Last news in Fakti

7 Декември, 2019 11:33 1 372 13

Калоян Паргов: ГЕРБ се провали! Вдига данъци

  • данъци-
  • софия-
  • калоян паргов

Лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС предложи вариант за решение на проблема със старите автомобили в града

Калоян Паргов: ГЕРБ се провали! Вдига данъци - 1

С вдигането на данъците за автомобилите и върху възмездното придобиване на имущество ГЕРБ просто искат да съберат повече пари, няма никаква друга логика да го правят. Това заяви в предаването „Денят започва“ по БНТ лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов. Той подчерта, че БСП беше единствената партия, която в предизборната кампания ясно заяви и дори записа в платформата си черно на бяло, че няма да бъдат вдигани данъците, ако получи доверието на гражданите да управлява Столична община.

„В бюджета има достатъчно пари, заяви Калоян Паргов. - За 2018 година имаше рекорден преходен остатък, което показва, че Столична община не може да похарчи планираните средства. Ако погледнем изпълнението на бюджета, винаги 30-40% от инвестиционната програма остава неизпълнена. Защо?“

Според Калоян Паргов сега е времето, в което трябва да бъде направен анализ на данъчната политика на управляващите в Столична община през последните 10 години. „Стана ли по-чиста София през това време? Решени ли са проблемите в кварталите? Завършен ли е Околовръстният път? Направени ли са още две тангенти, които да отпушат трафика в града? Говорим за политики, каза лидерът на БСП – София. - Данъци не се вдигат по този начин! В стоте мерки на ГЕРБ от предизборната кампания не видях никъде да е записано, че ще бъдат вдигани данъците. Излиза, че те са излъгали софиянци в предизборните си обещания. Тогава много неща обещаваха, много надежди даваха, а сега гражданите ще бъдат сурвакани новогодишно със сметки“.

Председателят на групата на социалистите в СОС предложи вариант за решение на проблема със старите автомобили в града. „Как можем да стимулираме софиянци да си купуват нови коли, които да са с екологичен стандарт Евро 5 и 6? Столична община постоянно се хвали със стабилния си и с добра перспектива кредитен рейтинг на „Стандарт енд Пуърс“. Това означава, че може заедно с банковите институции да търси стимули за кредитни линии при преференциални условия, които да стимулират хората да си купуват нови автомобили, предложи Калоян Паргов. - Помним как само преди десетина години хората масово взимаха кредити, дори за да си купят ютии, да отидат на почивка. Тоест, българинът е склонен да потребява, стига да получи перспектива и подходящи условия. Това е вариант. Ясно е, че няма как хората да се откажат от автомобилите си, само защото Столична община е решила да повиши данъка. При това без достатъчно добра мотивировка“.

Калоян Паргов добави, че час по-скоро Столична община трябва да приложи концепцията „замърсителят плаща“ при формирането на такса смет. „Няколко години ГЕРБ в София отлага това решение, добави той. - Такса смет трябва да престане да бъде втори имуществен данък. Това е несправедлив данък! Предстои ни в края на месеца да разглеждаме план сметката за чистотата. Отново, както през миналата година, тя не е изпълнена на 100% и остават пари от събраната такса смет от гражданите. Какво правят управляващите в СО от ГЕРБ? Събират повече пари от такса смет, харчат по-малко и чрез счетоводна врътка използват парите за други неща, които те преценят. А сега изведнъж, с идването на новия-стар кмет и мнозинство на ръба, което не му дава достатъчна легитимност, решават да вдигат данъците по случай новата 2020 година“.

Според лидера на БСП – София преходният остатък в бюджета означава несвършена работа. „Това не е излишък. Това са неизвършени инвестиции, които са били заложени в бюджета за годината, заяви Калоян Паргов. - Сега ще видим как са разходвани парите на софиянци и защо не може да бъдат похарчени в пълния им обем. А колкото до твърдението, че с вдигането на данъка за автомобилите гражданите ще започнат да използват повече градския транспорт и с това ще се подобри качеството на атмосферния въздух в града – много съм скептичен, няма да се получи“.

Калоян Паргов засегна и темата със заледената София тази сутрин и липсата на опесъчаване по основните булеварди в града. „Пред сградата на БНТ улица „Сан Стефано“ се беше превърнала в улей за бобслей, заяви той. - Защо не е почистено? Защо не е опесъчено? Къде отиват парите ни за поддръжка на улиците през зимата? Кой ще плати обезщетенията на гражданите, които ще си потрошат крайниците, докато отиват на работа тази сутрин?“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дон Чико

    7 9 Отговор
    Парга, как е, ще кльопнете ли пак милиончетата от по 8 лева на брава овца? Охаа, добра комбина сте, добре смучете Ганя простия. Хак да му е!
  • 2 Просто статистика

    18 4 Отговор
    По време на дебата с Манолова Фандъчка заяви, че данъците няма да се вдигат. Хайде сега вярвай на гербераст!?

    Коментиран от #6

  • 3 С400 засича само руски самолети и ракети

    5 12 Отговор
    Българският народ не желае присъствието на смръдливият руски ботуш в страната си и техните лакеи, защото плаща най-скъпото парно на планетата. Русия ни продава най-скъпия газ на няколко пъти по-висока цена отколкото го продава на другите държави /винаги е било така/. Поради тази причина българският народ стана русофобски в последните 50 години и ще става все по-русофобски /Справка: ИЗБОРИ 1990-2019/, а руските пропагандатори в България ще правите ''като летен Черноморски бриз, в обратна посока''...:):):)

    Коментиран от #4, #7, #12

  • 4 Пешо

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    Кой те кара да купуваш газ от Русия бе кратунчо? Купи си от друг като ти е скъп. Нали спонсорира дядо си Дончо с 2 милиарда, нека той ти докара газ. Руснаците на сила ли ти го продават?
  • 5 КралиМарко

    5 2 Отговор
    Ей, случихте Вие на проооостоооолУдие, та мажете яко на филииките!Имате късмет, че не са араби тука..отдавана да са Ви разкостили по стълбовете до един.Носите си костюмите, нищо не вършите - освен демагогия и заедно с другата издънка на Дс - гърбавите ..работите за благото на народа!Хубав народ..благ,леко слаботоков с ограничен интелект и памет, баш такъв Ви устройва..иначе щеше да видите зор и голям топор!
  • 6 ленчето с кремчето в ръце

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Просто статистика":

    ТОВА НЕ Е ВЯРНО- ДАСКАЛИЦАТА НЕ МОЖЕ ДА ЗАЯВЯВА ,ТЯ МОЖЕ СОМО ДА ИЗФЪФЛИ НЕЩО НЕРАЗБИРАЕМО ПОД НОСА СИ
  • 7 Бьлгарски ботуш

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    На крива бьлгарска ракета и космос й мальк!
  • 8 Euro

    4 2 Отговор
    Стига ревахте бе комуняги. Власт няма да имате повече. Лъжата да ви доразцепи анти-българската партия и се събирайте на групички да ядете гречка.А този червен консомолец може само вреди на София.
  • 9 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    НЕ МОЖЕ ВИЗАНТИЕЦ ДА СЕ ИМЕНУВА "КАЛОЯН " !!!!!!!!!!
  • 10 432

    3 2 Отговор
    В предаването Паргов се държа като селска клюкарка, безконтролно, арогантно и като истински соц-ком. Не е лошо да се поучи от БСП Севлиево и да приложи тяхната стратегия за да има и София техния общински успех; пълно политическо съгласие от самото начало на прехода с изключително икономическо развитие на града. Срам, Паргов, срам!
  • 11 Червени престъпници

    4 2 Отговор
    Болшевиките се проваляте от сто години Предатели и изменници
  • 12 Руска ушанка

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "С400 засича само руски самолети и ракети":

    А бе , тъпанар,говори от свое име.Недей да забъркваш българския народ .
  • 13 Герб се провали още преди 10г.

    1 1 Отговор
    Но народа не иска да го проумее, въпреки, че яде ГОЛЯМО ДЪРВО ОТ ГЕРБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове