16 Ноември, 2019 08:30 5 921 31

Душана Здравкова: Никой в ГЕРБ не се опита да бъде коректив на Борисов

  • душана здравкова-
  • основател на гражданско сдружение герб-
  • критика към бойко борисов-
  • писмо-
  • отзвук

Бившата съдийка подчерта, че не е сред основателите на партията ГЕРБ, а на предхождащото я сдружение

Душана Здравкова: Никой в ГЕРБ не се опита да бъде коректив на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС

''Никога не съм била основател на партия ГЕРБ, никога не съм била и член на партията. Аз бях един от основателите на гражданското сдружение ''ГЕРБ''. Никога не съм била партиен член нито на ГЕРБ, нито на друга партия'', това заяви Душана Здравкова в рамките на предаването ''ЕвроДикоФ'' по ТВ Евроком, като поводът за участието ѝ бе нейното критично изказване във Фейсбук срещу премиера Борисов. Здравкова, като и много други хора в мрежа и извън нея, бяха възмутени от начина, по който министър-председателят на България Бойко Борисов се държа с посланика на САЩ в България г-жа Херо Мустафа. А именно без спазване на какъвто и да е протокол, меко казано.

''Аз съм единственият съдия, който си е подал оставката от съдебната система. Заявих, че не приемам непукизма в съдебната система, не приемам хората да са с пречупен гръбнак. Аз бях инициатор Моника Маковей да дойде в България. Участвала съм в много от протестите срещу процедурата по избор на нов главен прокурор'', добави още Душана Здравкова.

Тя заяви, че си е подала оставката заради избора на съдия Владимира Янева за председател на Софийски градски съд. Фактически става дума за 2011 г., тъй като именно тогава тя бе избрана за този пост. Мандатът ѝ изтече през 2015 г.

Здравкова не е учудена, че писмото ѝ до Борисов не е намерило място в големите медии. ''Това писмо е един мой личен акт, реакция за нещо, което аз считам за обществено нетърпимо. Не съм учудена. И в писмото съм го казала, сега също ще ви кажа, едно от неслучилите се неща в партия ГЕРБ е това, че никой не се опита да бъде коректив на Борисов.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    14 12 Отговор
    Амчи а са опита..и ша опита дървото,то е ясно.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 audi a8

    60 9 Отговор
    БОЙКО БОРИСОВ АКО БЕШЕ В ДРУГА СТРАНА ЩЕШЕ ДА Е В ЗАТВОРА ОТДАВНА

    Коментиран от #24

  • 4 Мордекай

    11 59 Отговор
    Защо , какво не му харесва на ГЕРБ тая женица , не раздават пари , надявала се е на службица искала е да изкяри нещо. А ми няма , да беше отишла при компартията , там работят на тоя принцип , пфуууу не наяли се трюфели , саде скачата за шепата копейки , добре че рано са я угадили какво зло е тая интересчийка и са и били шута.

    Коментиран от #6, #18, #29

  • 5 Ели

    25 7 Отговор
    Тодоров: "Познат ми каза: "Дори Борисов да не съществуваше, ние кяхме да го измислим".

    Пак казвам: купете си двете книги на Калин Тодоров "Зад завесата на соца" и "зад завесата на прехода" - наистина ли има дървен бюст на ББ при кортовете в Банкя, откакто ио завладяха мутрите, не посещавам местата им за явки?

    Цяла глава Тодоров е отделил във втората книга за възхода на ББ, Цветелинка, "Монтерей" и др. Славков който казва за ББ "изскочи от храстите, изпратиха го да ни слухти".
    А Славков беше читав човек - можеше да си го позволи.

    Коментиран от #20

  • 6 антрашпиц

    27 5 Отговор

    До коментар #4 от "Мордекай":

    Напротив мойто момче,точно герп задмина и бкп в това отношение.

    Коментиран от #7

  • 7 Byg

    8 18 Отговор

    До коментар #6 от "антрашпиц":

    Ами явно не си наясно с тия катили комунистите . По времето на дивия комунизъм с една детска градина никнеха и по две къщи на партийните функционери , нищо не сме надминали , ами дано ги погребем тия червени кхмери по скоро за да не объркат и живота на следващото поколение

    Коментиран от #8, #9, #11

  • 8 Ели

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Byg":

    А дано и с тях пипалата на Октопода, които станаха Цербер, Медея, и всичките производни на червените генерали ГЕРБ, СДС, ДПС, НДСВ, ВМРО, Воля.

    От твоята уста в Божиите уши.
  • 9 Ахам

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Byg":

    Що забрави после купените къщи на комунистите от другите комунисти и подизпълнителите им, избирателен сте нещо, споменавате едните без другите!

    Коментиран от #12

  • 10 гербаджии вече се оляха

    21 4 Отговор
    Баце да вземе да се огледа малко.
    ЦЦ една камара апартаменти за няколко години. Цецка Цачева и тя в далаверата . И още една камара гербаджии с къщи за гости - ама без гостите !!!
    А депутат Нунев ??? С имение за 5 милиона лева ! От къде ? Един бивш полицай на държавна заплата след като става депутат и ....!!
    Ама сигурно това не са му последните пари !
  • 11 антрашпиц

    15 6 Отговор

    До коментар #7 от "Byg":

    Аз лично не виждам мисленето на управляващите да се е променило от преди 30години.Напротив,тогава поне не приказваха,че с народа трябва да се държиш като с куче.Това са думи на министър-председателя.И съм 76ти набор,и съм наясно с комунистите и с техните методи на мислене.

    Коментиран от #15

  • 12 Byg

    8 11 Отговор

    До коментар #9 от "Ахам":

    Нищо не подбирам , по времето н дивия комунизъм не се и криеха , нямаха свян никаква , катили , ако се обадиш има белене , слънчев ден и други подобни места за размисъл . Не ми сравнявайте онова скапано време със сегашното , вярно някой предпочитат салама пред свободата , хора всякакви , но поне могат да избират. Тогава за виц отиваш кереча , сега кофи с помия изсипват върху управляващи и премиер и ми говорят за натиск , ограничаване , ама никой не показа един натиснат или ограничен , хората говорели чул нещо , интригите на шумкарите.

    Коментиран от #13

  • 13 Ели

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от "Byg":

    Станко Тодоров, Гето, Илиев или Минев - дълги години в затвора - не му дадоха да се качи на трибуната, на митинга на СДС, само техни хора, трябваше да изгреят в политиката.

    И сега ни управляват децата, снахите, внуците на комунистите - завзели финансовите и политически, съдебни и изпълнителни лостове.

    Истинската революция и Преход в БГ, никога не са се състояли - затова в момента плащаме тази цена - подигравка с достойнството ни като народ.

    Казах преди години казах: с избори бъдещето на БГ няма да се реши. А следва и по-лошо - загуба на територия. Последната точка от плана - загуба на БГ територия 24 точки, предвидени още 1988 се сбъднаха, 23 от тях - според Тодоров.
  • 14 нам читав не вирее

    12 2 Отговор
    Баце си ти избира с конкурс по тъпота и алчност , какъв коректив моган да са му.
  • 15 Byg

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "антрашпиц":

    Доста си по малък от мен , нищо не си хванал от дивия комунизъм , бил си на 10 години като си замина. Хубаво е да се напомня ,примерно как учителите чупиха дървени показалки в гърбовете на учениците и те карат на другия ден да донесеш здрава , как не можеш да гледаш западни филми , да слушаш определена музика. А за управлението какво да ти кажа , деребей , ама от истинските , а ти им махаш със знамена докато им маршируваш в краката. А за това че не можеш да излезеш от страната да не говорим. Всичко което излизаше като филм , музика , новина , книга , вестник , всичко за което се сетиш минаваше шрез десетки комисии преди да го пуснат и сега ми говорите за цензура и в съшия момент ми защитавате и гласувате за комунисти. Шизофрения.
  • 16 Гостилничаря

    20 1 Отговор
    Естествено, да бъдеш коректив на Борисов във ГЕРБ е все едно да бъдеш коректив на Доган в ДПС или на Ким Чен Ун в Северна Корея.....
  • 17 нов

    18 1 Отговор
    Успехът на Борисов е в простотата и бързината на решение и действие; почти по донкихотски с рицарска наивност. Затова има недодяланост в държанието и отношенията на всички нива. Нека да се казват нещата каквито са; той има нужда и сам не може да се види. За който не го разбира е чудно приятелско отношение на европейския елит към него. Любопитен съм как ще се разбере е Урсула фон дер Лайен, която не би приела непротоколно държание, струва ми се.
  • 18 Очевидец

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мордекай":

    И идея си нямаш колко си ПРАВ! Уви така е било, така и ще бъде. Който е нормален да се маха докато може. Пък тия с минусите, лека нощ деца, са си от матриала на вожда и учителя ни ..
  • 19 нона

    12 1 Отговор
    Много е опасно когато един човек НЯМА коректив в живота!
    Обикновено това са саможивите хора на които егото им е много по-голямо от самите тях. Катастрофално за една нация е когато такъв човек е начело на властта и ежедневно създава непоправими дела във всички области !
  • 20 Мели

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ели":

    Ели, а спри се вече мила с таз книгова пропаганда. ПоЕми си въздух направИ една обиколка на блока и са успокоИ.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Ели Уау

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Мели":

    И мъжки, и женски никове да слагате генезисът ви е един-Предателство, а предателството няма цвят.

    Умалителните Ви емоционални дефиците будят съжаление и отвращение.

    Няма как, просто няма как, доводи, образование, независимост, род, няма как да ми се противопоставите, дори за пари, ако видя корените на рода си, аристократичен - и там сте кръгла нула, съдба, патриотите са аристократи и българи по ген.

    Просто сте едни слуги и продажници!

    Речникът ви, поведението ви, в публично и нет пространство е посредствено и приматско, и то в началото на 21 век, живеете в средновековието, поне да се бяхте научили на елементарни обноски, н познавате повече от 8 прибора, и то за едно "плюскане".

    Еми посредствен слугинаж, не ставате, и лошото е, че и българинът го усети интуитивно, в общи линии Залезът ви е предначертан.

    А "милото" ви от речника еднодневки от блатото на демокрацията будят нежно умиления към трагичната съба на пеперудите еднодневки

    Бъркате благородството и търпението със слабост, и тази ви мутренскоолигархична, комунистическо рускаамериканска трактористка психология ще ви самоунищожи.

    Докато не се научите да превеждате Шекспир сте - някой си там, слуга, васал, чалгаджийка, платена пощенска марка.

    В общи линии достойни за презрение.

    Научете се да споменавате България в речника си.

    Коментиран от #26

  • 22 Ели

    3 2 Отговор

    До коментар #20 от "Мели":

    Съжалявам ако сте дама, българска!

    Поднасям извинения на ВАС в качеството Ви на майка, а не на диктуващият зад гърба Ви.

    Но пък и той е толкова Джент, като Вас, във психологията и аристокрацията хамилиарността говори за липса на добро възпитание и слабост, опит да се принизи противникът.

    И тъй като виждам наченки в профила на писане, освободете се от зависимости!

    Казвам го деликатно, там където сте нямате шанс да израстнете като жена, имате минимален потенциал.

    Ако сте мъж, нямате грам потенциал, на дъното сте.

    Боли ли?

    А сега си представете, че имате читави родители?

    С обич и тъга: Ели!

    Коментиран от #25

  • 23 Ели

    3 1 Отговор
    Фаилиарност.

    Фамилиарността показва слабост, и упоменаването и употребата във виртуалното общуване, говори за унищожен потенциал.

    Изборът е Ваш, но на мен ми плащат, за да изсветлявам образи като вашите.

    Приемете го като благороден жест от моя страна.

    Пътят по който сте тръгнала е недостоен.

    Изборът е Ваш.

    С огромна тъга за Вас: Ели.
  • 24 Пако

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "audi a8":

    Незнам дали щеше да е в затвора но,знам че
    никога нямаше да бъде на този пост.
    Само в тази държава е възможно.
    На този индивид простотията му е вродена
    или наследствена болест по-точно казано.
    За тези години в управлението можеше
    поне да се научи на малко по-добри обноски
    ако не да се изразява като грамотен политик.
  • 25 Мели

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "Ели":

    😂😂😂😂😂😂😂😂абсолютно грешен анализ. Има още, мила какво да четеш от дебелите книги по психология! А и се вземаш много насериозно, че чак стига до болестно състояние

    Коментиран от #28

  • 26 Мели

    1 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ели Уау":

    параноичния патриотизъм яко те е стиснал за гушатс и не те оставя да мислиш трезво и добронамерено! Поспри, поеми въздух и се успокой!

    Коментиран от #27

  • 27 Ели

    7 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мели":

    30 години народът ни беше успокояван и приспиван със сладки обещания на криминално - мутренския властови модел.

    Лошо, народът се събужда, реагира на крадците от Прехода и обръча от фирми - социолози, писатели, агенции, фондации, юристи, там е болката Ви, че източникът Ви на доходи ще спре.
  • 28 Ели

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Мели":

    Какво хубаво БГ име Мели, от мелничка ли идва, или нещо смелено?
    Няма да търсим генезиса на "умалителното" име, с което се представяте.

    А употребата на "болно" подкрепя хипотезата ми - за душевните ви лутания и терзания, както и безуспешният опит за фамилиарничене - индикатор за липса на аргументи, което ме радва.
  • 29 Чук

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мордекай":

    Ти не си в час!!!
  • 30 Гост

    6 0 Отговор
    Не съм адвокат на бсп но единственно те не се крият миналото и се опитват да се променят, да се оттърсят от пошлото и негативното. А я вижте всички други борци против комунизма, всички те пребоядисани, всички те агнета във вълчи кожи. Те са най страшни.
  • 31 бомбата

    6 0 Отговор
    Коректив на Бойко, ти таман ли си како ? Бойко и коревктив...смейш ли дума да обелиш освен хвалбица.........коректив...това го нема никакоооо...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове