Last news in Fakti

17 Ноември, 2019 15:21, обновена 18 Ноември, 2019 06:55 2 263 37

Станишев угрижен: БСП се превръща в авторитарна партия

  • сергей станишев-
  • бсп

БСП губи основни свои характеристики в резултат на политическа линия

Станишев угрижен: БСП се превръща в авторитарна партия - 1
Снимка: БГНЕС

Големият въпрос, който стои пред нас, е защо трета поредна година, при три различни избора – национални, европейски и местни, българите не припознават БСП като по-добрата алтернатива. Това каза президентът на ПЕС Сергей Станишев преди началото на пленума на партията днес на "Позитано" 20.

"Това е големият въпрос, който трябва да бъде обсъден на Националния съвет, а и в целия период до Конгреса. Това не беше направено през 2017 г., не беше направено след загубата на европейските избори. И ако сега се тръгне по същата линия да заметем нещата под килима, не ни очаква добра перспектива и за следващите парламентарни избори”, заяви Станишев.

Той посочи, че основната причина за загубите на левицата се дължат на подмяна на характеристиките на партията в последните години.

"БСП оцеля в прехода, защото се социалдемократизира и пое твърд европейски курс. Стана приемлива за голяма част от българите. Сега ние виждаме, че БСП губи основни свои характеристики в резултат на политическа линия.

От програмна и идейна партия, БСП се превръща в лидерска партия, в която демократичното начало е потиснато. Така БСП се превръща от демократична в авторитарна партия”, анализира Станишев и добави, че днес лидерът на партията се обявява за консервативна и традиционалистка.

Станишев добави още, че БСП се е самоизолирала от европейското социалдемократическо семейство, което е част от курса на патриотарство, традиционализъм и често евроскептицизъм.

Президентът на ПЕС коментира и искането на оставки в партията, зад което застава и той. "Оставките не са най-важното. Най-важното е дали има желание за осмисляне на грешките и за промяна, която да разшири доверието към БСП и да се спечелят следващите избори”, заяви той.

Според Станишев стартирането на цикъла за избор на ново ръководство и председател на партията се използва, за да се манипулират нещата и отново да не се води същинска дискусия и анализ, а да се мине по процедурните хватки. Нещо, в което Кирил Добрев е много добър, но не и в печеленето на избори, коментира Станишев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джавор

    45 3 Отговор
    Спомняте ли си как плака преди години на раздяла с любимата партия,след като присъствието му стана нетърпимо за всички? Сергей Станишев е една от големите грешки на прехода в България и затова е по-добре да мълчи и да лъска стола в Европа,само тази роля му отива

    Коментиран от #8

  • 2 ежко

    46 3 Отговор
    БСП още не може да се възстанови имено след упражлението на Станишев, но червения милионер продължава да се изказва неподготвен.То бива гьонсуратлък, ама той е по-нагъл и от Тиквата!

    Коментиран от #11

  • 3 агент08

    40 3 Отговор
    Кажете на тоя швестър и предател, че БСП загуби заради него!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 гларус кръстоносец

    34 2 Отговор
    Този защо въобще го допускат на форум на БСП. Трябва с камъни да го гонят. Ако не беше неговото продажно управление и ако не бяха продали Орешарски на ДПС можеше и хората да припознаят БСП като алтернатива . НО още се помни кой предложи и подкрепи КОЙ за шеф на ДАНС, кой прецака Кремиковци и куп други простотии на Станишев, Първанов, Биков, Гергов и сие. По продажна външна политика от този само Борисов е водил така че е хубаво просто да млъкне и изчезне от сцената и да се подвизава в ПЕС като самотен и неуважаван от партията си пес или пък кучка
  • 6 Станишев РАЗКАРАЙ СЕ ВЪРВИ в ГЕРБ

    24 4 Отговор
    ПРИ ДИКТАТОРА. ТОВА СА ТОТАЛИТАРИСТИТЕ КОМУНЯГИ. АВТОРИТАРНИТЕ УПРАВНИЦИ ИЗДИГНАЛИ КУЛТА КЪМ ЕДНОЛИЧНАТА ВЛАСТ, ФАШАГИТЕ.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 КОНТРАТА

    3 24 Отговор

    До коментар #1 от "Джавор":

    Ти не си човека който ще дава оценка на Станишев! По времето когато беше той премиер в България за три години влязоха 25милиарда външни преки инвестиции. За сметка на това последните 3г в РБ са влезли общо 1,5 милиарда€ външни инвестиции!!! По времето на Станишев в,, Републиката България "е имало повече доверие от колкото сега!

    Коментиран от #17

  • 9 Станишев шпионин на ГЕРБ в БСП.

    16 5 Отговор
    Този е КОМУНЯГА, не е СОЦИАЛИСТ, не е от БРП(с) от преди 1945г. = БСП след 1989г.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Алфа Вълкът

    10 21 Отговор

    До коментар #2 от "ежко":

    БСП никога не е била толкова силна последните 20г колкото при Станишев. Просто БСП е като вас стара и немощна, и идва времето да затворите очи!

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Чъки

    14 6 Отговор

    До коментар #11 от "Алфа Вълкът":

    Верно ли бе седесарско бунище?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 некадърникът никога не може да се осъзна

    17 2 Отговор
    е като некадърник.Мазньо , трудно ти е да осъзнаеш , че и ти си един от воденичните камъни на шията на БСП. Когато БСП се освободи от такива като теб , тогава ще я мерим тоталитарна ли е , или не. Към момента се налага операционно лечение , а то се извършва със скалпел и сигурна ръка. Пеликанче , тоталитарен , или нетоталитарен крадецът си е крадец , ти колко гушна от кариерните си воаяжи из БСП и държавното управление и какво последва от това - десет години Боцев авторитаризъм. Колко бяха единадесет , дванадесет на нула.
  • 16 Джим Джонсът

    7 9 Отговор
    Станишев ви го е гурил на всичките!!!!
  • 17 Професора

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "КОНТРАТА":

    Нали знаеш, че българите са 90% неграмотници какво им обясняваш на обли мозъци.
  • 18 Све

    11 1 Отговор
    серГейчето е ДПСар в БСП, където работеше за мафията в България. Недостоен Тпак

    Коментиран от #19

  • 19 Рейнобола

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "Све":

    БСП никога не са давали 250милиона на Доган от MAX! В момента ДПС е по силно от всякога.
  • 20 Хубаво е, че БСП се отърва от плужека

    12 3 Отговор
    Станишев, агента на ГЕРБ в БСП.
  • 21 Станишев бе имплантиран КОМУНЯГА

    10 1 Отговор
    в БСП, браво, че скалпела, го изряза. И останалите агенти скалпела на БСП ще ги изреже.
  • 22 Бивш канадец

    5 0 Отговор
    "По-добре мълчи и остави хората да те смятат за глупак, отколкото да проговориш и да разсееш всички съмнения".
    Вероятно Марк Твен е погледнал в бъдещето и е видял Хамстера!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бсп

    2 4 Отговор
    Е тя бсп си е авторитарна партия още по твое време бе станишко.Просто ти станишко, и техноимпексова си разделихте партията на две части!Ти почна да я събаряш, а тя я довършва до основи!Е тъй де!
  • 25 коментар

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Те тоя":

    Абе тя цялата бсп е от джендъри, играчи, мафиоти, и така нататък!След 89г създадоха хаос в България, мутри, купонни системи на два пъти чак и на хляба, и млякото за децата!
  • 26 коментар

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Те тоя":

    Абе тя цялата бсп е от джендъри, играчи, мафиоти, и така нататък!След 89г създадоха хаос в България, мутри, купонни системи на два пъти чак и на хляба, и млякото за децата!
  • 27 така е

    1 0 Отговор
    мъжете като са джендъри, жените им стават диктатори.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Тръмп

    1 4 Отговор
    БСП не е партия а Терористична организация!!!:):):)За последните 30години избиха поне 2 милиона българи чрез многократно ограбване и съсипване на всичко и всеки!!!:):):)Трябва да се забрани със Закон!!!:):):)Комунизма при тях никога не си отивал,всички до един са национални предатели!!!:):):)
  • 30 слаботоков

    7 0 Отговор
    СерГей от теб не става и ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ! ПЕДЕРУНГЕЛ СКАПАН!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 .....

    7 0 Отговор
    Кой предложи П.? Кой докара герб на власт? Кой се целува от името на бсп с местан? Кой скочи за ИК?
    И още един - кой си ходи на гости ББ?
    Отговор не щА!

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ето КОЙ.

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от ".....":

    Станишев шпионин на ГЕРБ в БСП.
    Този е КОМУНЯГА, не е СОЦИАЛИСТ, не е от БРП(с) от преди 1945г. = БСП след 1989г.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 анонимен

    1 0 Отговор
    СерГей като го гледам на снимката имам чувството че обожава да се облича в женски дрехи и да се маже с червило! Е разбира се скришом! Имам голяма интуиция!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове