Last news in Fakti

16 Ноември, 2019 20:14 5 724 25

Експерт: Само в София има 400 кухи фирми, които точат НОИ с болнични

  • болнични-
  • болнични дни-
  • нои-
  • ваня григорова-
  • кт подкрепа

Само заради това, че държавата не е спряла тези фирми, не значи, че трябва да наказва болните служители, убедена е Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа"

Експерт: Само в София има 400 кухи фирми, които точат НОИ с болнични - 1
Снимка: БГНЕС

"С предложението за първия болничен ден наказваме всички честни работници. Така те в периода, в който имат нужда от скъпи лекарства и изследвания, ще бъдат лишавани от средства. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по "Канал 3" Ваня Григорова, икономически съветник в КТ "Подкрепа".

"От 2013 г. болничните дни са били 8 милиона. Към 2016 г. са били 10 млн. болнични. Измамите с болничните дни са твърде малко", каза още тя.

"Само в София са установени 400 кухи фирми, които са създадени да точат НОИ чрез болнични. И само заради това, че държавата не е спряла тези фирми, не значи, че трябва да наказва болните служители", разкри Григорова.

"Излизаме на протест. Чакаме среща между Борисов и синдикатите. Темата засяга всички български граждани", допълни още икономическият съветник.

"Управляващите угодиха на патриотите с увеличението на минималните пенсии на 250 лв. Пенсиите трябва да се преизчислят", смята тя.

"Похвална е мярката за безплатна детска градина за децата със социално слаби родители. Хубаво е те да са безплатни за всички деца, за да няма проблеми между родителите", завърши Ваня Григорова.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Букова глава

    42 6 Отговор
    Я, тия изпълзяха от дупките да отчетът дейност! И кво ще направите?
  • 2 Последния софиянец

    71 2 Отговор
    В частния бизнес никой не ползва болнични,но си плащаме осигуровките да ги точат фалшиви фирми.
  • 3 Гост

    79 1 Отговор
    Нека пробва Премиерът 3 месеца с 250 лв.минимална пенсия да живее,800хил. го правят после да си говорим за увеличения.Нали е близко до хората,ако не знаете да ви кажа Премиерът седи в кабинетът си най много до 11 часа и един негов обяд с приатели надвишава няколко пъти минималнота пенсия с коята живеят един месец с лекарства ,битови разходи ,храна и всичко друго.Срам е това отношение къв възрастните хора...

    Коментиран от #5, #8, #9, #19

  • 4 ддд

    30 1 Отговор
    точно това значи.тия фирми не са от малоумни ще измислят нещо,но бачкатора какво да измисли?а и по - лесно се наказва.фирмите ако ги нагъзят ще се съберат юристи вещи лица ще измислят нещо.а заварчика,пазача и шивачката какво?
  • 5 Букова глава

    47 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Я,да обобщим ситуацията. Ако доживееш до пенсия, ще умреш от пенсия! Отърване нема!
  • 6 Ами да

    51 1 Отговор
    Кат има 400 кухи фирми защо няма осъдени?
    И защо шъ мъ режат мен или който и да е когато на истина си болен?
    Мн просто е.
    Защото робите лесно се командват.
    Вместо да накажат мошенниците осакатяват и малкото работещи в бг.
    Малкото оти повечето избегаа.
    А избегаа те заради такива без закония и анархия.
    400 кухи вирми точели пари?Бах ти и идиотите .
    Така ли ще се борят с престъпноста кат убиват невините.?
  • 7 розово

    17 0 Отговор
    За да се даде на някой трябва да се вземе от някй.От някой се взима а на някой не се дава защото някаде по веригата се краде.И тук трябва да се намеси ........
  • 8 Гошо

    12 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Писах ти + но премиера не е виновен! Той просто е ТЪП идиот и няма как да му се търси отговорност! Когато турците са ни били на "гости" 500г. не са посягали на лудите, само Вазов прави грешка в края на "Под игото" с Мунчо!
  • 9 Гост

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Писъл съм не веднъж на Премиера, с предложени да дойде вкъщи за месец... Дохода ми е по-висок от пенсийте..., но не стига... Няма отговор от народния.
  • 10 Кой68

    23 0 Отговор
    Синдикатите за пореден път доказаха че са само статистици....Защо не са дали тия "фирми" на прокурор,ДАНС,НАП и т.н.

    Коментиран от #16

  • 11 лобизъм в действие

    22 1 Отговор
    Вероятно, някой "бизнесмен" щедро е "почерпил" за тази поправка в закона за болничните! Друго обяснение няма! Менда и Влади с радост са приели "идеята"!
  • 12 нервен ( разбивача на тролове )

    6 0 Отговор
    Хахахаха ....значи са поне 40 000 !!!!
  • 13 разума

    15 1 Отговор
    По тази логика бих намалил заплатите на депутатите и тя да е средната за страната без право на тримесечно осъвременяване.Ако ми отговорят господа депутатите , че ще ги подкупват частните фирми бих им отговорил , че за това има наказателен кодекс където деянието е подсъдимо , а не да им увеличаваме заплащането и безотчетните пари.
  • 14 ИЗМАМНИКА

    14 0 Отговор
    ТОЯ ОТ СНИМКАТА 10 ГОДИНИ ЧЕТЕ ЕДНИ И СЬЩИ ДОКЛАДИ ЗА НОЩНИЯ ТРУД, ЧЕ Е 25 СТОТИНКИ НА ЧАС, РЕЗУЛТАТ НИКАКЬВ, ПОНЕ ДА БЕШЕ СМЕНЯЛ ДАТИТЕ НА ЧЕТЕНЕТО, ВСИЧКО Е ПУНТА МАРА И ШМЕНТИ КАПЕЛИ, ТИЯ ИЗМАМНИЦИ ОТ СНИМКАТА СА СЬЩИТЕ КАТО ПРИ СОЦА, НАГЛИ ЛЬЖЦИ, А КОЛКО ФИРМИ ИМАТ ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ,ДА НЕ БИ ДА ЖИВЕЯТ ОТ ЧЛЕНСКИ ВНОС
  • 15 аяая

    14 0 Отговор
    Нещастници - какво са виновни хората че се разболяват - един ден няма да живеят ли - тъпаци? Но хората са виновни че са оФце - и никой не надига глас и глава - търпете още маймуни.... ще ви смачкат докрай!
  • 16 Иян

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кой68":

    Защото са си измислили закон за невъзмажност
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Няма надежда

    6 0 Отговор
    И??? Нито една институция не е в състояние да реагира и да си свърши задълженията, за които плащаме данъци за издръжката им ??? Пропаднала държава.
  • 19 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Безочливите нямат срам. Той не ги трогва. Само съветват другите да се засрамят.
  • 20 Димов

    5 0 Отговор
    Да не се окаже, че някои от тия фирми са депутатски или на депутатски роднини, познати и приятели!
  • 21 Васил

    5 0 Отговор
    Кухите фирми нали знаете на кой са на батко и братко или на роднини
  • 22 Русенец

    5 0 Отговор
    В Русе има фирми, които си обхождат болните да ги проверяват. Не си ли си у вас, значи болничният ти е фалшив - чао. Тия ги мързи да хванат мошениците и за това наказват всички. Все едно полицаите да ги мързи да ловят бандити и да арестуват и осъдят всички граждани. Въпросът с престъпността е решен.
  • 23 Матей

    3 0 Отговор
    Поредните циркаджилъци на правителството,ошашавено от собствения си крадлък и решено да вдига данъците на бедните до границата на нетърпимост.И после ще ни реват,че нямало кой да им работи,така е като пропъдиха питомното,ще гонят дивото,т.е. цигани и иноземни пришълци.След време напълно ще спрат болничните,както и всички останали случайно елементи от социалната система.А профсъюзите какво правиха 30 години,сега ли се събудиха от летаргията?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 бесен

    0 0 Отговор
    МИ ХАЙДЕ ХВАНЕТЕ ГИ КАКВО САМО БРЪЩОЛЕВИТЕ ТУК
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове