Last news in Fakti

9 Декември, 2019 06:43 1 155 17

Нено Димов: Видин и Париж са по-замърсени от София

  • нено димов-
  • вода-
  • перник-
  • софия-
  • въздух

Проблемът с Перник е въпрос на ВиК - оператора, коментира министърът на околната среда и водите

Нено Димов: Видин и Париж са по-замърсени от София - 1
Снимка: БГНЕС

"Превишението на нивото фини прахови частици е свързано с отоплението, през нощта трафикът не е силен. Видин и Париж са по-замърсени от София, тя е след 20-то място. Това не трябва да ни успокоява, въпросът е че сме сред градовете, където има замърсяване с фини прахови частици". Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов пред "Канал 3", цитиран от news.bg.

"Домашното отопление използва голямо количество въглища, има изпратена наредба за ограничение на сяра и пепел във въглищата. Тя въвежда изисквания в количеството им в употреба за бита. През миналата година сключихме със 7 общини договори за подмяна на инсталациите. Въглищата са много важен източник на енергия за България", сподели той.

"Водите се управляват от много институции. Ние следим 52 язовира, 12 са за питейно водоснабдяване. Някои от другите са към едно предприятие. В Перник основният проблем са огромните течове. Там дебитът е малък. Имало е отклоняване. Водата се увеличи, но в последните дни пак намаля, сигурно защото водата е замръзнала. Дългосрочното решение е намаляване на течовете. Това е проблем за голям част от страната. За ВиК сектора се дават най-много пари. Подписали сме с ВиК оператори за над 800 млн. лева. Проблемът с Перник е въпрос на ВиК оператора", коментира министър Димов.

"През миналата седмица успяхме да парираме желанието на "зелените" комунисти. За тях парите са движеща сила, това е новият комунизъм. Можем да приемем магистрала "Струма" като екологичен проект в района", завърши Нено Димов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 az#Оставка!

    12 1 Отговор
    Простак! Оставка!
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    МИНАХА ИЗБОРИТЕ И СТРИГАНЕТО ПОЧНА ДИГАТ СЕ ДАНЬЦИ СЬКРАЩЕНИЯ ПРОСТО ЖИВОТА ВСЕ ПО ТРУДЕН САВА ЗА ОБИКНОВЕНИЯ ГРАЖДАНИН
  • 3 Кр Пиш Урка

    12 0 Отговор
    Някой се беше изсрал оная вечер пред входа на гаража, но сме спокойни, и в Бангладеш серат по улиците, дори много повече. Освен това една жена каза че според нея лайното е на камерунски студент по международни отношения в УНСС, така че и нашият вход станахме жертва на глобализацията.
  • 4 Лекар БГ

    9 1 Отговор
    Вече съм много спокоен.Щом Париж е по-мръсен от София,значи сме ОК.Сигурен съм,че Мумбай или Пекин,също са по-замърсени. И това трябва да ни радва.
    Апропо,в ЕС столиците,по качество на живот,София е на последното място.В Света,от 209 столици,София е на 177 място.Кигали е по-напред в класацията.
  • 5 Браво

    4 0 Отговор
    Браво, стрхотно изказване!
  • 6 XXI век

    4 0 Отговор
    Пък още се продават дърва за огрев. Явно като има далавера никой не говори за екология.

    Коментиран от #11

  • 7 мизерия

    7 0 Отговор
    И Пловдив! Дори да скрият станциите чак в Родопите, кюмюрът се усеща навсякъде! Това е 21-ви век - България! От електричество - към кюмюр!
  • 8 Реститут

    5 0 Отговор
    Прав е министъра.Триетажна къща как се отоплева без газ ?Ами на въглища.
  • 9 Софиянец

    8 1 Отговор
    Толкова му е акъла на Нено
  • 10 Дедо Грую

    7 1 Отговор
    Лъже нено като копанарин (български полЮтик). София е най - мръсната столица в ЕС. За това много допринася и горенето на боклука на Италия. Сигурно италиянците са много прости и не могат да си го горят сами.
  • 11 гешо иванов и цацар сотиров

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "XXI век":

    бате, незаконната сеч си е чиста печалба, спонсорите ни трябва да захлебят
  • 12 Пълни глупости

    2 1 Отговор
    Страх го е да каже истината. А какво остава да предприеме адекватни мерки за предотвратяване на замърсяването? Иначе категориите зелени комунисти, терористи и т.н. вероятно му помагат да се настроят масите емоционално едни срещу други. Като ги групират и им дадат обиждащи епитети. Това са явно стратегиите да се владеят. Не съм комунист, не съм терорист, не съм от НПО и обичам българската природа и не приемам политиките му на нищоправене. Е как ще ме назове този?
  • 13 Тоя

    4 0 Отговор
    трябва да основе безмозъчен тръст,да извика и шайката Цоко.Боко и сие да се включат в управлението.
  • 14 ГосТ

    3 0 Отговор
    Ами най безобразно лъже. Просто е. Лъже безобразно както лъжат за средните стойности за частиците и заплатите. СРЕДНО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ САМО ЗА КОЕФИЦИЕНТА НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА ГРОБАРИТЕ !!! ТАМ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ПРАВИЛНО. БЕЗ ГОЛЕМИ ОТКЛОНЕНИЯ.
  • 15 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 3 Отговор
    Като ИМПЕРИАЛИСТ съм бил в редица европейски столици. Бях изненадан, че много от тях са по-запрашени от София, но никой и дума не обелва. Индикатор ми е яката на бялата риза. Например, в Прага за два часа и яката на ризата вече е мръсна. Хигиенните ми навици са едни и същи независимо от промяната на географското ми местоположение. София е много по-малко запрашена от която и да било европейска столица, което според мен се дължи на многото зелени дървета по улиците и централното отопление обхващащо повече от 2/3 от града.
  • 16 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Поне да не беше споменавал град Видин..... Съвсем се оля....Какво може да спре някакво движение на въздушните маси, независимо от посока и сила, във Видин ??? Някакви високи планини, хълмове, възвишения земни..... Или извън чертите на града някой опъва чаршафи - сакън да не духне вятър и да задържи " праховите частици" , докато измервателите мерят ?! И кое е това населено място у нас и по света, намиращо се до голям воден басейн / река, езеро, море/, което не се обдухва переодично от някакъв вятър ?? Г-н Димов, само днес от района на с.Старо Оряхово потеглиха 6 /шест/ големи камиона с отрязани дъбови дърва - бруто около 300-360 кубически метра. ТОВА Е ВСЕКИДНЕВНО !! ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД !!! Няма делник, няма праздник, няма лято, няма зима.... Гора не остана в района на Горско стопанство - Старо Оряхово !!!Варненските "природозащитници" плачат за делфините в делфинариум Варна, а не знаят и не виждат какво се случва 40-50 километра южно от областния град !? Позор за всички !! Когато останат голите хълмове - какво ще направите - ще залесявате !?
  • 17 Иванов

    1 0 Отговор
    Какви мерки срещу мръсния въздух предлагат "зелените" на Иво Прокопиев? Защо втори лифт над Банско за тях е тема номер 1, а не протестират срещу изсичането на горите и мръсният въздух?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове