21 Ноември, 2019 15:47 9 900 24

И Борисов съсипа справедливостта - сравни Туск с Гешев

  • герб-
  • бойко борисов-
  • главен прокурор-
  • иван гешев-
  • избор-
  • енп

Премиерът се изказа от Загреб

И Борисов съсипа справедливостта - сравни Туск с Гешев - 1
Снимка: БГНЕС

Когато някой си позволи гениално умотворение в ГЕРБ, то вероятно първо се е "родило" в главата на лидера на партията Бойко Борисов. Такъв се оказва случаят с коментара на Десислава Атанасова, който Ви показахме по-рано днес. И ако той бе меко казано притеснителен за демокрацията в България, но все пак идва от един редови депутат, то много по-смущаващо е, че публично го повтори и премиерът Бойко Борисов. Той сравни изборът на председател на партия с този на главен прокурор в България. Борисов сравни избора на Иван Гешев с този на Доналд Туск за председател на Европейската народна партия (ЕНП). Може би следващата стъпка е Иван Гешев да получи членска карта на управляващата партия.

Той коментира избора на нов главен прокурор от Загреб, където се провежда форума на ЕНП за избор на нов лидер и на негови заместници.

„Доналд Туск беше единствен кандидат пък нямаше протести, може да ми препишете на мен, че аз съм виновен, че не съм издигнал втори кандидат”, заяви Борисов.

Висшият съдебен съвет (ВСС) гласува и прегласува единствената кандидатура на Иван Гешев за главен прокурор. До прегласуване се стигна, след като президентът Румен Радев отказа да подпише указа за назначаването на новоизбрания главен прокурор. Мотивът беше, че не е имало реално състезание за поста. И двете гласувания бяха съпроводени от протести срещу и в подкрепа на единствения кандидат за поста. Държавният глава вече е длъжен да подпише указ за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, но все още не го е направил.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олигофрен

    85 16 Отговор
    Просто.тията и наглостта на този индивид излизат извън контрол. Вероятно съзнава, че през 2020 година ще трябва да направи прощално турне из остатъците на държавата Му.
  • 2 Баба Гицка

    17 4 Отговор
    Не ги разбираш тия тънкости, Мери.
  • 3 ДДРОнег

    78 16 Отговор
    Смятам, че всеки, който е гласувал за тиквоча, е лишен от срам, щото след такива нагли думи, всеки самоуважаващ се човек би заплюл тази мафиотска партия "гроб" !!!

    Коментиран от #7

  • 4 Прав е вожда

    55 12 Отговор
    И Туск и Гешев са ,,интелигентни" като коментатора.И това им личи от километър.Тримата са като еднояйчни близнаци по акъл.
  • 5 Иванчо

    65 10 Отговор
    Тъпото си е тъпо - като избирателите си.

    Коментиран от #8

  • 6 Бай хой

    19 60 Отговор
    Ейййй много треперите каскетнята от Гешев?? Това русофилите много страхливо племе сте били??

    Коментиран от #16

  • 7 Банго Хабиби

    44 7 Отговор

    До коментар #3 от "ДДРОнег":

    Ти циганин да се срамува виждал ли си???
  • 8 олеле

    42 8 Отговор

    До коментар #5 от "Иванчо":

    Не разбирам каква връзка намират тия между избор на главен прокурор на нация и партийна номинация???Това сигурно ще го види и най-тъпия селски задник,с излючение на електората им.
  • 9 евалата баце

    27 4 Отговор
    Са по силата на съвпаденията как да го разбирам , тоя като е гласувал за ''моя приятел Тукс'' и за Гешев ли той пак е гласувал , демек назначил ?
  • 10 Гост

    21 4 Отговор
    Мария, ти се промени! Браво за авторството! Желая все повече такива статии! С лична позиция! Журналисти с топки! Спомена ми е само за динозаврите в занаята - Джимо, Кево, Томата ... Има надежда! Още веднъж - Браво, г-жо Атанасова! - сериозно и без ирония!
  • 11 Byg

    5 20 Отговор
    Не виждам да ги сравнява като личности , сравнява процедурата по избора им, господа драскащи небивалици. Пък и фърчащия с неговия мотив " не е имало състезание" , на кой му трябва състезание , тук имаме ясно определени качества и възможности на които трябва да отговаря кандидата.
  • 12 Болен

    30 3 Отговор
    Все си мисля ,че с годините на тоя ще му дойде акъла, а ма явно съм се лъгал. Като даваха разни учителки че бил будно дете започвам да си мисля ,че такъв човек си е главанак от малък щом може да заблуди учителите.
  • 13 ГОСТ

    25 6 Отговор
    Трябва да се организира национален протест против решението вече да се продава земя на чужденци.БОКО ПАК СЕ НАВЕДЕ НА ВЪНШНИТЕ СИ ГОСПОДАРИ ЗА ЖЕЛАНИЕТО НА САУДИРСК АРАБИЯ ДА ПРИДОБИЕ БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ НА КОЯТО ДА РАЗВИВА ЗЕМЕДЕЛИЕ. ТОВА Е ПОРЕДНОТО ГРАНДИОЗНО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ЗАЩОТО ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ Е ПРОДАЖБА НА ТЕРИТОРИЯ И ТО НА АРАБИ С МНОООГО ПАРИ КОИТО МОГАТ ДА ИЗКУПЯТ БЪЛГАРИЯ. ТОЗИ ТИКВЕНИК НЕ ГО ЛИ ОСЪЗНАВА ИЛИ ИСКА ДА ОПРВДАЕ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА СУМАТА В БАНКОВАТА СИ СМЕТКА ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ. ВЕЧЕ ТАЙНО СЕ РАЗПРОДАВАТ НЕ САМО ПРИРОДНИТЕ НИ БОГАТСТВА, ВОДА И ТЕРИТОРИЯ.
  • 14 ВАТМАН

    20 3 Отговор
    Тъпир-тъпо и дебелооко създание
  • 15 Професор

    8 31 Отговор
    Бойко не се предавай народа е зад теб и те подкрепя мачкай комунистите! Само Герб да живее Генерал Борисов! Комунистите да правят като вятъра!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Кой68

    3 1 Отговор
    Когато нямаш аргументи започваш да го слагаш тук-там и да кръщаваш......Но в крайна сметка не съдете за другите по-себе си......Политиката е вечен интерес без логика?
  • 18 тефтерчето

    23 3 Отговор
    Централната власт е овладяна от организираната престъпност.
  • 19 Боко тъпото

    12 4 Отговор
    Бобобобобобобо
  • 20 Пурко

    4 11 Отговор
    Страх ги е кмунягите и има защо!!!
  • 21 Пурко

    5 11 Отговор
    Страх ги е кмунягите и има защо!!!

    Коментиран от #22

  • 22 Коко

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Пурко":

    Кои комуняги ги е страх тези дето бяха охрана на първия кимона аман от антикомунисти и демократи от тях и празните им кратуни държава не останс
  • 23 Цецо Цветанов

    8 2 Отговор
    Борисов е тъпо парче. Но в неделя как ще стои мирно пред Тръмп и ще вика слушам
  • 24 Иванова

    2 8 Отговор
    Каквото и да каже Борисов, все не ви харесва ! Иситната казва и пак ви заболя! Справедлиео е да се примирите с изборите, с Гешев, победите на ГЕРБ. Като не .ви харесва ,,свят широк!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове