Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 11:32 5 907 33

От БОЕЦ внесоха сигнал срещу Борисов

  • боец-
  • гражданско сдружение-
  • бойко борисов-
  • правителствен самолет-
  • самолет-
  • загреб

30 години след падането на комунистическия режим в България сме свидетели на завръщане на същите зловредни и мракобесни порядки, гневят се от сдружението след използването на правителствения самолет от премиера за частно-партийни цели

От БОЕЦ внесоха сигнал срещу Борисов - 1
Георги Георгиев, лидер на гражданското сдружение БОЕЦ

БОЕЦ внесе сигнал до ВКП срещу премиера Бойко Борисов за неправомерното използване на правителствения самолет при частно-партийното посещение на конгреса на ЕНП в Загреб.

Ето какво пишат от гражданското сдружение:

Преди дни стана ясно, че Борисов е използвал държавният AIRBUS A319 без да има право на това, за да закара себе си и няколко десетки партийни членове и "дръжки на микрофони" на частно-партийно събитие, злоупотребявайки със своята власт и пост, като е извлякъл за себе си и придружаващите го лична изгода за сметка на българските данъкоплатци. С действията си Борисов и придружаващите го не само причиняват щети за бюджета, разхищавайки държавни средства за лични цели, но и както сме описали в сигнала предизвикват негативни коментари и публикации в чужди медии, като така рушат авторите на българската държава и институции.

Прилагаме текста на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – злоупотреба с власт, престъпление по служба – чл. 282, ал1, ал. 2 и ал, 3, чл. 283, чл. 285 от НК, във връзка с чл. 35 ал.1 от НК, извършени от Бойко Методиев Борисов в качеството му длъжностно лице – премиер на Република България.

На 21.11.2019 г. в публикация на електронния сайт „СЕГА” се цитира хърватския вестник „Ютарни лист”, който съобщава за посещение на премиера на България, Бойко Борисов в Загреб и придружаващи го група лица и представители на медии, като се акцентира на демонстрираното разточителство на държавни средства за самото пътуване и се прави сравнение с посещението на известен европейски политик, който е пристигнал със самолетен полет икономична класа за същото събитие. Прилагаме линк към публикацията на СЕГА.

Става дума за следното. Лицето Бойко Методиев Борисов в качеството му на председател на политическа партия ГЕРБ заедно с още няколко десетки лица, членове на партията и придружаващи ги по покана на партията журналисти пътуват за Загреб за участие в Конгрес на Европейската народна партия проведен на 20-и и 21.11.2019 г. Визитата е от частно-партиен характер и не е свързана с правителствени ангажименти, или каквото и да е други срещи или задачи на Борисов, или придружаващите го лица, партийни членове със служебни ангажименти, като държавни служители и длъжностни лица. За това частно-партийно пътуване обаче Бойко Методиев Борисов, злоупотребявайки със своята власт, като премиер използва правителствения самолет AIRBUS A319, способен да превозва до 150 пътници и носещ национални знаците и надпис на Република България. Това е изключително нагла злоупотреба с власт и разхищение на държавни средства на българските данъкоплатци за удовлетворяване на частно-партийните интереси на Бойко Борисов и придружаващите го лица, които, без да имат право, са използвали държавен ресурс за собствена лична изгода. С тези си действия, които са престъпление според българския наказателен Кодекс, те предизвикват и негативни международни реакции и коментари, с което петнят и рушат авторитета на българската държава и институции. България е официално най-бедната и корумпирана страна в ЕС и подобна демонстрация на разхищение на публични средства и злоупотреба с власт е недопустима и е присъща на диктаторските комунистически режими, при които Партията се олицетворяваше с Държавата и партийните лидери бяха и държавни такива. 30 години след падането на комунистическия режим в България сме свидетели на завръщане на същите зловредни и мракобесни порядки, нямащи нищо общо с демокрацията и европейските ценности, към които нашето общество се стреми. В България всяка година по данни на СЗО умират хиляди българи от лечими болести защото за тях държавата пари за лечение няма, над два милиона българи живеят под прага на бедността и в същото време лидера на управляващата партия и котерията му използват правителствения самолет за частни пътувания, разхищавайки държавни средства и демонстрират охолство на фона на ширещата се мизерия и бедност в страната. Много са историческите разкази и сведения за злоупотребата с власт на бившите комунистически функционери в България, които са разполагали с държавния ресурс, като със собствен. Многобройни са примерите, при които Бойко Борисов „дава и раздава” държавни средства еднолично, разполагайки с парите на българските данъкоплатци, като с лични средства. Приликата между действията на Тодор Живков и неговото обкръжение и Бойко Борисов и неговото обкръжение е потресаваща. Обяснението е в думите да Борисов, че Живков е един от неговите „университети” и явно в качеството си на личен охранител и ушеразтривач на Живков, Борисов е изучил престъпните практики за злоупотреба с власт и разхищение на държавни средства.

При свое участие на парламентарен контрол в българския парламент на 22.11.2019 г. в отговор на въпрос за неправомерното използването от него на държавния самолет за частно партийно посещение на Конгреса на ЕНП в Загреб, Бойко Борисов отговаря: „Щяхме да се пребием с „Фалкона” и само „ербуса” беше свободен” В своя отговор Борисов не отрича частния и партиен характер на посещението и разбираме, че той изначално е имал намерение да използва държавен ресурс и самолет за това пътуване злоупотребявайки с властта си и извършвайки престъпление, като е използвал „еърбуса” защото е бил свободен, иначе е щял да използва друг, също държавен самолет. Това е категорично доказателство за умисъл в неговите действия и напълно съзнателната злоупотреба с власт и разхищение на държавни средства.

БОЕЦ, в качеството си на неправителствена организация с дейност в обществена полза, сезира Прокуратурата за така извършените от Бойко Методиев Борисов престъпления – престъпления по служба, злоупотреба с власт, разхищаване на публични средства в лична изгода – чл. 282, ал1, ал. 2 и ал, 3, чл. 283, чл. 285 от НК, във връзка с чл. 35 ал.1 от НК и изискваме да бъде образувано на наказателно производство срещу него, в хода на което да бъдат събрани, изследвани и разследвани всички факти и обстоятелства с цел установяване на истината и привличане под отговорност за извършените престъпления. В БОЕЦ изискваме да бъдем информирани за действията на прокуратурата и резултатите от проведеното наказателно производство.

25.11.2019 г. Георги Георгиев – председател на УС на ГД „БОЕЦ”

Ще е интересно да наблюдаваме реакцията и действията на прокуратурата. Гешев и Цацаров ще трябва да изперат Борисов за пореден път и да оправдаят своите назназчения. БОЕЦ ще информира обществото за действията и отговора на ВКП.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 35 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maf1ata BG

    73 10 Отговор
    Трябва да се внесе и сигнал срущу Паси който видимо е ПРОХьмерикански шпионин!!! :(

    Коментиран от #4, #23

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Умберто

    19 80 Отговор
    Е как трябваше да отидат,с Уиз Еър ли?Лаят срещу Боко като малки злобни пинчери.

    Коментиран от #11, #18

  • 4 Последния софиянец

    6 31 Отговор

    До коментар #1 от "Maf1ata BG":

    Грешка! Пасито е руски шпионин. Такива поражения върху демокрацията може да се нанесат само нарочно.
  • 5 Прометей

    32 14 Отговор
    Алооу, ''БОЕЦ'' - БЕ КАКВИ СИГНАЛИ -КАКВИ ЗАКОНИ - КАКВИ АЛИНЕИ БЕ, Тук държава няма- да не говорим за прокуратура....! Я , по добре се свържете с някой от ''операторите'' на -НПО , Наречено ( СВЛК-14С "Сумрак",.... и да приключим робството....!
  • 6 Кой68

    11 28 Отговор
    Не трябваше ли да сте във Франция?Защо ни занимавате със себе си.....

    Коментиран от #9

  • 7 боцмана

    16 5 Отговор
    Всички са маскари , питам , ако бръкнете в една кофа с магарешки фъшк.и , коя ще е най чистата?
  • 8 заслужи си го подобаващо наигра се

    32 10 Отговор
    За Бойчето идва ден за разплата , ще го вдига на Бай Ставри от лежанка.
  • 9 Прометей

    26 10 Отговор

    До коментар #6 от "Кой68":

    Снайперът СВЛК-14 "Сумрак" постави световен рекорд – точен изстрел на 4 км......!Търси се ''оператор'' .....!

    Коментиран от #12, #33

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гостилничаря

    29 9 Отговор

    До коментар #3 от "Умберто":

    Тъй ам'чи каааак, ще обиждат нашия скъп, чист и бистър като сутрешна роса Вожд! Той, който сън не спи да мисли за благото на народа, залъка от устата си вади за да даде на бедния!

    Коментиран от #14

  • 12 Кой68

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прометей":

    Мистика.......Ма много му манечък обхвата?
  • 13 Лудницата

    13 3 Отговор
    Малоумника е в нервна криза Да идват санитарите и да го вдигат
  • 14 Умберто

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "Гостилничаря":

    А пък тези ще са първите в световната политика,които не лъжат и крадат...Ок.Честните....смях
  • 15 Опасен чар

    7 13 Отговор
    Сига простотии , бе тате.!Меркел със самолет нашите да не са по долу,аа!
  • 16 Въпроса е

    16 3 Отговор
    Има ли ново сливане между партия и държава 30 години след рухването на цоциализъма??
  • 17 Къню

    12 0 Отговор
    Жалка история!
  • 18 Бачо Киро

    26 6 Отговор

    До коментар #3 от "Умберто":

    Да си купят билети за редовен полет бе, бастун. Те не са на правителствено посещение, а на партийно. Щом австрийският премиер може да лети в икономическа класа на такива посещения, селянинът пожарникар и бастуните покрай него също могат. Имат субсидии, да си плащат от там билетите. Всичко в тая страна все едно ви е бащиния.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Умберто

    18 1 Отговор

    До коментар #18 от "Бачо Киро":

    Аз ако съм премиер ще кацам с правителствения у Банкя директ на паркинга, за да ви е гадно.
  • 21 Нормално!

    19 6 Отговор
    България има най-крадливото и долно статукво, което е сравнимо само и единствено със статуквото на държави като Сомалия и Афганистан. Всяка година статуквото краде над 20 милиарда от бюджета!!!! В БГ има предостатъчно пари за да живее добре народа, но всичко отива за статуквото. Какъв може да е бюджета при над 35 милиарда в хазната: за 2 милиона пенсионера по 5000 лева годишна пенсия = 10 милиарда. Още 2 милиона бедни получаващи по 2500 лева годишен безусловен базов доход = 5 милиарда. 7 милиарда за здраве, 4 милиарда за армия, полиция и учители. 2 милиарда за администрация и 7 милиарда за поддръжка и инвестиции в държавна инфраструктура. Обаче, сега 35 милиарда се харчат така: 2 милиона пенсионера средно с 300 лева пенсия = 6 милиарда. Още 1 милиард за ТЕЛК. Държавата плаща 9 милиарда, обаче 2 милиарда отиват за чиновниците в социалното министерство. За министерство на здравеопазването се дават 5 милиарда, обаче над 3 милиарда отиват за чиновници и кражби и с по малко от 2 милиарда се лекуват гражданите и се поддържат болници. Още 10 милиарда отиват за държавни и общински служители. 10 милиарда за общински поръчки и държавни субсидии, от които половината се крадат. Реално около 10 милиарда се дават за целият народ, а останалите 25 милиарда отиват в статуквото, което крепи системата и мафиотската върхушка
  • 22 месара

    13 15 Отговор
    тия от боец няма ли кой да ги ошамари?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 да се не следим защото ще ке хванем

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "нато пауър":

    Ти твоята не я следи , защото ще завариш комшията отгоре и.
  • 26 гост

    13 11 Отговор
    тоя от боец не е лошо да ходи да се прегледа на психиятър, ми що не подадеш жалба срещу президента дето беше една седмица в Китай или той ходи пеша до там направо луда работа и идиотите дето му се хващат
  • 27 Творец

    11 7 Отговор
    Тоя паразит от Боец имаше да връща пари на КТБ, а сега има да връща на Цецо! Кой ли ще прочете това злобно съчинение, м?
  • 28 Усмивката

    3 3 Отговор
    А дано.....Той и Ал Капоне е опандизен накрая не заради бандитизъм ,ами заради неплатени данъци.....сиреч ,пак злоупотреба.....Аде дано...
  • 29 слаботоков

    3 6 Отговор
    Удриии Гошеее. .. Ти си нашата надежда! Ти си нашия Мандела! Ти си нашия герой! Ти си Че Ге Вара! Успехи и не се предавай по трънливия и труден път на твоята борба! Бъди силен и не сломим! Бъди твърд като гранит! Ще чакаме твоята победа! Успехи във всяко твое начинание!
  • 30 Боко тъпото

    1 3 Отговор
    Бобобобобобобобобобобобобобобобобоб
  • 31 Мая Беспартийна

    3 1 Отговор
    Квичът Ушанките, квичът. Колкото повече, Толко по добре. Гоше знаеш кой ти идва на гости е знаеш, Гешев бе човек, Гешев!
  • 32 Изненадан

    1 0 Отговор
    Цветан Василев само това ли можа да измисли?
  • 33 Хах

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Прометей":

    Уцелил е КамАЗ от 4 км?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове