Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 19:24 1 454 29

Социалният министър: Болничните все още подлежат на обсъждане

  • бисер петков-
  • болнични-
  • болнични дни

По думите на Бисер Петков целта е да се прецени дали това е единствената адекватна мярка срещу злоупотреби

Социалният министър: Болничните все още подлежат на обсъждане - 1
Снимка: БГНЕС

Предложението първият ден от болничните да не се плаща все още подлежи на обсъждане, потвърди министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, цитиран от БНР. По думите му целта е да се прецени дали това е единствената адекватна мярка срещу злоупотреби.

Социалното министерство подкрепя предложението първият ден от болничните да не се плаща, но трябва да се търсят и други варианти чрез засилване на контрола и други мерки, които не биха засегнали правата на осигурените, подчерта министър Бисер Петков:

„Има възможности да се търси решение и с намаляване на срока на броя дни, които личните лекари могат да издават на болните лица, сега той е 14 дни, може да се ограничи до седем“.

По повод символичните протести на социалните работници в страната с настояване за 1000 лева стартова заплата и увеличение на възнагражденията, ресорният министър посочи, че вече е направил предложение за промяна в бюджета на Агенцията за социално подпомагане:

„Министерството е предложило увеличението да бъде с 15 %, да се стимулират хората да продължат да работят, да остават в системата“.

Предстои допълнително регламентиране на нормативната база и финансовите продукти, за да не се стига до ситуацията държавната пенсия и тази, която ще изплащат частните пенсионни фондове след няколко години, да са по-малко от една пенсия, както предупредиха финансовите експерти, посочи още Бисер Петков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Див селянин

    21 3 Отговор
    Долни боклуци сте. Цялата герберастка банда заслужава народен съд. Унищожихте държавата, цял един народ.

    Коментиран от #14

  • 2 Които си взима

    27 1 Отговор
    Болнични без да е болен пак ще продължи. Даже сега вместо 3,4,или 5 дни ще си взима 10 дни така ще избие парите за първият ден.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 розово

    10 7 Отговор
    Всички знаем за фалшивите болнични включително и профсъюзите.Работил съм до припадак заради такива тарикати.На това трябва да се сложи КРАЙ.
  • 5 Дрю

    8 0 Отговор
    Напишете в гугъл Тоалетната Георги Ганев 2011
  • 6 розово

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    На този три дена болнични няма да му сгнат .
  • 7 BASH Гост

    23 0 Отговор
    Я, да видим тези работодатели дето не плащат осигуровки - здравни и пенсионни, че държавата ги защитава по всякакъв начин и не им търси сметка. Иначе, БГ робът да плаща за всичко и за всеки.
  • 8 Истината

    6 3 Отговор
    Фашистите от ДС 1941-1944г.
    Не са избити. Те са вербувани от Сталин, да се нарекат КОМУНИСТИ, присъединяват се към БРП(Народната партия), заедно с БЗНС и затова името на БРП се сменя в БКП 1948г. Целта е да създадат основите на новата ДС, но са под лупа да служат на народа, 1989г. се подчиняват на службите на САЩ и работят против народа ОТГРАБВАТ ГО. Пречката е Т. ЖИВКОВ, който го отстраняват от ВЛАСТ, който е от БРП.

    Коментиран от #15

  • 9 Влади и Менда лобисти на капитала

    11 0 Отговор
    Мярка срещу злоупотреби? Колко наказани има? Колко лекари са със спрени права? Това е мярка срещу трудещите се! Това е открито лобистки закон! В полза на т.н. бизнесмени! Може би, най-добре е всички да спрем да се залъгваме и да спрем да плащаме здравни осигуровки?
  • 10 Българина

    16 0 Отговор
    Живя дълго време в перфектната държава Социализъм, осигуряващ на 100% от населението достатъчни доходи и всичко за живот. Но Капитализма, за да оцелее, използва непозволени методи и разруши Социализма. Социалистическите държави навлязоха неподготвени в Капитализъм. Българите още не са разбрали, че Капитализма е фалшифа форма, съществуваща от жаждата на човека за богатство, за сметка на бедността на други човеци. Българите още не знаят как функционира Капиталистическата държава и ако искаш нормални неща трябва да си ги извоюваш, защото НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ГИ ПРЕДОСТАВИ КАКТО СОЦИАЛИЗМА. Социализма също си имаше цена, осигурява всичко, но задължава всички на 100% да работят. И ето защо падна СОЦА, събориха го тези които не искат да работят, а искат да печелят и да им дават. УЗРЯВАЙТЕ БЪЛГАРИ. ГУБИМ ДЪРЖАВАТА СИ И СЕБЕ СИ.
  • 11 Според

    5 6 Отговор
    Мен всеки работодател сам трябва да реши един, два или три дни няма да плати. И това да зависи кой колко често излиза болничен и за колко дни. Истината е, че има хора които излизат през месец, два без причина, и по този начин товарят лоялните работници. Така тези удържани пари от болничните мога да отидат за бонуси на тези които не злоупотребяват.
  • 12 Boxer 3.0

    9 2 Отговор
    Фирмите да си сключат договор с ПРОВЕРЯВАЩ ДОВЕРЕН ДОКТОР.
    Ако има измама, прегледът се заплаща от симулантът и му се вписва в трудовата характеристика.
    Какво толкова сложно има?
  • 13 Вуте

    11 0 Отговор
    И с обсъждане , и без обсъждане , народът е прецакан !
  • 14 Боярышник

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Див селянин":

    Ти гласува ли..?

    Коментиран от #20, #25

  • 15 Тази клика комунистите от БКП

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Истината":

    Днес са ГЕРБ.
  • 16 някой

    13 0 Отговор
    Няма какво да се обсъжда първият ден от болничните.
    Държавата трябва да плаща болничните. Тя прибира здравните вноски.
  • 17 Пак много се умува

    2 0 Отговор
    От много "умуване" чак днес са дошли и безплатните грипни ваксини! Кой ще носи отговорност за закъснението? Пак ще ни баламосват със сроковете доктори, аптекари, администратори все разбирачи, които пеят квото им напишат. Един не излезе да каже честно че закъсняха...
  • 18 някой

    8 0 Отговор
    Чиста проба лобизъм. Закон в угода на олигархията.
    Болните ще продължат да ходят на работа, ще заразяват другите, ще пламнат масови епидемии. Бизнесът ще види откъде изгрява слънцето, когато работниците започнат да припадат или някой умре на раб. място. Линейки, аутопсии, съдебни дела и близките на пострадалия да поискат стотици хиляди обезщетение. Способни са до Хага и Брюксел да стигнат.
  • 19 някой

    5 0 Отговор
    Тоя от снимката никога нищо не е обсъждал, никога нищо в подкрепа на работещите не е направил. Само слуша шефа си и се подчинява.
  • 20 Див селянин

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Боярышник":

    Да, не съм пропуснал избори от 1995 година насам. Но моят глас е глас в пустиня, защото България е държавта на абсурдите.
  • 21 Бокосама

    7 0 Отговор
    Хората са го измислили отдавна. Дава се присъствен бонус. Ако си си отработил всички дни и не си излизал в болничен, в края на месеца си го получаваш. Ако си излизал в болничен, не го получаваш. Защо с лошо? Естествено е работодателя да разчита на служителите и ако някой замества друг, да получава заплащане за това. То се вьима от неизплатения присъствен бонус.
  • 22 Истината

    4 1 Отговор
    Фашистите от ДС 1941-1944г. Не са избити. Те са вербувани от Сталин, да се нарекат КОМУНИСТИ, присъединяват се към БРП(Народната партия), заедно с БЗНС и затова името на БРП се сменя в БКП 1948г. Целта е да създадат основите на новата ДС, но са под лупа да служат на народа, 1989г. се подчиняват на службите на САЩ, чрез Горбачов и работят против народа ОТГРАБВАТ ГО. Пречката е Т. ЖИВКОВ, който го отстраняват от ВЛАСТ, който е от БРП. БЪЛГАРИНА живя дълго време в перфектната държава Социализъм, осигуряващ на 100% от населението достатъчни доходи и всичко за живот. Но Капитализма, за да оцелее, използва непозволени методи и разруши Социализма. Социалистическите държави навлязоха неподготвени в Капитализъм. Българите още не са разбрали, че Капитализма е фалшифа форма, съществуваща от жаждата на човека за богатство, за сметка на бедността на други човеци. Българите още не знаят как функционира Капиталистическата държава и ако искаш нормални неща трябва да си ги извоюваш, защото НИКОЙ НЯМА ДА ТИ ГИ ПРЕДОСТАВИ КАКТО СОЦИАЛИЗМА. Социализма също си имаше цена, осигурява всичко, но задължава всички на 100% да работят. И ето защо падна СОЦА, събориха го тези които не искат да работят, а искат да печелят и да им дават. УЗРЯВАЙТЕ БЪЛГАРИ. ГУБИМ ДЪРЖАВАТА СИ И СЕБЕ СИ.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Д-р

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Истината":

    Абе, да не си свършил лекарствата ?
  • 25 Да бе да

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Боярышник":

    А ти като гласува прецакаха ли те?
  • 26 Димов

    3 0 Отговор
    Фалшиви болнични са тия за по 2-3 дни, дето ги взимат, да слеят празници с почивни. Истински болните хора са с по 7-14 и повече дни. И министерството е решило да накаже точно тях, като ограничи издаването на 14 дневни болнични. Значи, пак ще се издават по 2-3 дни, но за наистина грипавият болен няма да има болничен. Той ще отиде на работа, да разпръсква бацили, та всички в колектива му да спрат да работят. Работодателите мислят ли въобще?
  • 27 мафия

    1 0 Отговор
    Долу управляващата щайка бандити - гербери и патриоти! Долу олигархично-партийната система за грабеж! Долу мафиите на ДПС и БСП!
  • 28 инчхай

    2 1 Отговор
    мафиоти всички служби вие си ги назначавате,както гл.прокурор,шеф на компи и всякакви дъртаци на заплата и пенсия да не стоят в кабинетите си а да проверяват
  • 29 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Увеличете здравните застраховки и премахнете болничните и.......ще изплатите самолетите, безсрамници ниедни !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове