25 927 60

Психолог разби влюбената банкерка

Същата история като Ромео и Жулиета, но прехвърлена в днешно време

Психолог разби влюбената банкерка

Касиерката, източила един милион лева от сметките на клиенти, е искала да бъде обичана, да стане майка. С това обяснява действията ѝ криминален психолог, цитиран от bTV. В търсене на внимание тя изпраща парите на абсолютно непознат човек в Монтана.

Интересни и чисто психологически аспекти на аферата с източените над 1 млн. лв. от банка във Варна разкри криминалният психолог проф. Калин Гайдаров.

38-годишната Невена Й. Беше уличена в присвояването на над 1 млн. лв. от банка, в която работела. Част от парите тя изпратила на мъж от Монтана, с когото общувала само онлайн.

„Получило се е смесване между това, което принадлежи на институцията и това, което принадлежи на човек“, каза проф. Гайдаров и добави, че когато човек работи в банка и с много пари, изкушението е голямо. „Друга е случката с този неясен виртуален партньор. Общуването в мрежата е достатъчни пълноценно за специфична категория хора“, коментира той.

„Нещата са сериозни от чисто криминална гледна точка“, допълни криминалистът. Според него, обаче, мотивът на банкерката е чисто личен и психологически: „На 38 година тя е с потенциала, който тя трябва да разгърне. Има пориви, потенциал, който трябва да бъде разгърнат. Той е свързан с майчински инстинкти. Този подтик от природата, той трябва да се реализира“.

„Друг въпрос е, че тази банка трябва да има достатъчно силен контрол, да следи какво се случва. Но в крайна сметка не можете да влезете в главата на един човек, колкото и да се опитвате“, каза проф. Гайдаров. Според него, нищо не се е променило от времената с любовните истории, описани в литературата: „Това се случва по един технологичен начин".

"Същата история като Ромео и Жулиета, но прехвърлена в днешно време“. Криминалистът смята, че банкерката е искала да се реализира като личност, макар и по един доста необичаен начин:

„Можеш да си въобразяваш част от нещата и да ги реализираш по странен начин“. Според него фактът, че тя има вид на скромен и затворен човек, пречи на социалното общуване, към което всички ние се стремим.

Проф. Гайдаров изтъква, че фактът, че преди присвояването на парите банкерката и баща и са теглили кредити, парите от които също са изпратени на непознати, говори, че цялата история наистина има личен момент, а не става въпрос само за алчност.

„Възможно е да бъде манипулирана с много неща през тази връзка с този странен човек, който ние все още не знаем кой е. Но най-вероятно става дума за такъв тип манипулация“, каза криминалистът.

„Искала е да бъде полезна, да бъде свързана и да бъде майка. Реализацията е странна, тя е абсурдна, но хората започват да живеят по някакъв откъснат начин“, добави той.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 29 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Стига йе

  189 4 Отговор
  И този е "професор", сериозно ли ?
 • 2 скъсай си дипломата

  178 9 Отговор
  обясненията ти са на ниво посредствен студент пърокурсник
 • 3 Буко Баламата

  186 3 Отговор
  Каква е тая банка дето всеки може да си щипе колкото му трябват.

  Коментиран от #59

 • 4 Последния софиянец

  124 5 Отговор
  Е това е проблема в България. Никой не поема отговорност за мизериите които е извършил. Веднага му намират хиляди оправдания. Все някой друг е виновен.
 • 5 Забелязъл.

  89 19 Отговор
  Тоя е също толкова прост и кух като нея. Тая банкерка ако искаше да има деца първото нещо при наличието на толкова много пари трябваше да е да отиде на пластичен хирург да си оправи тялото и визията и тогава вече наистина щеше да има дете което сега щеше да е примерно на няколко месеца и като майка нямаше да я вкарат даже и затвора куха лейка то и визията и го показва.
 • 6 осми а клас

  115 9 Отговор
  Майко мила...... Изказът на тоя "професор" е точно като на Бойко. По сторежа на изреченията на този т.нар. професор може да се прецени, че той трябва сам да си стане пациент. Абсолютен, ментален дефицит!

 • 7 Спешно

  101 5 Отговор
  Спешно търся банкерка, стара мома, за виртуална връзка, прилагам две снимки от списание и адрес централна поща до поискване

  Коментиран от #8

 • 8 Я по добре с баби

  26 5 Отговор

  До коментар #7 от "Спешно":

  Тъкмо си свикнал
 • 9 а де

  61 2 Отговор
  `банкерка`?!-КАСИЕРКА е думата/крадла/!........
 • 10 Чочо

  20 2 Отговор
  Вижте анализа на Григор Лилов
 • 11 Я стига

  55 2 Отговор
  Нищо не я оправдава тая крадлива пача.
 • 12 Тоя като много знае

  32 2 Отговор
  Да ги лови по ФБ снимките ПРЕДИ кражбата.
 • 13 Васил

  55 2 Отговор
  Този професор разтега някаква Турска сапунка
 • 14 myk

  55 1 Отговор
  Има пориви, потенциал, който трябва да бъде разгърнат. Той е свързан с майчински инстинкти. Този подтик от природата, той трябва да се реализира“. E какъв потенциал -да разполагаш с парите на гражданите и да го разгърнеш като им ги откраднеш.За първипът чувам че за да станеш майка е позволено да откраднеш милиони!/Майчин инстинкт -подтик от природата !!!???Да искаш да бъдеш майка и в следствие да бръмчиш по екскурзии ,да се лигавиш в интернт и да си зсъздаваш измислен лукс с чужди пари,на хора които също са майки и бащи и също имат семейства и деца.Това да не би да са смекчаващи вината обстоятелства или пориви и потенциал !Горката >

  Коментиран от #60

 • 15 Браво

  56 16 Отговор
  Какво сте се заяли с жената, голяма работа, че гепила милион от банката! Банките крадат милиарди от нас и не го правят в името на любовта като нея!
 • 16 По зле е да си парясана стара ковра

  37 7 Отговор
  Отколкото стара мома...!
 • 17 .не сън професор

  49 6 Отговор
  Професорът е искал да каже, че банкерката е възприела архетипа на майката и е вложила огромно количество либиден катексис във виртуалния си любовник. Социалната платформа на която е агент и дава възможността да изгради хабитуален мост между реалния и виртуалния социум, който определя нейните предикативни качества, които от своя страна са в основата на капитала. Парадигмата на този вид личности, е осигурена от безхаберието и безнаказаността от страна на легитимно избраните институции. Ерзацът, който се налага от години в държавата, е нсложен от агентите на ДС и това е лицето на днешното управление, което дава възможността на отделни субекти да извършват подобни виктимологични и промискуитетни деяния. 😁

  Коментиран от #28, #33, #49

 • 18 Комик

  47 2 Отговор
  Е,хти и психолога и на тоя му плащат заплата?
 • 19 Johansson

  36 4 Отговор
  Тая е грозна, дори и циганките в сливенския няма да я искат.
 • 20 Бай Стою касапина

  46 2 Отговор
  Каката е много хитра. Пратила някой лев на виртуалния любовник, та да раздели вината с него ако евентуално я хванат. Да я понапънат малко по-сериозно и ще си каже къде са парите. Скрила ги е за себе си. Прави се на луда, че била омаяна от тоя шушляк в Интернет. Не на нас тия. А тоя професор е или гола вода, или ни качва по върбите. Между другото тоя случай прилича доста на случая с откраднатите пари на Мартин Петров от една друга банкерка. Дали пък двете момета не са се учили една от друга. Да вземат да ги претръскат и двете. Може и да излезе нещо.
 • 21 Ушев долен бандит на пастет и луканка

  28 0 Отговор
  Разбил ли я е? Паднахте на нивото на Пик. Само "БоНба" липсва в заглавието.
 • 22 Ушев долен бандит на пастет и луканка

  10 9 Отговор
  Аз под това да "разбиеш" жена, разбирам съвсем друго нещо, хехе. Иначе ако е много жадна за тя-знае-кое, да заповяда. Симпатична изглежда.
 • 23 Докторът

  28 1 Отговор
  Професоре направо си пасваш с фамилията. Истинска скъсана гайда.
 • 24 Лютфи

  23 2 Отговор
  Коя е тази банка да наеме тази грозна крава ве.
 • 25 Бойка Борисова

  25 3 Отговор
  Коя е банката, да си затворя сметката, ако съм там?

  Коментиран от #29

 • 26 А ПЕЕВСКИ ДОМУСЧИЕВ

  26 5 Отговор
  А ДОГАН а БНБ а КТБ а РАЗГРАБЕНАТА ДЪРЖАВА ? Вие това върнете на НАРОДА а един Милион - бълха и стъпала!

  Коментиран от #36

 • 27 Фак БГ банки

  25 3 Отговор
  Банките могат да точат пари от хората а хората като го правят небило правилно, според мен трябва повече хора да го правят тва заслужават наще мутренски банки.
 • 28 Димов

  23 0 Отговор

  До коментар #17 от ".не сън професор":

  Пич, треба тебе а те цитират у статия, като анализатор. Нищо, че нищо не ти разбрах ;)
 • 29 Димов

  25 0 Отговор

  До коментар #25 от "Бойка Борисова":

  Журналята пазят името на банката фаф тайна, щото имаме свобода на словото. Всеки е свободен да не казва нищо. Мълчаливите новини са на мода днес.
 • 30 ПАТРИОТА

  21 0 Отговор
  Мойто мнение е,че трябва масова проверка на банките в България,работил съм дълги години като банков инспектор "Соколов" свиря на пиано"Лунната соната"..тръгвам още утре на проверка..и ще има,Лошо Седларов..лошо!..ами то от филм..стана истина.Да го е страх човек да си сложи парите в банка..мошенници с мошенници!
 • 31 Anadolu Manafesi

  30 0 Отговор
  истинският проблем е че учени като тоя стават професори . КОлккото и да е разгонена каката , трябва да се има предвид че банките , може и да са паразити , но не са толкова глупави за да вземат пълни идиоти да боравят с подобни суми . Каката определено не е идиот , от профилите и в социалните мрежи се вижда че обича добрият живот и харчи повече от колкото изкарва и колкото и да е разгонена и зажадняла да ражда пищящи и течащи от всички страни ларви , едва ли ще тръгне да краде и превежда 7 цифрени суми на някакъв виртуален любовник , когото дори не е виждала . За човек работил толкова години в банка със сигурност е ясно че толкова пари няма как да изчезнат и никой да не разбере от къде са изтекли . Схемата е съвсем друга и включва и други от банката , а сапуненият сериал е за да издейства лека присъда на уж неадекватната служителка .

  Коментиран от #34

 • 32 охо бохо

  25 1 Отговор
  Абсолютни глупости ! Нищо вярно с реалносгга ! Този "професор" е по-зле от крадливата касиерка !
 • 33 явно съм зле

  9 0 Отговор

  До коментар #17 от ".не сън професор":

  разбрах ти всичко...
 • 34 кликов

  7 0 Отговор

  До коментар #31 от "Anadolu Manafesi":

  А' браво!
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 36 Валхала

  6 3 Отговор

  До коментар #26 от "А ПЕЕВСКИ ДОМУСЧИЕВ":

  Какво Доган, Какво БНБ, какво разграбена държава ? Единствено за КТБ имаш право и то до някъде. Прекаляваш с главните букви. Да пишеш по този начин, значи да крещиш в лицата на всички, които четат блъвочтта ти. Кой си ти та ще ми крещиш ? Колкото до народа, ти също си от народа, заедно с тази крадла и пършивия и виртуален любовник. Тогава за какъв народ ми гжовориш ? Голяма боза ти е в главата.
 • 37 Кольо

  12 0 Отговор
  Едно е ясно, за три години почивка в затвора с достатъчно протекция от влюбени в нея каки ,поради факта ,че и те ще искат малко дял от парите след излизането то затвора то тя се е подсигурила със скритото за цял живот. Излиза с новата си любовница и дим да ги няма из островите. Ти ,нормален човече блъскай цял живот и все ще си беден. парите ще ги намерят колкото намериха парите на обиржиията на другата банка. Човека си отлежа ,отработи и скоро даже ще е реабилитиран по право. С милион без малко. Работил -спестил . а тази не напразно е толкова затворена в дсебе си ,но далеч не е нито глупава ,нито с психически отклонения. На края ще се смее на професора психолог. Как се хващат всичките ,че пратила 15 хил. за алиби и че е окрала и майка си . Щото не може да прехвърли всичко някъде и да си гледа родителите с това ,за да не и го вземе банката когато я разкрият.
 • 38 ЦРУ

  19 0 Отговор
  ЕХООоооооооо……...кой ще заблуждавате беееееее ? Банката е " ИНВЕСТБАНК " …….на сервитьорката - банкер Славова …..назначена от ген. Гоцев ….от КРЪГА " МОНТЕРЕИ " ...от ДС ...смятан за кръстник на МАФИЯТА в БГ ! Това не е първият случаи с тази банка. Тя ПЕРЕШЕ парите от ДРОГА на " САМОКОВЕЦА " ……...ДАНС …...СПИТЕ ЛИ ???????......Знаете ли кога ще вдигнат визите за САЩ ???- НИКОГА ….това е за МАФИОТСКАТА държава !
 • 39 !!!

  12 1 Отговор
  Никой не го интересува ЗАЩО тази мошенничка е КРАЛА пари от ЧУЖДИ СМЕТКИ и то в БАНКА. Да връща парите и по бързата процедура в затвора за 20 год. Обикновенните хора сложили някой лев за зор в банката, а тази ги крала,та крала. Мошенничка долна, никаква милост към такива пропаднали амеби !!! Заради такива, хората няма да имат доверие към никоя банка

  Коментиран от #43

 • 40 ТИ ДА ВИДИШ

  5 0 Отговор
  номерата на ДПС заучено като във ФУТБОЛА
 • 41 мани мани

  7 0 Отговор
  хванаха я, защото именно има какво да я задържи тук в бг :) има майка, баща и не става да се махне от тука завинаги... останеш ли тук и те хващат както се видя... само си представете, ако беше вече сираче :) мислите ли, че с 500000 евро щеше тя да си седи и да ходи на работа в банката, от която ги е дръпнала :) щеше да е из палавите острови :) преди това просто си купува чудж паспорт... албанският е евтин :) а може и фалшив бг паспорт... парите в няколко островни банки - кипърски, крит, италиански, испански :) и само из средиземноморието да се движи ще я хванете за сланинките й :) а ако пък тръгне из карибите или из азиатските острови, е тогава вече завинаги сте й изгубили следите :) 10г. ще си поживее царски с тия 500к, а после парите ще свършат :)
 • 42 мани мани

  10 0 Отговор
  номерът й с бушона е смешен и няма как да мине! :) по принцип е най-добре да са колкото се може повече бушоните, но т'ва става трудно :) все пак тая е ползвала и друшките си за бушони... като цяло доста тъпа кражба :) банката е супер зле! изобщо не става с т'ва 6 очи и т.н. а просто чрез компа си е правила нарежданията по сметки :) късмет е имала също, че тия сметки никой не ги следи... т'ва не са сметки на сульо и пульо ей такива кат' нас тука пишещите, ние си чекваме сметките постоянно, така както по 100 пъти днвено си проверяваме джобовете дали са там двато ни лв. :)
 • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 44 Дада

  11 0 Отговор
  Ромчето я е накарал да се покаже гола и е почнало изнудването..... схемата е ясна!!!
 • 45 Дада

  7 0 Отговор
  Ромчето я е накарал да се покаже гола и е почнало изнудването..... схемата е ясна!!!
 • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 47 Viktor

  8 1 Отговор
  Парите са във възрастните жени и при бабите. Алоизмамниците все баби обират, а за Лили Иванова няма какво да говориме, тя имаше милиони още преди големият взрив.
 • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 49 Пепо

  4 3 Отговор

  До коментар #17 от ".не сън професор":

  Абе готин - кажи че Бойко е виновен и заспивай спокоен ! Развивай се в друга посока - Кой беше казал - О Свещенна простота- та и ти като ти стане горщо от огъня кажи си - Бойко е виновен и ще ти минава.
 • 50 vasik atanasova

  14 0 Отговор
  този психолог е пълна нула кръгла по точно и дества като някой адвокат явно и той иска парче от баницата как така праща пари които не са нейни да попитам как биха процедирали с това престъпление в една нормална държава а не България която е сочена на първо място по корупция в ЕС
 • 51 Правда

  15 0 Отговор
  Последната дето излъга хора с милиони я застреляха в главата в кв. Младост
 • 52 Шаран БГ

  6 0 Отговор
  Ако приемем, че е "щипнала" цяло едно милионче, банката, като банка, бълха я ухапало !! Професорът сигурно има известно право при изясняването на случая. За мен единствено и най-правдоподобно ще е заключението на следователя. Убеден съм ,че набедения любовник С.Михайлов, като всеки измамник, е получил някоя-друга хиледарка. Допущам дори няколко десетки, но не по-вече от 40-50 хиляди, може и до 100 . А и техният контакт, с който и тя, и професорът се стремят да обяснят кражбата, е от година и половина - до две. А преди това ?? Отработването на номера с присвояването на пари е започнал много по-рано !!! Защо не се пояснява -колко време тази служителка работи и точно като каква е работила в учреждението.Кой я е назначил - също е важно. Такава сума от банка току-така не се взема еднократно, освен с пистолет и чорап на главата. И не вярвам, че в банката няма достатъчно контрол върху дейността на отделните служители, дори върху тяхното поведение, психическо състояние, правоговор и правопис, ако щете.Нищо чудно, да се окаже, че е имала и съучастник /ци/ в самата банка. Нека № 3 "Буко Баламата" да не се чуди - няма такава банка" дето всеки......" няма такова нещо! Не се заблуждавайте от изнесеното от журналистите.Те са "по повърхността" и сензацията и пикантността е техния "хляб" !!!

  Коментиран от #53


 • 53 дабеда

  5 0 Отговор

  До коментар #52 от "Шаран БГ":

  Много точен и смислен коментар!Бих добавил само-нека да се види на кого е банката,там е заровено кучето.
 • 54 Бай Тошо

  7 0 Отговор
  Не е толкова проста дебеланата, ще лежи 5 години и ще си има 1 милион , колко нас за 5 години изкарват по милион ?
 • 55 Българин

  4 1 Отговор
  Ще плати тук там и ще я осъдят на 1 година, а може и условно.
 • 56 666666

  2 0 Отговор
  Още едно потвърждение ,че професорската степен вече се купува .Да бяха питали първия мургав от махалите по темата.Със сигурност отговора щеше да е изпълнен с хумор ,но и с най-точната диагноза.
 • 57 Бачо Киро

  1 1 Отговор
  Стига глупости вече... Професори... ХОя ми Янко... Дейба и драмите... Не можеш да откраднеш 1 милион и кусур от банка САМ. Тъй става то... Пачата е просто бушона.
 • 58 Язваджиев

  2 0 Отговор
  Професора е искал да каже, че си е търсила... Сещате те се. Но го е казал научно и дипломатично с много думи. Аз мога да го кажа кажа с 3 думи и пак ще е същото.
 • 59 Демокрацията ни убива

  1 0 Отговор

  До коментар #3 от "Буко Баламата":

  Циган.ка " инвалид" с карта от тази банка теглеше по всяко време по 400 ,лв и беше давала цялата ромска маа'ла само от "инвалиди " да си теглят кой колкото и когато си поиска Дали тези " инвалиди " върнаха откраднатите над 1,22 милиона от банка, КАК МИСЛИТЕ? ??? Тече разследване още вече. ...Тази банка е създадане ЗА РАЗДАВАНЕ НА КУФАРЧЕТА С ПАРИ КАКТО ГО Е ПРАВИЛ ЛУКАНОВ ЗА БСП НО СЕГА ГЕРБ НА РОМИТЕ! !!!!" И ТО РАЗДАВА ПАРИ ОТКРАДНАТИ С КРЪВ ОТ 30 ГОДИШНИЯ ГРАБЕЖ НА ДРУГ ЕТНОС
 • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.