21 Ноември, 2019 21:37 8 214 55

Манолова: Има измама, но съдът отказа да брои бюлетините

  • мая манолова-
  • второ преброяване-
  • касиране на избори

Засега нямаме планове да прерасне в политическа платформа. Засега, каза тя

Манолова: Има измама, но съдът отказа да брои бюлетините - 1
Кадър 7/8 TV

Подадох жалбата заради справедливостта, защото се подиграват с избирателите, защото злоупотребяват с техните права. Наистина сме представили многобройни доказателства, които сме класирали в 14 тома. Поправки са правени в нарушение на закона, защото пликът с протокола от секционната комисия трябва да е запечатан и се носи в общинската комисия и там се отваря в присъствието на член на общинската избирателна комисия. Но това не се е правило – назначени сътрудници, служители на столична община и на общински дружества – те са отваряли и са извършвали корекциите. Това каза Мая Манолова в Студио Хъ на 7/8 TV след първото заседание
на съда за касиране на изборите в София.

"Фрапантни случаи – 7 хиляди недействителни, плюс 7 хиляди граждани на европейския съюз, които уж са гласували, а по данни те са само 44. Над 7 хиляди са гласовете за Фандъкова в ромските секции. Като съберем три по 7 хиляди една груба сметка показва, че има измама. Хората го усещат, хората го знаят. Съдът остави една малка вратичка. Ние сме посочили всички секции където има несъответствие и сме поискали да бъдат проверени", каза Манолова.

"Но съдът отказа да преброят бюлетините. Много е важно да се отворят и секции за недействителните бюлетини, как са правени тези недействителни бюлетини. Тук е важно да се разобличат тези манипулации, за да се предотвратят за в бъдеще. Всъщност за да бъдат пресечени част от тези безобразия е задължително да се въведе машинно гласуване и електронен вот. Проблемът е в бюджета, който в момента се приема и там не са заложени пари за машини. Аз се обърнах няколко пъти към народните представители да направят тези корекции. Представете си какво ще стане когато нашите сънародници зад граница гласуват? Тях не могат да ги манипулират. Не могат да ги накарат да гласуват и да си снимат бюлетината. Това, което смятам да правя е да продължа каузата на гражданите, с гражданска платформа, която сега структурираме с моя екип. Засега нямаме планове да прерасне в политическа платформа. Засега.", допълни бившият омбудсман.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Данъкоплатец

    105 109 Отговор
    Господи колко си жалка!
  • 3 filo

    91 95 Отговор
    На крива ракета космоса й пречи.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Най-добре ще е

    64 4 Отговор
    Ако вотът е явен.
    Тъкмо ще се провери, дали тези, които са участвали в регистрацията на партия, са гласували за нея.
  • 7 Ств

    82 61 Отговор
    Майче защо не се пенсинираш?
  • 8 г-жо Манолова

    81 87 Отговор
    уверен съм,че сте права.Надявам се и други сънародници мислят така.Но това е положението при нашата уж демокрация.Парите са в сравнително малък кръг от хора.Забогатели престъпно,а бедния и неграмотен лесно се манипулира.Правете партия.Желая Ви успех.Ще Ви подкрепяме.

    Коментиран от #10, #19, #25, #48

  • 9 1234

    74 70 Отговор
    герб са мошеници то е ясно

    Коментиран от #44

  • 10 Истината

    96 81 Отговор

    До коментар #8 от "г-жо Манолова":

    Госпожа Манолова е патологична лъжкиня. Колкото имаше бусове с двойни дъна по време на "Костинбродска та афера", толкова и сега може да има измама в град като София. И това ко знае всеки грамотен човек. Освен малоумната измет, разбира се.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мая ние сме със теб, защото

    74 79 Отговор
    НЕ ИСКАМЕ МАФИЯТА ГЕРБ ДА НИ УПРАВЛЯВА, НАРОДЪТ ПОДКРЕПЯЩ ТЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАВА.

    Коментиран от #26

  • 13 МУТРОЛАНД

    58 38 Отговор
    Манолова: Има измама, но съдът отказа да брои бюлетините............ В ДЪРЖАВАТА НА ..."ТИ СИ ГО ИЗБРА" .............Е ТАКА !!!

    Коментиран от #27

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 207123

    47 11 Отговор
    България няма да се оправи докато е свободна. Твърде бързо се забравиха годините на комунизма. Не че сега е добре но ние винаги плачем за миналото колко хубаво ни е било. Това ми напомня за една старица преди доста години която казваше, че през турско е било най добре. Ние сме тъп народ и не гледаме напред, а само ревем по миналото. Тук идиоти на които бабите и дядовците разказват как е било хубаво през комунизма или на други които им е казано какво е било през царско. Гледайте напред хора вижте Гърците как се оправят бързо, а ние стоим и чакаме някой да дойде и да ни оправи както евреите чакат месията. Вижте как Франция и Германия забравиха различията след ВСВ и сключиха спогодби и си въртят бизнеса, а останалите страни от ЕС им пригласят. Това е едната от причините заради която Англия иска да излезе от ЕС. Тя се мисли за Велика Империя и иска тя да командва парада но нестава така в ЕС. И господ да дойде да ни управлява пак ще сме на това дередже защото сме разединени. Майната им на политиците те всички са МАСКАРИ както казваше Бай Ганю. Да не стане така както казват старите хора, че България ще се оправи тогава когато изгуби Независимостта си.
  • 16 ввв

    65 42 Отговор
    Костинбротската измамничка се жалва от измами... Това някаква шега ли или просто тя не може без да лъже... Явно много си беше повярвала, че дясна София ще избере тъмно червен кмет дето се пребоядиса в уж независим.. И хората на Радан и Костов уж тъмно сини не можаха да и помогнат
  • 17 Подкупен червен овчар

    61 36 Отговор
    Разбира се, че има измама! И измамата си точно ти!
  • 18 България за 10г. под Диктата на ГЕРБ

    45 46 Отговор
    Се превърна в НАРИЦАТЕЛНО за КОРУПЦИЯ, БЕДНОСТ, ИЗОСТАНАЛОСТ, ПРЕСТЪПНОСТ, РАСИЗЪМ, МИЗЕРНОСТ, ЦИГАНИЯ. НАЙ-СЛАБАТА ДЪРЖАВА БЕЗ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ОТБРАНА.

    Коментиран от #38, #47

  • 19 filo

    53 31 Отговор

    До коментар #8 от "г-жо Манолова":

    Ти си мноооого грамотен щом гласуваш за сестра Галева.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГЕРБ се подчиниха на белите ТУРЦИ

    19 25 Отговор
    АМЕРИТЕ (ТОРКИТЕ) искат и народа БЪЛГАРСКИ ДА ПОДЧИНЯТ.
  • 23 onq s konq

    48 28 Отговор
    Мая би трябвало да осъзнае,че след като към нея се обръщат НА МАЛКО ИМЕ,а към Опонента й -на Фамилия/Фандъкова/,значи Е ПАДНАЛА ПРИНЦИПНО в Канала.И тая "Мая" си позволява да кара Съда да БРОИ,,а той по "заобиколен съдийски начин" ОТКАЗВА и С ПОГЛЕД Й ОТВРЪЩА "Е.и си м......- коя си ти":)Естествено че Мая не си прави изобщо някакви "Илюзии че с някакви Съдебни жалби и Преброяване/повторно/ ще обърне резултата,а по-скоро това е ПРЕДСМЪРТНИЯ Й ЖЕСТ към БСП ,давайки Възможност на Партията да Протестира,Митингува и т.н. с надеждата на СВАЛИ ГЕРБ...някойден!И изобщо ОТКАЧЕНА РАБОТА,че и СКЪПОСТРУВАЩА ...но пък от друга страна - "Пари бол" в БГ:)
  • 24 Тръмп

    55 27 Отговор
    Нинова,Йончева и Манолова се протъркаха вече,та предлагам другарите да извадят нова комуноидна лелка да ни облъчва с лъжи за да не изгубим интерес към светлия комунизъм!!!:):):)
  • 25 Тръмп

    39 19 Отговор

    До коментар #8 от "г-жо Манолова":

    Права е само когато не клечи над някой Номенклатурен член!!!:):):)От червения член за нея по-хубав няма!!!:):):)
  • 26 Тръмп

    28 21 Отговор

    До коментар #12 от "Мая ние сме със теб, защото":

    Не е важното да сте до нея,а в нея другарю!!!:):):)
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Аз гласувах за Манолова

    22 31 Отговор
    А и много хора който познавам също , да кажат по секций колко гласували за Манолова , колко за Фандъкова

    Коментиран от #29, #49

  • 29 onq s konq

    38 14 Отговор

    До коментар #28 от "Аз гласувах за Манолова":

    След като по МАКСИМАЛНО ТЪПУНГЕРСКИ начин питаш ТУК във Форума "някой" да ти каже КАК е гласувано за Мая ПО СЕКЦИИ,значи НЕ ИСКАШ ДА ЗНАЕШ,а имаш някакви Други цели с Въпроса си.А иначе начинът да се сдобиеш с интересуващата те Информация е ПРЕДЕЛНО ПРОСТ - Във ВСЯКА както Парламентарно,така и в някои НЕПАРЛАМЕНТАРНО представени Партии които са имали ЗАСТЪПНИЦИ в Избирателните комисии по райони има ПОДПЕЧАНАТ И ЗАВЕРЕН ДУБЛИКАТ ОТ ПРОТОКОЛ с данни- Общ брой гласували,както и разбивката по Кандидат-кметове и Общински съветници.Е да,ама теб това не те интересува,а ГОРИШ ОТ ЖЕЛАНИЕ да внушиш Усещането за "Шмекерлък" при гласуването.Да си жив и здрав - ТУЙ ЩЕ ТИ ОСТАНЕ,г-н "Маноловец":)
  • 30 БОКО

    11 21 Отговор
    Съдът го е страх от Пеевски.
    Всички ги е страх от Пеевски.
  • 31 Зайко Байко многознайко

    16 15 Отговор
    Дядо ми Мъдрият Заек казваше: " Хубаво е да имаш стадо, добре да се грижиш за него и да го пазиш от вълци, тогава можеш да го стрижеш , доиш и да се радваш на добър живот". В България обаче не ни стрижат а ни дерат, не ни дават да ядем и скоро ще ни сложат данък на въздуха, който дишаме, това е горчивата истина. В такъв случай изходите са два или ни унищожават или грабваме сопите и се освобождаваме от тези кърлежи които смучат безмилостно кръвта на народа!
  • 32 Манго

    10 32 Отговор
    А при нас в махлата ни даваха по 80 лв. да гласуваме за ГРОБ и имаше кифтета и бира оха...
  • 33 петър

    37 15 Отговор
    Не й вярвайте на тая злобна кучка.С лъжи,полуистини съчинения от типа извънземните ми говорят се опитва да ни внушава колко е ощтетена чесната ,моралната СЕСТРА ГАЛЕВА.Е сигурно ще има такива които ще и се вържат на крокодилските сълзи .Това чепато същество ще ни занимава с отвратитените си действия още и още.Това му е духовнат храна.Без такава храна то загива.Да бъде смазано и изритано за винаги от погледите ни.Тая отврат дори Курнела не я понася .То си слуша само себе си,колкото и да се опитваш да му кажеш неяо ,то в главата си има неговите фасмагории коит припява навсякъде.На това му се вика ЦИМЕНТИРАН МОЗЪК.Каквито и доказателства да му представиш ,то си знае неговата.Това е то СЕСТРА ГАЛЕВА КОСТИНБРОДСКА.
  • 34 другар

    39 11 Отговор
    Измама си самата ти г-жо Галева.Разбраха те хората колко струваш и ти биха шута .Сега реви,прави се чесница на моралистка жестоко пострадала .И съда няма да е честен нали?.Не,не няма честни и морални хора ,само ти ,ТИ СИ НАЙ–ЧЕСТНАТА МОПАЛИСКА ,която нечесните институции те ощетяват.Ти ,ли ма кобро.Чакаш и дебни да хапиш ,зада се измъкниш чиста калуда.Фатките ти НЕ МИНАВАТ.НЯМА КОЙ ДА ТИ СЕ ВЪРЖЕ.Оди се беси.
  • 35 другарка в нужда се познзнава

    35 10 Отговор
    Оуу,оуууууууууу,ей сега ще разплачиме.Толкова много ни трогна .Ма как можаха с толкова измами и наручения да се посегне на най-моралната ,на най- нелъжливата ,на най- некоромпираната ,най-честната българка известна с чесността си не само в БГ а и посвета.По известна е с галеното име -сесетра Галева,по-майко известна е с М.Костинбродсака.Горката тя ,ма видите ли колко е ощетена ?Хайде да се разпалчим сега всички заедно.
  • 36 хитрата сврака с двата крака

    34 8 Отговор
    Сърбай си попарката сега дето си надроби и чао на политическата ти кариера
  • 37 друм

    9 23 Отговор
    Права е мая
  • 38 Теди Тед

    28 6 Отговор

    До коментар #18 от "България за 10г. под Диктата на ГЕРБ":

    Малоумник ! Не виждаш пълните магазини ,десетките молове из цялата страна , огромия трафик не от трабантчета ,московци и жалки лади ,липсата на опашки и дефицитни стоки ,отчаяния вопъл : давайте по едно да стигне за опашката , пълните терминали със свободно пътуващи по цял свят хора и още и още ....Тъгувай за мрака нещастника .
  • 39 Мерчо

    29 6 Отговор
    Мръсна политическа проститутка.с лъжата са егати хамелеоните.карачки червени комунистически.през трупове минават само да са на власт.така е при тия терористи и убийци от БКП.ех Хитлер, Хитлер......
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 24 милиона на километър

    8 2 Отговор
    Това да правеха в Германия в Берлин ново околовърстно щеше да е по евтино
  • 42 Не колко богати

    12 3 Отговор
    И милиони бедни. Средностатистически щом е пълно с бмвта мерцедеси кайени ферарита и тн по улиците значи стандарта на живот е висок.
  • 43 бсп

    25 3 Отговор
    Сестра Галева личния депутат на братя Галеви се """"борила""" за """справедливост""" (в кавички) ха ха ха ха......!!!Като защитаваше двамата мафиоти ги зашиваше сигурно "'справедливо"'!!!Бкп се борели за справедливост и с най-голямата им справедливост която имат им изчезнаха 30,000,000 лв от партийната им каса, защото Бкп са """"най-справедливите"""" в (в кавички) света аха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха.......!
  • 44 коментар

    19 2 Отговор

    До коментар #9 от "1234":

    Само питам......вие от българската сепаратистка партия (бсп) можете да броите и повече от 1,2,3 и 4 защото още след 89г във вашата партия до последния станахте милиардери, и дори не осетихте купонните системи в България през 90-1г, и 96-7г когато нямаше нищо, и дори нито хляб, нито мляко за децата като тебе!!!Многознайко мъничък, още жълто има сигурно на устата като при пилетата (които и тях ги нямаше през тия год.) Какво знаеш за живота бе малкия през годините за бкп/бсп преди 90г, и след 89г!!?
  • 45 654

    21 1 Отговор
    Нинoвa знaeшe, чe нe мoжe дa пoбeди и хитрo изпoлзвa Мaя; пoлучи вcичкитe пoзитиви нa дoбрия рeзултaт, eлeмeнирa я кaтo пaртийнa кoнкурeнция и я ocтaви caмa cъc ceбecи. Зa Мaя вeчe нямa нищo oт дeвидeнтитe нa уcпeшнaтa рaбoтa. Иcтoриятa и ми нaпoмня "Рeквиeм зa eднa мръcницa".
  • 46 Ивайло

    20 3 Отговор
    Абе комунистка си е, та кой каквото ще да ми приказва!!! Това са си техните похвати - щом не са спечелили, значи е измама, другите са виновни и се почва с цирковете!!! Да са във властта на всяка цена!!! Хората са казали: от комунист власт и от прасе мас се взимат само с дране!!! Погледнете се първо вие и потърсете причините в себе си, защо хората не ви щат!!!
  • 47 Без развитие без бъдеще без достойно

    7 4 Отговор

    До коментар #18 от "България за 10г. под Диктата на ГЕРБ":

    Съществуване на хората. Без паричие. Обезлюдяване емиграция. Безсмислие. Без контролност безработица необразованост без реално мислещи хора. Без значение.
  • 48 чичо

    10 3 Отговор

    До коментар #8 от "г-жо Манолова":

    Или си от незаконно забогателите или от заблудените.Че,нали най-големите капиталисти и незаконно забогателите в България са социалистите.Сега се дърлят за някакви къщички,а при социалистите става въпрос за милиарди кражба.Човече,тотално объркан си или...
  • 49 filo

    7 2 Отговор

    До коментар #28 от "Аз гласувах за Манолова":

    Затова Мая е кмет ха, ха, ха.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 до 48-я

    0 6 Отговор
    много отворен:за твое успокоение не съм нито едно от двете!Говориш изтъркани клишета.Я публикувай социалисти с милрд. кражби.Поне да ти се посмеят.Сега не е 89г.Тогава баш великите седесари лъжеха най-нагло пред А.Невски хората,че като стане приватизацията ще има и у нас средна класа.Щото видетели,тя била гръбнака на всяко демок. общество.Колко години вече управляват СДС,НДСВ,ГЕРБ от тези 30 и няма и помен от такава.Щото милирд.,за които говориш изтекоха основно към техната Номенклатура.
  • 52 Окомер

    10 5 Отговор
    Жал ми е за хората гласували с отвращение за Галева. Радвам че не можаха отново да попаднат в грабливите ръце на комунистите. Полезните идиоти се оказаха малцинство.
  • 53 5 % съмнителна разлика

    5 14 Отговор
    Манолова е като трън в гебераските уяли се задни части , тепърва и предстой успех в начинанията . Народа вижда.
  • 54 Тапата

    11 2 Отговор
    Коя беше тази Манолова, че не си я спомням, не беше ли тази дето се кандидатира за кмет на София?
  • 55 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Маечка, мила.... гласуването за Парламент на РБ от страна на живеещи в чужбина хора е противоконституционно !! Това, че имат български паспорти, не им дава право да гласуват за управници на тази държава.В тази Конституция пише , че всички сме със равни права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ. И после чл.60 ал.1 казва , кое е най-важното им задължение към Родината ни. Дори в ЕС, при какви условия живеят какви данъци, такси, налози, акцизи плащат на България. Те нямат понятие каква е данъчната тежест върху българина от страна на неговите администратори. И наистина ли нашите политици си вярват, че някой ден, тези хора ,прогонени от некадърното им собствено управление, ще се завърнат в страната. Техните деца и внуци, които учат в престижни университети в САЩ и Англия може и да се завърнат , за да заемат техните места . Огромната маса остава прокудена завинаги и напразно се пилеят пари и по това направление. Създайте сносни условия за живот- хората може и да се върнат .............Но докато Иван от Сидней, Исмаил от Измир или Пенка от Берлин могат да избират управници на тая държава, аз в избирателна секция няма да вляза !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове