2 Декември, 2019 11:00 13 195 17

Изключиха от ДПС влиятелен функционер, работел за ГЕРБ

  • бейзат садък яхя-
  • дпс

58-годишният Яхя е бивш председател на Общинския съвет във Венец

Един от най-влиятелните активисти на ДПС в Североизточна България – Бейзат Садък Яхя, е изключен от партията. Решението бе гласувано на вчерашното заседание на Централния съвет на ДПС.

От години Бейзат Яхя бе сочен за кадровикът на ДПС в област Шумен. На последните избори синът му бе единствената номинация на местната партийна структура за кмет на община Венец, но бе отхвърлен от Ахмед Доган по време на консултациите.

Обвиняват Бейзат Яхя, който е председател на Управителния съвет на „Североизточно държавно предприятие“ и зам.-директор на ловно стопанство „Паламара“, че по време на местния вот работел за ГЕРБ.

58-годишният Яхя е бивш председател на Общинския съвет във Венец и бивш общински лидер на партията. Сочен е за един от най-заможните етнически турци в тази част на България.

За уронване на авторитета на партията и неспазване на Устава на ДПС Централният съвет изключи Бейзат Яхя, потвърди новината на 24rodopi.com зам.-председателят на Движението Ахмед Ахмедов.

Налагането на най-тежката санкция – изключване, било по предложение на областния председател на ДПС Шумен Айсел Руфад. От изложението ѝ пред най-висшия орган на партията става ясно, че Яхя е работил за друга партия по време на кампанията за местните избори. Издигнал е за кандидат кмет сина си.

Според друг източник Яхя готвел свой човек за председател на Общинския съвет във Венец, независимо, че ДПС издига свой кандидат. И този аргумент надделял за вземане на крайното решение.

"Единодушно целият Централен съвет гласува за изключването на Яхя без нито един "против" или "въздържал се", пишат от 24shumen.com, позовавайки се на източници от ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цвети Пеевска

    54 11 Отговор
    Трябва да изключат ДПС от парламента направо! :(
  • 2 Мдааа

    16 20 Отговор
    Явно и в коалиционния партньор на БСП нещата не са много добре.Чичко Путин прави преструктуриране.

    Коментиран от #4

  • 3 mike

    25 16 Отговор
    Защо ни занимавате с тези цигани. Кога ще го екстрадиране в Турция този помияр.

    Коментиран от #7

  • 4 паднали ангел

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа":

    Коалиционния партньор на БСП на последните избори игра за ГЕРБ, където имаше балотаж!
  • 5 Драко

    12 3 Отговор
    Нито ние, нито те правят разлика помежду си... бсп, ге(р) п, дпс... полуидиоти, магарешки.... Всичките са кандидати за мадам Гилотен
  • 6 ГОСТ ОТ ШУМЕН

    23 4 Отговор
    ТОЗИ Е ПЪЛЕН БОКЛУК ,ДОБРЕ Е ЧЕ ДПС СА ГО ИЗКЛЮЧИЛИ - БЕЗСКРУПУЛНА ОТРЕПКА И НЕГОДНИК Е ТОЗИ БЕЗАТ , ПРЕДИ 20 ГОДИНИ СЕ ЗАНИМАВАШЕ С КРАЖБИ НА КОЛИ И БЕШЕ ДРЕБЕН БАНДИТ СЕГА ПОКРАЙ БОЙКО БОРИС И ЗЛАТЕВ ОТ ЛУКОИЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ НА СЕВЕРОИЗТОЧНОТО ПРЕДПРИЯТИЕ ,ГРАБИ И ИЗСЕЧЕ ГОРИТЕ В РЕГИОНА , ОТ КРАЖБА НА ДЪРВЕСИНА ЗАБОГАТЯ ,А ГОРСКОТО СТОПАНСТВА ПАЛАМАРА ГО Е ПРЕВЪРНАЛ В ПУБЛИЧЕН ДОМ ,ВЪРТИ ПРОСТИТУТКИ И ПРАВИ ПОСРЕЩАНИЯ НА ТОВА Е ЦАР ...

    Коментиран от #10, #17

  • 7 ти си такъв

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "mike":

    ти си такъв
  • 8 Хасан

    8 13 Отговор
    Бой по изменниците ..не може турчин да работи за ГЕРБ ...

    Коментиран от #13, #14

  • 9 ХАМДИ

    12 3 Отговор
    СКОРО И ДОГАН ЩЕ ГО СПОЛЕТИ ИСКЛЮЧЧВАНЕ ОТ РЕДИЦИТЕ
  • 10 злобееш от завист

    6 12 Отговор

    До коментар #6 от "ГОСТ ОТ ШУМЕН":

    злобееш от завист ! хората много добре го познават твоятя кал и злоба която изплюваш не може да го опетни ! НЯМА ЧОВЕК КОЙТО ДА ГО Е ПОМОЛИЛ ЗА ЗА УСЛУГА И ДА НЕ МУ Е ПОМОГНАЛ !!! а измишльотините си ги разправяй на някои интриганти като себе си !

    Коментиран от #11

  • 11 ГОСТ ОТ ШУМЕН

    16 3 Отговор

    До коментар #10 от "злобееш от завист":

    ТОВА Е САМАТА ИСТИНА ЗА БЕЙЗАТ - ПЪЛЕН МОШЕНИК И БОКЛУК - ПРОБИ СИ ПЪТ СЪС СВОДНИЧЕСТВО , КРАЖБИ , ИЗМАМИ И НАСИЛИЕ , ОВЛАДЯ ОБЩИНА ВЕНЕЦ И Я ДОИ , КРАДЕ И БЕЗЧИНСТВА - ВСИЧКИ МОГАТ ДА ГО ПОТВЪРДЯТ КОИТО НЕ СЕ СТРАХУВАТ , ВОДИ ПРОСТИТУТКИ НА ГОЛЕМЦИТЕ И СЕ МАЗНИ НА ЗЛАТЕВ ОТ ЛУКОИЛ , КОИТО СЕ МИСЛИ ЧЕ МУ Е ПРИЯТЕЛ - БЕИЗАТ НЯМА ПРИЯТЕЛИ ТОЙ ИМА ИНТЕРЕСИ - ДА ГРАБИ И КРАДЕ ОТ ДЪРЖАВАТА КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ КЪДЕ ЧРЕЗ ОБЩИНАТА КОЯТО МУ БЕШЕ ПОД ПЪЛЕН КОНТРОЛ КЪДЕ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ГОРИ КОИТО ТОЙ КОНТРОЛИРА КАТО ДИРЕКТОР , НА ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ ГО НАЗНАЧИ ЗЛАТЕВ КАТО БЛИЗЪК НА БОРИСОВ ....ЗАТОВА ДПС ПРАВИЛНО ПОСТЪПИХА МАКАР И МНОГО КЪСНО...
  • 12 ЕМИН

    10 2 Отговор
    ДОСЕГА ЩО НЕГО ИЗКЛЮЧИХА НАЯСНО СМЕ КОЙ Е И СЪС КОГО Е НАЛИ И ДОГАН СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ НЕГО
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Centurion

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Що да не може бе Хасанчо,ти мислиш че ДПС е турска партия ли???Сега Като смените председателя с Българин какво ще кажеш???Ти мислиш че онзи луксозен затворник Меди Доганов пее в хора ли,много си се объркал,както и всички които се Турчеят са в грешка!!!ДПС е генералска партия създадена да контролира етническият вот.Това е корпорация ,Мултигруп 2.Ти си мислиш че всички тези средства и влияние са в ръцете на някакви просто турчета ли.Ти си голям наивник,както почти целият ви електорат!!!
  • 15 ГОСТ ОТ ШУМЕН

    10 1 Отговор
    ИЗ НАЧАЛНО БЕЙЗАТ РАБОТИ САМО ЗА СЕБЕ СИ С ВСИЧКИ ПАРТИИ КОИТО СА НА ВЛАСТ - ТОЙ САМО ПОЛЗВА ГЕРБ ЗАЩОТО ТЕ СА НА ВЛАСТ А ТОЙ ЧРЕЗ ЗЛАТЕВ НА ЛУКОИЛ МОЖЕ ДА СЕ ДОКОПВА ДО БОЙКО БОРИСОВ -, МНОГО Е БЛИЗЪК С ДЪБОВ ОТ БСП И ГО ПОЛЗВА ПРИ НУЖДА ,ПОЛЗВА ДПС ПРИ НУЖДА , ПРЕДИ ТОВА ЛИЖЕШЕ ЗАДНИКА НА КАСИМ ДАЛ , ПОСЛЕ БЕШЕ МНОГО БЛИЗЪК С МЕСТАН , ТОЙ ИЗПОЛЗВА ВСИЧКИ КОИТО СА НА ВЛАСТ ДА СЕ ДОКОПВА ДО ВЛАСТТА И ДА ГРАДИ С ПЪЛНИ ШЕПИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ РЕСУРСИ - ДАЛИ БИЛИ ТЕ НА ОБЩИНА ВЕНЕЦ КЪДЕТО ТОЙ БЕШЕ ПЪЛЕН ГОСПОДАР ИЛИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ГОРИ КЪДЕТО Е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР
  • 16 ГОСТ ОТ ШУМЕН

    4 2 Отговор
    ОКАЗА СЕ СЛЕД КАТО НАПРАВИХ МАЛКА ПРОВЕРКА ТОЗИ БЕЙЗАТ , БИЯ НА ОБЩИНА ВЕНЕЦ ,КОИТО КОЛИ И БЕСИ И ЯКО КРАДЕ ОТ ДЪРЖАВАТА ТАМ ЗАЩОТО ЗАДКУЛИСНО УПРАВЛЯВА КАТО ФЕОДАЛ КАТО ВИДЯЛ ЧЕ НЕ МОЖЕ ЧРЕЗ ДПС ВКАРАЛ СВОИ КМЕТОВЕ ОТ ЛИСТАТА НА БСП - НАПРИМЕР НА ЯСЕНКОВО , БОРЦИ И ДР. ТАКА ЧЕ НЕ МИ ГОВОРЕТЕ ЧЕ РАБОТИ ЗА ПАРТИИ ТОЙ ЧОВЕКА СИ РАБОТИ САМО ЗА СЕБЕ СИ КАКТО ПОЯСНИХ ПРЕДИ , ПЪЛЕН ИЗМЕКЯР , ДА СИ ГО ВЗЕМАТ ГЕРБ......
  • 17 1234578

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГОСТ ОТ ШУМЕН":

    "ТОЗИ Е ПЪЛЕН БОКЛУК"

    Докато беше в ДПС какъв беше? Не беше ли същия "боклук"? Или когато един "боклук" е в ДПС, това го прави по-малък "боклук"? А пък и другите "боклуклуци" в ДПС, които доскоро са боготворили този "боклук". Сега като единодушно са го изгонили, дали с това са станали по-малки "боклуци".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове