8 Декември, 2019 17:47 13 530 31

БСП: Да се преизчислят пенсиите

  • бсп-
  • пенсии-
  • партийните субсидии

Поканихме всички партии на дискусия относно партийната субсидия, но не всички се присъединиха към този разговор, припомниха от опозицията

БСП: Да се преизчислят пенсиите - 1

"БСП отстояваше до последно минималната пенсия да стане 300 лева, както и всички пенсии да бъдат преизчислени. ГЕРБ предложиха минималната пенсия да бъде много под минималния праг на бедност, определен от самите тях. Те казаха на тези над 700 хиляди души, че всеки месец трябва да живеят с 100 лева по-малко от минималния праг за съществуване". Това заяви пред БНР зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Христо Проданов, съобщиха от пресцентъра на БСП. Той допълни, че левицата е категорично против това и затова са поискали поименно всеки един от народните представители да стане и да заяви личната си позиция.

Народният представител обясни, че БСП винаги е била последователна в позицията си относно размера на партийната субсидия. "Още при провеждането на референдума ние се обявихме за намаляване на партийната субсидия, но не тя да бъде 1 лев. Това поставя в зависимост политическите партии от олигарсите. Една партия в опозиция без субсидия остава в изолация", каза Проданов.

Народният представител коментира и обвиненията на ДПС, свързани с гласуването на субсидиите на партиите. "Сбъдна се най- големият кошмар на ДПС - другите партии да гласуват единно. Това, което прави ДПС силни е противопоставянето между левица и десница, за да могат да се пазарят и да изнудват", заяви Проданов. Той допълни, че обвиненията на ДПС са се оказали неверни. "Не сме имали договорки с никого. Поканихме всички партии на дискусия относно партийната субсидия, но не всички се присъединиха към този разговор", заяви той. Социалистът обясни, че ситуацията, в която изпадна парламентът, е била в резултат на политическите сметки на ДПС. "Тогава ГЕРБ бяха застрашени бюджетът за 2020 година да не бъде приет и отстъпиха", каза още Христо Проданов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    21 2 Отговор
    Сакън, че ще вземат да ги намалят!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Ю Кортес

    27 25 Отговор
    Лицемерие.
    Искат пари за фалиралата си поради кражби партийна каса,после защо нямало пари.
  • 3 пейо

    58 13 Отговор
    Ако ще се преизчисляват да е за всички. Не може цял живот да се осигуряваш на минималната, да вземаш пари в пликове и накрая да искаш. А тези които са плащали да вземат колкото тях.

    Коментиран от #7, #15

  • 4 месара

    54 31 Отговор
    е що не ги преизчислявахте до като бяхте на власт бе другаре, що не вдигнахте заплатите, що не улеснявахте тия дето сега системата ги убивала, що не давахте безвъзмездно пари на младите семейства, що не построихте нещо, що не ремонтирахте нещо? смешници гладни сте, съсипахте България, а сега го играете на загрижени за българите.

    Коментиран от #19

  • 5 хаха

    29 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Докато ги преизчислявали нямало да плащат пенсии, за да могат да се зарадват оцелелите.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 00000014

    30 10 Отговор

    До коментар #3 от "пейо":

    Не може то така. Нарастващият ни мургав електорат иска да яде затова сме съгласни с другарите ни от БСП - споделил активист на ГЕРБ.

    Коментиран от #30

  • 8 хаха

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Боли ме главата на хуя":

    Ами недей да си го дъвчеш бе!
  • 9 кфр

    20 11 Отговор
    Всички пенсии отп уснати до 2010 г. е наложително да се преизчислят.Останалото е демогагия.

    Коментиран от #16

  • 10 DDJ

    13 5 Отговор
    Алибализми на издухани корумпета !
  • 11 onq s konq

    26 9 Отговор
    Добре е поне една партия, па макар и опозиционна да защитава пенсионерите
  • 12 Borislav Popov

    14 8 Отговор
    Ха ха пенсийте в тази държава се определят от Борисов. Каква БСП
  • 13 Рояка

    26 3 Отговор
    Пълна порнография са коментарите по пенсиите.Аз имам 48 години трудов стаж и съм бил осигурен за поне 35 години пенсия мин., с престижна заплата + други законни доходи. Сега новоизлюпени "анализатори" се мъчат да "блеснат" с нови предложения. Това са хора, прекарали някакъв трудов стаж " на сянка" и сега се мъчат да дават акъл. Искам тези хора да излязат на обществен показ - къде са работили, длъжност, заплащане, трудов стаж и т.н. Ще блесне цялата истина!!!
  • 14 Музиканта

    21 3 Отговор
    Докат ги преизчислят циганетата ше се удвоят,и пак трева ся изчислява
  • 15 мрьсник

    27 5 Отговор

    До коментар #3 от "пейо":

    никога не сьм вземала плик под масата,38 години сьм работила на тази държава, И са МЕ осигурявали през цялото време спрямо заплатата НЕ сьм взела и една стотинка отгоре,пенсионирах се преди 10 години като сьм работила на три смени,с 240 лева пенсия,според вас правилно ЛИ Е ТОВА като преди 10 години коефицента за пенсиониране беше МНОГО нисък и затова които се пенсионирахме ПО това време доста хора останахме с ниски пенсии,И затова е редно да има преизчисляване на пенсиите.
  • 16 АМИ ЧЕ

    19 6 Отговор

    До коментар #9 от "кфр":

    МНОГО СИ ПРАВ И ЩЕ ПОТЬРПИМ ОЩЕ МАЛКО,Й ПОСЛЕ НЯМА КОЙ ДА НИ СПРЕ СЕГАШНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ДА НЕ СЕ ОСЛУШВАТ ЗАЩОТО С 240 ЛЕВА НЕ СЕ ЖИВЕЕ.

    Коментиран от #17

  • 17 БГ мишок

    23 6 Отговор

    До коментар #16 от "АМИ ЧЕ":

    Да не искаш да кажеш, че някой ще излезе на протест? Ти луд ли си, това да не ти е Франция. И със 100 лева ще живеете, мишоци. Страх ви е да излезете на улицата.

    Коментиран от #18

  • 18 ДО МИШОКА

    17 11 Отговор

    До коментар #17 от "БГ мишок":

    1. ЗАЩО НЕ питате К. ИМПЕКСОВА къде е вашият пенсионен фонд? Защо не протестирахте, когато го откраднаха? 2. К. ИМПЕКСОВА не носи никаква отговорност и може да си предлага всякакви суми, но защо не повишиха пенсиите, когато те бяха на власт? Склюваха неизгодни за Б-Я договори, уреждаха си комисиони и т.н.и оставиха празна хазната. 3. Постъпленията в пенсионният фонд, идват от осигуровките на работещите. Наглост е да простите времето на откраднатият си ПФ, а сега се събуждаше да искате. Бюджетът е един и АКО СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ВСИЧКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА СОЦ.КОМУНИСТИТЕ, ДЪРЖАВАТА ЩЕ ФАЛИРА, БЮДЖЕТЪТ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА (-). Те точно това искат, да дестабилизират д-вата. А утре и за напред, от къде ще идва финансиране за пенсии. Р. ГЕЧЕВ ДОКАЗА, ЧЕ МОЖЕ ДА ФАЛИРА БАНКИ И Д-ВА, ТЕ ТОВА УМЕЯТ. Направи пенсиите 6-8$, защо Не протестиращите? Не гледайте Франция, вие не сте драснали до интелектуалното ниво на французите. Те мислят и за утре, а вие, каквото има днес, да се раздаде, да се изяде и из@сере. Ден за ден. Наглост е да ми размахваш руско знаме, а да искаш френска пенсия. Руслпто знаме, носи пенсии в рубли. Всеки се оплаква от липса на пари, но никой не се оплаква от липса на мозък. ВИЕ СОЦ.КОМУНИСТИТЕ НОСИТЕ ЦЯЛАТА ВИНА. А СЕГА НАГЛО ИСКАТЕ САМО ОТ СЕГАШНОТО У-НИЕЮ ЗАЩО ПРОСПАХТЕ У-НИЕТО НА СОЦ.КОМУНИСТИТЕ, КОГАТО ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАМ,М-Р К. ИМПЕКСОВА БЕШЕ УВОЛНЕНА ЗА КОРУПЦИЯ И ОТ ЕП НИ СПРЯХА СУБСИДИЙТЕ. По времето на СЕРГЕЙЧО СЕ ИЗНЕСОХА 55-60 млрд.евро и днес има палат н
  • 19 ИСТИНАТА

    13 13 Отговор

    До коментар #4 от "месара":

    Абсолютна истина. ЗАЩО по времето нс соц.комунистите не ви оправиха пенсиите? ТЕ ВИ ОТКРАДНАХА ПЕНСИОННИЯТ ФОНД, ИСКАЙТЕ СИ ПАРИТЕ ОТ ТЯХ.Те фалираха, разграбиха и приватизираха, шофьори и свинари станаха милионери, децата им олигарси, защо проспахте това време? Какво построиха те? КАКВА Е ТАЗИ Д-ВА, КЪДЕТО КОМУНИСТИТЕ НЕ СА НА ВЛАСТ? КОГАТО НЕ НОСИШ ОТГОВОРНОСТ, ЛЕСНО СЕ ПРЕДЛАГА? НО ТЕ НЕ КАЗВАТ ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИТЕ? ББ СЕ СТАРАЕ ДА ВИ ОПРАВИ СЪСИПАНАТА Д-ВА, ВИЕ СТЕ ВСЕ НЕДОВОЛНИ! Никога до сега д-вата не е била по-стабилна. Той отговаря за цялата д-ва, а животът е лична привилегия, какъвто си го направиш, такъв ще си го живееш.
  • 20 РЕАЛИСТА

    11 6 Отговор
    ХАЙДЕ ОБЛИЧАЙТЕ ЖЪЛТИТЕ ЖИЛЕТКИ И НА ПРОТЕСТ СТИГА СТЕ МРЪНКАЛИ ВИЖТЕ ФРАНЦУЗИТЕ КАКВО ПРАВЯТ
  • 21 Терзиев

    11 2 Отговор
    Това е курс на ликвидиране на живеещите в България.Опустшени стотици села и малки градове.Над два милиона принудени да напуснат домовете и Родината си.Останалите по- възрастни са обречени на глад и мизерия
    . Хората работили по 35-40 години, дали здравето си за България са оставени да преживяват с 230 лева(два пъти под необходимия жизнен минимум). В същото време масово се изсточват фондове,банки,здравна каса(няма сфера
    където да е направена проверка и да не са открити далаврри и корупционни схеми за стотици милиони левове).Социалното деление стана много очевадно/ За един пенсионер коледната добавка е 40лева,а за един депутат 5000лева-разлика не 10 пъти,а над 100 пъти.)Това е и при заплатите в много сфери.Не мога да си обясня как може да се качиш на Европейска трибуна и да твърдиш,че икономически България е добре,като стотици хиляди живеят със средства много под необходимия жизнен минимум и вече над 2/два/ милиона работоспособни хора са напуснали Родината си заради мизерия и липса на социална политика.Ако не се вземат мерки за подобряване на социалната политика и увеличаването на доходите на работещите , България не я чака нищо хубаво.БЕЗ ХОРА НЯМА ДЪРЖАВА.

    Коментиран от #31

  • 22 STEFCO

    2 0 Отговор
    SHİBANİTE PENSİONERİ POSLEDNA NADEJDA ZA BSP MLADİTE NE Gİ BRISNAT ZA EDİN HUİ VİJDA İM SE KRAYA

    Коментиран от #29

  • 23 Челмето.

    5 3 Отговор
    Тъпанари ,те това искат да се карате по форумите.Толкова години не ви дойде умът в главите.Свалете ги тия калпаци дано ви дойде малко акъл
  • 24 патриоти ме трепят майко льо

    1 4 Отговор
    Патриотите що ликвидират пенсионерите обричайки ги на глад,студ,мизерия и без пари за лекарства?
  • 25 Реалиста

    4 4 Отговор
    Всички пенсии под 400 лв.трябва да бъдат преизчислени!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ????

    0 1 Отговор
    Другарко Нинова, КОГА ще ПОПИТАТЕ "Другаря" Борисов, от КЪДЕ е взел тези 8 лева за да ОСИГУРИ БЮДЖЕТА?! Защото НИЕ вече се ПИТАМЕ, от КЪДЕ ВЗЕХТЕ Вие с "Другаря" Борисов за да ОСИГУРИТЕ "изборите"?! НАРОДЕ????
  • 28 Роско Плевнята

    0 2 Отговор
    Никакви пенсии , даже и тези за много .Нашият девиз Герб,Такси , Данъци и всички кандидат пенсионери под строй към гробищата !
  • 29 Шибан пенсионер

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "STEFCO":

    ШИБАНИЯ ТЪПОУМНИК ЗАЩО РЕШАВА ЧИЙ ЕЛЕКТОРАТТ СА ПЕНСИОНЕРИТЕ?
  • 30 Ново

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "00000014":

    Бсп е съгласна само за субсидите да смучат от бедния народ а другото е лъжи патриоти доша дават а не своята а душата на народа те знаят че още 20год няма да спечелят избори и само лъжи
  • 31 Човек

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Терзиев":

    Не се филмирай бе!Работили 35-40 години, горките пенсионери … Старците не знаят какво е работа ало!Един дъртак само да отиде да гледа сега как отиваш на работа и работиш цял ден, свят ще му се завие.На нощни смени са спали като порове.Масово са пили алкохол на работното място и са се скатавали.Навсякъде щата е бил силно раздут.Двама могат да вършат дадена работа а са назначени 12.Взимали по 80-100лв заплати, а днес искат 800 -1000 пенсия.Е няма как да стане!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове