9 Декември, 2019 21:22 2 648 21

Мая Манолова тръгва из България с нов проект

  • мая манолова-
  • проект-
  • българия

Кампанията „Малките пред големите“ е в защита на гражданите от произвола на чиновниците, на малкия бизнес - от административната тежест

Мая Манолова тръгва из България с нов проект - 1
Снимка: Фейсбук

Обявяваме началото на Националната кампания „Малките пред големите“, с която ще обиколим цялата страна за подкрепа на обикновените хора и за да покажем силата на гражданското обединение.

Това заяви днес учредителят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на форум за присъединяването на колективни и индивидуални членове и партньори към мрежата.

Кампанията „Малките пред големите“ е в защита на гражданите от произвола на чиновниците, на малкия бизнес - от административната тежест, на пациентите - от лошото здравеопазване, на потребителите - от монополите, на дребните земеделски собственици - от крупните арендатори, на избирателите - от изборните манипулации, на работниците – от некоректните работодатели“, обясни целите на кампанията Манолова.

Към платформата днес се присъединиха представители на майките на деца с увреждания, на инициативни комитети, свързани с опазването на въздуха и против презастрояването, правозащитници, лекари, адвокати, представители на на медицинските съсловия и пациентски организации, представители на културната общност, браншови и синдикални сдружения.

На събитието дойдоха и представители на движение „Днес”, синдикат „Защита”, шофьори от градския транспорт, хора, организирали социалната кухня през миналата зима, миньори от Бобов дол, шивачки от Дупница, на които Манолова е помагала.

В залата имаше учредители от София, Варна, Перник, Пловдив, Кюстендил, Благоевград, Петрич, Дупница, Видин и други градове.

„Хората във властта са страхливи, не са страшни. Те обичат сянката, не светлината. Ще ги осветяваме. Когато ни виждат обединени, те са в паника и се страхуват. Затова и България носи номер 111 на гърба си – България е на дъното на свободата на словото, на свободата изобщо, каза още Манолова.

По думите на Манолова гражданската платформа ще изгради опорни екипи в страната и към „Изправи се.БГ“ ще се присъединяват нови партньори - местни формални и неформални организации.

„Изправи се.БГ“ има електронна платформа на сайта си, която сме нарекли „Граждански натиск“. В нея хората от цялата страна и българи от чужбина могат да подават сигнали и жалби за зле работеща администрация или нарушени права“, каза още Манолова и добави, че проектът се финансира с лични средства на учредителите, както и с малки дарения през сайта www.izpravise.bg

Тя заяви още, че безплатните приемни за граждани ще продължат и гражданската платформа ще реагира на всяка несправедливост, на всеки сигнал за корупция, както и че ще усилва гласа на гражданите по проблеми, които са важни за тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лая Манолова

    18 5 Отговор
    ООООООО неееееееее кака Гица пръдна и мирише целия автобус 120
  • 2 ГосТ

    19 8 Отговор
    Пфууу добре че не гласувах за тая лисица. Социалисти дето насърчават дребните предприемачи и частната собственост и въвеждат плосък данък....ганьовска работа

    Коментиран от #5

  • 3 русенец

    21 6 Отговор
    Дано проектът и да включва еротичен танц на пилон, че друго неми се гледа от разни девойки, които намират правилната посока и винаги се нагаждат според ситуацията. Тази не беше ли от СДС както и Нинова преди да разберат, че и в червената идея има бизнес?!
  • 4 222222

    16 5 Отговор
    Майчето, не успя да улови мига! Късно е булка за китка! Вече е губеща
  • 5 Хаджи хаджи Българин

    8 12 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Дядо ти и баба ти са те отгледали с продукция от Кауфланд! В малките неща се крие силата на обединението! Не в коопоративните интерси! Във всяко средно населено място, фурна , месарница, животновъдство , производство на плодове и зеленчуци! Хранителните продукти , произведени в БГ с 7% ДДС а не 20%! Защита на родната продукция, а не внос на отпадъци от свръх презадоволените държави, техният излишък! Ако тази жена успее , да ви събуди да мислите, а не като Кривоустата, би могло да има икономически растеж! Идеята не е за пренебрегване! Времето ще покаже!

    Коментиран от #7

  • 6 Уотсън

    13 2 Отговор
    Имаш нов проект, демек си архитект? Респект! Ама то така става, когато от два стола - на земята!
  • 7 ГосТ

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Хаджи хаджи Българин":

    Не казвам че трябва да бъде "Кауфланд" ,може и "НарКоп" и българската продукция да бъде изкупувана от един единствен монополист или два (както е в Япония за цялата хранително вкусова промишленост) със съответните стандарти и регулации. Добре за производителя,добре за потребителя (без междинни прекупвачи)
  • 8 Тръмп

    12 0 Отговор
    Надърви се.бг събира малки членове,но и големи не отказва!!!:):):)
  • 9 Бесен турист

    12 1 Отговор
    Когато няма съдържание, а само маркетинг, се случва точно това- купуваш си една палатка от Джъмбо за офис и си хващаш влака за Кюстендил, ама слизаш на предишната спирка(не гара) и то по тъмно.
  • 10 Kur4o

    14 1 Отговор
    сестра галева харрсвам една черта у вас тази които ви разделя задните части на две другото е бош лаф
  • 11 Morgoth

    9 4 Отговор
    Рак, плешивост и полова немощ ще лекува ли?
  • 12 Западните Балкани

    4 9 Отговор
    Браво! Малкият бизнес е натирен с миша дупка от Борисов и ГЕРБ. От него няма как да се краде лесно. Значи трябва да го унищожим.
  • 13 месара

    7 2 Отговор
    пак ли с влак ше пътува 😂🤣❓
  • 14 таз и тя

    9 2 Отговор
    кат Куневица си самоповярва,ша изхарчи некой друг лев и после в девета глуха...
  • 15 Добре звучи

    4 4 Отговор
    Дано работи добре в полза на ощетените! Крайно време е паразитиращите чиновници и бизнесмени да бъдат наказани. За жалост, всичко зависи от пари, а парите са в мафията. Мафията пари за подпомагане на граждани НЕ ДАВА! Мафията дава пари само за наемници, които да грабят и тормозят гражданите! Затова силно се съмнявам в успеха на тази платформа/движение, но се надявам да има поне малки успехи. Реално трябва да се борят гражданите за 50% от парите в бюджета да се дават за пенсии и социално подпомагане!!! Пенсиите трябва да са минимум 400 лева на месец за хора с пълен стаж, 320 лева за хора с липсващи години стаж. Това прави по-малко от 10 милиарда лева, а сега бюджета е над 30 милиарда лева. Също така трябва да се дава социална субсидия на всеки гражданин над 18 години по 2500 лева ГОДИШНО, ако има по-малко от 9000 лева годишен нетен доход, няма личен автомобил и не разполага с повече от две лични жилища. Това прави по малко от 3-4 милиарда на година, а в бюджета има над 30 милиарда. За жалост бюджета е в ръцете на мутри, които дават към 15 милиарда за чиновническата им армия, още над 10 милиарда за обществени поръчки за бизнес армията им, и по-малко от 10 милиарда за пенсии и социални помощи
  • 16 Браво Мая

    7 1 Отговор
    Сега като остана без работа, няма да отидеш да копаеш картофи на село, ще минаваш да ги събираш да има да папкаш! Вземи и 10-15 пехливанина с теб, че да ги разхождаш по градовете да се облажат и те! Желая ти успех, виждам първите картофи вече са те потърсили за помощ!
  • 17 Добре звучи (поправка)

    4 4 Отговор
    Дано работи добре в полза на ощетените! Крайно време е паразитиращите чиновници и бизнесмени да бъдат наказани. За жалост, всичко зависи от пари, а парите са в мафията. Мафията пари за подпомагане на граждани НЕ ДАВА! Мафията дава пари само за наемници, които да грабят и тормозят гражданите! Затова силно се съмнявам в успеха на тази платформа/движение, но се надявам да има поне малки успехи. Реално трябва да се борят гражданите за 50% от парите в бюджета да се дават за пенсии и социално подпомагане!!! Пенсиите трябва да са минимум 400 лева на месец за хора с пълен стаж, минимум 330 лева за хора с липсващи години стаж. Това прави по-малко от 10 милиарда лева, а сега бюджета е над 30 милиарда лева. Също така трябва да се дава социална субсидия на всеки гражданин над 18 години по 2500 лева ГОДИШНО, ако има по-малко от 9000 лева годишен нетен доход, няма личен автомобил и не разполага с повече от едно лично жилище. Това прави по малко от 3-4 милиарда на година, а в бюджета има над 30 милиарда. За жалост бюджета е в ръцете на мутри, които дават към 15 милиарда за чиновническата им армия, още над 10 милиарда за обществени поръчки за бизнес армията им, и по-малко от 10 милиарда за пенсии и социални помощи на робите им
  • 18 ком

    6 3 Отговор
    Другарката Галева е пълен провал.
  • 19 STEFCO

    1 0 Отговор
    LELCHE NA DUNAV MOST PRİ TİRADJİİTE GLEDAİ NOMERAT DA ZAPOCHVA S 34 İSTANBUL NE İZTIRVAT
  • 20 Ивайло

    1 1 Отговор
    А между другото, след като сестра Галева оваканти работното си място, хвърляйки се в политиката, кой сега е омбудсман на България???
  • 21 Тая

    0 0 Отговор
    Туй,българина,няма угодия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове