Last news in Fakti

15 Ноември, 2019 17:44 1 065 11

Работна група ще решава за първия ден от болничния

  • зорница русинова-
  • болничен-
  • работна група

До този момент е сигурно, че ще се плаща първият ден за гледане на дете

Работна група ще решава за първия ден от болничния - 1
Снимка: БГНЕС

Работна група към парламента до няколко дни ще реши за кои групи от хора първият ден от болничния ще остане платен, каза пред журналисти заместник-министърът на труда и социалната политика.

Зорница Русинова допълни, че ще бъде изработен пакет от мерки, който да гарантира, че хората няма да бъдат ощетени, но и с цел да се ограничат злоупотребите. Целта е предложенията за промени да бъдат внесени между първо и второ четене на бюджета.

До този момент е сигурно, че ще се плаща първият ден за гледане на дете, както и този на работници, които са в трайна нетрудоспособност след трудова злополука.

По думите на Русинова не е редно да се говори, че вече има спиране на изплащането на първия ден болничен, търсят се варианти за ограничаване и спиране на злоупотребите. "Нека да намерим доброто и вярното решение за засилване на контрола", допълни тя. Заместник -министърът отбеляза, че няма да се позволи истински болните хора да бъдат ощетени. Попитана как ще се установи кои са недобросъвестните, Русинова посочи, че трябва да се разчита на съвестта на хората, на всеки един служител, защото, по думите ѝ , контролът само върху здравната система и личните лекари, не е достатъчно ефективен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смърт на герберите

    12 0 Отговор
    Смъртнза вас долни герберски отрепки
  • 2 СМОГ

    11 0 Отговор
    В БГ като дойде яйцето до дупето и се чудят как да си спасят кожите( постовете и паричките), незабавно се създават работни групи комисии и тям подобни, с цел хвърляне парх в очите и " каквото сме го намислили, това ще стане"
  • 3 Тази

    8 0 Отговор
    Русинова е винаги в основата на всички гадорий. Отвратителен зам. министър.
  • 4 Anklam

    5 0 Отговор
    Поведението на хората води до реакция на правителството. Защо не направиха анализ на причините за това състояние с болничните? Както винаги у нас се търси най- лесното, предприемат се рестриктивни мерки. Така е по всички проблеми.
  • 5 Антон

    9 0 Отговор
    Минаха изборите и долните гербаджии започнаха отнова гаврата с хората. Всъщност след като има още дебили подкрепящи гробаджиите, явно вече масово хората са затъпяли!

    Коментиран от #8

  • 6 Хахо

    0 0 Отговор
    Първият ден на аванта
  • 7 ГРЕБ

    6 0 Отговор
    Преди да направите работни групи за такива глупости първо почнете с това работодателите да започнат да си плащат на 100% осигуровките на реалните заплати а не да осигуряват на минимална а да плащат да речем 1000 лв. !!! Това не е ли престъпление , или болничните са по-удобни ?
  • 8 Eistee

    1 9 Отговор

    До коментар #5 от "Антон":

    Как да ти кажа... аз подкрепям ГЕРБ и веднага ще ти кажа защо - тези хора работят по проблемите, докато БСП и ДПС само ги замитаха под килима. Това, което се обсъжда според мен е неправилно като концепция, защото покрай сухото ще изгори и суровото, но тези хора поне са идентифицирали проблема и се мъчат да намерят решение. Това са непопулярни мерки и дразнят всички. По тази причина и никога няма да видиш популистки партии като БСП и ДПС да се изправят и честно и почтено да предложат нещо, което да ядоса избирателите. А ГЕРБ го правят. Защото проблемът с фалшивите болнични е огромен и решаването му ще донесе по-голяма полза на България отколкото ще е вредата за ГЕРБ - тях най-много да не ги изберат на следващите избори. А фалшивите болнични спъват бизнеса и развитието на цялата държава. Само измекярите и мошениците, които лъжат и мажат за всичко в живота си, крадат от Здравната каса и от работодателите си в момента лаят по ГЕРБ. Тези хора са и същите, които гласуваха за Мая Манолова - от чиста, безпросветна тъпота и помиярщина. Това са и избирателите на Румен Радев, на БСП и на ДПС. Това са хората, които искат увеличение на пенсии, заплати, надбавки, безплатна здравна помощ на европейско ниво, пътища без дупки, работеща Полиция, интелигентни и ангажирани учители и т.н., а през това време те да се крият и да не плащат данъци. Е, само това ви е достатъчно да видите що за паплач реве в момента срещу ГЕРБ.

    Коментиран от #11

  • 9 Иван

    4 1 Отговор
    Дано в тая работна комисия да има поне един, който да има акъл в главата. Щото ония който са предложили тая простотия, явно не могат да мислят
  • 10 Бокосама

    3 0 Отговор
    Защо не направят нещо за неплатените осигуровки във втория стълб на пенсионното осигуряване, а гледате как да изработите отново работещите хора? Защото да рая и овце за стригане ли?
  • 11 Цв. Цв.

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Eistee":

    Много прост гербераст, на какво ви учих
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове