30 Ноември, 2019 12:36 27 243 60

Психолог разби влюбената банкерка

  • банкерка-
  • варна

Същата история като Ромео и Жулиета, но прехвърлена в днешно време

Психолог разби влюбената банкерка - 1

Касиерката, източила един милион лева от сметките на клиенти, е искала да бъде обичана, да стане майка. С това обяснява действията ѝ криминален психолог, цитиран от bTV. В търсене на внимание тя изпраща парите на абсолютно непознат човек в Монтана.

Интересни и чисто психологически аспекти на аферата с източените над 1 млн. лв. от банка във Варна разкри криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

38-годишната Невена Й. Беше уличена в присвояването на над 1 млн. лв. от банка, в която работела. Част от парите тя изпратила на мъж от Монтана, с когото общувала само онлайн.

„Получило се е смесване между това, което принадлежи на институцията и това, което принадлежи на човек“, каза проф. Гайдаров и добави, че когато човек работи в банка и с много пари, изкушението е голямо. „Друга е случката с този неясен виртуален партньор. Общуването в мрежата е достатъчни пълноценно за специфична категория хора“, коментира той.

„Нещата са сериозни от чисто криминална гледна точка“, допълни криминалистът. Според него, обаче, мотивът на банкерката е чисто личен и психологически: „На 38 година тя е с потенциала, който тя трябва да разгърне. Има пориви, потенциал, който трябва да бъде разгърнат. Той е свързан с майчински инстинкти. Този подтик от природата, той трябва да се реализира“.

„Друг въпрос е, че тази банка трябва да има достатъчно силен контрол, да следи какво се случва. Но в крайна сметка не можете да влезете в главата на един човек, колкото и да се опитвате“, каза проф. Гайдаров. Според него, нищо не се е променило от времената с любовните истории, описани в литературата: „Това се случва по един технологичен начин".

"Същата история като Ромео и Жулиета, но прехвърлена в днешно време“. Криминалистът смята, че банкерката е искала да се реализира като личност, макар и по един доста необичаен начин:

„Можеш да си въобразяваш част от нещата и да ги реализираш по странен начин“. Според него фактът, че тя има вид на скромен и затворен човек, пречи на социалното общуване, към което всички ние се стремим.

Проф. Гайдаров изтъква, че фактът, че преди присвояването на парите банкерката и баща и са теглили кредити, парите от които също са изпратени на непознати, говори, че цялата история наистина има личен момент, а не става въпрос само за алчност.

„Възможно е да бъде манипулирана с много неща през тази връзка с този странен човек, който ние все още не знаем кой е. Но най-вероятно става дума за такъв тип манипулация“, каза криминалистът.

„Искала е да бъде полезна, да бъде свързана и да бъде майка. Реализацията е странна, тя е абсурдна, но хората започват да живеят по някакъв откъснат начин“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 29 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига йе

    189 4 Отговор
    И този е "професор", сериозно ли ?
  • 2 скъсай си дипломата

    178 9 Отговор
    обясненията ти са на ниво посредствен студент пърокурсник
  • 3 Буко Баламата

    186 3 Отговор
    Каква е тая банка дето всеки може да си щипе колкото му трябват.

    Коментиран от #59

  • 4 Последния софиянец

    124 5 Отговор
    Е това е проблема в България. Никой не поема отговорност за мизериите които е извършил. Веднага му намират хиляди оправдания. Все някой друг е виновен.
  • 5 Забелязъл.

    89 19 Отговор
    Тоя е също толкова прост и кух като нея. Тая банкерка ако искаше да има деца първото нещо при наличието на толкова много пари трябваше да е да отиде на пластичен хирург да си оправи тялото и визията и тогава вече наистина щеше да има дете което сега щеше да е примерно на няколко месеца и като майка нямаше да я вкарат даже и затвора куха лейка то и визията и го показва.
  • 6 осми а клас

    115 9 Отговор
    Майко мила...... Изказът на тоя "професор" е точно като на Бойко. По сторежа на изреченията на този т.нар. професор може да се прецени, че той трябва сам да си стане пациент. Абсолютен, ментален дефицит!
  • 7 Спешно

    101 5 Отговор
    Спешно търся банкерка, стара мома, за виртуална връзка, прилагам две снимки от списание и адрес централна поща до поискване

    Коментиран от #8

  • 8 Я по добре с баби

    26 5 Отговор

    До коментар #7 от "Спешно":

    Тъкмо си свикнал
  • 9 а де

    61 2 Отговор
    `банкерка`?!-КАСИЕРКА е думата/крадла/!........
  • 10 Чочо

    20 2 Отговор
    Вижте анализа на Григор Лилов
  • 11 Я стига

    55 2 Отговор
    Нищо не я оправдава тая крадлива пача.
  • 12 Тоя като много знае

    32 2 Отговор
    Да ги лови по ФБ снимките ПРЕДИ кражбата.
  • 13 Васил

    55 2 Отговор
    Този професор разтега някаква Турска сапунка
  • 14 myk

    55 1 Отговор
    Има пориви, потенциал, който трябва да бъде разгърнат. Той е свързан с майчински инстинкти. Този подтик от природата, той трябва да се реализира“.
    E какъв потенциал -да разполагаш с парите на гражданите и да го разгърнеш като им ги откраднеш.За първипът чувам че за да станеш майка е позволено да откраднеш милиони!/Майчин инстинкт -подтик от природата !!!???Да искаш да бъдеш майка и в следствие да бръмчиш по екскурзии ,да се лигавиш в интернт и да си зсъздаваш измислен лукс с чужди пари,на хора които също са майки и бащи и също имат семейства и деца.Това да не би да са смекчаващи вината обстоятелства или пориви и потенциал !Горката >

    Коментиран от #60

  • 15 Браво

    56 16 Отговор
    Какво сте се заяли с жената, голяма работа, че гепила милион от банката! Банките крадат милиарди от нас и не го правят в името на любовта като нея!
  • 16 По зле е да си парясана стара ковра

    37 7 Отговор
    Отколкото стара мома...!
  • 17 .не сън професор

    49 6 Отговор
    Професорът е искал да каже, че банкерката е възприела архетипа на майката и е вложила огромно количество либиден катексис във виртуалния си любовник. Социалната платформа на която е агент и дава възможността да изгради хабитуален мост между реалния и виртуалния социум, който определя нейните предикативни качества, които от своя страна са в основата на капитала. Парадигмата на този вид личности, е осигурена от безхаберието и безнаказаността от страна на легитимно избраните институции. Ерзацът, който се налага от години в държавата, е нсложен от агентите на ДС и това е лицето на днешното управление, което дава възможността на отделни субекти да извършват подобни виктимологични и промискуитетни деяния. 😁

    Коментиран от #28, #33, #49

  • 18 Комик

    47 2 Отговор
    Е,хти и психолога и на тоя му плащат заплата?
  • 19 Johansson

    36 4 Отговор
    Тая е грозна, дори и циганките в сливенския няма да я искат.
  • 20 Бай Стою касапина

    46 2 Отговор
    Каката е много хитра. Пратила някой лев на виртуалния любовник, та да раздели вината с него ако евентуално я хванат. Да я понапънат малко по-сериозно и ще си каже къде са парите. Скрила ги е за себе си. Прави се на луда, че била омаяна от тоя шушляк в Интернет. Не на нас тия. А тоя професор е или гола вода, или ни качва по върбите. Между другото тоя случай прилича доста на случая с откраднатите пари на Мартин Петров от една друга банкерка. Дали пък двете момета не са се учили една от друга. Да вземат да ги претръскат и двете. Може и да излезе нещо.
  • 21 Ушев долен бандит на пастет и луканка

    28 0 Отговор
    Разбил ли я е? Паднахте на нивото на Пик. Само "БоНба" липсва в заглавието.
  • 22 Ушев долен бандит на пастет и луканка

    10 9 Отговор
    Аз под това да "разбиеш" жена, разбирам съвсем друго нещо, хехе. Иначе ако е много жадна за тя-знае-кое, да заповяда. Симпатична изглежда.
  • 23 Докторът

    28 1 Отговор
    Професоре направо си пасваш с фамилията. Истинска скъсана гайда.
  • 24 Лютфи

    23 2 Отговор
    Коя е тази банка да наеме тази грозна крава ве.
  • 25 Бойка Борисова

    25 3 Отговор
    Коя е банката, да си затворя сметката, ако съм там?

    Коментиран от #29

  • 26 А ПЕЕВСКИ ДОМУСЧИЕВ

    26 5 Отговор
    А ДОГАН а БНБ а КТБ а РАЗГРАБЕНАТА ДЪРЖАВА ? Вие това върнете на НАРОДА а един Милион - бълха и стъпала!

    Коментиран от #36

  • 27 Фак БГ банки

    25 3 Отговор
    Банките могат да точат пари от хората а хората като го правят небило правилно, според мен трябва повече хора да го правят тва заслужават наще мутренски банки.
  • 28 Димов

    23 0 Отговор

    До коментар #17 от ".не сън професор":

    Пич, треба тебе а те цитират у статия, като анализатор. Нищо, че нищо не ти разбрах ;)
  • 29 Димов

    25 0 Отговор

    До коментар #25 от "Бойка Борисова":

    Журналята пазят името на банката фаф тайна, щото имаме свобода на словото. Всеки е свободен да не казва нищо. Мълчаливите новини са на мода днес.
  • 30 ПАТРИОТА

    21 0 Отговор
    Мойто мнение е,че трябва масова проверка на банките в България,работил съм дълги години като банков инспектор "Соколов" свиря на пиано"Лунната соната"..тръгвам още утре на проверка..и ще има,Лошо Седларов..лошо!..ами то от филм..стана истина.Да го е страх човек да си сложи парите в банка..мошенници с мошенници!
  • 31 Anadolu Manafesi

    30 0 Отговор
    истинският проблем е че учени като тоя стават професори . КОлккото и да е разгонена каката , трябва да се има предвид че банките , може и да са паразити , но не са толкова глупави за да вземат пълни идиоти да боравят с подобни суми . Каката определено не е идиот , от профилите и в социалните мрежи се вижда че обича добрият живот и харчи повече от колкото изкарва и колкото и да е разгонена и зажадняла да ражда пищящи и течащи от всички страни ларви , едва ли ще тръгне да краде и превежда 7 цифрени суми на някакъв виртуален любовник , когото дори не е виждала . За човек работил толкова години в банка със сигурност е ясно че толкова пари няма как да изчезнат и никой да не разбере от къде са изтекли . Схемата е съвсем друга и включва и други от банката , а сапуненият сериал е за да издейства лека присъда на уж неадекватната служителка .

    Коментиран от #34

  • 32 охо бохо

    25 1 Отговор
    Абсолютни глупости ! Нищо вярно с реалносгга ! Този "професор" е по-зле от крадливата касиерка !
  • 33 явно съм зле

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от ".не сън професор":

    разбрах ти всичко...
  • 34 кликов

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Anadolu Manafesi":

    А' браво!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Валхала

    6 3 Отговор

    До коментар #26 от "А ПЕЕВСКИ ДОМУСЧИЕВ":

    Какво Доган, Какво БНБ, какво разграбена държава ? Единствено за КТБ имаш право и то до някъде. Прекаляваш с главните букви. Да пишеш по този начин, значи да крещиш в лицата на всички, които четат блъвочтта ти. Кой си ти та ще ми крещиш ? Колкото до народа, ти също си от народа, заедно с тази крадла и пършивия и виртуален любовник. Тогава за какъв народ ми гжовориш ? Голяма боза ти е в главата.
  • 37 Кольо

    12 0 Отговор
    Едно е ясно, за три години почивка в затвора с достатъчно протекция от влюбени в нея каки ,поради факта ,че и те ще искат малко дял от парите след излизането то затвора то тя се е подсигурила със скритото за цял живот. Излиза с новата си любовница и дим да ги няма из островите. Ти ,нормален човече блъскай цял живот и все ще си беден. парите ще ги намерят колкото намериха парите на обиржиията на другата банка. Човека си отлежа ,отработи и скоро даже ще е реабилитиран по право. С милион без малко. Работил -спестил . а тази не напразно е толкова затворена в дсебе си ,но далеч не е нито глупава ,нито с психически отклонения. На края ще се смее на професора психолог. Как се хващат всичките ,че пратила 15 хил. за алиби и че е окрала и майка си . Щото не може да прехвърли всичко някъде и да си гледа родителите с това ,за да не и го вземе банката когато я разкрият.
  • 38 ЦРУ

    19 0 Отговор
    ЕХООоооооооо……...кой ще заблуждавате беееееее ? Банката е " ИНВЕСТБАНК " …….на сервитьорката - банкер Славова …..назначена от ген. Гоцев ….от КРЪГА " МОНТЕРЕИ " ...от ДС ...смятан за кръстник на МАФИЯТА в БГ ! Това не е първият случаи с тази банка. Тя ПЕРЕШЕ парите от ДРОГА на " САМОКОВЕЦА " ……...ДАНС …...СПИТЕ ЛИ ???????......Знаете ли кога ще вдигнат визите за САЩ ???- НИКОГА ….това е за МАФИОТСКАТА държава !
  • 39 !!!

    12 1 Отговор
    Никой не го интересува ЗАЩО тази мошенничка е КРАЛА пари от ЧУЖДИ СМЕТКИ и то в БАНКА. Да връща парите и по бързата процедура в затвора за 20 год. Обикновенните хора сложили някой лев за зор в банката, а тази ги крала,та крала. Мошенничка долна, никаква милост към такива пропаднали амеби !!! Заради такива, хората няма да имат доверие към никоя банка

    Коментиран от #43

  • 40 ТИ ДА ВИДИШ

    5 0 Отговор
    номерата на ДПС заучено като във ФУТБОЛА
  • 41 мани мани

    7 0 Отговор
    хванаха я, защото именно има какво да я задържи тук в бг :)
    има майка, баща и не става да се махне от тука завинаги...
    останеш ли тук и те хващат както се видя... само си представете, ако беше вече сираче :) мислите ли, че с 500000 евро щеше тя да си седи и да ходи на работа в банката, от която ги е дръпнала :) щеше да е из палавите острови :) преди това просто си купува чудж паспорт... албанският е евтин :) а може и фалшив бг паспорт... парите в няколко островни банки - кипърски, крит, италиански, испански :) и само из средиземноморието да се движи ще я хванете за сланинките й :) а ако пък тръгне из карибите или из азиатските острови, е тогава вече завинаги сте й изгубили следите :) 10г. ще си поживее царски с тия 500к, а после парите ще свършат :)
  • 42 мани мани

    10 0 Отговор
    номерът й с бушона е смешен и няма как да мине! :) по принцип е най-добре да са колкото се може повече бушоните, но т'ва става трудно :) все пак тая е ползвала и друшките си за бушони... като цяло доста тъпа кражба :) банката е супер зле! изобщо не става с т'ва 6 очи и т.н. а просто чрез компа си е правила нарежданията по сметки :) късмет е имала също, че тия сметки никой не ги следи... т'ва не са сметки на сульо и пульо ей такива кат' нас тука пишещите, ние си чекваме сметките постоянно, така както по 100 пъти днвено си проверяваме джобовете дали са там двато ни лв. :)
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Дада

    11 0 Отговор
    Ромчето я е накарал да се покаже гола и е почнало изнудването..... схемата е ясна!!!
  • 45 Дада

    7 0 Отговор
    Ромчето я е накарал да се покаже гола и е почнало изнудването..... схемата е ясна!!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Viktor

    9 1 Отговор
    Парите са във възрастните жени и при бабите. Алоизмамниците все баби обират, а за Лили Иванова няма какво да говориме, тя имаше милиони още преди големият взрив.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Пепо

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от ".не сън професор":

    Абе готин - кажи че Бойко е виновен и заспивай спокоен !
    Развивай се в друга посока - Кой беше казал - О Свещенна простота- та и ти като ти стане горщо от огъня кажи си - Бойко е виновен и ще ти минава.
  • 50 vasik atanasova

    14 0 Отговор
    този психолог е пълна нула кръгла по точно
    и дества като някой адвокат
    явно и той иска парче от баницата
    как така праща пари които не са нейни
    да попитам как биха процедирали с това престъпление в една нормална държава а не България която е сочена на първо място по корупция в ЕС
  • 51 Правда

    15 0 Отговор
    Последната дето излъга хора с милиони я застреляха в главата в кв. Младост
  • 52 Шаран БГ

    6 0 Отговор
    Ако приемем, че е "щипнала" цяло едно милионче, банката, като банка, бълха я ухапало !! Професорът сигурно има известно право при изясняването на случая. За мен единствено и най-правдоподобно ще е заключението на следователя. Убеден съм ,че набедения любовник С.Михайлов, като всеки измамник, е получил някоя-друга хиледарка. Допущам дори няколко десетки, но не по-вече от 40-50 хиляди, може и до 100 . А и техният контакт, с който и тя, и професорът се стремят да обяснят кражбата, е от година и половина - до две. А преди това ?? Отработването на номера с присвояването на пари е започнал много по-рано !!! Защо не се пояснява -колко време тази служителка работи и точно като каква е работила в учреждението.Кой я е назначил - също е важно. Такава сума от банка току-така не се взема еднократно, освен с пистолет и чорап на главата. И не вярвам, че в банката няма достатъчно контрол върху дейността на отделните служители, дори върху тяхното поведение, психическо състояние, правоговор и правопис, ако щете.Нищо чудно, да се окаже, че е имала и съучастник /ци/ в самата банка. Нека № 3 "Буко Баламата" да не се чуди - няма такава банка" дето всеки......" няма такова нещо! Не се заблуждавайте от изнесеното от журналистите.Те са "по повърхността" и сензацията и пикантността е техния "хляб" !!!

    Коментиран от #53

  • 53 дабеда

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Шаран БГ":

    Много точен и смислен коментар!Бих добавил само-нека да се види на кого е банката,там е заровено кучето.
  • 54 Бай Тошо

    7 0 Отговор
    Не е толкова проста дебеланата, ще лежи 5 години и ще си има 1 милион , колко нас за 5 години изкарват по милион ?
  • 55 Българин

    4 1 Отговор
    Ще плати тук там и ще я осъдят на 1 година, а може и условно.
  • 56 666666

    2 0 Отговор
    Още едно потвърждение ,че професорската степен вече се купува .Да бяха питали първия мургав от махалите по темата.Със сигурност отговора щеше да е изпълнен с хумор ,но и с най-точната диагноза.
  • 57 Бачо Киро

    1 1 Отговор
    Стига глупости вече... Професори... ХОя ми Янко... Дейба и драмите... Не можеш да откраднеш 1 милион и кусур от банка САМ. Тъй става то... Пачата е просто бушона.
  • 58 Язваджиев

    2 0 Отговор
    Професора е искал да каже, че си е търсила... Сещате те се. Но го е казал научно и дипломатично с много думи. Аз мога да го кажа кажа с 3 думи и пак ще е същото.
  • 59 Демокрацията ни убива

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Буко Баламата":

    Циган.ка " инвалид" с карта от тази банка теглеше по всяко време по 400 ,лв и беше давала цялата ромска маа'ла само от "инвалиди " да си теглят кой колкото и когато си поиска Дали тези " инвалиди " върнаха откраднатите над 1,22 милиона от банка, КАК МИСЛИТЕ? ??? Тече разследване още вече. ...Тази банка е създадане ЗА РАЗДАВАНЕ НА КУФАРЧЕТА С ПАРИ КАКТО ГО Е ПРАВИЛ ЛУКАНОВ ЗА БСП НО СЕГА ГЕРБ НА РОМИТЕ! !!!!" И ТО РАЗДАВА ПАРИ ОТКРАДНАТИ С КРЪВ ОТ 30 ГОДИШНИЯ ГРАБЕЖ НА ДРУГ ЕТНОС
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове