Става въпрос за изминалите кметски избори. Да не се прави на светец. Освен поет е и артист и то голям 😀!!!
 • 94 баба

  1 1 Отговор
  Ами на г-н Недялков не му остава нищо друго освен да напише"Криворазбраната демокрация"
 • 95 Пешо

  2 1 Отговор
  Няма такава държава.
 • 96 Един

  2 0 Отговор

  До коментар #88 от "дико":

  Можеш ли да смяташ?
 • 97 Алфа Вълкът

  5 3 Отговор
  ТИ ГОЛЕМИ СИНОВЕ СИ ОСТАВИЛ НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ, БЕ ДЪРТАК - ХВАНИ ЕДИНИЯ, ЦАПНИ ДРУГИЯ! Като свинки черва навързани, тъй няма кадри в държавата, че единия брат защитник на Гешев, другия опозиция? Пък брат му на Гешев шеф на охраната на Радев, пък на Радев жена му е била "секретарка" на Слави Трифонов. КАКВИ СА ТИЯ РОМАНИ БЕ? В ЛАТИНОАМЕРИКАНСКА САПУНКА ЛИ СМЕ?
 • 98 Bingo

  1 0 Отговор
  След като прокуратурата е назначила тройна съдебно-медицинска експертиза няма да се учудя ако се окаже, че човека даже не е имал и фрактура, щото това с предполагаема фрактура и гипсиране е обичайна практика в бургаската болница. Тогава ще отпадне и средната телесна повреда. В интерес и на двете страни е, на случаят да се даде гласност, но това трябваше да стане преди "избора" на Гешев. Сега вече е след дъжд качулка.

 • 99 моля ви се

  1 5 Отговор
  Недялко Йорданов да не се прави на ощипана мома.Прокуратурата е започнала действия срещу него,не защото синът му е собственик на „Бивол“,а защото е прегазил човек на зелен сфетофар и пешеходна пътека. „Подписката“ по същество не налага забрана обвиняемият да напуска местоживеенето си.
 • 100 Морския

  2 1 Отговор
  Недодялко Недодялков е фалшив герой! През комунизма си отживя, после се писа дисидент. Този словоблудец е срамно да се нарича поет. И никога няма да се нареди в пантеона на писаното слово до Петя Дубарова и Христо Фотев! Защото е некадърник и мижитурка. А те бяха и са колоси. Недодялко е мръсен канален плъх. Дори и на снимка изглежда нечистоплътен. Това е така, защото душицата му е кална. Без надежда за почистване, макар той отколе да се опитва да я изчисти. Винаги ще мирише като стар нужник Недодялковата душичка.
 • 101 жалка картина

  5 0 Отговор
  Има къде, къде по заплетени случаи, явни престъпления, дори потърпевшите предоставят снимков и видео материал на полицията и те въпреки всичко не искат да се задействат, например случая със стрелбата по магистралата с Люси Иларионов, а тук потърпевшия не желае да се повдига обвинение, въпреки всичко полицията работи на пълна пара по вече приключен случай, пилее ресурс, а в същото време някъде някой потърпевш очаква и се надява за помощ от родната полиция. Няма такава държава.
 • 102 цачо

  2 0 Отговор
  Такива гадове ни управляват и си назначават подлоги , които да им вършат мръсната работа.Но скоро идва Видов ден!!!
 • 103 Хаджи генчо

  3 0 Отговор

  До коментар #31 от "Тръмп":

  Ако някоя мутра прегази някой старец знаеш ли какво ще се случи ,ще го пуснат под гаранция и 1000 лв.глоба наймного
 • 104 Помня го

  2 0 Отговор

  До коментар #58 от "Плазмодий":

  как от стълбите на училище Кирил и Методий на 18 ноември1989г.ревеше и плюеше комунистите.След някоя и друга-обратно.Ние бургазлии знаем какъв е бил баща му,знаем какъв е и той-купонджийски лопати.

  Коментиран от #105

 • 105 Хасан

  0 0 Отговор

  До коментар #104 от "Помня го":

  Колкото и да е никой,той мн.повече някой от теб.и кой палячо като теб има право да съди някой като него. Библията ни учи че никой пророк не е обичан в родния си град.
 • 106 Диков

  2 1 Отговор
  Недялко Йорданов,Вие сте един от най-големите...най-нависоко...безкрайно знаете за истините на живота...помислете пак,...от високо се пада най-лошо...понякога,за последно...Дано Ви докосне коментара ми,така...както вашето творчество мен ...и милиони други...Благодаря...

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.